ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Κάνει πίσω η Rolls-Royce στο κοινό πρόγραμμα μαχητικού με την Τουρκία

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Σιγά μην αποκτήσουν κινητήρα οι Μoγγόλοι. Το είχαμε ξαναπεί και εδώ...: " Όσο θα πάρουνε F - 35, άλλο τόσο θα φτιάξουνε και μαχητικό οι Μογγόλοι. Αν και θα το θέλανε, γιατί θα τους είναι πολύ χρήσιμο, για τον μακροχρόνιο και αιματηρό εμφύλιο που θα ακολουθήσει σύντομα....Μόλις οι Αμερικάνοι διασφαλίσουν αυτά που θέλουν...3 κομμάτια  θα την κάνουν....Η Αμερική με 70 χρόνια εμπειρία σε κατασκευή κάθε είδους μαχητικών έχει ένα πρόγραμμα που το ονομάζει F35, αρχίζει να το σχεδιάζει από το 1992, έχουν περάσει 26 χρόνια με τρελά δισεκατομμύρια σε έρευνα και ανάπτυξη, το πρόγραμμα πήγε τόσο εκτός προϋπολογισμού που θέλανε να το ακυρώσουν.....και ο Ερντογάν  με 5-6 δις και 15 χρόνια θέλει να έχει Στελθ σούπερκρούζ χαχαχα " .
Επιβαιωνόμαστε για μια ακόμα φορά.!! Το ουράνιον αστρόζηλον ιππικόν του ελαύνοντος Ζηνός, είναι πάντα πριν από όλους πρώτο στην ενημέρωση.


Η βρετανική εταιρεία κατασκευής κινητήρων Rolls-Royce Holdings δήλωσε την Κυριακή ότι θα αποχωρήσει από τις προσπάθειες του κοινού τουρκικού προγράμματος για την κατασκευή του νέου μαχητικού αεριωθούμενου με τον τουρκικό όμιλο Kale.
Οι συνομιλίες μεταξύ του ομίλου Kale και της Rolls-Royce του περασμένου έτος συνάντησαν προβλήματα εξαιτίας μιας διαφοράς σχετικά με τον διαμοιρασμό της πνευματικής ιδιοκτησίας και την εμπλοκή μιας τουρκοκαταρινής εταιρείας, όπως δήλωσε η εταιρεία.
Η Rolls-Royce σταμάτησε τις προσπάθειες της για να κερδίσει το διαγωνισμό του μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς αφού απέτυχε να βρει μια συμβιβαστική λύση, όπως πρόσθεσε ο κατασκευαστής κινητήρων.

Την είδηση μετέδωσαν πρώτοι οι Financial Times και αργότερα ο εκπρόσωπος τύπου της Rolls-Royce επιβεβαίωσε την εξέλιξη στο Reuters.
Ο όμιλος Kale δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα για σχόλιο.
Το 2017, ο όμιλος Kale δήλωσε ότι θα δημιουργούσε μια κοινοπραξία με την Rolls-Royce για την ανάπτυξη κινητήρων αεροσκαφών μετά την υπογραφή, μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Τουρκίας, αμυντικής συνεργασίας αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων λιρών ($133 εκατ.) για την ανάπτυξη τουρκικών μαχητικών αεριωθούμενων.
Πέρυσι, ο διευθυντής της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας Ισμαήλ Ντεμίρ δήλωσε ότι η πόρτα παρέμενε ανοιχτή  για τους διεθνείς κατασκευαστές κινητήρων ώστε να συμμετέχουν στο έργο του τουρκικού εθνικού μαχητικού TF-X.
Mekhla Raina
Απόδοση/Μετάφραση απο το Reuters.com για την Προέλαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: