ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Η Κίνα έκλεισε το προξενείο της στη Σμύρνη

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Επαληθεύεται ο αγαπητός Ερίωπας όταν έγραφε ως σχόλιο εδώ περί των νέων θέσεων Κίνας και Τουρκίας....." Ο «Όνος» έχει μεταφέρει στην Κίνα από το 2001 ότι του είχε απομείνει στην Αμερική φοβούμενος πάντοτε αυτό που μπορεί να συμβεί λίαν προσεχώς. Απ’ εκεί τώρα μεθοδεύει τις κινήσεις του αφήνοντας με αυτό τον τρόπο εκ του ασφαλούς να εκτίθεται άλλος λαός.
Η Κίνα είναι αυτή που διοχετεύει με αμέτρητα ατομικά όπλα την Σαουδαραβία, αδειάζοντάς της τα ταμεία, επαναλαμβάνοντας και αυτή με την σειρά της την αποποίηση της τεράστιας ευθύνης που φορτώθηκε μεταφέροντάς την σε μία τρίτη χώρα, όπως η Σαουδαραβία, το παλιό τσιράκι την Κλίντον. Πρόσφατα η χρεωκοπημένη Σαουδαραβία υποχρεώθηκε να εντάξει την Κινεζική Γλώσσα στα υποχρεωτικά μαθήματα όλων των σχολείων της χώρας και όλοι διερωτούνται γιατί. Στην πραγματικότητα όλα δείχνουν ότι οι Σαουδάραβες περπατούν πάνω σε πολύ λεπτό πάγο και αυτός ο πάγος έσπασε και τους έριξε σε βαθειά νερά. Το να πουλά κανείς κομματάκι-κομματάκι την πατρίδα του δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος. Μεταφέρουν όμως και αυτοί για άλλη μια φορά το καυτό μπαλάκι στους Πακιστανούς. Με 20 δις ο Σαλμάν πρόσφατο δώρο στο Πακιστάν ενεθάρρυνε του Πακιστανούς να αγοράσουν τα τελευταία αεροπλανοφόρα που κατασκεύασε η Κίνα και εδώ γελάει και το παρδαλό κατσίκι. Το Πακιστάν όμως μαζί με το Αφγανιστάν, το Τουρκμενιστάν και την Τουρκία, είναι η παλιά τανάλια που κατασκεύαζε η Κλίντον και ο «Ονος» για να διαμελίσει το Ιράν. Όλα πήγαιναν ρολόι μέχρι που ο Πούτιν επενέβη έμμεσα στην Τουρκία αρπάζοντας την ευκαιρία με το πραξικόπημα και αδυνάτισε αυτή την μέγγενη, διότι απλούστατα δεν τον συμφέρει η απώλεια του Ιράν.
Όλα λοιπόν δείχνουν ότι τα οράματα της Κλίντον και του «Όνου» για τις μεγάλες επενδύσεις σε όλη την Βόρειο Αφρική έχουν πάει κατά διαόλου, έχασαν και την Τουρκία, χαλώντας έτσι την μέγγενη που ετοίμαζαν για το Ιράν. Τι άλλο μπορούν να κάνουν τώρα; Οι κακές γλώσσες λένε ότι η τεράστια εκπύρωση από το Κινέζικο CERN προκάλεσε το εκ διαμέτρου αντίθετο φαινόμενο της πρόσφατης κατάψυξης στις Βόρειες ΗΠΑ (-54 βαθμοί) και χιόνια στην Καλιφόρνια ενώ την ίδια ώρα η Αυστραλία χτύπαγε επί εβδομάδες 45-47 βαθμούς ζέστη. Μήπως αυτή η κίνηση μαζί με την ξαφνική άρνηση του Βορειοκορεάτικου παιδοβούβαλου να συμμορφωθεί είναι μία επίδειξη ισχύος από την πλευρά της Κίνας και του «Όνου»; "

Να κλείσει προσωρινά το προξενείο της στη Σμύρνη αποφάσισε η Κίνα, μετά την ένταση που δημιουργήθηκε στις σχέσεις μεταξύ Πεκίνου και Άγκυρας, αναφέρεται σε ανακοίνωση της κινεζικής πρεσβείας στην Άγκυρα.
Το προξενείο της Κίνας στη Σμύρνη άρχισε να λειτουργεί τον Σεπτέμβριο του 2015, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της κινεζικής πρεσβείας, στην οποία επισημαίνεται ότι η τουρκική πλευρά αντιμετώπισε με κατανόηση την απόφαση αυτή, όπως και ότι την όλη διπλωματική και προξενική δραστηριότητα θα την αναλάβει η πρεσβεία τη Κίνας στην Άγκυρα.

Στις αρχές Φεβρουαρίου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας είχε απευθύνει έκκληση προς τις κινεζικές αρχές να απελευθερώσουν «όσους κρατούνται παρανόμως» και να κλείσουν «τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις φυλακές» στην αυτόνομη περιοχή Σιντζάν-Ουϊγούρ. Αργότερα, το Πεκίνο προέβη σε διάβημα προς την Άγκυρα για τις δηλώσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που αφορούσαν στην ύπαρξη στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους Ουϊγούρους, που είναι μουσουλμάνοι και διαβιούν στη αυτόνομη περιοχή Σιντζάν-Ουϊγούρ.
Το Πεκίνο ισχυρίζεται ότι στην περιοχή δρουν αυτονομιστικές οργανώσεις των Ουϊγούρων που έχουν διασυνδέσεις με διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις.
Τον Αύγουστο του 2018 εκπρόσωποι του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα είχαν δηλώσει ότι έχουν στη διάθεσή τους «αντικειμενικά στοιχεία» που επιβεβαιώνουν ότι στα στρατόπεδα που υπάρχουν στην επαρχία Σιντζάν ενδέχεται «να κρατούνται παράνομα» έως και ένα εκατομμύριο Ουϊγούροι. Στη συνέχεια, η ύπατη αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Μισέλ Μπατσελέτ, πρότεινε να σταλούν παρατηρητές στην περιοχή αυτή, εκφράζοντας την ανησυχία της για την κατάσταση που υπάρχει εκεί.
Πηγή: naftemporiki.gr

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: