ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Τα λάθη της σύγχρονης διαμαρτυρίας.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Τα λάθη της σύγχρονης διαμαρτυρίας.

Μαζεύονται 1000 νοματέοι σε μια πλατεία να φωνάξουν . Όπως είναι έτσι μαζεμένοι όλοι μαζί σαν τον ποντικό στην φάκα, τους την πέφτουν για οποιονδήποτε λόγο οι δυνατότεροι και τους διαλύουν με συνοπτικές διαδικασίες. Το μόνο που υποδηλώνει ότι κάτι έγινε πριν είναι τα πεταμένα στον δρόμο σημαιάκια. Οι διαδηλώσεις τέτοιου είδους με καραμούζες σημαιάκια και συνθήματα πάνω σε μια πλατεία είναι βούτυρο στο ψωμί των αντιπάλων, του συστήματος.
Κάποια στιγμή οι πολίτες θα πρέπει να μάθουν να αντιδρούν διαφορετικά στις διαμαρτυρίες τους. Όχι με συγκεντρώσεις σε ένα μέρος αλλά με πράξεις και συλλογικές δράσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας. Οι αντίπαλοι δεν είναι τόσο πολλοί για να μπορούν τόσο να απλωθούν ...
 
Δράσεις χρειάζονται όχι φωνές. Δράσεις τέτοιες που ακόμα και μια γιαγιά 100 χρονών να μπορεί να συμμετέχει από την καρέκλα της. Απειθαρχία και άρνηση της εξουσίας στην ουσία. Πολιτική  ανυπακοή με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος για τον καθένα . Διαμαρτύρεται ο κόσμος για την ανούσια απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 μ.μ ... 5.000.000 π.χ βγαίνουν και περπατάνε στις 11 το βράδυ σε όλη την χώρα .Τι θα τους κάνουν δηλαδή ;;Θα τους κόψουν 5.000.000 πρόστιμα. Ποιοι και πως;; Και ας πούμε κόπηκαν και 2-3000 ποιος θα τα πληρώσει;;; Το πιάσατε ;;  Πως τόσο εύκολα βγήκαν στα μπαλκόνια πέρυσι κι χειροκροτούσαν;;  Ε το ίδιο εύκολα θα κάνουν και αυτό.
 
Κάνουν οι δικηγόροι ας πούμε διαμαρτυρία στο Σύνταγμα.  Χέστηκε η Φατμέ στο γενι Τζαμί 2-3 ώρες φωνάζουν και τους βρίζουν οι υπόλοιποι που ταλαιπωρούνται .Αν όμως κάθε δικηγόρος κυκλοφορούσε για 3 μέρες μια εβδομάδα με ένα καπελάκι ΄μια κονκάρδα με το σύνθημα του σε όλη την χώρα;; Η δουλειά έχει γίνει και το αίτημα γνωστοποιήθηκε και διάρκεια χρόνου έχεις και δεν ταλαιπωρείς κανέναν ώστε να μην σου δώσει σημασία...δεν θέλει κόπο...τρόπο θέλει.
Σκεφτείτε το σαν μια διαδήλωση μιας εβδομάδας που ενώ θα υπάρχει μαζική συμμετοχή, ενώ θα υπάρχει ουσιαστικό πολιτικό χτύπημα κανείς δεν θα μπορεί να την διαλύσει και κανείς από τους συμμετέχοντες δεν κινδυνεύει ή ρισκάρει κάτι .
 
Εν  προκειμένω τι ζητάν οι διαδηλωτές;; Θέλουμε την ζωή μας πίσω... Οκ 2.000.000 πολίτες να κυκλοφορούν καθημερινά με μάσκες και καπελάκια μπλουζάκια αυτοκόλλητα στα αυτοκίνητα με αυτό το σύνθημα ... Η διαδήλωση πέτυχε η διαμαρτυρία έγινε γνωστή .Η μαζικότητα δείχνει την δυναμική της, και κανείς δεν ρίσκαρε απολύτως τίποτα. Ακόμα και ο δειλός αν δει ότι οι γύρω του φορούν το σύνθημα και ο ίδιος συμφωνεί θα το φορέσει κι αυτός .Η ψυχολογία της μάζας Με αυτόν τον τρόπο οι 1000 θα γίνουν 10.000 και αυτοί 100.000 κ.ο.κ

1 σχόλιο:

Μμ. είπε...



Και μόνο που με κάνουν αυτά τα κρανοασπιδοφόρα καγκουρώ συμπαθούντα προς τους ΠΑΜίτες και τους παντοειδείς αναρχοάπλυτους επαγγελματίες συμμορίτες πόλεων μου' ρχεται ΝΑΞΕΡΑΣΩ ΛΈΜΕ.