ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Το 2019 η Ρωσία θα αγοράσει 7 πλοία και 4 υποβρύχια για το Ναυτικό της

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Όσα πλοία και υποβρύχια και να αγοράσει-κατασκευάσει  η Ρωσία , δεν θα γίνει ουδέποτε Οδύσσεια Ναυτική δύναμη, θα παραμείνει Αχίλλεια στρατιωτική δύναμη. Διότι έχει όλα τα χαρακτηριστικά του Ομηρικού ήρωα Αχιλλέα. Αχίλλεια δύναμη ήταν η Σπάρτη, και Οδύσσεια Ναυτική δύναμη η Αθήνα. Αυτό είναι και το ΜΟΝΑΔΙΚΟ στρατιωτικό μοντέλο, που επικρατεί και θα επικρατεί συνέχεια σε αυτόν τον πλανήτη.Στην σημερινή εποχή όλα τα κράτη χωρίζονται σε Αχίλλειες δυνάμεις και σε Οδύσσειες.
Οι Η.Π.Α είναι Οδύσσεια Ναυτική δύναμη , όπως και η Ελλάδα. Κίνα και Ρωσία ανήκουν στις Χερσαίες Αχίλλειες δυνάμεις.
Το 2019 η Ρωσία θα κατασκευάσει συνολικά επτά πλοία και τέσσερα υποβρύχια για το Ναυτικό της, όπως δήλωσε την Τρίτη ο Ρώσος υπουργός άμυνας Σεργκέϊ Σόϊγκου.
“Το ναυτικό κατασκευαστικό πρόγραμμα… προβλέπει εντός του 2019 την κατασκευή τεσσάρων υποβρυχίων -τριών πυρηνικών και ενός πετρελαίου/ηλεκτρικό- και την επισκευή εφτά πολεμικών  και βοηθητικών πλοίων,” όπως δήλωσε ο υπουργός σε σύσκεψη στο Σεβερόντβινσκ.

Όταν ξεκίνησε το κλειστό μέρος της σύσκεψης οι δημοσιογράφοι αποχώρησαν.
Πριν την σύσκεψη, παρενέβη ο πρόεδρος της Ηνωμένης Ναυπηγικής Επιχείρησης (OSK), Αλεξέϊ Ραζμάνοφ.
Το θέμα της σύσκεψης ήταν η παραλαβή του στρατηγικού υποβρυχίου Πρίγκιπας Βλαντιμίρ K-549 (Project 995A) και του πυρηνικού υποβρυχίου Καζάν (Project 885M), και η επισκευή και εκσυγχρονισμός του πυρηνοκίνητου καταδρομικού Ναύαρχος Ναχίμοφ (Project 11442).
Ο Σόϊγκου δήλωσε οτι τα υποβρύχια Πρίγκιπας Βλαντιμίρ και Καζάν θα εισέλθουν στην ενεργό υπηρεσία κατά το υπόλοιπο του έτους.
“Η παραλαβή των πυρηνικών υποβρυχίων Πρίγκιπας Βλαντιμίρ και Καζάν ειναι το άμεσο καθήκον της Επιχείρησης Ναυτικών Κατασκευών… Όπως διέταξα τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, όλες οι εργασίες πρέπει να ολοκληρωθούν φέτος,” δήλωσε ο υπουργός.
Τόνισε οτι στο μέλλον αυτά τα υποβρύχια θα “καθορίσουν την εικόνα” του στόλου ρωσικών υποβρυχίων και θα αυξήσουν την αμυντική ικανότητα και ενισχύουν τις θέσεις της Ρωσίας στους ωκεανούς και τις παγκόσμιες θάλασσες.
“Σήμερα πρόκειται να συζητήσουμε την παραλαβή των υποβρυχίων, την επισκευή του πυρηνικού καταδρομικού Ναύαρχος Ναχίμοφ και την κατασκευή των πλοίων για τις αναγνωριστικές αποστολές σε απομακρυσμένες θαλάσσιες περιοχές,” δήλωσε ο Ρώσος υπουργός άμυνας.
Svilen Petrov

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: