ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Οι Τούρκοι στέλνουν το TCG Cesme για έρευνες στο κέντρο του Αιγαίου

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Η προπαγάνδα από τους Τούρκους εσωτερικού  θα κινηθεί σε 3 επίπεδα..α)πρέσβεις θα δώσουν συνεντεύξεις υπέρ της αναγκαιότητας των διερευνητικών και "μπράβο στην Αθήνα για την ψυχραιμία της"..β)κυβερνητικοί θα μας πουν πως "δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα της Άγκυρας για όξυνση"..γ)δημοσιογράφοι του αμυντικού ρεπορτάζ θα μας πιπιλίζουν το κεφάλι για την "άψογη στάση των ΕΔ οι οποίες έδειξαν ψυχραιμία και αποφασιστικότητα κι απέφυγαν τις τουρκικές παγίδες"..τα ζήσαμε θα τα ξαναδούμε,αυτό είναι το σύστημα που μας έχει μετατρέψει από ανεξάρτητο κράτος σε μαριονέτα του κατευνασμού.
Εννοείται πως το Μαξίμου θα κάνει την πάπια όπως και ο καταδρομοβατραχάνθρωπος α/γεεθα. Ήδη τα παπαγαλάκια του γεεθα που μας παραμύθιαζαν το καλοκαίρι πως "οι Τούρκοι δεν μπορούν να κάνουν έρευνες" έλαβαν θέσεις...Ο Ελληνισμός εδώ και μήνες δέχεται τις μεγαλύτερες προκλήσεις από την Τουρκία που υπήρξαν ποτέ και όμως,οι αχυράνθρωποι των Αθηνών δεν θεώρησαν ποτέ χρήσιμο όπως ακριβώς και ο Σημίτης,να κάνουν ΚΥΣΕΑ στο Πεντάγωνο. Μην περιμένουμε δυναμικές αντιδράσεις,τις αποφάσεις τους τις έχουν πάρει...θα ξεπουλήσουν τα πάντα.!!

Μετά τη σφοδρή επίθεση του Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας και του Κυριάκου Μητσοτάκη προ ημερών, έρχεται μια ακόμα.. επίδειξη τουρκικής αβροφροσύνης και ετοιμότητας για έναν «ειλικρινή» διάλογο (εν αναμονή των δεύτερων διερευνητικών στην Αθήνα).

Με NAVTEX που έχει ισχύ από τις 18 Φεβρουαρίου ως τις 2 Μαρτίου το… αρχαίο (από τα παλαιότερα του στόλου, κατασκευής 1965 και χωρίς ιδιαίτερα εξελιγμένο εξοπλισμό) υδρογραφικό TCG CESME (Τσεσμέ) θα διεξάγει έρευνες στο Αιγαίο, σε μια περιοχή που ξεκινά από τη Λήμνο και φτάνει ως τη Σκύρο!

Όσοι μιλούσαν για κινήσεις εσωτερικής κατανάλωσης μετά το ξέσπασμα του Ερντογάν, τι θα πουν τώρα άραγε, που για μια ακόμη φορά η Άγκυρα κάνει επίδειξη αλαζονείας, αλλά και δύναμης;

Μην ξεχνάμε και τον χάρτη του Stratfor που παρουσίασε το τουρκικό κανάλι TGRT Haber και εμφανίζει την τουρκική επιρροή να εκτείνεται στα όρια της οθωμανικής αυτοκρατορίας, ο οποίος αν και υπάρχει εδώ και χρόνια, εμφανίστηκε τυχαία πάλι τώρα…

Προηγούμενη ενημέρωση
Η Τουρκία βγάζει το ερευνητικό Τσεσμέ στο Αιγαίο, δεσμεύοντας περιοχή στα δυτικά της Λήμνου και στα βορειοανατολικά της Χίου και της Αλοννήσου.

Η τουρκική Navtex θα έχει διάρκεια από τις 18 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου. Πρόκειται για έρευνες που πραγματοποιηθούν σε περιοχές μεταξύ της Λήμνου, της Σκύρου και της Αλοννήσου.


Όλα αυτά τη στιγμή που εντός του Μαρτίου υποτίθεται ότι θα έχουμε τη δεύτερη συνάντηση «διερευνητικών» στην Αθήνα.

Δείτε τη Navtex

ΠΗΓΕΣ: eleftherostypos.gr,  https://www.newsbreak.gr/amyna/179302/tourkiki-navtex-cesme-aigaio/

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: