ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Θρίλερ στις Βρυξέλλες: “Πληρέστερη αποτύπωση” ζητά η Ελλάδα

 ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Μπαρμπούτσαλα...τίποτα δεν ζήτησε το Κούλη.!! Πάλι μας πουλάνε παπά τα παπαγαλάκια. Στοχευμένες, ψευδείς διαρροές, για να παραμυθιάζουν το πόπολο, ότι το Κούλι νίκησε. Κι ας τού' χουνε κάνει τη σφυρίδα, οχτώ δραχμές κουλούρι. Το σύστημα χειραγώγησης, των καλοταϊσμένων με δημόσιο χρήμα παπαγάλων και των σφογγοκωλάριων του Κούλι και της Νου-Δούλας, δεν αποδίδει πλέον.Αμολάει κάποιο τσιράκι, με σάϊτ στημένο και χρηματοδοτούμενο με κρατικό χρήμα, μια μούφα.
Και αμέσως την τσιμπάνε οι υπόλοιποι αυλικοί και την κάνουν φέϊγ βιλάν στα δικά τους, συντηρούμενα επίσης από κρατικό χρήμα, σάϊτς. Κανονικότατα χαλκεία ειδήσεων δηλαδή. Η πραγματικότητα είναι ότι οι συζητησεις έχουν μπλοκάρει λόγω της σκληρής στάσης της Κύπρου αλλά και της Αυστρίας...και όχι της Ελλάδας του Κούλη....σύμφωνα με τα ξένα σάιτ όπως το YLE Finland. 

Ραγδαίες εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ μετά από την άρνηση Ελλάδας και Κύπρου να αποδεχθούν το προσχέδιο συμπερασμάτων, λόγω της απουσίας οποιασδήποτε αναφοράς σε κυρώσεις προς την Τουρκία! Σε εξέλιξη βρίσκεται τετραμερής συνάντηση μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ, του Εμανουέλ Μακρόν, του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Αναστασιάδη για να αρθεί το αδιέξοδο. Συμμετέχουν η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Σαρλ Μισέλ. Ελπίδα είναι να προκύψει ένα νέο κείμενο συμπερασμάτων, αποδεκτό από την Αθήνα και τη Λευκωσία.

Κυβερνητικές πηγές διαρρέουν ότι η διαπραγμάτευση έχει πολύ δρόμο ακόμη. Ο πρωθυπουργός αρνήθηκε το προσχέδιο διεκδικώντας αλλαγές που “να αντικατοπτρίζουν πληρέστερα τις ελληνικές θέσεις”. Δεν υπάρχει εικόνα εάν αυτό το “πληρέστερα” ικανοποιεί και τη Λευκωσία.

Στο προσχέδιο προβλέπεται και πολυμερής Σύνοδος για την Ανατολική Μεσόγειο (σ.σ. θα δεχθεί η Τουρκία συμμετοχή της νόμιμης κυβέρνησης της Κύπρου ή θα συνεχίσει να εμμένει σε έμμεση αναγνώριση των Κατεχομένων ζητώντας συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων;), ενώ υπάρχει και παράγραφος για την Κύπρο όπου καλείται η Άγκυρα να σταματήσει όλες τις θαλάσσιες δραστηριότητες και να ακολουθήσει διάλογος υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: