ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

ΑΣΚΗΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΝΟΥ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΑΣΚΗΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΝΟΥ 
 
Στην φώτο βλέπετε ένα μείγμα λιγνίτη (ή καταλοίπων του) με βιομάζα, που είναι ικανό να "πρασινίσει" και την έρημο. (όπως έδειξε το παράδειγμά εφαρμογής του στην έρημο Νεγκεβ του Ισραήλ, που δεν έχει δικά του λιγνιτωρυχεία).
 
Σήμερα διατίθεται από εκεί ως προϊόν υψηλής τεχνολογίας προς 140-180$/τόνο (έναντι των 14 που κόστιζε ο λιγνίτης ως καύσιμο, πριν τον πνίξουν τα εδώ πρασινάλογα).
 
Ποιος μας εμποδίζει να αξιοποιήσουν έτσι το πρώην "εθνικό μας καύσιμο" και ως εδαφοβελτιωτικό των γεωργικών εκτάσεων της ΕΕ που ερημοποιούνται και σαν μοχλό ανάπτυξης της Βόρειας και Υποσαχάριας Αφρικής, απ όπου και ο κύριος όγκος των λαθρομεταναστευτικών ροών;;Οεο...
 
Υ.Γ  Λεγε λεγε, κάτι γίνεται...ΕΔΩ.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και όπως είπε χτες και ο Στουρνάρας "αν οι μικροεπαγγελματίες βρίσκουν παράλογα τα τεκμαρτά, μπορούν να μεταναστεύσουν"

https://www.newsbreak.gr/ellada/626564/ntropi-ypologizoyn-os-katoikoys-fylakioy-orestiadas-toys-paranomoys-metanastes-toy-kyt/

ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ

Ανώνυμος είπε...

Καλό μεσημέρι , ελπίζω να ρίξατε όλοι την βουτιά σας . Όπως λέει ο ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ αυτοί λένε τις μαλακίες τους άλλα το καλύτερο θα ήταν να μεταναστεύσουν αυτοί και ειδικά σαν δωρεά μας μέσα σε ορυχεία στο Κονγκό ή κάπου παρόμοια . Ο λιγνίτης όπως λέει ο οικοδεσπότες έχει πολλές χρήσεις και πέρα από καύσιμο μπορεί να ξαναπρασινίσει την έρημο ή τα αποψιλωμένα βουνά μας από φερτή ύλη . Για αυτό σε πρώτη φάση έκλεισαν τα λιγνιτορυχεία και θα τον οικειοποιηθούν σε δεύτερο χρόνο σε δράσεις που λέει ο οικοδεσπότης και εισπράξεις σε άλλους .
Το ότι μετράνε τους λάθρο σαν ντόπιους ισχύει σε όλη την Ελλάδα , και εδώ 1 στους 3 έχει ξενιτεμένα παιδιά και πολλά που θέλουν να φύγουν .
Δεν ξέρω στην Σέριφο τι γίνεται αλλά εδώ είναι πολύ πεσμένα τα πράγματα στον τουρισμό και έχουν φέρει πολλούς φτωχούς τουρίστες που είναι μέσα στις μονάδες μόνο και μουρμουρίζουν , βέβαια και έξω είναι απλησίαστα για τις οικογένειες ειδικά , και πολλοί κάνουν μόνο βόλτα δικοί μας , δεν την έκαναν όμως για την καταψήφιση τουλάχιστον .
Κατά τα άλλα εδώ οι μεγαλοξενοδόχοι είναι ασύδοτοι και σαν εργοδότες και σαν καταπατητές (εξαιρούνται οι γνωστοί σχολιαστές με προσωνύμιο) .
Πολλά χρόνια πάμε άμα φυσάει τα πιτσιρίκια σε μια μικρή παραλία που έχει βορινά βράχια και είναι το νερό ήρεμο όσο και να φυσάει . Πήγαμε το προηγούμενο Σαβ-κο και νευρίασα , κάποιος για να διώξει τις οικογένειες και τους συνταξιούχους που πάνε και για χειμερινό μπάνιο ξεφόρτωσε στην μισή παραλία πέτρες που έχουν κυλίσει και μέσα , με δυσκολία βρήκαμε ένα μονοπάτι να μπαίνουν τα παιδιά στην αριστερή πλευρά της παραλίας (Ανάμεσα σε Αρίνα beach και Knossos beach ) https://maps.app.goo.gl/SsDop45WfEjRUY9y8 δείτε σε φωτογραφίες στο google maps . Παίρνω την Δευτέρα το Λιμενικό μου λένε δεν είναι δουλειά μας πάρτε την αστυνομία , παίρνω την αστυνομία μου λένε ποιος σας είπε να μας πάρετε , λέω το λιμενικό και σας έχω στείλει φωτογραφίες και μου λένε εντάξει θα τις προωθήσουμε . Αλλά δεν έχει γίνει τίποτα , πριν 2 χρόνια το ένα ξενοδοχείο είχε φυτέψει βαρίδια να βάλει φουσκωτά παιχνίδια στην παραλία και μετά την κατακραυγή και τις καταγγελίες τα έβγαλε .
Διαβάζω και για την Εύβοια που κάηκε ότι εντελώς τυχαία εγκρίθηκαν φαραωνικά έργα του Βαρδινογιάννη και το Συμβούλιο της επικρατείας παρακάμπτει τις προσφυγές .
Πως θα τους ξεφορτωθούμε ? Καλό μεσημέρι

kakos04

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Καλό μεσημέρι , ελπίζω να ρίξατε όλοι την βουτιά σας "

Καλησπέρα φίλε Κακέ....όχι δεν έχω πάει ούτε μια φορά για βουτιά στην θάλασσα. Είμαι κάτασπρος σαν φάντασμα (χα χα χα) όχι ότι και να πήγαινα για μπάνιο στην θάλασσα θα καθόμουν στον ήλιο. Όμως ότι χάνω σε μπάνια το κερδίζω σε....ΠΑΓΩΤΑ.!

Μηδέν μπάνια.....αλλά 40 παγωτά.

Ανώνυμος είπε...

@kakos04 εδώ είναι Κυκλάδες, και δεν υπάρχουν πολλές μεγάλες μονάδες.
Οι τιμές είναι υπερβολικές (4,5€ το τυλιχτό, 16-20€ μιά μερίδα φαγητό-όχι ψάρι)40€ το πλοίο για 5 ώρες 70€ το γρήγορο,2,5€ η φραντζόλα το ψωμί..
Τα ξενοδοχεία είναι ακριβά (50-80 το δίκλινο τώρα).
Ο κόσμος είναι ακόμα παραλής εδώ-αλλά λίγος, ωστόσο πιό πολύς από πέρυσι,Αύγουστο έρχονται οι πολύ παραλήδες (1000€/μέρα στη βίλα που νοικιάζουν)και οι του κάμπινγκ.Τα αιρΜπιΝμπί και αυτά ακριβά, ενώ φτηνά ενοικιαζόμενα είναι λίγα....
Ωστόσο βλέπω μια τάση παλιά ενοικιαζόμενα να κλείνουν βιβλία και να μισθώνονται σε προσωπικό με τη σαιζόν.
Πολλές οι προδιαγραφες, μικρό το κέρδος.
Το προηγούμενο ΣΚ είχα 6 δωμάτια 48 πετσέτες στο πλυντήριο, μόνο 4 δεν είχαν αντηλιακά και μάσκαρα, έπρεπε να τις περάσω με την καμαριερα με ένα ειδικό σπρέυ (90€ τα 5 λίτρα)και να τις πλύνυμε 2 φορές με απορρυπαντικό με ένζυμα (50€ τα 10 κιλά)για να σώσουμε τις μισές,θα δώ και με τα σεντόνια πόσα θα γλυτώσουν.
Οι εργοδότες εδώ είναι καλοί, ίσα ίσα που είναι χάλια το προσωπικό, Κρήτη,Μύκονος Σαντορίνη ποντάρουν στη μεγάλη σαιζόν και έχουν εκτραχυνθεί.
Εμένα η καμαριέρα παίρνει 1300 καθαρά +φαγητό και δωμάτιο κανονικό, ακι δουλεύει μεν 7 μέρες, αλλά κοντά στις 5-6 ώρες

Ανώνυμος είπε...

@Λυκαστρος φρομ ξενοδοχωφ γουήδ απρισιέσιον

https://menshouse.gr/retro/189670/den-yparchoyn-pia-ta-2-pagota-tis-evga-kai-tis-delta-poy-ta-agorazan-oloi-alla-kaneis-den-thymatai-ti-geysi-toys