ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Αλλάζει ο τρόπος πολέμου στο κοντινό μέλλον.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Στο μέλλον, ο αριθμός των πολέμων θα είναι πολύ μεγαλύτερος , και η διάρκεια των συγκρούσεων θα είναι μικρότερη από πριν. Θα έχουμε αύξηση των χτυπημάτων με υπερηχητικούς πυραύλους που δεν ανιχνεύτηκαν και μέτρα για την άμυνα και την αντιμετώπιση αυτών των μέτρων.

Η μείωση του μεγέθους των δορυφόρων και η τοποθέτησή τους σε τροχιά για παρακολούθηση της επιφάνειας της θάλασσας σε πραγματικό χρόνο, η συλλογή δεδομένων σε μεγάλες περιοχές και οι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης θα προκαλέσουν ριζικές αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του ναυτικού πόλεμου , ειδικά στην τακτική και τη δομή της δύναμης.

Επομένως, η ανάπτυξη δυνατοτήτων ηλεκτρονικού πολέμου, η συμπερίληψη μη επανδρωμένων οχημάτων στη σύνθεση δύναμης, η μείωση των αερομεταφορέων, η εμφάνιση του διαστήματος ως σημαντικής διάστασης των ναυτικών επιχειρήσεων, η ανάπτυξη δυνατοτήτων βάσει δικτύου, και η συγκέντρωση συγχώνευσης δεδομένων από μια μεγάλη ποικιλία πηγών, διατηρώντας τα εργαλεία χειρισμού και ελέγχου υποστηριζόμενα (εξασφαλίζοντας προστασία στον κυβερνοχώρο) και το πιο σημαντικό, η αποτελεσματική χρήση του υποβρυχίου, το οποίο παραμένει ένα μυστηριώδες όπλο , θα διαμορφώσει τον χαρακτήρα του ναυτικού πολέμου το κοντινό μέλλον. (για αυτό οι Τούρκοι παίρνουν 6 υποβρύχια από την Γερμανία).

Αν και η αύξηση του αυτοματισμού στα συστήματα και η αποτελεσματική χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στη σκηνή έχουν μειωμένη επίδραση στον αριθμό του προσωπικού, ο ανθρώπινος παράγοντας θα παραμείνει στην κορυφή των κρίσεων. Το εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό, ζυμωμένο με την τεχνολογία, είναι το πιο επικίνδυνο όπλο. Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο αποτελούν πλέον μέρος στρατιωτικών επιχειρήσεων. Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο στα δίκτυα πληροφοριών των χωρών μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές στην υποδομή, την οικονομία και τα συστήματα υγείας των χωρών κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Οι προηγμένες δυνατότητες OSINT ( Open-source intelligence ) μπορεί να απαιτούν ενότητα δόγματος σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, για την απόκτηση πολύτιμης γνώσης-πληροφοριών , επομένως η ευαισθητοποίηση των εθνών είναι ζωτικής σημασίας. Πολύτιμη γνώση και πληροφορίες  μπορεί να δοθεί στον εχθρό ενώ καυχιέται για το δικό του στρατό.


Η ανάπτυξη της τεχνολογίας καθιστά τους πολέμους πιο περίπλοκους και ο αριθμός των παραβιάσεων αντί να μειώνεται αυξάνεται. Επομένως, η προετοιμασία για την ειρήνη είναι πιο σημαντική από ποτέ. Έτσι  πρέπει να είμαστε έτοιμοι "ανά πάσα στιγμή" ειρηνικά, ώστε να μπορούμε  να κάνουμε ότι είναι απαραίτητο "εκείνη τη στιγμή" στον πόλεμο.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν έχει σχέση,
αλλά μου θύμησε το γρήγορο ιντερνετ του Ελον Μάσκ με το δικό του δίκτυο δορυφόρων