ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

ΕΠΑΦΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΛΕΝΤΟΡ

 
Γράφει ο ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :
(Από το προσωπικό ημερολόγιο ενός Star Fighter -αστρομαχητή, ημέρα 213 επίσκεψη στον πλανήτη Έλεντορ)

Το δικό μας Σύμπαν εκτός από  καλοσχεδιασμένο ( Το Τελικό Σχέδιο δημιουργίας του έχει συλληφθεί  από έναν υπερυπολογιστή στον γαλαξία της Ανδρομέδας.) είναι αχανές, με πολλούς πλανήτες να κατοικούνται από διάφορους εξωγήινους πολιτισμούς. Σε έναν από αυτούς σταματήσαμε αναγκαστικά για να επιδιορθώσουμε κάποια βλάβη....όταν πλησιάζαμε στον πλανήτη Έλεντορ ...το πρώτο που αντικρίσαμε  μέσα στο μαύρο φόντο του Κόσμου, στο οποίο υπήρχαν χιλιάδες φωτεινά αστέρια, ήταν να κρέμεται με εντυπωσιακή ομορφιά μια γιγαντιαία ασπροκόκκινη σφαίρα. Ο πλανήτης Έλεντορ.
Το θέαμα ήταν συγκινητικό....ο σχηματισμός των σύννεφων εκεί, βρίσκεται σε αντίθεση με αυτόν εδώ στην Γη, εκεί είναι συνεχής με μικρά στροβιλώδη σχέδια που πιάνουν το φως του ήλιου. Τα ρόδινα "μπαλώματα" εμφανίζονταν εκεί που ο ήλιος ήταν σε θέση να διαπεράσει βαθύτερα στα σύννεφα. Τα πιο αξιοπρόσεκτα ήταν δυο γιγαντιαία , επίπεδα ομόκεντρα δαχτυλίδια που διαμόρφωναν ένα φωτοστέφανο γύρω από τον πλανήτη. Ήταν μάλλον όπως τα δαχτυλίδια του δικού μας Κρόνου , εκτός από το ότι αυτά αποτελούνταν από ένα μικρό εσωτερικό δαχτυλίδι , τα οποία δημιουργούσαν μια αιχμηρή ζώνη σκιάς στα σύννεφα. Υπήρχε επίσης ένα μεγάλο φεγγάρι, με την ίδια ανομοιογενή επιφάνεια όπως το δικό μας.

Ο πλανήτης Έλεντορ είναι ένας πλανήτης σε ένα άλλο ηλιακό σύστημα, που δεν απέχει περισσότερο από 30 έτη φωτός μακριά από εμάς. Οι κάτοικοι του δεν θέλουν να δίνουν/δίνουμε πολλές πληροφορίες για τον πλανήτη τους, και για την θέση του μέσα στο δικό μας Σύμπαν. Η διάμετρος και η μάζα του είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές της Γης. Η δύναμη της βαρύτητας είναι μεγαλύτερη και η ατμόσφαιρα είναι πολύ παχύτερη. Η ταχύτητα περιστροφής είναι πολύ πιο αργή απο αυτής της Γης , έτσι ώστε η διάρκεια της ημέρας και της νύχτας είναι πιο μακροχρόνια. Αλλά η κλίση των δαχτυλιδιών γύρω από τον πλανήτη αλλάζει ορισμένες ημέρες σε νύχτες και ορισμένες νύχτες σε ημέρες, εξαιτίας  του γεγονότος  ότι τα δαχτυλίδια αντανακλούν το φως του ήλιου.!!
Κατά συνέπεια ο πλανήτης Έλεντορ δεν έχει την συνηθισμένη κατάσταση ημέρας και νύχτας που εμείς ξέρουμε.

Λόγω της παχύτερης ατμόσφαιρας και της υψηλής πίεσης του αέρα, που είναι διαφορετικής σύνθεσης από τον δικό μας, ο Έλεντορ δεν έχει ηλιόλουστες ημέρες και δεν βλέπει τίποτε από το φεγγάρι η τα αστέρια . Ένα μόνιμο στρώμα ομίχλης υπάρχει στα πιο ψηλά επίπεδα της ατμόσφαιρας , το οποίο φιλτράρει το φως του ήλιου...είναι σαν ένα φυσικό HARRP.!!
Το μπλε χρώμα εμφανίζεται μόνο στις πιο ελαφρές αποχρώσεις του και το πράσινο είναι πιο εντονότερο από ότι σε εμάς εδώ. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι φαίνεται να έχουν μια προτίμηση στο μπλε στον τεχνητό φωτισμό τους. Οι κάτοικοι του Έλεντορ περιγράφουν την Γη ως μπλε πλανήτη με εκτυφλωτικό φως, και αντίθετα περιγράφουν τον δικό τους πλανήτη με ομιχλώδες φως. Οι συνθήκες διαβίωσης είναι τελείως διαφορετικές από ότι οι συνθήκες διαβίωσης στην Γη.Οι διαφορές στην θερμοκρασία είναι πολύ λιγότερες από ότι στην Γη, αλλά η ταχύτητα του αέρα μπορεί να φτάσει τρεις φορές την  δική μας μέγιστη ταχύτητα. Επίσης το κρύο και οι χιονοπτώσεις μπορούν να είναι τουλάχιστον δέκα φορές ισχυρότερα από ότι στην Γη. Όλα αυτά συνδυάζονται με το γεγονός ότι η τελική ταχύτητα κίνησης του πλανήτη είναι πολύ υψηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: