ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Συνεκπαίδευση ελληνικών πλοίων και αεροσκαφών με πλοίο των ΗΠΑ (βίντεο-φωτο)

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Ο τελευταίος Α/ΓΕΕΘΑ που πραγματικά ήταν ΑΡΧΗΓΟΣ και ας μην έκανε άλματα για τις ανάγκες της σανοφαγίας των πυροβολημένων της Ν.Δ ,ήταν ο Δ.Γράψας. Απείλησε με βύθιση τουρκικών συμφερόντων νορβηγικό ερευνητικό,όταν πλησίασε το Καστελλόριζο. Σήμερα το ΓΕΕΘΑ στην κοσμάρα του εντελώς. Και κάνει συνεκπαίδευση μονάδων του Π.Ν και της Π.Α με πλοίο του Π.Ν των ΗΠΑ νοτίως της Κρήτης ,  την ίδια ώρα που οι τούρκοι αλωνίζουν στο κέντρο του Αιγαίου.!! Το παιχνίδι είναι τελειωμένο ,  ότι και να κάνουν οι τούρκοι ακόμα και απόβαση σε ελληνική νησίδα και υποστολή σημαίας κανείς δεν θα αντιδράσει. Ελπίζουμε μόνο στο έλεος του Θεού, κάποια στιγμή η ριζοσπαστικοποίηση της ψήφου του Έλληνα να θέσει στο περιθώριο τις μονοκομματικές κυβερνήσεις μαριονέτες ξένων ατλαντικών συμφερόντων.
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια στημένη ιστορία.Όλα έχουν συμφωνηθεί στο παρασκήνιο,μια μια οι κόκκινες γραμμές εξαφανίζονται. Η προϋπόθεση πως  "η τουρκία πρέπει να σταματήσει κάθε πρόκληση για να μιλήσουμε" ξεχάστηκε. Οι ίδιοι αυτοαναιρούνται η πατρίδα χλευάζεται,όλοι σπάνε πλάκα μαζί μας.

Συνεκπαίδευση PASSEX – ADEX (Passing Exercise - Air Defense Exercise) της Φρεγάτας (Φ/Γ) ΑΔΡΙΑΣ, του Υποβρυχίου (Y/B) ΠΟΝΤΟΣ και τεσσάρων Αεροσκαφών F-16 των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με το Αντιτορπιλικό USS PORTER του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, διεξήχθη την Παρασκευή.

Η συνεκπαίδευση περιελάμβανε προχωρητικούς ελιγμούς καθώς και αντικείμενα επικοινωνιών, αεράμυνας, ανθυποβρυχιακού και ηλεκτρονικού πολέμου. Συνέβαλε δε περαιτέρω στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχουσών δυνάμεων τόσο σε διακρατικό όσο και σε διασυμμαχικό πλαίσιο.


Η εν λόγω συνεκπαίδευση αποδεικνύει έμπρακτα τον σημαντικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών στην άμυνα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defense Cooperation Agreement (MDCA)], ενώ παράλληλα αναδεικνύει τους μακροχρόνιους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών που συνεχώς ενισχύονται.

 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: