ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

ΑΡΧΕΣ ΜΑΧΗΣ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ (CQB)

Γράφει ο ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

H μάχη σε κατοικημένους τόπους , απαιτεί προσεκτική σχεδίαση και εκτέλεση. Οι τεχνικές εκκαθάρισης δωματίων και κτηρίων, εφαρμόζονται όταν η τακτική κατάσταση απαιτεί την " τακτική " εκκαθάριση τους, λόγω παρουσίας αμάχων εντός των εχθρικών δυνάμεων (διότι σε αντίθετη περίπτωση μπορούμε απλώς να χρησιμοποιήσουμε πυρά βαρέων όπλων για να τα καταστρέψουμε).
Κάθε μαχητής πρέπει να γνωρίζει τις παρακάτω αρχές μάχης σε κατοικημένους τόπους προτού το τμήμα μεταβεί στην εκπαίδευση σε επίπεδο ομάδας :

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ
Το κλειδί για μια πετυχημένη επιχείρηση σε κατοικημένους τόπους. Η ομάδα εισόδου πρέπει να αιφνιδιάσει τον εχθρό, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, παραπλανώντας, αποσπώντας την προσοχή του η δρώντας απροσδόκητα. Ο αιφνιδιασμός είναι η καλύτερη εξασφάλιση για την επιτυχία της αποστολής.!


ΤΑΧΥΤΗΤΑ (Προσεκτική Βιασύνη)
Η ταχύτητα κίνησης προσφέρει ασφάλεια. Επιτρέπει στον μαχητή να εκμεταλλευτεί τα πρώτα κρίσιμα δευτερόλεπτα του αιφνιδιασμού, μεγιστοποιώντας το όφελος του, Ταχύτητα είναι κίνηση του μαχητή με τέτοιο ρυθμό, που να του επιτρέπει να εκπέμπει πυρά ακριβείας.

ΒΙΑΙΟΤΗΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Εξουδετερώνει τον εχθρό, περιορίζοντας τη δυνατότητα του να επιφέρει απώλειες στο φίλιο προσωπικό. Η Βιαιότητα Ενέργειας δεν περιορίζεται στην χρήση πυρών. Περιλαμβάνει και την Επιθετική Νοοτροπία.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ
Η αυτοπεποίθηση  κάθε μαχητή, κυριαρχίας επί του αντιπάλου και ο έλεγχος της εξέλιξης της καταστάσεως. Η ικανότητα του δηλαδή , με την στάση και τα παραγγέλματα του, να δημιουργεί στον αντίπαλο του τη βεβαιότητα πως είναι ο κυρίαρχος της κατάστασης και κάθε αντίσταση σε αυτόν είναι όχι απλώς μάταιη αλλά αδύνατη.!

Κάθε μια από τις παραπάνω αρχές επιδρά σε συνέργεια με τις υπόλοιπες. Αν για παράδειγμα δεν επιτευχθεί πρώτα ταχύτητα ενέργειας και αιφνιδιασμός δεν μπορεί να επιτευχθεί βιαιότητα ενέργειας.



Υ.Γ Οι φωτογραφίες όλες κάτω από το κείμενο είναι από την εκπαίδευση της ομάδας μου.












Δεν υπάρχουν σχόλια: