ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Γράφει ο ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Με την λήξη των εκλογών στην Τουρκία , ο Ερντογάν έχασε Σμύρνη, Άγκυρα αλλά και Κωνσταντινούπολη. Για την Σμύρνη ήταν αναμενόμενο όλα τα παράλια της Ιωνίας είναι φιλοκεμαλικά. Αλλά τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών της Κωνσταντινούπολης είναι τόσο σημαντικά για την τουρκική πολιτική, επειδή η Κωνσταντινούπολη είναι η μεγαλύτερη πόλη, παραδοσιακά, πολιτικά, πολιτιστικά και οικονομικά. Από τα 15.000.000 κατοίκους που έχει τα 7.000.000 είναι Κούρδοι. Η νίκη η όχι στην Κωνσταντινούπολη, δείχνει το μετά στις εξελίξεις στην Τουρκία, διότι η Κωνσταντινούπολη συνήθως οδηγεί τους Τούρκους και την πολιτική τους ηγεσία σε πολιτικές αλλαγές .!!
Επιπλέον η Κωνσταντινούπολη έχει και συμβολική σημασία, διότι ο Ερντογάν την κατείχε από το  1994 έως το 1998, σαν Δήμαρχος στην αρχή της πολιτικής του σταδιοδρομίας.


Όμως παρότι στην Κωνσταντινούπολη κέρδισε ο Imamoglu ο αντίπαλος του Ερντογάν, είναι αμφίβολο αν θα του επιτραπεί να αναλάβει τα καθήκοντα του. Ο Ερντογάν και το κόμμα του έχουν πει κατά το παρελθόν, ότι πολιτικά πρόσωπα που έχουν διασυνδέσεις με τρομοκρατία θα απομακρύνονται από τα καθήκοντα τους.!! Ξεχνώντας φυσικά ότι ο ίδιος είναι ο πιο συνδεδεμένος με αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Οπότε είναι απολύτως σίγουρο ότι η Τουρκία αργά αλλά σταθερά οδηγείται σε έναν μακροχρόνιο και αιματηρό εμφύλιο, όπως το έχουμε αναφέρει πολλές φορές εδώ στο Ζεύς Ελαύνων.
Βέβαια όλα αυτά τα πολιτικά ζητήματα, για την ώρα δεν μπορεί να τα σκεφτεί ο απλός καθημερινός Τούρκος πολίτης διότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση ύφεσης, με τον πληθωρισμό σχεδόν στο 20% και την ανεργία να πλησιάζει  αριθμούς ρεκόρ. Οι τιμές των τροφίμων αυξάνονται σχεδόν κατά 30% σχεδόν καθημερινά.

Υ.Γ Όπως και να έχει όπως έχω ξαναπεί κατά το παρελθόν ...ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ....ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: