ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Το Ιράν σταμάτησε κάθε εναέρια κυκλοφορία γύρω από την Τεχεράνη

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Το Ιράν σταμάτησε κάθε εναέρια κυκλοφορία γύρω από την Τεχεράνη από τώρα έως τις 05:00, τοπική ώρα. Χωρίς αναφερόμενο λόγο. . .

Ο Υπουργός Άμυνας του Ιράν: Στις 00:00 ακριβώς, ανακοινώνουμε τη διακοπή όλων των πτήσεων στον ουρανό της Τεχεράνης, εσωτερικού και εξωτερικού. Διεθνείς και τοπικές εταιρείες ακύρωσαν ξαφνικά πτήσεις από και προς το Ιράν από χθές το βράδυ.

Η τουρκική μεσολάβηση για την αποτροπή της κλιμάκωσης απορρίφθηκε από την Τεχεράνη.Σιγά μην έδιναν σημασία στα λεγόμενα των Τούρκων οι Ιρανοί. Ταυτόχρονα όλες οι ενεργές μονάδες του ιρανικού στρατού είναι σε επιφυλακή και όλοι οι αξιωματικοί έχουν κληθεί σε υπηρεσία. Όλες οι διακοπές έχουν πλέον ακυρωθεί. Η Ιρανική Επαναστατική Φρουρά ακύρωσε την άδεια των μελών της και δήλωσε ότι «είχε εισέλθει σε κατάσταση πολέμου».

Το Πολεμικό Υπουργικό Συμβούλιο του Ισραήλ συγκάλεσε επείγουσα έκτακτη συνεδρίαση στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με την Jerusalem Post. και στις ΗΠΑ έγινε επείγουσα ενημέρωση από το Πεντάγωνο στον Πρόεδρο Μπάιντεν. Αιγυπτιακή πηγή ισχυρίζεται ότι ο πέμπτος στόλος των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο έχει τεθεί σε 100% ετοιμότητα μάχης την τελευταία ώρα.   Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Αμερικανοί ενημέρωσαν την Αίγυπτο για το τι συνέβαινε.

Διπλωματικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας εκκένωσαν χθές βράδυ το Ισραήλ. Άντε να δω μέχρι που θα το τραβήξουν οι Ιρανοί. Θα κάνουν τίποτε...θα φανεί ότι η ίδια ομάδα τραβάει πάντα τα νήματα και από τις δύο πλευρές και εργάζεται για το φινάλε για γενιές .

Δεν υπάρχουν σχόλια: