ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Και κλάμα η Πελόζι...Όταν λέω ότι οι Δημοκρατικοί Γάιδαροι είναι αφελείς και πέφτουν στο ένα σφάλμα μετά το άλλο...
Επτά Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές ψήφισαν υπέρ της ενοχής του πρώην προέδρου.
Η Γερουσία απαλλάσσει τον πρώην Ρεπουμπλικανό πρόεδρο, από την κατηγορία της υποκίνησης της επίθεσης της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο. Για την καταδίκη του κ. Τραμπ χρειάζονταν 67 ψήφοι.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε σήμερα πως η δίκη στη Γερουσία ήταν άλλη μια φάση του «μεγαλύτερου κυνηγιού μαγισσών στην ιστορία της χώρας μας».
Ο Τραμπ έκανε τη δήλωση αυτή μετά την απαλλαγή του από τη Γερουσία στη δεύτερη δίκη του μέσα σε 12 μήνες, καθώς οι Ρεπουμπλικανοί τον προστάτευσαν από την απόδοση ευθυνών για τη φονική επίθεση της 6ης Ιανουαρίου υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ: Οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικανοί στη Γερουσία των ΗΠΑ συμφώνησαν να κατατεθούν ως αποδεικτικά στοιχεία στη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ λεπτομέρειες από σχόλια του πρώην προέδρου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με έναν κορυφαίο Ρεπουμπλικανό στη διάρκεια των φονικών ταραχών στο Καπιτώλιο.
Η συμφωνία ακολούθησε μια χαοτική ψηφοφορία για να επιτραπεί η κλήση μαρτύρων, η οποία θα μπορούσε να καθυστερήσει τα συμπεράσματά της για εβδομάδες, επέτεινε τις διαιρέσεις και εμπόδισε τις προσπάθειες του προέδρου Τζο Μπάιντεν να προχωρήσει πέρα από τις αντιπαραθέσεις του προκατόχου του.
Η Γερουσία, οι δικηγόροι του Τραμπ, και οι βουλευτές της Βουλής των Αντιπροσώπων που λειτουργούν ως εισαγγελείς συμφώνησαν αργότερα πως μια δήλωση της Ρεπουμπλικανής βουλευτή Τζέιμι Χερέρα Μπάτλερ για μια τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Τραμπ και τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι, μπορεί να γίνει δεκτή ως αποδεικτικό στοιχείο.
«Ε λοιπόν, Κέβιν, φαντάζομαι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι πιο οργισμένοι από εσάς σε ό,τι αφορά τις εκλογές», είπε ο Τραμπ εν μέσω της επίθεσης σύμφωνα με την Μπάτλερ.
Η Μπάτλερ ήταν μία από τους 10 βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος που τον περασμένο μήνα ψήφισαν υπέρ της παραπομπής του Τραμπ σε δίκη από τη Γερουσία, του πρώτου προέδρου των ΗΠΑ που παραπέμπεται για δίκη στη Γερουσία δύο φορές.
Η παράθεση των καταληκτικών επιχειρημάτων ξεκίνησε αφού ελήφθη η απόφαση με ψήφους 55-45 υπέρ της κλήσης μαρτύρων η οποία προκάλεσε αναστάτωση σε μέλη της Γερουσίας.
Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Μπιλ Κάσιντι, ο οποίος νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ήταν ένας από τους μόλις έξι γερουσιαστές του κόμματός του που ψήφισε υπέρ της συνέχισης της δίκης, σήκωσε τα χέρια όταν ρωτήθηκε αν ανέμενε τη σημερινή ψηφοφορία για την κλήση μαρτύρων.
«Ο Σέλμπι λέει ότι έχει δει τρεις και αυτή ήταν η πιο τρελή», είπε, αναφερόμενος στον γερουσιαστή Ρίτσαρντ Σέλμπι η 34ετής θητεία του οποίου περιελάμβανε την παραπομπή σε δίκη του Δημοκρατικού πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον και την πρώτη παραπομπή του Τραμπ.
Η κατάσταση στην αίθουσα της Γερουσίας έμοιαζε χαοτική στη διάρκεια και μετά την ψηφοφορία. Οι γερουσιαστές σχημάτισαν πηγαδάκια ευρισκόμενοι σε προφανή σύγχυση και οι γερουσιαστές Ρον Τζόνσον και Μιτ Ρόμνεϊ είχαν μια έντονη συζήτηση.
Μεγάλο μέρος της δίκης επικεντρώθηκε στο πόσα ήξερε ο Τραμπ για τις ενέργειες των ταραξιών καθώς εισέβαλλαν στο Κογκρέσο στις 6 Ιανουαρίου επιδιώκοντας να εμποδίσουν τους βουλευτές από την επικύρωση της νίκης του Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Η Μπάτλερ είπε πως ο Τραμπ αρχικά αρνήθηκε ότι οι οπαδοί του εμπλέκονταν στην επίθεση, ισχυριζόμενος ότι επρόκειτο για μέλη του αριστερού κινήματος Antifa, κάτι που ο Μακάρθι απέρριψε ως ψευδές.
Ο Τραμπ, που αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου, είναι ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που παραπέμφθηκε σε δίκη μετά την αποχώρησή του, Αν καταδικαστεί, η Γερουσία θα μπορούσε να ψηφίσει στη συνέχεια για το αν πρέπει να του απαγορευθεί να ξαναθέσει υποψηφιότητα.
Η καταδίκη του θεωρείται απίθανη, ωστόσο, καθώς τουλάχιστον 17 Ρεπουμπλικανοί σε σύνολο 100 γερουσιαστών θα πρέπει να συνταχθούν με τους 50 Δημοκρατικούς προκειμένου να κρίνουν ένοχο τον πρώην πρόεδρο. Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ θα ψηφίσει υπέρ της αθώωσης του Τραμπ, δήλωσε σήμερα πηγή που γνωρίζει την κατάσταση.
Η δίκη υπογράμμισε τον αναπάντεχο κίνδυνο που αντιμετώπισαν οι βουλευτές στις 6 Ιανουαρίου, όταν ο Τραμπ κάλεσε τους υποστηρικτές του να πορευθούν προς το Καπιτώλιο και να «είναι πολύ οργισμένοι» σε μια προσπάθεια να ανατρέψει την εκλογική του ήττα. Ο τότε αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και βουλευτές χρειάστηκε να κρυφτούν για ασφάλεια. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα στο χάος.
Στο χρονικό διάστημα που είχε προηγηθεί ο Τραμπ επανέλαβε τους ψευδείς ισχυρισμούς ότι η νίκη του Μπάιντεν ήταν αποτέλεσμα εκτεταμένης νοθείας.
Όταν το άρθρο για την παραπομπή έφθασε στη Γερουσία, μόνο έξι Ρεπουμπλικανοί ψήφισαν μαζί με τους Δημοκρατικούς για να διεξαχθεί η δίκη, απορρίπτοντας ένα επιχείρημα που προέβαλαν άλλοι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές σύμφωνα με το οποίο το Σύνταγμα δεν επιτρέπει στο Κογκρέσο να παραπέμψει έναν πρόεδρο η θητεία του οποίου έχει ήδη λήξει.
Πλάνα από κάμερες ασφαλείας που προβλήθηκαν στη δίκη έδειξαν ταραχοποιούς να έρχονται επικίνδυνα κοντά σε βουλευτές και στον Πενς καθώς απομακρύνονταν από τις αίθουσες της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.
2 σχόλια:
ΚΛΑΙΝΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΚΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΜΑΣ.
Κλάμα, πολύ κλάμα τα ερπετά. Μούσκεψαν οι βαλεντίνικες φολίδες τους
και που να φτιάσουν άλλα επετειακά λοατκί κοστούμια τώρα.
Ανάμεσα σε αυτούς τους δύο Βασιλικούς Σεληνιακούς Οίκους φίλε Μμ υπάρχει ένας αφανής αλλά αδυσώπητος πόλεμος. Γιατί η κάθε πλευρά θέλει για τον εαυτό της να κυριαρχήσει στον πλανήτη. Και μόνο με τον μισό κόσμο στην σφαίρα επιρροής τους αυτό δεν είναι δυνατόν.Έχουν χαράξει μια γραμμή και έχουν μοιράσει τον κόσμο στα δύο.
Το αστείο είναι ότι οι Δημοκρατικοί Γάιδαροι ανήκουν στο Τυφώνειο Ιερατείο...ένα ιερατείο που δυνάμωσε την Κίνα και την έκανε αυτό που είναι σήμερα.Σκοπός της Κίνας είναι μια ένωση ασιατικών λαών και φυλών (Μογγόλοι, Θιβετιανοί, Αφγανοί, Τάταροι , Τούρκοι, Πακιστανοί κ.α.) σε ένα κράτος υπό την εποπτεία της Κίνας.!! Οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι οι Δημοκρατικοί δεν μπορούν να τα βάλουν με την Κίνα..αλλά και δεν το θέλουν.
Δημοσίευση σχολίου