ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Όλη η γκρίνια του Βούτσιτς δεν είναι για το ότι θα χάσει το Κόσοβο, δηλαδή σέρβικο εθνικό έδαφος, αλλά για τους όρους με τους οποίους αυτό θα γίνει.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Όλη η γκρίνια του Βούτσιτς δεν είναι για το ότι θα χάσει το Κόσοβο, δηλαδή σέρβικο εθνικό έδαφος, αλλά για τους όρους με τους οποίους αυτό θα γίνει. 

Να θυμίσουμε εδώ στον Βούτσιτς ότι η χώρα του ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε τα Σκόπια ως "Μακεδονία". H Ελλάδα ως μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εφαρμόζει κατά γράμμα στα Βαλκάνια την στρατηγική του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Αν του κ. Βούτσιτς δεν του αρέσει, αντί να προσπαθεί να γίνει μέλος μια Ένωσης που διαμέλισε τη χώρα του, καλό θα ήταν να προσπαθήσει να επανακαταλάβει τα πάτρια εδάφη.

Το αυτό ισχύει και για εμάς. Από εκεί και μετά όλα αυτά που ζούμε επί των ημερών μας, θα αποτελέσουν αύριο την καταγεγραμμένη ιστορία. Και η ιστορία θα είναι απέναντι στους τωρινούς προπαγναδιστές, αλλά και ανιστόρητους, που επιμένουν να συγχέουν σκοπίμως, την πολιτική του Ελευθερίου Βενιζέλου (1910 - 1920), με την διαχρονικά μειοδοτική πολιτική της οικογένειας Μητσοτάκη... 

Μόνο και μόνο επειδή ο Κων. Μητσοτάκης Α΄(1845–1898) νυμφεύτηκε για πολιτικούς λόγους, την Κατίγκω Βενιζέλου (αδελφή του Ελευ. Βενιζέλου). Τόσο η μεταξύ σχέση των δύο οικογενειών, όσο και η εφαρμοσμένη πολιτική τους, αποτελούν δύο διαφορετικά στοιχεία, δύο διαφορετικά μείγματα... που απλά κάποτε στον ρου της ιστορίας ενώθηκαν μέσω ενός γάμου, για πολιτικούς σκοπούς, ώστε να μην υπάρχει βεντέτα ανάμεσα σε δύο παρατάξεις, και προ της ενώσεως της Κρήτης, με την τότε Ελλάδα.

Η λέξη "πόλεμος" πρέπει να μπει ξανά μέσα στο μυαλό μας και να αρχίζουμε να ετοιμαζόμαστε...για το 200άρι που λέγαμε.Η ελληνική ιστορία έχει γράψει πολλές φορές ότι ριζικές αλλαγές γίνονται μόνο σε εθνικές τραγωδίες μόνο. Τελικά μήπως χρειάζεται μια μεγάλη καταστροφή μπας και ξυπνήσουμε;;

Υγ. Η καταστροφή θα επέλθει σε μέρος το οποίο δεν θα είναι ΝΑΤΟ και σύντομα. Εντός 2024-2025

Υ.γ 1 Τα λέγαμε/προειδοποιούσαμε ΕΔΩ. Οι Μυρμιδόνες να ετοιμάζονται για το 200άρι....για Κόσσοβο δηλαδή. Από το 2015 τα λέγαμε σε άλλα ιστολόγια και ΕΔΩ στον Ζ.Ε από το 2018...δεν έχεις καμία δικαιολογία, δεν μπορείς να πεις δεν ήξερα. Το δικό μου κέρδος; Λιγότερο βάρος για επάνω.... κούφα η κατάσταση.

1 σχόλιο:

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ο άμεσος κίνδυνος στην όλη φάση της ένταξης του Κοσόβου στο συμβούλιο της Ε.Ε. Είναι πως δεν αφήνει και πολλά περιθώρια στην Σερβία για μη επίθεση προ ένταξης του........