ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Αμερικανική Γερουσία: Στρατηγικός εταίρος και σύμμαχος των ΗΠΑ η Ελλάδα

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Είναι γεγονός ότι τώρα τελευταία ακούγεται συχνά από το στόμα Αμερικανών αξιωματούχων ότι η «Η Ελλάδα στρατηγικός εταίρος και αξιόπιστος σύμμαχος των ΗΠΑ». Βεβαίως οι "καθυστερημένοι πνευματικά" που ζούνε στην χώρα των Ελλήνων ΔΕΝ καταλαβαίνουν... όπως ΔΕΝ καταλάβαινε και ο Κ. Καραμανλής... όταν η πρώην Υπ. Εξωτερικών των Η.Π.Α. Κοντολίζα Ράιζ.. έλεγε στην τότε Υπ. Εξωτερικών της Ελλάδος Ν. Μπακογιάννη: "Η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος των Η.Π.Α."...
Τι προσπαθούν όμως να πούνε με αυτόν τον τρόπο οι Αμερικάνοι στον CHIPRA;; Και τι σημαίνει στρατηγικός εταίρος;;; Στρατηγικός εταίρος είναι η κοινή κατεύθυνση και πορεία δύο χωρών μέσα από ένα πλέγμα δραστηριοτήτων μακροπρόθεσμα, η οποία τους εξασφαλίσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην περιοχή για αυτές τις δύο χώρες, μέσα σε ένα ευμετάβλητο περιβάλλον, με σκοπό να ανταποκριθεί στα στρατηγικά και εθνικά συμφέροντα αυτών των δύο χωρών .Είναι όμως έτσι;;
Οι απαιτήσεις στο διεθνές προσκήνιο επιτάσσουν στις Η.Π.Α. να ελέγξουν τουλάχιστον το 50% μιας ελληνικής κυβερνήσεως... πράγμα που τώρα ΔΕΝ συμβαίνει τώρα , καθότι ο CHIPRAS ανήκει στο αντίπαλο στρατόπεδο από αυτό που βρίσκεται ο Τράμπ.
Για να επιβάλλει μια δύναμη (Η.Π.Α)την θέληση της, υπάρχουν δύο τρόποι, α) ο άμεσος ευθείς η πλάγιος, β) ο έμμεσος ευθείς η πλάγιος. Αυτοί οι δύο τρόποι θα εξαρτηθούν από την χαζαρογερμανική γερμανόφιλη κυβέρνηση των Αθηνών.
Τώρα τους το λένε με έμμεσο και πλάγιο τρόπο....σύντομα ο τρόπος θα αλλάξει.!! Γράφαμε παλαιότερα....Το "τέλος" του μεταπολιτευτικού καθεστώτος, θα συμπέσει ξανά με προδοσία... και το τέλος της νεότερης Ελλάδας, όπως την γνωρίσαμε.Κάτι άλλο θα γεννηθεί....πρώτα όμως θα...ΠΕΘΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ.

Η γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας αλλά και το αναβαθμισμένο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας επισημαίνονται στο φετινό ψήφισμα που εξέδωσε η αμερικανική γερουσία για τον εορτασμό της 198ης επετείου της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.
Το συγκεκριμένο ψήφισμα, το οποίο έχει υπογραφεί από 27 γερουσιαστές, αναφέρει τη διαχρονική αφοσίωση της Ελλάδας στις αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας αλλά και η σταθερή συμμαχική της στάση απέναντι στις ΗΠΑ. Παρόλα όμως αυτά, υπερβαίνει τις συνηθισμένες αναφορές στην ιστορία και στις κοινές αξίες, προσπαθώντας να αναδείξει την τωρινή πολιτική διάσταση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Ειδικότερα, στο ψήφισμα σημειώνεται ότι:

Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο φιλοξένησε στην Ουάσινγκτον τον Γιώργο Κατρούγκαλο για την πραγματοποίηση του εναρκτήριου στρατηγικού διαλόγου ΗΠΑ-Ελλάδας. Όπως υπογραμμίζεται, ο συγκεκριμένος διάλογος ανέδειξε τη σημασία που έχει η Ελλάδα για τις ΗΠΑ ως πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια και ως σημαντικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ
Η τριμερής εταιρική σχέση στην Ανατολική Μεσόγειο με την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Κύπρο είναι όλο και πιο σημαντική για τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Η προοπτική ενός αγωγού, ο οποίος θα επιτρέπει την ασφαλή μεταφορά αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο προς τη Δυτική Ευρώπη, είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια και την ενεργειακή σταθερότητα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.
Η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος και σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών για την επίτευξη πολιτικής σταθερότητας και οικονομικής ανάπτυξης στην περιοχή των Βαλκανίων, αφού έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στις χώρες της περιοχής και έχει συνεισφέρει πάνω από 750.000.000 δολάρια σε αναπτυξιακή βοήθεια για την περιοχή.
Η κυβέρνηση και ο λαός της Ελλάδας συμμετέχουν ενεργά σε ειρηνευτικές επιχειρήσεις που διεξάγονται από διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών, του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια περιοχή όπου ο Χριστιανισμός συναντά το Ισλάμ και τον Ιουδαϊσμό. Στο σημείο αυτό τονίζεται το γεγονός ότι η χώρα μας διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις τόσο με τις μουσουλμανικές χώρες όσο και με το Ισραήλ.
Η Ελλάδα παραμένει αναπόσπαστο μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η κυβέρνηση της Ελλάδας έχει κάνει σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια για την περαιτέρω διαπολιτισμική κατανόηση, προσέγγιση και συνεργασία σε διάφορους τομείς με την Τουρκία. Επίσης, αναγνωρίζεται ότι η Ελλάδα έχει βελτιώσει τις σχέσεις της με άλλες χώρες της περιοχής, όπως για παράδειγμα το Ισραήλ, και ότι με αυτό τον τρόπο έχει συμβάλει στην ενίσχυση της περιφερειακής σταθερότητας.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: