ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

The Glory Brigade- Η ΔΟΞΑΣΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ


ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Για απόψε σας έχουμε ταινία. Πολλοί γνωρίζουν ότι οι Έλληνες πολέμησαν στην Κορέα. Λίγοι γνωρίζουν ότι εκεί διακρίθηκαν και νίκησαν σε όλες τις μάχες όσο κανένα άλλο στράτευμα απο άλλη χώρα.Σε αντίθεση με τους Τούρκους, που η Τούρκικη Ταξιαρχία δεν συμμετείχε σε καμία σημαντική επιχείρηση, ενεργώντας μόνο ως εφεδρική δύναμη.Διότι μια και μοναδική φορά τους έστειλαν να να καταλάβουν τον λόφο 431 και τα έκαναν σαλάτα.Και ενώ η  Hellenic Expeditionary Force (HEF)στον πόλεμο της Κορέας ήταν μόνο το 1/5 σε μέγεθος από ότι το μέγεθος της Τουρκικής ...το Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα απέσπασε το ΣΥΝΟΛΟ των διακρίσεων και των εκτιμήσεων σε σχέση με τους Τούρκους.Τα θετικά σχόλια για τους Έλληνες στο πεδίο της μάχης ήταν γνήσια....καθώς αντιστοιχούσαν στην αλήθεια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Ελληνικός Στρατός πάλευε ήδη για μια δεκαετία, οι αξιωματικοί ήταν άριστοι ηγέτες και υπήρξε μια πιο πρόσφατη εμπειρία κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου (1946-1949), σε πλήρη αντίθεση με τους "άκαπνους/απόλεμους " για δεκαετίες Τούρκους.

Το Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα ,Hellenic Expeditionary Force (HEF), βασικά ένα ενισχυμένο τάγμα, ποτέ δεν υπέστη ένα τέτοιο χτύπημα που θα δικαιολογούσε την ανάγκη για υποχώρηση από την πρώτη γραμμή, ούτε υπέστη τις ταπεινωτικές ήττες της τουρκικής ταξιαρχίας.Και  στον συμμαχικό αγώνα ήταν πολύ μεγαλύτερη η επίδραση και συμβολή η Ελληνική συμμετοχή ,από την επίδραση της τουρκικής ταξιαρχίας, που κρατιόταν κυρίως ως αποθεματικό του τμηματικού σχηματισμού στον οποίο ανατέθηκε.
 Το Ελληνικό τάγμα διακρίθηκε από την πρώτη στιγμή στο πεδίο της μάχης. Η πρώτη δέσμευσή του σε μια μάχη, ήταν τον Ιανουάριο του 1951 για την υπεράσπιση του Λόφου 381, ήταν αποκαλυπτική, αφού οι Έλληνες αντιμετώπισαν πολύ μεγαλύτερες κινεζικές δυνάμεις, πολεμούσαν υποδειγματικά και χωρίς καμία παρατυπία. Είναι επίσης γεγονός ότι πολλές φορές η αμερικανική διοίκηση στην οποία ανατέθηκε το ελληνικό τάγμα, έχοντας εκτιμήσει το ελληνικό ανώτερο επίπεδο, τους αναθέσε τα πιο δύσκολα καθήκοντα μιας προσπάθειας επίθεσης ή της υπεράσπισης του πιο ζωτικού τομέα της αμυντικής γραμμής .

 Οι Έλληνες στρατιώτες στην Κορέα σχημάτισαν με τη μονάδα τους, μια αξιόπιστη δύναμη στην πρώτη γραμμή, ικανή να εκτελέσει τόσο επιθέσεις όσο και αμυντικές αποστολές. Από την άλλη πλευρά, η τουρκική ταξιαρχία, μετά την πρώτη καταστροφή τους στο πεδίο της μάχης, χρησιμοποιήθηκαν κυρίως ως αποθεματική δύναμη της διαίρεσης στην οποία συνδέθηκε και για να επιτεθεί μόνο εάν δεν υπήρχε σχεδόν καμία άλλη επιλογή.
The Turkish savageness in the modern battlefields (Cyprus, Kurdistan) took place against non-combatants regardless of age or sex, which along with prisoners were slaughtered without distinctions. On the other side, wherever there is an organized and strong resistance, the Turkish progress is not existing and their defeat seems certain. 

11 σχόλια:

Όλα είναι ατμός.... είπε...

Και έτσι λοιπόν μας τίμησαν οι(usa)τα επόμενα χρόνια με όλα τα γνωστά γεγονότα.... Φαντάσου να είμαστε και εχθροί τους.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ Ρένο...ξεχνάς ότι στον τότε Γ'.Π.Π η αλλιώς Τρωικό Πόλεμο....ο Αγαμέμνων το ΝΑΤΟ της εποχής, είχε προσβάλλει τον Αχιλλέα και του πήρε πράγματα που αγαπούσε.

“…………………………….σηκώθη ευθύς ο ήρως,
ΠΟΛΛΩΝ κυρίαρχος ΛΑΩΝ, ο Ατρείδης Αγαμέμνων…” ΙΛΙΑΔΑ Α-101,2

Για να πέσει όμως η Τροία και τότε και τώρα ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ.!! Δίχως Αχιλλέα...πάπαλα νίκη.
Στην Ραψωδία Ι -121-156 της Ιλιάδας ο Αγαμέμνων αφού καταλαβαίνει τι μαλακία έκανε, υπόσχεται στον Αχιλλέα σπουδαία δώρα για να συμφιλιωθούν .
Η αξία των δώρων είναι ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ, διότι γίνονται σε στιγμή απελπισίας μέσα στον πόλεμο και είναι ένα ποικιλόμορφο αθροίσμα αντικειμένων, ανθρώπων και ζώων, πόλεων, πολύτιμων μετάλλων, που έχει την σημασία, "προστίμου προσβολής" και έχει οικονομικό μέγεθος ανυπολόγιστο, διότι ο Αγαμέμνονας ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ και την ΜΙΣΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ, όταν τον αποδέχεται ως ΙΣΟΤΙΜΟ του Ορέστη (του κληρονομικού διαδόχου).!!

Την ταινία δεν την έβαλα τυχαία....μας διαβάζουν τόσο απο το στρατόπεδο του Αγαμέμνων...όσο και από το στρατόπεδο των σημερινών Τρώων.

Ανώνυμος είπε...

Απορίες σχετικά με την θέση της Ελλάδας και της Τροίας: Πριν χρόνια διάβασα ότι η Ελλάδα κατά τον πόλεμο με την Τροία βρισκόταν στο νότιο ημισφαίριο:
Ομηρική γεωγραφία : Η ανατροπή των πόλων
https://operiplous.blogspot.com/2012/06/blog-post.html
Δεδομένου ότι ο Όμηρος δεν κάνει λάθος (ως το σημείο ανατολής του ήλιου), τότε τα γεγονότα συνέβησαν πριν τουλάχιστον 41.000 χρόνια. Ακόμα στον Ηρόδοτο (Ευτέρπη 142):
ἐν τοίνυν τούτῳ τῷ χρόνῳ τετράκις ἔλεγον ἐξ ἠθέων τὸν ἥλιον ἀνατεῖλαι· ἔνθα τε νῦν καταδύεται, ἐνθεῦτεν δὶς ἐπαντεῖλαι, καὶ ἔνθεν νῦν ἀνατέλλει, ἐνθαῦτα δὶς καταδῦναι. Δηλαδή υπήρχαν τότε νοήμονες άνθρωποι (Έλληνες, Αιγύπτιοι) που κατέγραψαν τις 4 αλλαγές της ανατολής του Ήλιου (και όχι νεάντερταλ όπως μας λένε).
Ακόμα : Σε παριανό μάρμαρο του 3ου π.Χ. αιώνα καταγράφονται γεγονότα από τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα.
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/10/blog-post_8303.html#ixzz5VW1u9xIb
Καθορίζει τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα το 1528/7, τη δημιουργία (ή εφεύρεση) του καλαμποκιού*(!!!) από τη Δήμητρα το 1409/8 και την πτώση της Τροίας το 1209/8.
Βέβαια οι μεταφραστές μάλλον μπέρδεψαν τις ημερομηνίες γιατί σε 1000 χρόνια (από το 1209 ως το 300) δεν αναφέρουν για μια τεράστια ανατροπή που θα προκαλούσε η μετατόπιση ή αντιστροφή των πόλων…
Έγραψες: «Ο πρώτος Τρωικός πόλεμος έγινε στο διάστημα....μετά μεταφέρθηκε στην Γη.» 4 αλλαγές ανατολής του ήλιου αν είναι κάθε 41.000 χρόνια, μιλάμε σχεδόν 200.000 χρόνια πριν, αν ήταν κάθε 780.000 τότε Χ4, πάμε στην απώτατη αρχαιότητα, απαγορευμένη γνώση… Αλήθεια για πόσα χρόνια πίσω πιστεύεις ότι ήταν η μάχη;
Α.Α.
ΥΓ. Το μάρμαρο γράφει ότι : «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΙΣ ΜΕΜΦΙΝ ΕΤΕΘΗ» άρα καλώς έψαχνε εκεί η Σουβαλτζή (σταμάτησαν οι ανασκαφές από απαίτηση σημίτη)…

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητή Α.Α

Στον σύνδεσμο που στείλατε απο τον ΠΕΡΙΠΛΟΥ γράφει :

"ΔΕΞΙΕ ΜΕΝ ΓΕΝΕΤΩΡ ΗΟΥΣ ΕΥΩΝΥΜΕ ΝΥΚΤΟΣ"

Ακριβώς είχαμε ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΟΛΩΝ της Γης.Και αυτό έγινε τουλάχιστον 4 φορές.!! Έχουμε και άλλες μαρτυρίες μέσα απο την αρχαιοελληνική γραμματεία, εκτός απο τον Ορφέα.
Δια στόματος Πλάτωνα λέει ο Αιγύπτιος ιερέας στον Σόλωνα..

"η παράδοσις που επικρατεί εις την χώραν σας, ότι δηλαδή κάποτε ο Φαέθων o υιός του Ηλίου, αφού έζευξε το άρμα του πατρός του, επειδή δεν είχε την ικανότητα να ακολουθήση τον ίδιον με τον πατέρα τον δρόμον και τα επί γης επυρπόλησε και αυτός κτυπηθείς από κεραυνόν εφονεύθη, αυτό λέγεται ως μύθος, ενώ η πραγματικότης είναι η -ΠΑΡΑΛΛΑΞΙΣ- των πέριξ της γης περιφερομένων ουρανίων σωμάτων και η καταστροφή από το άφθονον πυρ κατά μακροχρόνια διαστήματα των επί της γης ευρισκομένων όντων. "

Στο αρχαίο κείμενο η λέξη είναι " Λάξ" στον αόριστο είναι Λάξας= ΑΝΑΤΡΟΠΗ....άρα ο Πλάτωνας αλλά και ο Νόννος μας έχουν μιλήσει για ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ, αλλά και ΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ.

Έχουμε όμως και 3 απόδειξη...μας το λέει ο Στράβωνας στα " Γεωγραφικά Βιβλίο ΙΕ "

..."Τὴν Ἰνδικὴν περιώρικεν ἀπὸ μὲν τῶν ἄρκτων τοῦ Ταύρου τὰ ἔσχατα ἀπὸ τῆς Ἀριανῆς μέχρι τῆς ἑώιας θαλάττης͵ ἅπερ οἱ ἐπιχώριοι κατὰ μέρος Παροπάμισόν τε καὶ Ἠμωδὸν καὶ Ἴμαον καὶ ἄλλα ὀνομάζουσι͵ Μακεδόνες δὲ Καύκασον· ἀπὸ δὲ τῆς ἑσπέρας ὁ Ἰνδὸς ποταμός· τὸ δὲ νότιον καὶ τὸ προσεῶιον πλευρόν͵ πολὺ μείζω τῶν ἑτέρων ὄντα͵ προπέπτωκεν εἰς τὸ Ἀτλαντικὸν πέλαγος͵ καὶ γίνεται ῥομβοειδὲς τὸ τῆς χώρας σχῆμα τῶν μειζόνων πλευρῶν ἑκατέρου πλεονεκτοῦντος παρὰ τὸ ἀπεναντίον πλευρὸν καὶ τρισχιλίοις σταδίοις͵ ὅσων ἐστὶ τὸ κοινὸν ἄκρον τῆς τε ἑωθινῆς παραλίας καὶ τῆς μεσημβρινῆς͵ ἔξω προπεπτωκὸς ἐξ ἴσης ἐφ᾽ ἑκάτερον παρὰ τὴν ἄλλην ἠιόνα. τῆς μὲν οὖν ἑσπερίου πλευρᾶς ἀπὸ τῶν Καυκασίων ὀρῶν ἐπὶ τὴν νότιον θάλατταν στάδιοι μάλιστα λέγονται μύριοι τρισχίλιοι παρὰ τὸν Ἰνδὸν ποταμὸν μέχρι τῶν ἐκβολῶν αὐτοῦ͵ "

ΤΑ ΕΠΙΜΑΧΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ "ἀπὸ δὲ τῆς ἑσπέρας ὁ Ἰνδὸς ποταμός· τὸ δὲ νότιον καὶ τὸ προσεῶιον πλευρόν͵ πολὺ μείζω τῶν ἑτέρων ὄντα͵ προπέπτωκεν εἰς τὸ Ἀτλαντικὸν πέλαγος͵ "

ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΠΕΡΑ=ΔΥΣΗ Ο ΙΝΔΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ....Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΟ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ.

ΝΟΝΝΟΣ, «Διονυσιακά», βιβλίο 1ο, στίχοι 176-197:
«.. ο γίγας δεν αποσύρθηκε. Ξαναεπέστρεψε στην κατεύθυνση προς νότον εκ του βορρά, αφήνοντας τον ένα πόλον εστάθη στον άλλο πόλο..»
και στο βιβλίο 2ο, στίχοι 654-659
«Τελείωσε πλέον η ταραχή στα άστρα. Γιατί ο Ήλιος, αφού προσπέρασε τον χαιτηφόρο Λέοντα, σταμάτησε κοντά στην σταχυώδη Κόρη (αστερισμός Παρθένου) του ζωδιακού δρόμου. Η Σελήνη από το πρόσωπο του ουράνιου Λέοντος υπερπηδώντας τον αστερισμό του Καρκίνου, αφού άλλαξε πορεία, στην αντίθετη θέση επί του ψυχρού αστερισμού του Αιγόκερου σταμάτησε»

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Πάρε ένα πορτοκάλι...και στο κέντρο του πορτοκαλιού τοποθέτησε μια πινέζα....η θέση που βρίσκεται η πινέζα είναι ο γεωγραφικός χώρος της Ελλάς....το πορτοκάλι είναι η Γη. Αναποδογύρισε το πορτοκάλι....κάνε το πάνω κάτω....η θέση αλλάζει;;; ΌΧΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΛΛΆΖΕΙ ΕΊΝΑΙ Η ΘΕΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝΑΣΤΡΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ.Βλέπουμε τον ήλιο να ανατέλλει απο την Δύση αντί απο την ανατολή.Αν ο γεωγραφικός χώρος τη Ελλάδος άλλαζε...τότε θα έπρεπε στο Νότιο Ημισφαίριο να ξέθαβαν...αρχαιολογικά ευρήματα από ελληνικούς ναούς, αγάλματα, Παρθενώνες, και όλα αυτά που έχουν βρεθεί τόσους αιώνες στον Ελληνικό γεωγραφικό χώρο.

Είμαστε το ΚΕΝΤΡΟ του πλανήτη...η ΚΑΡΔΙΑ ΓΗ...όσο και να αλλάξουν οι πόλοι...όσες ανατροπές και να γίνουν θα παραμείνουμε το ΚΕΝΤΡΟ του πλανήτη, η ΚΑΡΔΙΑ.Και αυτός είναι ένας απο τους λόγους που γίνεται και ο Γ'Π.Π πόλεμος...όχι για τους αγωγούς , όχι για το πετρέλαιο...ούτε για την κυριαρχία επί του πλανήτου (που αυτός είναι πολύ σοβαρός λόγος)...αλλά λόγο ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ σε αυτά τα ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΟΥ ΜΑΣ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΚΑΡΔΙΑ ΓΗ = Λεκάνη της Μεσογείου-Θέτιδος η Τηθύος.

Ο Αχιλλέας ήταν το 'εβδομο παιδί της Θέτιδος και του Πηλέα, πριν απο αυτόν υπήρξαν άλλα 6 "αδέλφια" η αλλιώς πολιτισμοί/Γένη στην λεκάνη της Μεσογείου μιας και Θέτις=Τήθυς (και οι δύο έχουν να κάνουν με το ΥΓΡΟ στοιχείο).

Τηθύς είναι και ονομασία της αρχαίας μεγάλης εσωτερικής θάλασσας της Γης κατά τον Κρητιδικό Αιώνα, σημερινό και σχετικά μικρό απομεινάρι της οποίας αποτελεί η Μεσόγειος Θάλασσα.Ονομάσθηκε Τηθύς από το μυθικό αυτό πρόσωπο..

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" ΥΓ. Το μάρμαρο γράφει ότι : «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΙΣ ΜΕΜΦΙΝ ΕΤΕΘΗ» άρα καλώς έψαχνε εκεί η Σουβαλτζή (σταμάτησαν οι ανασκαφές από απαίτηση σημίτη)…"

Αυτός που θάφτηκε στην Αίγυπτο ήταν ο ΣΩΣΙΑΣ του....την σωρό του Αλέξανδρου κατάφερε και την πήρε με διαφόρους τρόπους η μητέρα του Ολυμπιάδα, και την τοποθέτησε σε μυστικό τόπο σε κάποιο σημείο της Μακεδονίας.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" ΥΓ. Το μάρμαρο γράφει ότι : «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΙΣ ΜΕΜΦΙΝ ΕΤΕΘΗ» άρα καλώς έψαχνε εκεί η Σουβαλτζή (σταμάτησαν οι ανασκαφές από απαίτηση σημίτη)…"

Χαιρετίσματα στην Σουβαλτζή, και αμφιβάλλω αν ξέρει από που βγαίνει η λέξη "ΜΕΜΦΙΝ" δηλαδή η πόλη Μέμφιδα.
Η Μέμφις, ήταν πόλη αφιερωμένη στον Χνούφιν ή Κνούπιν. Μεμφίτης ήταν και ο Απόλλων.
Οι Αιγύπτιοι την έλεγαν Νούφ, εξ ου και το ελληνικοποιημένο Χνούφις ή Κνούπις.Η ονομασία είναι Ελληνικότατη αλλά βατταρισμένη εκ του Κα+Ναυ+Ώπις (Κνούπις)....χα χα χα

Όλα είναι ατμός.... είπε...

Δηλαδή στο μέσο του μεγάλου πολέμου που έρχεται θα αναγνωρίσουν και θα αναγκαστούν να δώσουν την δέουσα τιμή στην Ελλάδα,γιατί διαφορετικά δεν πρόκειται να μείνει τίποτα από αυτούς όλους τους σημερινούς(μάγκες)......

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ Ρένο Ιλιάδα νομίζω έχει διαβάσει...ξέρεις τι θα γίνει στο τέλος.
Όταν η φωτιά θα φτάσει μέχρι τα "καράβια" του ΝΑΤΟ , και οι Τρώες θα κερδίζουν τις μάχες συνεχόμενα....ο Αχιλλέας θα παρακολουθεί ΑΜΕΡΙΜΝΟΣ τις εξελίξεις από το πλοίο του, και αφού η μάχη θα μαίνεται και οι Τρώες θα βρίσκονται κιόλας μπροστά στην προστατευτικό αχαικό/νατοικό τείχος...ο Έκτωρας θα ετοιμάζεται να περάσει την τάφρο, ένα δυσοίωνο σημάδι θα εμφανιστεί:

ΕΝΑΣ ΑΕΤΟΣ ΘΑ ΠΕΤΑΕΙ ΨΗΛΑ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΝΑ ΠΛΗΓΩΜΕΝΟ ΦΙΔΙ.!! ΚΑΙ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΑΙΜΟΦΥΡΤΟ ΦΙΔΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΩΝ ΤΡΩΩΝ.....τότε κάπου εκεί θα τα ξαναπούμε. χα χα χα

Ανώνυμος είπε...

‘The purge is not a joke’: 100+ arrested in Paris after violent Halloween riots
Police say messages circulating on social media, calling for a "purge" against the authorities, were responsible for the violence, including robberies and assaults on cops. Roving gangs of masked youths attacked one officer with acid and looted several shops, breaking windows and setting trash cans on fire.
https://www.rt.com/news/442908-purge-riots-halloween-france/
Τα παιδιά βρίσκουν αφορμές για να κάνουν πρόβες σε πανευρωπαϊκή κλίμακα… Εδώ σπάσανε τα κεφάλια 2 αστυνομικών κι εκείνοι δεν μπορούσαν να ζητήσουν ενισχύσεις γιατί ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥE Ο ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ!!! [Μέχρι στιγμής δεν πετάνε οξύ, παρά πέτρες και μάρμαρα. Στην Μεγ. Βρετανία γίνεται χαμός από επιθέσεις με οξύ,και τώρα & στην Γαλλία]
Η φωτιά κοντοζυγώνει…
A.A.