ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Αυτοί είναι οι βαφτισμένοι από τα συστημικά ΜΜΕ ως στρατηγικοί "σύμμαχοι". Δεν έχουμε συμμάχους μόνοι μας είμαστε.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Το αφήγημα που αναπαράγεται τα τελευταία χρόνια (λόγω και των τεταμένων σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας) ότι οι Αμερικάνοι θα αφήσουν τοποτηρητή την Ελλάδα και θα αποχωρήσουν από την περιοχή μόνο αστείο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Αρχικά δεν έχουν κανέναν λόγο να αποχωρήσουν.   

Βάση στη Σούδα έχουν και όπου αλλού επιθυμούν με τις ευλογίες του ελλαδικού κράτους, χωρίς κανένα ουσιαστικό αντάλλαγμα παρά τα διθυραμβικά δημοσιεύματα των πληρωμένων ΜΜΕ, έλεγχος τις όποιας αντιπαράθεσης αφού μέχρι σήμερα καθορίζουν πλήρως την ροή όπλων και πλατφορμών,κάτι το οποίο αρχίζει να αλλάζει με την προσπάθεια ανεξαρτητοποίησης της Τουρκίας, ενώ εδώ ακόμα πετάμε χαρταετό και μιλάμε για Ατζέντα 2030, νέες τεχνολογίες κλπ. 

Συνεχείς εμπόδια στην απόκτηση ουσιώδους οπλοστασίου στην ΠΑ και προσπάθεια υπονόμευσης του ΠΝ μέσω αμφιλεγόμενων λύσεων και όπλων(LCS Freedom, island, μη αποδέσμευση των SM2 μόνο ESSM). Ειδικότερα όσον αφορά την ΠΑ μεγάλο άγχος μην τυχόν και αποκτήσει A-G όπλα, διότι σε περίπτωση επεισοδίου μαντέψτε τι θα γίνει όλη η βιομηχανία των απέναντι που βρίσκεται δυτικά.

 Αυτοί είναι οι βαφτισμένοι από τα συστημικά ΜΜΕ ως στρατηγικοί "σύμμαχοι". Παράλληλα μας ενημερώνουν τακτικά περί καλύτερων σχέσεων από πότε, την στιγμή που ο εδώ πρέσβης για ακόμα μια φορά επανέλαβε την πάγια θέση των ΗΠΑ. Κωμικές καταστάσεις.

“Μία κοινωνία που διαχωρίζει τους διανοούμενους από τους πολεμιστές της, θα φτάσει να αφήσει τη σκέψη της να γίνεται από δειλούς, και τον πόλεμό της από ανόητους.”

ΘΟΥΚΙΔΙΔΗΣ ( 469-395 π.Χ )

1 σχόλιο:

Μμ2 είπε...



Και όχι μόνοι αλλά καταχρεωμένοι και καταπροδομένοι εξ υπάρχής.

Οπότε ας λάβωμεν και τα ανάλογα μέτρα. (Δεν πιστεύω, δεν ελπίζω κ.λ.π. που λέει κι ο λογοτέχνης ποιητής, είμαι ελεύθερος και ψηφίζω Καρυ ωτάκη¨ τρομάρα μου...)