ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Αποκάλυψη Μιχάλη Ιγνατίου για απομάκρυνση της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Το πάνε λάου-λάου και άρχισαν να το ομολογούν σιγά σιγά, όταν εμείς εδώ το φωνάζαμε και το λέγαμε , όταν όλοι το είχαν σίγουρο και δεδομένο ότι θα πάρουν οι Μογγόλοι την ιπτάμενη πατάτα..." Δεν πρόκειται να καταρρεύσει το πρόγραμμα των F-35 αν δεν τα πάρει η Τουρκία. Γιατί θα παραχθούν περίπου 3000-3500 μαχητικά, εκτός των τουρκικών.Οι αμερικανοί μόνο απο την Σ.Αραβία έχουν αρπάξει ένα πακέτο εξοπλισμών 150 δις.!! Χέστηκαν για τα μαχητικά των Τούρκων, το πρόβλημα θα το έχουν οι Τούρκοι και όχι οι Αμερικάνοι. Γιατί αν τελικά τους κάνει ένα εμπάργκο η Αμερική, ακόμα και τώρα ο μεγαλύτερος εξοπλισμός των τουρκικών Ε.Δ είναι αμερικάνικος.!!
Περιμένετε λίγο ακόμα και θα μας πούνε  στην συνέχεια και το άλλο που έχουμε πει, δηλαδή  Λο-Λο η Λόλα, Λόλα* δεν θα πάρεις ούτε ρώσικο αεροσκάφος, διότι το έχουμε πει και αυτό εδώ....Όσο για την λύση που λένε κάποιοι , ότι μπορεί οι Τούρκοι να πάρουν ρώσικα αεροσκάφη , αν η Τουρκία αλλάξει προσανατολισμό θα της κοστίσει πολύ παραπάνω (κόστος υποδομών, οπλισμός, αεράμυνα, ιπτάμενα ραντάρ, εκπαίδευση, τεχνική υποστήριξη με καινούργια λογισμικά δεδομένα) ...συν ότι η πολεμική της αεροπορία θα καθηλωθεί στο έδαφος....και πολλά πολλά άλλα.."

* Όπου Λό-λα βάλτε τα τουρκάκια.

Η επιμονή της Τουρκίας να αγοράσει το πυραυλικό σύστημα S-400 θέτει σε κίνδυνο ακόμα και την οικονομία της και μάλιστα σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο κατά την οποία δέχεται ισχυρές πιέσεις. Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μιλώντας αποκλειστικά στον ανταποκριτή του Open TV στην Ουάσινγκτον Μιχάλη Ιγνατίου προειδοποίησε την Άγκυρα ότι η αγορά των S-400 θα έχει ως αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να εξετάσουν τη συμμετοχή της Τουρκίας στην κατασκευή των F-35.
«Εάν η Άγκυρα δεν ακυρώσει την παραγγελία του ρωσικού συστήματος S-400 τίθεται αυτόματα θέμα συμμετοχής της στο πρόγραμμα κατασκευής των μαχητικών f-35, από το οποίο η τουρκική πολεμική βιομηχανία θα κέρδιζε πολλά δισ. δολάρια» ανέφερε αρχικά ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μιλώντας στον Μιχάλη Ιγνατίου. Ακόμη προέβαλλε την προειδοποίηση του αντιπροέδρου Μάικ Πενς ο οποίος είπε ότι «οι ΗΠΑ δεν θα σταθούν αδρανείς, όταν οι σύμμαχοι τους στο ΝΑΤΟ αγοράζουν όπλα από τους αντιπάλους του».

Παράλληλα προσθέτει ότι «προειδοποιήσαμε ξεκάθαρα την Τουρκία ότι η απόκτηση των S-400 μας αναγκάζει να επανεξετάσουμε τη συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα για την κατασκευή των F-35, ενώ ακόμη θέτει σε κίνδυνο τις μελλοντικές μεταφορές όπλων στην Τουρκία και εκθέτει την Τουρκία σε κυρώσεις στο πλαίσιο του νόμου για την καταπολέμηση των εχθρών της Αμερικής. Επιπλέον η απόκτηση των S-400 θα αναγκάσει την Ουάσινγκτον να αποσύρει την προσφορά για την πώληση του συστήματος Patriot στην Τουρκία».
Σύμφωνα με τον Αμερικανό εκπρόσωπο «οι χώρες του ΝΑΤΟ θα πρέπει να προμηθεύονται με στρατιωτικό εξοπλισμό που είναι συμβατός με αυτόν του ΝΑΤΟ». Να σημειωθεί ότι ο Επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων στην Ευρώπη στρατηγός Κέρτις Καπαρότι δήλωσε ότι «δεν πρέπει να παραχωρήσουμε τα F-35 εάν υπάρχει έστω και ένα S-400 στην Τουρκία».
πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: