ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Τουρκικές εταιρείες που είναι συνδεδεμένες με το τουρκικό κράτος (κάτω υπό την εποπτεία του Ερντογάν) ξεγελούν ανοιχτά τις χώρες της ΕΕ, βάζοντας ετικέτα παραγωγής στα προϊόντα τους (τρόφιμα ή υφάσματα) ότι παράγονται στην Ρουμανία ή Βουλγαρία ενώ στην πραγματικότητα παράγονται στην Τουρκία.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Στον χάρτη άνωθεν βλέπουμε πώς οι τουρκικές εταιρείες που είναι συνδεδεμένες με το τουρκικό κράτος (κάτω υπό την εποπτεία του Ερντογάν) ξεγελούν ανοιχτά τις χώρες της ΕΕ, βάζοντας ετικέτα παραγωγής στα προϊόντα τους (τρόφιμα ή υφάσματα) ότι παράγονται στην Ρουμανία ή Βουλγαρία ενώ στην πραγματικότητα παράγονται στην Τουρκία. Άραγε οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις  γνωρίζουν αυτό το τουρκικό κόλπο η είναι συνένοχες;;


Έχω μιλήσει με τα άτομα που εργάζονταν / εργάζονται για  τουρκικές εταιρείες που δρούν υπέρ του Ερντογάν και δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη και διανέμουν τρόφιμα και κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, μου έχουν πει παρόμοια πράγματα σχετικά με το πώς αποφεύγουν τους φόρους και πώς φέρνουν και επαναπροσδιορίζουν τα τουρκικά προϊόντα στην αγορά της ΕΕ παράνομα μέσω Βουλγαρίας και Ρουμανίας.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πηγές μου, πολλοί Τούρκοι επιχειρηματίες του Ερντογάν βρήκαν πολλές εταιρείες με διαφορετικά ονόματα στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία (με ρουμάνους / βούλγαρους συνεργάτες ή τούρκους που απέκτησαν διαβατήρια). Τα φορτηγά από την Τουρκία  φθάνουν στις  αποθήκες στην Ρουμανία και Βουλγαρία και  ξεφορτώνουν  χωρίς επωνυμία και χώρα παραγωγής.

Υπάρχουν πολλές τουρκικές εταιρείες τροφίμων (διανομείς) που πωλούν γαλακτοκομικά προϊόντα και άλλα προϊόντα διατροφής στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ας πούμε ότι αγοράζετε ένα "Sutas Cheese" το οποίο αναγράφει στην ετικέτα ότι παράγεται στη Γερμανία ή στην Ολλανδία , αλλά αυτό προέρχεται από την Τουρκία κάτι το οποίο δεν είναι νόμιμο.
Οι πηγές μου ανέφεραν επίσης ότι τα περισσότερα από αυτά τα προϊόντα είναι ΛΗΓΜΕΝΑ και στην συνέχεια επανασημαίνονται και ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΙΣ  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ.

Οι κυβερνήσεις της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου διακινδυνεύουν τη δημόσια υγεία επειδή δεν έχουν πλήρη έλεγχο των συνόρων ή έχουν κάποια συνένοχα μέλη κράτη και  επαφές μεταξύ τους.;; Αναφέρω μόνο τους προορισμούς όπου συμβαίνει κυρίως αυτό (Βουλγαρία και Ρουμανία), αλλά έχω ακούσει ότι συμβαίνει σε ορισμένες άλλες χώρες που έχουν "καλές" σχέσεις με το καθεστώς του Ερντογάν...για παράδειγμα στην Γερμανία. Είναι μια κατάσταση WIN-WIN για τον Ερντογάν και τα μέλη της ΕΕ που συμμετέχουν, αλλά είναι η κατάσταση LOSE-LOSE για τη δημόσια υγεία.

Αυτό το ζήτημα θα μπορούσε να προωθηθεί στις κατάλληλες ευρωπαϊκές ομάδες εκστρατείας. Για όλες  αυτές τις φίρμες η παραγωγή στην Τουρκία είναι φθηνότερη , και τους συμφέρει η επισήμανση ή αναδιατύπωση και ανάμειξη με τα προϊόντα που παράγονται στην Ολλανδία ή τη Γερμανία. Κάποιες από αυτές τις μάρκες/φίρμες βλέπουμε στην κάτωθι εικόνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: