ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :
Μηλοπιτάκια πουγκάκια με blockchain "Αλλαγή Εποχής"
3 μήλα (πχ Ζαγορίν) σε κύβους
150γρ ζάχαρη
300γρ τριμμένο καρύδι (η φουντούκι ή ότι άλλο ξυροκαρπικό υπάρχει)
Μια κουταλιά της σούπας λιωμένο βούτυρο (στου Ρέντη το φτιάχνουν πλέον, με γάλα από παγοκολώνες Ουγγαρίας, αφού στην Κοιλάδα του Ρόππα βόσκουν τώρα μόνο κάτι κουρούνες ..)
Κονιάκ (3 σφηνάκια )
3 κουταλιές του γλυκού κανέλα
2 φύλλα σφολιάτα
Τον κρόκο από ένα αυγό
Λίγη ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Όλα τα πρώτα 6 υλικά της λίστας ανακάτεμα. Γεμίζεις το κάθε 1/6 του φύλλου σφολιάτας με την γέμιση και αλείφεις με τον κρόκο εξωτερικά το πουγκάκι (για να πάρει χρώμα). Πασπάλισμα και εξωτερικά με ζάχαρη και κανέλα, τα σταυρώνεις κατά τα ειοθότα λέγοντας από μέσα σου 3 φορές το hash κωδικοποίησης της ανάρτησης της συνταγής στο ηλεκτρονικό σου πορτοφόλι SSId (με εκείνο της google δεν παίζει αφού αυτή μαζεύει dato, σαν να είναι ο predator, και συνταγές μόνο για να δουλέψει ένα χαζο-ΑΙ της) και ψήσιμο για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180.
Σερβίρονται ζεστά με πασπαλισμένη άχνη και με μια μπάλα παγωτό δίπλα, με σιρόπι ότι έμεινε από την περσινή εκτέλεση της συνταγής "λικέρ φράουλα" για να αδειάσει το μπουκάλι για παρασκευή φρέσκου (στο * περί αυτής)
Ήταν να μη πάρω φόρα για να τελειώσει (επιτέλους) η κατασκευή, κάπως έτσι, και του socialmedioυ της επόμενης εποχής...
* Περί του λικέρ φράουλας, ΕΔΩ η καλή η Τεκμηρίωση
2 σχόλια:
μην αγοράζετε έτοιμη σφολιάτα κ Λύκαστρε,η μαργαρίνη (αντί για βούτυρο) που βάζουν (Μαρφίν την έλεγαν τη δεκαετία του 80,πιό χάλια και από το βιτάμ) είναι ότι χειρότερο σε υποκατάστατο βουτύρου.Μου το έλεγε ο πατέρας μου από τη δεκαετία του 70 που είχε φούρνο τότε...Είδα και ένα ντοκυμανταίρ πριν 10 μέρες για τις σφολιάτες στην ΕΡΤ3, ίσως να υπάρχει ακόμα στο ερτφλιξ,γαλλικό είναι.Και από τυρόπιττες μόνο κουρού.
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ
Άσετο, αλλά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να μην σας το στείλω
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjgJmJgo_ybqycTpg8w2GGlxkM6OTJpoehCmzSuEYVMZJ41OC3xFT7BGCiz-RM9grjk8421RjUM9LMRKsldhnfHQx7agdvCxJsBx28qrsLSd5me-zyM3yfo7e6aNN9WSiTpX5TzSGLnBXNU5o_7Dw7sFZMNAxMbDeQIWkNcU_iHkLNo17TRCzj4ug/s16000/-6330149094537935870_121.jpg
http://www.press-gr.com/2024/03/blog-post_3064.html
Δημοσίευση σχολίου