ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Η Τουρκία αποδέσμευσε το πρώτο βίντεο του ηλεκτρομαγνητικού πυροβόλου

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Είναι βαρετό να επαναλβάνουμε τα ίδια, αλλά τι να κάνουμε πρέπει να τα πούμε. Λέγαμε λοιπόν εδώ ..." Καλύτερα να μας έλεγαν οι Μογγόλοι ότι έχουν κάνει τα σαλλάχια κατάσκοπους θα  ήτανε πιο πειστικοί. Είπαμε οι Μογγόλοι μας κάνουν Υβριδικό Πόλεμο που περιλαμβάνει πληροφοριακές επιχειρήσεις και ενέργειες που πλήττουν το , ηθικό, ψυχολογικό, ιδεολογικό, διπλωματικό, και οικονομικό υπόβαθρο του αντιπάλου.  Ο καθένας μπορεί να το κατασκευάσει αν έχει εξειδικευμένες γνώσεις.Και οι Κινέζοι το έχουν  δοκιμάσει και το έχουν τοποθετήσει επάνω σε πολεμικό πλοίο.  Βέβαια οι επιστήμονες των Η.Π.Α. είναι τίποτα μπαγλαμάδες, μπροστά στα Μογγόλια , μιας και δεν έχουν ακόμα καταφέρει να λύσουν τα πρακτικά προβλήματα, της κατασκευής και εισαγωγής σε υπηρεσία του συγκεκριμένου όπλου. Το ότι με την μέχρι στιγμής επιτεύξιμη ταχυβολία, οτιδήποτε προσπαθήσει να στοχεύσει, θα είναι σαν να προσπαθεί να πετύχει με μια σφαίρα μιαν άλλη σφαίρα.Κάτι σαν τον "πόλεμο των άστρων" του Ρήγκαν αυτό δεν το λένε .Αυτά όλα όμως, φαίνεται ότι είναι πταίσματα για τους "τιτανοτεράστιους" Μογγόλους επιστήμονες, οι οποίοι θα το δώσουν στους "ανίκητους" Μογγόλους στρατηγούς μέχρι το 2020, για να μας κάνουν μια χαψά.
Όπως και το ότι ο φορέας του, θα πρέπει να σέρνει από πίσω του κι έναν υποσταθμό της ΔΕΗ, για να του παρέχει ηλεκτρική ενέργεια."
Τουρκική αμυντική εταιρεία αποδέσμευσε το Σάββατο ένα βίντεο που δείχνει τις δοκιμές του νέου ηλεκτρομαγνητικού πυροβόλου ράγας το οποίο ονομάζεται Şahi 209 Block II.
Σύμφωνα με αναφορές μέσων ενημέρωσης, το νέο τουρκικό πυροβόλο ράγας (railgun) χρησιμοποιεί την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια αντί της πυρίτιδας για την προώθηση βλημάτων 35 χλστ και μπορεί να προσβάλει στόχους στα 31 μίλια. Το Sahi 209 Block II έχει 10 MJ (MegaJoule) παλμικής ενεργείας συνεχούς ηλεκτρικού ρεύματος (DC).
Επίσης μεταδόθηκε ότι το τουρκικό υπουργείο άμυνας δοκίμασε με επιτυχία την αναβαθμισμένη έκδοση του ηλεκτρομαγνητικού railgun Şahi 209, το οποίο ειναι δέκα φορές πιο ισχυρό από την προηγούμενη έκδοση Block I.

To νέο ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο αναπτύχθηκε απο την εταιρεία Yeteknoloji AS.
Το railgun ειναι μια συσκευή που χρησιμοποιεί την ηλεκτρομαγνητική ισχύ για να εξαπολύσει πυρομαχικά με μεγάλη ταχύτητα, μέσω ενός ολισθαίνοντα βλήματος που επιταχύνεται μέσω ενός ζεύγους ρευματαγωγών σιδηροτροχιών.
Ενα railgun αποτελείται απο δύο παράλληλες μεταλλικές ράγες (εξ ου και η ονομασία). Από το ένα άκρο, αυτές οι ράγες συνδέονται με την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας για να διαμορφωθεί στο άκρο του όπλου το κλείστρο. Τότε, αν ένα αγώγιμο βλήμα τοποθετηθεί ανάμεσα στις ράγες (π.χ. με την είσοδο με στο κλείστρο) “κλείνει” το κύκλωμα.

Τα ηλεκτρόνια διέρχονται από τον αρνητικό όπλο της ηλεκτρικής παροχής στην ράγα του αρνητικού φορτίου, μέσα στο βλήμα, προς την ράγα του θετικού φορτίου και πίσω στην ηλεκτρική παροχή.
Επί του παρόντος το ηλεκτρομαγνητικό σύστημα εκτόξευσης αναπτύσσεται απο τέσσερις χώρες σε όλον τον κόσμο. Η Τουρκία ειναι μια από αυτές.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: