ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Η κβαντική θεωρία αποδεικνύει ότι η ψυχή περνά σε άλλο σύμπαν μετά το θάνατο

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Από τον εικονικό Σείριο περνά στον πραγματικό Σείριο;;.. Και αν ναι, τότε όλες οι ψυχές περνάνε αυτό το μεταίχμιο, η μόνο μερικές;; Η συνείδηση μέσω της γνώσης, διαπλάθει - διαμορφώνει - μεταμορφώνει - μετουσιώνει το υπάρχων σύμπαν (γαλαξιακό σπήλαιο) του εικονικού Σείριου, και αυτό ακριβώς ήταν το αμάρτημα των Ελλήνων, στον χώρο των ιδεών... και για αυτό το αμάρτημα έπρεπε να τιμωρηθούν οι ιδεολάτρες, ως ειδωλολάτρες.

 Ένα βιβλίο με τίτλο «Βιοκεντρισμός: Πώς η ζωή και η συνείδηση είναι τα κλειδιά για την κατανόηση της φύσης του Σύμπαντος» έχει γίνει δημοφιλές στο Διαδίκτυο, επειδή περιέχει την αντίληψη ότι η ζωή δεν τελειώνει με τον θάνατο του σώματος, αλλά μπορεί να διαρκέσει για πάντα με την μετανάστευση της ψυχής.

Ο συγγραφέας του βιβλίου, ο επιστήμονας Δρ Robert Lanza, που ψηφίστηκε από τους τους NY Times ως ο 3ος πιο σημαντικός εν ζωή επιστήμονας , δεν έχει καμία αμφιβολία ότι κάτι τέτοιο μπορεί να είναι πιθανό.
Εδώ και καιρό ο Lanza είναι γνωστός στην επιστημονική κοινότητα για τις προηγμένες μεθόδους που χρησιμοποιεί και είναι ειδικός στην αναγεννητική ιατρική και επιστημονικός διευθυντής της Advanced Cell Technology Company. Είχε κάνει εκτεταμένες έρευνες στο παρελθόν πάνω στα βλαστικά κύτταρα και πολλά επιτυχημένα πειράματα σχετικά με την κλωνοποίηση απειλούμενων ζωικών ειδών. Πριν λίγα χρόνια άρχισε να ασχολείται με τη Φυσική, την Κβαντομηχανική και την Αστροφυσική. Από αυτό το εκρηκτικό μείγμα επιστημών προέκυψε η νέα θεωρία του Βιοκεντρισμού, που ο καθηγητής επικαλείται από τότε. Ο Βιοκεντρισμός διδάσκει ότι η ζωή και η συνείδηση είναι θεμελιώδεις στο σύμπαν. Πιστεύει πως η συνείδηση δημιουργεί το υλικό σύμπαν και όχι κάτι άλλο πέρα απο αυτή.

Ο Lanza επικεντρώνει την αιτιολόγηση της θεωρίας του στην ίδια τη δομή του σύμπαντος, τους νόμους της φυσικής και τις δυνάμεις και τις σταθερές που διέπουν το σύμπαν, που φαίνεται να προάγουν και να έχουν τελειοποιηθεί για τη ζωή, πράγμα που σημαίνει ότι η νοημοσύνη υπήρχε πριν την ύλη. Ισχυρίζεται επίσης ότι ο χώρος και ο χρόνος δεν είναι αντικείμενα ή πράγματα, αλλά μάλλον εργαλεία της νόησης των όντων. Ο Lanza υποστηρίζει ότι κουβαλάμε και μεταφέρουμε τον χώρο και το χρόνο γύρω με μας, όπως η χελώνα μεταφέρει το καβούκι της. Αυτό σημαίνει ότι όταν το κέλυφος αποκολληθεί από πάνω μας (ο χώρος και ο χρόνος), εμείς εξακολουθούμε να υπάρχουμε.
Η θεωρία υπονοεί ότι δεν υπάρχει θάνατος της συνείδησης. Υπάρχει μόνο η σκέψη του συνειδησιακού θανάτου, επειδή οι άνθρωποι ταυτίζονται με το υλικό τους σώμα. Πιστεύουν ότι αφού το σώμα πρόκειται να χαθεί, αργά ή γρήγορα, το ίδιο θα γίνει και με τη συνείδησή. Εάν το σώμα δημιουργεί τη συνείδηση, τότε η συνείδηση θα εξαφανιστεί μαζί με το θάνατο του σώματος. Αλλά, αν το σώμα λαμβάνει τη συνείδηση με τον ίδιο τρόπο που η καλωδιακή τηλεόραση λαμβάνει τα δορυφορικά σήματα, τότε, φυσικά, η συνείδηση δεν τελειώνει με το θάνατο του υλικού περιβλήματος. Στην πραγματικότητα, η συνείδηση υπάρχει έξω από τους περιορισμούς του χρόνου και του χώρου. Είναι σε θέση να είναι οπουδήποτε: στο ανθρώπινο σώμα και έξω από αυτό. Με άλλα λόγια, είναι μη εντοπισμένη κατά τον ίδιο τρόπο που τα κβαντικά αντικείμενα είναι μη εντοπισμένα.
Ο Lanza πιστεύει, επίσης, ότι υπάρχουν ταυτόχρονα πολλαπλά σύμπαντα. Σε ένα από αυτά, το σώμα μπορεί να είναι νεκρό, ενώ σε κάποιο άλλο να συνεχίζει να υφίσταται απορροφώντας τη συνείδηση, που μεταπήδησε σε αυτό το σύμπαν. Αυτό σημαίνει ότι η συνείδηση κάποιου που πεθαίνει ταξιδεύει μέσω ενός τούνελ και καταλήγει όχι στην κόλαση ή στον παράδεισο, αλλά σε έναν παρόμοιο κόσμο με αυτόν που κάποτε κατοικούσε, αλλά αυτή τη φορά ζωντανή. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται συνεχώς και απείρως.
Πολλαπλοί κόσμοι
Αυτή η ελπιδοφόρα, αλλά εξαιρετικά αμφιλεγόμενη θεωρία μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας, έχει πολλούς αυθόρμητους υποστηρικτές, όχι μόνο ανθρώπους που αναζητούν μια ελπίδα, αλλά και ορισμένους γνωστούς επιστήμονες. Είναι οι φυσικοί και οι αστροφυσικοί που συμφωνούν με την ύπαρξη παράλληλων κόσμων και που προτείνουν τις θεωρίες για τα πολλαπλά σύμπαντα. Υπερασπίζονται αυτές τις θεωρίες και πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν φυσικοί νόμοι που απαγορεύουν την ύπαρξη παράλληλων κόσμων.
Ο πρώτος που αναφέρθηκε σε παράλληλους κόσμους ήταν ο συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας H.G. Wells, ο οποίος αναφέρθηκε σε αυτούς το 1895 στην ιστορία του «Η πόρτα στον τοίχο». Μετά από 62 χρόνια, η ιδέα αυτή εξελίχθηκε από τον Δρ Hugh Everett στη μεταπτυχιακή του διατριβή στο Πανεπιστήμιο του Princeton. Η βασική του διατύπωση είναι ότι σε κάθε δεδομένη στιγμή, ο κόσμος χωρίζεται σε αναρίθμητα παρόμοια αντίγραφα, τα οποία την αμέσως επόμενη στιγμή εξελίσσονται διαφορετικά και χωρίζονται με τη σειρά τους σε άλλα. Σε ορισμένους από αυτούς τους κόσμους που μπορεί να είστε παρών, μπορεί να διαβάζετε αυτό το άρθρο σε ένα σύμπαν και σε άλλο να βλέπετε τηλεόραση.
Ο κινητήριος μοχλός για αυτές τις εκδοχές είναι οι πράξεις μας, εξήγησε ο Everett. Αναλόγως με τις επιλογές που έχουμε για να κάνουμε κάτι, το σύμπαν χωρίζεται σε όλες αυτές τις διαφορετικές περιπτώσεις.
Στη δεκαετία του 1980, ο Andrei Linde, επιστήμονας από το Ινστιτούτο Φυσικής του Lebedev, ανέπτυξε τη θεωρία των πολλαπλών συμπάντων. Σήμερα είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Ο Linde εξήγησε: Το Διάστημα αποτελείται από πολλές διαστελλόμενες σφαίρες, οι οποίες με τη σειρά τους δημιουργούν παρόμοιες σφαίρες και ούτω καθεξής έως το άπειρο. Απέχουν μεταξύ τους εντός του σύμπαντος και η κάθε μια δεν γνωρίζει την ύπαρξη της άλλης, αλλά αποτελούν μέρη του ίδιου φυσικού σύμπαντος.
Το γεγονός ότι το σύμπαν μας δεν είναι μοναδικό υποστηρίζεται από τα δεδομένα που έλαβε το διαστημικό τηλεσκόπιο Planck. Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα, οι επιστήμονες κατάφεραν να συνθέσουν τον πιο ακριβή χάρτη του κοσμικού μικροκυματικού φόντου, που λέγεται επίσης κοσμική ακτινοβολία υποβάθρου, που οφείλεται στο Big Bang και υπάρχει μέχρι σήμερα. Από αυτόν τον χάρτη διαπιστώθηκε επίσης ότι το σύμπαν έχει πολλές σκοτεινές εσοχές που αντιπροσωπεύονται από μερικές τρύπες και εκτεταμένα κενά.
Η θεωρητικός φυσικός Laura Mersini-Houghton του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας με τους συνεργάτες της υποστηρίζει πως οι ανωμαλίες του μικροκυματικού κοσμικού υποβάθρου υφίστανται λόγω του γεγονότος ότι το σύμπαν μας επηρεάζεται από άλλα γειτονικά σύμπαντα. Οι τρύπες και τα κενά στον χάρτη είναι άμεσο αποτέλεσμα των επιδράσεων των γειτονικών συμπάντων στο δικό μας.
Ψυχή
Πριν αναπτύξαμε τις θεωρίες που δείχνουν πως υπάρχουν πολλές επιλογές που θα μπορούσε να έχει η ψυχή ώστε να μεταναστεύσει μετά το θάνατο, αλλά μπορούμε να αποδείξουμε την ύπαρξη της ψυχής; Υπάρχει κάποια επιστημονική θεωρία που να επικυρώνει μια τέτοια αξίωση; Σύμφωνα με τον Δρ Stuart Hameroff, οι επιθανάτιες εμπειρίες συμβαίνουν όταν οι κβαντικές πληροφορίες, που βρίσκονται στο νευρικό σύστημα, εγκαταλείπουν το σώμα και διαλύονται μέσα στο σύμπαν. Σε αντίθεση με την υλιστική προσέγγιση της συνείδησης, ο Δρ Hameroff προσφέρει μια εναλλακτική εξήγηση, που μπορεί ίσως να βασίζεται τόσο στην ορθολογική επιστημονική προσέγγιση, όσο και στην προσωπική διαίσθηση και εμπειρία.
Η Συνείδηση κατοικεί, σύμφωνα με τον Stuart και τον Βρετανό φυσικό Sir Roger Penrose, στους μικροσωληνίσκους των κυττάρων του εγκεφάλου, οι οποίοι είναι η αρχική τοποθεσία της κβαντικής επεξεργασίας. Μετά το θάνατο, η κβαντική πληροφορία απελευθερώνεται από το σώμα, πράγμα που σημαίνει ότι η συνείδησή την ακολουθεί. Υποστηρίζουν ότι η αίσθηση της συνείδησής είναι το αποτέλεσμα των επιπτώσεων της κβαντικής βαρύτητας σε αυτούς τους μικροσωληνίσκους, μια θεωρία που ονομάστηκε ενορχηστρωμένη αντικειμενική μετατροπή (Orch-OR).
Η Συνείδηση ή τουλάχιστον η ανεπεξέργαστη πρώιμη μορφή της θεωρείται πως είναι μια θεμελιώδης ιδιότητα του σύμπαντος, σύμφωνα με τους παραπάνω επιστήμονες, που υπάρχει από την πρώτη στιγμή του σύμπαντος κατά τη διάρκεια του Big Bang. «Σε ένα τέτοιο σύστημα, η πρωτο-συνειδησιακή εμπειρία είναι μια από τις βασικές ιδιότητες της φυσικής πραγματικότητας προσπελάσιμη από τις κβαντικές διαδικασίες που σχετίζονται με τη δραστηριότητα του εγκεφάλου.
Οι ψυχές μας, στην πραγματικότητα, αποτελούνται από το ίδιο υλικό με το οποίο είναι κατασκευασμένο το σύμπαν και μπορεί να υπάρχουν από την αρχή του χρόνου. Οι εγκέφαλοί μας είναι απλώς δέκτες της πρωτο-συνείδησης την οποία ενισχύουν, πράγμα που είναι ενύπαρκτο στη δομή του χωροχρόνου. Έτσι, πράγματι, ένα μέρος της συνείδησής, το άυλο, θα ζήσει μετά το θάνατο του φυσικού σώματος.
Ο Δρ Hameroff δήλωσε στο ντοκιμαντερ Through the Wormhole του Science Channel: «Αν η καρδιά σταματήσει να χτυπά, το αίμα σταματά να ρέει στις φλέβες, έτσι οι μικροσωληνίσκοι χάνουν την κβαντική κατάσταση τους. Η κβαντική πληροφορία εντός των μικροσωληνίσκων δεν καταστρέφεται, δεν μπορεί να καταστραφεί, απλώς διανέμεται και διασκορπίζεται στο σύμπαν«. Ο Robert Lanza προσθέτει εδώ ότι όχι μόνο θα υπάρχει στο υφιστάμενο σύμπαν, αλλά ίσως υπάρχει και σε ένα άλλο σύμπαν.
Εάν ο ασθενής αναβιώσει, συνέλθει και η καρδιά του αρχίσει να χτυπά ξανά, αυτή η κβαντική πληροφορία επανέρχεται πίσω στα μικροσωληνίσκους και ο ασθενής περιγράφει την εμπειρία του.
Και προσθέτει: «Αν ο ασθενής δεν αναβιώσει, και πεθάνει, είναι πιθανό αυτή η κβαντική πληροφορία να μπορεί να υπάρξει έξω από το σώμα, ίσως επ ‘αόριστον, ως ψυχή.«
Η σύνδεση της συνείδησης με την κβαντική θεωρία εξηγεί πράγματα όπως τις επιθανάτιες εμπειρίες, την αστρική προβολή, τις εξωσωματικές εμπειρίες, ακόμα και τη μετενσάρκωση χωρίς να χρειάζεται να προσφύγουμε σε θρησκευτικές ιδεολογίες. Η ενέργεια της συνειδητότητας μπορεί να ανακυκλώνεται εκ νέου σε διαφορετικά σώματα με κάποιον τρόπο ή να υπάρχει έξω από το φυσικό σώμα σε κάποιο άλλο επίπεδο της πραγματικότητας ή να μεταβαίνει σε ένα άλλο σύμπαν.
Πηγή: awakengr.com
Ένα βιβλίο με τίτλο «Βιοκεντρισμός: Πώς η ζωή και η συνείδηση είναι τα κλειδιά για την κατανόηση της φύσης του Σύμπαντος» έχει γίνει δημοφιλές στο Διαδίκτυο, επειδή περιέχει την αντίληψη ότι η ζωή δεν τελειώνει με τον θάνατο του σώματος, αλλά μπορεί να διαρκέσει για πάντα με την μετανάστευση της ψυχής. Ο συγγραφέας του βιβλίου, ο επιστήμονας Δρ Robert Lanza, που ψηφίστηκε από τους τους NY Times ως ο 3ος πιο σημαντικός εν ζωή επιστήμονας , δεν έχει καμία αμφιβολία ότι κάτι τέτοιο μπορεί να είναι πιθανό. Εδώ και καιρό ο Lanza είναι γνωστός στην επιστημονική κοινότητα για τις προηγμένες μεθόδους που χρησιμοποιεί και είναι ειδικός στην αναγεννητική ιατρική και επιστημονικός διευθυντής της Advanced Cell Technology Company. Είχε κάνει εκτεταμένες έρευνες στο παρελθόν πάνω στα βλαστικά κύτταρα και πολλά επιτυχημένα πειράματα σχετικά με την κλωνοποίηση απειλούμενων ζωικών ειδών. Πριν λίγα χρόνια άρχισε να ασχολείται με τη Φυσική, την Κβαντομηχανική και την Αστροφυσική. Από αυτό το εκρηκτικό μείγμα επιστημών προέκυψε η νέα θεωρία του Βιοκεντρισμού, που ο καθηγητής επικαλείται από τότε. Ο Βιοκεντρισμός διδάσκει ότι η ζωή και η συνείδηση είναι θεμελιώδεις στο σύμπαν. Πιστεύει πως η συνείδηση δημιουργεί το υλικό σύμπαν και όχι κάτι άλλο πέρα απο αυτή. Ο Lanza επικεντρώνει την αιτιολόγηση της θεωρίας του στην ίδια τη δομή του σύμπαντος, τους νόμους της φυσικής και τις δυνάμεις και τις σταθερές που διέπουν το σύμπαν, που φαίνεται να προάγουν και να έχουν τελειοποιηθεί για τη ζωή, πράγμα που σημαίνει ότι η νοημοσύνη υπήρχε πριν την ύλη. Ισχυρίζεται επίσης ότι ο χώρος και ο χρόνος δεν είναι αντικείμενα ή πράγματα, αλλά μάλλον εργαλεία της νόησης των όντων. Ο Lanza υποστηρίζει ότι κουβαλάμε και μεταφέρουμε τον χώρο και το χρόνο γύρω με μας, όπως η χελώνα μεταφέρει το καβούκι της. Αυτό σημαίνει ότι όταν το κέλυφος αποκολληθεί από πάνω μας (ο χώρος και ο χρόνος), εμείς εξακολουθούμε να υπάρχουμε. Η θεωρία υπονοεί ότι δεν υπάρχει θάνατος της συνείδησης. Υπάρχει μόνο η σκέψη του συνειδησιακού θανάτου, επειδή οι άνθρωποι ταυτίζονται με το υλικό τους σώμα. Πιστεύουν ότι αφού το σώμα πρόκειται να χαθεί, αργά ή γρήγορα, το ίδιο θα γίνει και με τη συνείδησή. Εάν το σώμα δημιουργεί τη συνείδηση, τότε η συνείδηση θα εξαφανιστεί μαζί με το θάνατο του σώματος. Αλλά, αν το σώμα λαμβάνει τη συνείδηση με τον ίδιο τρόπο που η καλωδιακή τηλεόραση λαμβάνει τα δορυφορικά σήματα, τότε, φυσικά, η συνείδηση δεν τελειώνει με το θάνατο του υλικού περιβλήματος. Στην πραγματικότητα, η συνείδηση υπάρχει έξω από τους περιορισμούς του χρόνου και του χώρου. Είναι σε θέση να είναι οπουδήποτε: στο ανθρώπινο σώμα και έξω από αυτό. Με άλλα λόγια, είναι μη εντοπισμένη κατά τον ίδιο τρόπο που τα κβαντικά αντικείμενα είναι μη εντοπισμένα. Ο Lanza πιστεύει, επίσης, ότι υπάρχουν ταυτόχρονα πολλαπλά σύμπαντα. Σε ένα από αυτά, το σώμα μπορεί να είναι νεκρό, ενώ σε κάποιο άλλο να συνεχίζει να υφίσταται απορροφώντας τη συνείδηση, που μεταπήδησε σε αυτό το σύμπαν. Αυτό σημαίνει ότι η συνείδηση κάποιου που πεθαίνει ταξιδεύει μέσω ενός τούνελ και καταλήγει όχι στην κόλαση ή στον παράδεισο, αλλά σε έναν παρόμοιο κόσμο με αυτόν που κάποτε κατοικούσε, αλλά αυτή τη φορά ζωντανή. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται συνεχώς και απείρως. Πολλαπλοί κόσμοι Αυτή η ελπιδοφόρα, αλλά εξαιρετικά αμφιλεγόμενη θεωρία μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας, έχει πολλούς αυθόρμητους υποστηρικτές, όχι μόνο ανθρώπους που αναζητούν μια ελπίδα, αλλά και ορισμένους γνωστούς επιστήμονες. Είναι οι φυσικοί και οι αστροφυσικοί που συμφωνούν με την ύπαρξη παράλληλων κόσμων και που προτείνουν τις θεωρίες για τα πολλαπλά σύμπαντα. Υπερασπίζονται αυτές τις θεωρίες και πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν φυσικοί νόμοι που απαγορεύουν την ύπαρξη παράλληλων κόσμων. Ο πρώτος που αναφέρθηκε σε παράλληλους κόσμους ήταν ο συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας H.G. Wells, ο οποίος αναφέρθηκε σε αυτούς το 1895 στην ιστορία του «Η πόρτα στον τοίχο». Μετά από 62 χρόνια, η ιδέα αυτή εξελίχθηκε από τον Δρ Hugh Everett στη μεταπτυχιακή του διατριβή στο Πανεπιστήμιο του Princeton. Η βασική του διατύπωση είναι ότι σε κάθε δεδομένη στιγμή, ο κόσμος χωρίζεται σε αναρίθμητα παρόμοια αντίγραφα, τα οποία την αμέσως επόμενη στιγμή εξελίσσονται διαφορετικά και χωρίζονται με τη σειρά τους σε άλλα. Σε ορισμένους από αυτούς τους κόσμους που μπορεί να είστε παρών, μπορεί να διαβάζετε αυτό το άρθρο σε ένα σύμπαν και σε άλλο να βλέπετε τηλεόραση. Ο κινητήριος μοχλός για αυτές τις εκδοχές είναι οι πράξεις μας, εξήγησε ο Everett. Αναλόγως με τις επιλογές που έχουμε για να κάνουμε κάτι, το σύμπαν χωρίζεται σε όλες αυτές τις διαφορετικές περιπτώσεις. Στη δεκαετία του 1980, ο Andrei Linde, επιστήμονας από το Ινστιτούτο Φυσικής του Lebedev, ανέπτυξε τη θεωρία των πολλαπλών συμπάντων. Σήμερα είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Ο Linde εξήγησε: Το Διάστημα αποτελείται από πολλές διαστελλόμενες σφαίρες, οι οποίες με τη σειρά τους δημιουργούν παρόμοιες σφαίρες και ούτω καθεξής έως το άπειρο. Απέχουν μεταξύ τους εντός του σύμπαντος και η κάθε μια δεν γνωρίζει την ύπαρξη της άλλης, αλλά αποτελούν μέρη του ίδιου φυσικού σύμπαντος. Το γεγονός ότι το σύμπαν μας δεν είναι μοναδικό υποστηρίζεται από τα δεδομένα που έλαβε το διαστημικό τηλεσκόπιο Planck. Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα, οι επιστήμονες κατάφεραν να συνθέσουν τον πιο ακριβή χάρτη του κοσμικού μικροκυματικού φόντου, που λέγεται επίσης κοσμική ακτινοβολία υποβάθρου, που οφείλεται στο Big Bang και υπάρχει μέχρι σήμερα. Από αυτόν τον χάρτη διαπιστώθηκε επίσης ότι το σύμπαν έχει πολλές σκοτεινές εσοχές που αντιπροσωπεύονται από μερικές τρύπες και εκτεταμένα κενά. Η θεωρητικός φυσικός Laura Mersini-Houghton του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας με τους συνεργάτες της υποστηρίζει πως οι ανωμαλίες του μικροκυματικού κοσμικού υποβάθρου υφίστανται λόγω του γεγονότος ότι το σύμπαν μας επηρεάζεται από άλλα γειτονικά σύμπαντα. Οι τρύπες και τα κενά στον χάρτη είναι άμεσο αποτέλεσμα των επιδράσεων των γειτονικών συμπάντων στο δικό μας. Ψυχή Πριν αναπτύξαμε τις θεωρίες που δείχνουν πως υπάρχουν πολλές επιλογές που θα μπορούσε να έχει η ψυχή ώστε να μεταναστεύσει μετά το θάνατο, αλλά μπορούμε να αποδείξουμε την ύπαρξη της ψυχής; Υπάρχει κάποια επιστημονική θεωρία που να επικυρώνει μια τέτοια αξίωση; Σύμφωνα με τον Δρ Stuart Hameroff, οι επιθανάτιες εμπειρίες συμβαίνουν όταν οι κβαντικές πληροφορίες, που βρίσκονται στο νευρικό σύστημα, εγκαταλείπουν το σώμα και διαλύονται μέσα στο σύμπαν. Σε αντίθεση με την υλιστική προσέγγιση της συνείδησης, ο Δρ Hameroff προσφέρει μια εναλλακτική εξήγηση, που μπορεί ίσως να βασίζεται τόσο στην ορθολογική επιστημονική προσέγγιση, όσο και στην προσωπική διαίσθηση και εμπειρία. Η Συνείδηση κατοικεί, σύμφωνα με τον Stuart και τον Βρετανό φυσικό Sir Roger Penrose, στους μικροσωληνίσκους των κυττάρων του εγκεφάλου, οι οποίοι είναι η αρχική τοποθεσία της κβαντικής επεξεργασίας. Μετά το θάνατο, η κβαντική πληροφορία απελευθερώνεται από το σώμα, πράγμα που σημαίνει ότι η συνείδησή την ακολουθεί. Υποστηρίζουν ότι η αίσθηση της συνείδησής είναι το αποτέλεσμα των επιπτώσεων της κβαντικής βαρύτητας σε αυτούς τους μικροσωληνίσκους, μια θεωρία που ονομάστηκε ενορχηστρωμένη αντικειμενική μετατροπή (Orch-OR). Η Συνείδηση ή τουλάχιστον η ανεπεξέργαστη πρώιμη μορφή της θεωρείται πως είναι μια θεμελιώδης ιδιότητα του σύμπαντος, σύμφωνα με τους παραπάνω επιστήμονες, που υπάρχει από την πρώτη στιγμή του σύμπαντος κατά τη διάρκεια του Big Bang. «Σε ένα τέτοιο σύστημα, η πρωτο-συνειδησιακή εμπειρία είναι μια από τις βασικές ιδιότητες της φυσικής πραγματικότητας προσπελάσιμη από τις κβαντικές διαδικασίες που σχετίζονται με τη δραστηριότητα του εγκεφάλου. Οι ψυχές μας, στην πραγματικότητα, αποτελούνται από το ίδιο υλικό με το οποίο είναι κατασκευασμένο το σύμπαν και μπορεί να υπάρχουν από την αρχή του χρόνου. Οι εγκέφαλοί μας είναι απλώς δέκτες της πρωτο-συνείδησης την οποία ενισχύουν, πράγμα που είναι ενύπαρκτο στη δομή του χωροχρόνου. Έτσι, πράγματι, ένα μέρος της συνείδησής, το άυλο, θα ζήσει μετά το θάνατο του φυσικού σώματος. Ο Δρ Hameroff δήλωσε στο ντοκιμαντερ Through the Wormhole του Science Channel: «Αν η καρδιά σταματήσει να χτυπά, το αίμα σταματά να ρέει στις φλέβες, έτσι οι μικροσωληνίσκοι χάνουν την κβαντική κατάσταση τους. Η κβαντική πληροφορία εντός των μικροσωληνίσκων δεν καταστρέφεται, δεν μπορεί να καταστραφεί, απλώς διανέμεται και διασκορπίζεται στο σύμπαν«. Ο Robert Lanza προσθέτει εδώ ότι όχι μόνο θα υπάρχει στο υφιστάμενο σύμπαν, αλλά ίσως υπάρχει και σε ένα άλλο σύμπαν. Εάν ο ασθενής αναβιώσει, συνέλθει και η καρδιά του αρχίσει να χτυπά ξανά, αυτή η κβαντική πληροφορία επανέρχεται πίσω στα μικροσωληνίσκους και ο ασθενής περιγράφει την εμπειρία του. Και προσθέτει: «Αν ο ασθενής δεν αναβιώσει, και πεθάνει, είναι πιθανό αυτή η κβαντική πληροφορία να μπορεί να υπάρξει έξω από το σώμα, ίσως επ ‘αόριστον, ως ψυχή.« Η σύνδεση της συνείδησης με την κβαντική θεωρία εξηγεί πράγματα όπως τις επιθανάτιες εμπειρίες, την αστρική προβολή, τις εξωσωματικές εμπειρίες, ακόμα και τη μετενσάρκωση χωρίς να χρειάζεται να προσφύγουμε σε θρησκευτικές ιδεολογίες. Η ενέργεια της συνειδητότητας μπορεί να ανακυκλώνεται εκ νέου σε διαφορετικά σώματα με κάποιον τρόπο ή να υπάρχει έξω από το φυσικό σώμα σε κάποιο άλλο επίπεδο της πραγματικότητας ή να μεταβαίνει σε ένα άλλο σύμπαν.

Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.awakengr.com/kvantiki-theoria-apodiknyi-oti-psychi-perna-se-allo-syban-meta-thanato/?fbclid=IwAR2w7nr4u31_WHRTo_lMsh2MEMYhcaP3RIKs-nToS_w5PhzCYqJTtU0Nhhk
Tweet Pin1 Share13K 13K Shares Ένα βιβλίο με τίτλο «Βιοκεντρισμός: Πώς η ζωή και η συνείδηση είναι τα κλειδιά για την κατανόηση της φύσης του Σύμπαντος» έχει γίνει δημοφιλές στο Διαδίκτυο, επειδή περιέχει την αντίληψη ότι η ζωή δεν τελειώνει με τον θάνατο του σώματος, αλλά μπορεί να διαρκέσει για πάντα με την μετανάστευση της ψυχής. Ο συγγραφέας του βιβλίου, ο επιστήμονας Δρ Robert Lanza, που ψηφίστηκε από τους τους NY Times ως ο 3ος πιο σημαντικός εν ζωή επιστήμονας , δεν έχει καμία αμφιβολία ότι κάτι τέτοιο μπορεί να είναι πιθανό. Εδώ και καιρό ο Lanza είναι γνωστός στην επιστημονική κοινότητα για τις προηγμένες μεθόδους που χρησιμοποιεί και είναι ειδικός στην αναγεννητική ιατρική και επιστημονικός διευθυντής της Advanced Cell Technology Company. Είχε κάνει εκτεταμένες έρευνες στο παρελθόν πάνω στα βλαστικά κύτταρα και πολλά επιτυχημένα πειράματα σχετικά με την κλωνοποίηση απειλούμενων ζωικών ειδών. Πριν λίγα χρόνια άρχισε να ασχολείται με τη Φυσική, την Κβαντομηχανική και την Αστροφυσική. Από αυτό το εκρηκτικό μείγμα επιστημών προέκυψε η νέα θεωρία του Βιοκεντρισμού, που ο καθηγητής επικαλείται από τότε. Ο Βιοκεντρισμός διδάσκει ότι η ζωή και η συνείδηση είναι θεμελιώδεις στο σύμπαν. Πιστεύει πως η συνείδηση δημιουργεί το υλικό σύμπαν και όχι κάτι άλλο πέρα απο αυτή. Ο Lanza επικεντρώνει την αιτιολόγηση της θεωρίας του στην ίδια τη δομή του σύμπαντος, τους νόμους της φυσικής και τις δυνάμεις και τις σταθερές που διέπουν το σύμπαν, που φαίνεται να προάγουν και να έχουν τελειοποιηθεί για τη ζωή, πράγμα που σημαίνει ότι η νοημοσύνη υπήρχε πριν την ύλη. Ισχυρίζεται επίσης ότι ο χώρος και ο χρόνος δεν είναι αντικείμενα ή πράγματα, αλλά μάλλον εργαλεία της νόησης των όντων. Ο Lanza υποστηρίζει ότι κουβαλάμε και μεταφέρουμε τον χώρο και το χρόνο γύρω με μας, όπως η χελώνα μεταφέρει το καβούκι της. Αυτό σημαίνει ότι όταν το κέλυφος αποκολληθεί από πάνω μας (ο χώρος και ο χρόνος), εμείς εξακολουθούμε να υπάρχουμε. Η θεωρία υπονοεί ότι δεν υπάρχει θάνατος της συνείδησης. Υπάρχει μόνο η σκέψη του συνειδησιακού θανάτου, επειδή οι άνθρωποι ταυτίζονται με το υλικό τους σώμα. Πιστεύουν ότι αφού το σώμα πρόκειται να χαθεί, αργά ή γρήγορα, το ίδιο θα γίνει και με τη συνείδησή. Εάν το σώμα δημιουργεί τη συνείδηση, τότε η συνείδηση θα εξαφανιστεί μαζί με το θάνατο του σώματος. Αλλά, αν το σώμα λαμβάνει τη συνείδηση με τον ίδιο τρόπο που η καλωδιακή τηλεόραση λαμβάνει τα δορυφορικά σήματα, τότε, φυσικά, η συνείδηση δεν τελειώνει με το θάνατο του υλικού περιβλήματος. Στην πραγματικότητα, η συνείδηση υπάρχει έξω από τους περιορισμούς του χρόνου και του χώρου. Είναι σε θέση να είναι οπουδήποτε: στο ανθρώπινο σώμα και έξω από αυτό. Με άλλα λόγια, είναι μη εντοπισμένη κατά τον ίδιο τρόπο που τα κβαντικά αντικείμενα είναι μη εντοπισμένα. Ο Lanza πιστεύει, επίσης, ότι υπάρχουν ταυτόχρονα πολλαπλά σύμπαντα. Σε ένα από αυτά, το σώμα μπορεί να είναι νεκρό, ενώ σε κάποιο άλλο να συνεχίζει να υφίσταται απορροφώντας τη συνείδηση, που μεταπήδησε σε αυτό το σύμπαν. Αυτό σημαίνει ότι η συνείδηση κάποιου που πεθαίνει ταξιδεύει μέσω ενός τούνελ και καταλήγει όχι στην κόλαση ή στον παράδεισο, αλλά σε έναν παρόμοιο κόσμο με αυτόν που κάποτε κατοικούσε, αλλά αυτή τη φορά ζωντανή. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται συνεχώς και απείρως. Πολλαπλοί κόσμοι Αυτή η ελπιδοφόρα, αλλά εξαιρετικά αμφιλεγόμενη θεωρία μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας, έχει πολλούς αυθόρμητους υποστηρικτές, όχι μόνο ανθρώπους που αναζητούν μια ελπίδα, αλλά και ορισμένους γνωστούς επιστήμονες. Είναι οι φυσικοί και οι αστροφυσικοί που συμφωνούν με την ύπαρξη παράλληλων κόσμων και που προτείνουν τις θεωρίες για τα πολλαπλά σύμπαντα. Υπερασπίζονται αυτές τις θεωρίες και πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν φυσικοί νόμοι που απαγορεύουν την ύπαρξη παράλληλων κόσμων. Ο πρώτος που αναφέρθηκε σε παράλληλους κόσμους ήταν ο συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας H.G. Wells, ο οποίος αναφέρθηκε σε αυτούς το 1895 στην ιστορία του «Η πόρτα στον τοίχο». Μετά από 62 χρόνια, η ιδέα αυτή εξελίχθηκε από τον Δρ Hugh Everett στη μεταπτυχιακή του διατριβή στο Πανεπιστήμιο του Princeton. Η βασική του διατύπωση είναι ότι σε κάθε δεδομένη στιγμή, ο κόσμος χωρίζεται σε αναρίθμητα παρόμοια αντίγραφα, τα οποία την αμέσως επόμενη στιγμή εξελίσσονται διαφορετικά και χωρίζονται με τη σειρά τους σε άλλα. Σε ορισμένους από αυτούς τους κόσμους που μπορεί να είστε παρών, μπορεί να διαβάζετε αυτό το άρθρο σε ένα σύμπαν και σε άλλο να βλέπετε τηλεόραση. Ο κινητήριος μοχλός για αυτές τις εκδοχές είναι οι πράξεις μας, εξήγησε ο Everett. Αναλόγως με τις επιλογές που έχουμε για να κάνουμε κάτι, το σύμπαν χωρίζεται σε όλες αυτές τις διαφορετικές περιπτώσεις. Στη δεκαετία του 1980, ο Andrei Linde, επιστήμονας από το Ινστιτούτο Φυσικής του Lebedev, ανέπτυξε τη θεωρία των πολλαπλών συμπάντων. Σήμερα είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Ο Linde εξήγησε: Το Διάστημα αποτελείται από πολλές διαστελλόμενες σφαίρες, οι οποίες με τη σειρά τους δημιουργούν παρόμοιες σφαίρες και ούτω καθεξής έως το άπειρο. Απέχουν μεταξύ τους εντός του σύμπαντος και η κάθε μια δεν γνωρίζει την ύπαρξη της άλλης, αλλά αποτελούν μέρη του ίδιου φυσικού σύμπαντος. Το γεγονός ότι το σύμπαν μας δεν είναι μοναδικό υποστηρίζεται από τα δεδομένα που έλαβε το διαστημικό τηλεσκόπιο Planck. Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα, οι επιστήμονες κατάφεραν να συνθέσουν τον πιο ακριβή χάρτη του κοσμικού μικροκυματικού φόντου, που λέγεται επίσης κοσμική ακτινοβολία υποβάθρου, που οφείλεται στο Big Bang και υπάρχει μέχρι σήμερα. Από αυτόν τον χάρτη διαπιστώθηκε επίσης ότι το σύμπαν έχει πολλές σκοτεινές εσοχές που αντιπροσωπεύονται από μερικές τρύπες και εκτεταμένα κενά. Η θεωρητικός φυσικός Laura Mersini-Houghton του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας με τους συνεργάτες της υποστηρίζει πως οι ανωμαλίες του μικροκυματικού κοσμικού υποβάθρου υφίστανται λόγω του γεγονότος ότι το σύμπαν μας επηρεάζεται από άλλα γειτονικά σύμπαντα. Οι τρύπες και τα κενά στον χάρτη είναι άμεσο αποτέλεσμα των επιδράσεων των γειτονικών συμπάντων στο δικό μας. Ψυχή Πριν αναπτύξαμε τις θεωρίες που δείχνουν πως υπάρχουν πολλές επιλογές που θα μπορούσε να έχει η ψυχή ώστε να μεταναστεύσει μετά το θάνατο, αλλά μπορούμε να αποδείξουμε την ύπαρξη της ψυχής; Υπάρχει κάποια επιστημονική θεωρία που να επικυρώνει μια τέτοια αξίωση; Σύμφωνα με τον Δρ Stuart Hameroff, οι επιθανάτιες εμπειρίες συμβαίνουν όταν οι κβαντικές πληροφορίες, που βρίσκονται στο νευρικό σύστημα, εγκαταλείπουν το σώμα και διαλύονται μέσα στο σύμπαν. Σε αντίθεση με την υλιστική προσέγγιση της συνείδησης, ο Δρ Hameroff προσφέρει μια εναλλακτική εξήγηση, που μπορεί ίσως να βασίζεται τόσο στην ορθολογική επιστημονική προσέγγιση, όσο και στην προσωπική διαίσθηση και εμπειρία. Η Συνείδηση κατοικεί, σύμφωνα με τον Stuart και τον Βρετανό φυσικό Sir Roger Penrose, στους μικροσωληνίσκους των κυττάρων του εγκεφάλου, οι οποίοι είναι η αρχική τοποθεσία της κβαντικής επεξεργασίας. Μετά το θάνατο, η κβαντική πληροφορία απελευθερώνεται από το σώμα, πράγμα που σημαίνει ότι η συνείδησή την ακολουθεί. Υποστηρίζουν ότι η αίσθηση της συνείδησής είναι το αποτέλεσμα των επιπτώσεων της κβαντικής βαρύτητας σε αυτούς τους μικροσωληνίσκους, μια θεωρία που ονομάστηκε ενορχηστρωμένη αντικειμενική μετατροπή (Orch-OR). Η Συνείδηση ή τουλάχιστον η ανεπεξέργαστη πρώιμη μορφή της θεωρείται πως είναι μια θεμελιώδης ιδιότητα του σύμπαντος, σύμφωνα με τους παραπάνω επιστήμονες, που υπάρχει από την πρώτη στιγμή του σύμπαντος κατά τη διάρκεια του Big Bang. «Σε ένα τέτοιο σύστημα, η πρωτο-συνειδησιακή εμπειρία είναι μια από τις βασικές ιδιότητες της φυσικής πραγματικότητας προσπελάσιμη από τις κβαντικές διαδικασίες που σχετίζονται με τη δραστηριότητα του εγκεφάλου. Οι ψυχές μας, στην πραγματικότητα, αποτελούνται από το ίδιο υλικό με το οποίο είναι κατασκευασμένο το σύμπαν και μπορεί να υπάρχουν από την αρχή του χρόνου. Οι εγκέφαλοί μας είναι απλώς δέκτες της πρωτο-συνείδησης την οποία ενισχύουν, πράγμα που είναι ενύπαρκτο στη δομή του χωροχρόνου. Έτσι, πράγματι, ένα μέρος της συνείδησής, το άυλο, θα ζήσει μετά το θάνατο του φυσικού σώματος. Ο Δρ Hameroff δήλωσε στο ντοκιμαντερ Through the Wormhole του Science Channel: «Αν η καρδιά σταματήσει να χτυπά, το αίμα σταματά να ρέει στις φλέβες, έτσι οι μικροσωληνίσκοι χάνουν την κβαντική κατάσταση τους. Η κβαντική πληροφορία εντός των μικροσωληνίσκων δεν καταστρέφεται, δεν μπορεί να καταστραφεί, απλώς διανέμεται και διασκορπίζεται στο σύμπαν«. Ο Robert Lanza προσθέτει εδώ ότι όχι μόνο θα υπάρχει στο υφιστάμενο σύμπαν, αλλά ίσως υπάρχει και σε ένα άλλο σύμπαν. Εάν ο ασθενής αναβιώσει, συνέλθει και η καρδιά του αρχίσει να χτυπά ξανά, αυτή η κβαντική πληροφορία επανέρχεται πίσω στα μικροσωληνίσκους και ο ασθενής περιγράφει την εμπειρία του. Και προσθέτει: «Αν ο ασθενής δεν αναβιώσει, και πεθάνει, είναι πιθανό αυτή η κβαντική πληροφορία να μπορεί να υπάρξει έξω από το σώμα, ίσως επ ‘αόριστον, ως ψυχή.« Η σύνδεση της συνείδησης με την κβαντική θεωρία εξηγεί πράγματα όπως τις επιθανάτιες εμπειρίες, την αστρική προβολή, τις εξωσωματικές εμπειρίες, ακόμα και τη μετενσάρκωση χωρίς να χρειάζεται να προσφύγουμε σε θρησκευτικές ιδεολογίες. Η ενέργεια της συνειδητότητας μπορεί να ανακυκλώνεται εκ νέου σε διαφορετικά σώματα με κάποιον τρόπο ή να υπάρχει έξω από το φυσικό σώμα σε κάποιο άλλο επίπεδο της πραγματικότητας ή να μεταβαίνει σε ένα άλλο σύμπαν.

Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.awakengr.com/kvantiki-theoria-apodiknyi-oti-psychi-perna-se-allo-syban-meta-thanato/?fbclid=IwAR2w7nr4u31_WHRTo_lMsh2MEMYhcaP3RIKs-nToS_w5PhzCYqJTtU0Nhhk
Tweet Pin1 Share13K 13K Shares Ένα βιβλίο με τίτλο «Βιοκεντρισμός: Πώς η ζωή και η συνείδηση είναι τα κλειδιά για την κατανόηση της φύσης του Σύμπαντος» έχει γίνει δημοφιλές στο Διαδίκτυο, επειδή περιέχει την αντίληψη ότι η ζωή δεν τελειώνει με τον θάνατο του σώματος, αλλά μπορεί να διαρκέσει για πάντα με την μετανάστευση της ψυχής. Ο συγγραφέας του βιβλίου, ο επιστήμονας Δρ Robert Lanza, που ψηφίστηκε από τους τους NY Times ως ο 3ος πιο σημαντικός εν ζωή επιστήμονας , δεν έχει καμία αμφιβολία ότι κάτι τέτοιο μπορεί να είναι πιθανό. Εδώ και καιρό ο Lanza είναι γνωστός στην επιστημονική κοινότητα για τις προηγμένες μεθόδους που χρησιμοποιεί και είναι ειδικός στην αναγεννητική ιατρική και επιστημονικός διευθυντής της Advanced Cell Technology Company. Είχε κάνει εκτεταμένες έρευνες στο παρελθόν πάνω στα βλαστικά κύτταρα και πολλά επιτυχημένα πειράματα σχετικά με την κλωνοποίηση απειλούμενων ζωικών ειδών. Πριν λίγα χρόνια άρχισε να ασχολείται με τη Φυσική, την Κβαντομηχανική και την Αστροφυσική. Από αυτό το εκρηκτικό μείγμα επιστημών προέκυψε η νέα θεωρία του Βιοκεντρισμού, που ο καθηγητής επικαλείται από τότε. Ο Βιοκεντρισμός διδάσκει ότι η ζωή και η συνείδηση είναι θεμελιώδεις στο σύμπαν. Πιστεύει πως η συνείδηση δημιουργεί το υλικό σύμπαν και όχι κάτι άλλο πέρα απο αυτή. Ο Lanza επικεντρώνει την αιτιολόγηση της θεωρίας του στην ίδια τη δομή του σύμπαντος, τους νόμους της φυσικής και τις δυνάμεις και τις σταθερές που διέπουν το σύμπαν, που φαίνεται να προάγουν και να έχουν τελειοποιηθεί για τη ζωή, πράγμα που σημαίνει ότι η νοημοσύνη υπήρχε πριν την ύλη. Ισχυρίζεται επίσης ότι ο χώρος και ο χρόνος δεν είναι αντικείμενα ή πράγματα, αλλά μάλλον εργαλεία της νόησης των όντων. Ο Lanza υποστηρίζει ότι κουβαλάμε και μεταφέρουμε τον χώρο και το χρόνο γύρω με μας, όπως η χελώνα μεταφέρει το καβούκι της. Αυτό σημαίνει ότι όταν το κέλυφος αποκολληθεί από πάνω μας (ο χώρος και ο χρόνος), εμείς εξακολουθούμε να υπάρχουμε. Η θεωρία υπονοεί ότι δεν υπάρχει θάνατος της συνείδησης. Υπάρχει μόνο η σκέψη του συνειδησιακού θανάτου, επειδή οι άνθρωποι ταυτίζονται με το υλικό τους σώμα. Πιστεύουν ότι αφού το σώμα πρόκειται να χαθεί, αργά ή γρήγορα, το ίδιο θα γίνει και με τη συνείδησή. Εάν το σώμα δημιουργεί τη συνείδηση, τότε η συνείδηση θα εξαφανιστεί μαζί με το θάνατο του σώματος. Αλλά, αν το σώμα λαμβάνει τη συνείδηση με τον ίδιο τρόπο που η καλωδιακή τηλεόραση λαμβάνει τα δορυφορικά σήματα, τότε, φυσικά, η συνείδηση δεν τελειώνει με το θάνατο του υλικού περιβλήματος. Στην πραγματικότητα, η συνείδηση υπάρχει έξω από τους περιορισμούς του χρόνου και του χώρου. Είναι σε θέση να είναι οπουδήποτε: στο ανθρώπινο σώμα και έξω από αυτό. Με άλλα λόγια, είναι μη εντοπισμένη κατά τον ίδιο τρόπο που τα κβαντικά αντικείμενα είναι μη εντοπισμένα. Ο Lanza πιστεύει, επίσης, ότι υπάρχουν ταυτόχρονα πολλαπλά σύμπαντα. Σε ένα από αυτά, το σώμα μπορεί να είναι νεκρό, ενώ σε κάποιο άλλο να συνεχίζει να υφίσταται απορροφώντας τη συνείδηση, που μεταπήδησε σε αυτό το σύμπαν. Αυτό σημαίνει ότι η συνείδηση κάποιου που πεθαίνει ταξιδεύει μέσω ενός τούνελ και καταλήγει όχι στην κόλαση ή στον παράδεισο, αλλά σε έναν παρόμοιο κόσμο με αυτόν που κάποτε κατοικούσε, αλλά αυτή τη φορά ζωντανή. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται συνεχώς και απείρως. Πολλαπλοί κόσμοι Αυτή η ελπιδοφόρα, αλλά εξαιρετικά αμφιλεγόμενη θεωρία μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας, έχει πολλούς αυθόρμητους υποστηρικτές, όχι μόνο ανθρώπους που αναζητούν μια ελπίδα, αλλά και ορισμένους γνωστούς επιστήμονες. Είναι οι φυσικοί και οι αστροφυσικοί που συμφωνούν με την ύπαρξη παράλληλων κόσμων και που προτείνουν τις θεωρίες για τα πολλαπλά σύμπαντα. Υπερασπίζονται αυτές τις θεωρίες και πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν φυσικοί νόμοι που απαγορεύουν την ύπαρξη παράλληλων κόσμων. Ο πρώτος που αναφέρθηκε σε παράλληλους κόσμους ήταν ο συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας H.G. Wells, ο οποίος αναφέρθηκε σε αυτούς το 1895 στην ιστορία του «Η πόρτα στον τοίχο». Μετά από 62 χρόνια, η ιδέα αυτή εξελίχθηκε από τον Δρ Hugh Everett στη μεταπτυχιακή του διατριβή στο Πανεπιστήμιο του Princeton. Η βασική του διατύπωση είναι ότι σε κάθε δεδομένη στιγμή, ο κόσμος χωρίζεται σε αναρίθμητα παρόμοια αντίγραφα, τα οποία την αμέσως επόμενη στιγμή εξελίσσονται διαφορετικά και χωρίζονται με τη σειρά τους σε άλλα. Σε ορισμένους από αυτούς τους κόσμους που μπορεί να είστε παρών, μπορεί να διαβάζετε αυτό το άρθρο σε ένα σύμπαν και σε άλλο να βλέπετε τηλεόραση. Ο κινητήριος μοχλός για αυτές τις εκδοχές είναι οι πράξεις μας, εξήγησε ο Everett. Αναλόγως με τις επιλογές που έχουμε για να κάνουμε κάτι, το σύμπαν χωρίζεται σε όλες αυτές τις διαφορετικές περιπτώσεις. Στη δεκαετία του 1980, ο Andrei Linde, επιστήμονας από το Ινστιτούτο Φυσικής του Lebedev, ανέπτυξε τη θεωρία των πολλαπλών συμπάντων. Σήμερα είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Ο Linde εξήγησε: Το Διάστημα αποτελείται από πολλές διαστελλόμενες σφαίρες, οι οποίες με τη σειρά τους δημιουργούν παρόμοιες σφαίρες και ούτω καθεξής έως το άπειρο. Απέχουν μεταξύ τους εντός του σύμπαντος και η κάθε μια δεν γνωρίζει την ύπαρξη της άλλης, αλλά αποτελούν μέρη του ίδιου φυσικού σύμπαντος. Το γεγονός ότι το σύμπαν μας δεν είναι μοναδικό υποστηρίζεται από τα δεδομένα που έλαβε το διαστημικό τηλεσκόπιο Planck. Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα, οι επιστήμονες κατάφεραν να συνθέσουν τον πιο ακριβή χάρτη του κοσμικού μικροκυματικού φόντου, που λέγεται επίσης κοσμική ακτινοβολία υποβάθρου, που οφείλεται στο Big Bang και υπάρχει μέχρι σήμερα. Από αυτόν τον χάρτη διαπιστώθηκε επίσης ότι το σύμπαν έχει πολλές σκοτεινές εσοχές που αντιπροσωπεύονται από μερικές τρύπες και εκτεταμένα κενά. Η θεωρητικός φυσικός Laura Mersini-Houghton του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας με τους συνεργάτες της υποστηρίζει πως οι ανωμαλίες του μικροκυματικού κοσμικού υποβάθρου υφίστανται λόγω του γεγονότος ότι το σύμπαν μας επηρεάζεται από άλλα γειτονικά σύμπαντα. Οι τρύπες και τα κενά στον χάρτη είναι άμεσο αποτέλεσμα των επιδράσεων των γειτονικών συμπάντων στο δικό μας. Ψυχή Πριν αναπτύξαμε τις θεωρίες που δείχνουν πως υπάρχουν πολλές επιλογές που θα μπορούσε να έχει η ψυχή ώστε να μεταναστεύσει μετά το θάνατο, αλλά μπορούμε να αποδείξουμε την ύπαρξη της ψυχής; Υπάρχει κάποια επιστημονική θεωρία που να επικυρώνει μια τέτοια αξίωση; Σύμφωνα με τον Δρ Stuart Hameroff, οι επιθανάτιες εμπειρίες συμβαίνουν όταν οι κβαντικές πληροφορίες, που βρίσκονται στο νευρικό σύστημα, εγκαταλείπουν το σώμα και διαλύονται μέσα στο σύμπαν. Σε αντίθεση με την υλιστική προσέγγιση της συνείδησης, ο Δρ Hameroff προσφέρει μια εναλλακτική εξήγηση, που μπορεί ίσως να βασίζεται τόσο στην ορθολογική επιστημονική προσέγγιση, όσο και στην προσωπική διαίσθηση και εμπειρία. Η Συνείδηση κατοικεί, σύμφωνα με τον Stuart και τον Βρετανό φυσικό Sir Roger Penrose, στους μικροσωληνίσκους των κυττάρων του εγκεφάλου, οι οποίοι είναι η αρχική τοποθεσία της κβαντικής επεξεργασίας. Μετά το θάνατο, η κβαντική πληροφορία απελευθερώνεται από το σώμα, πράγμα που σημαίνει ότι η συνείδησή την ακολουθεί. Υποστηρίζουν ότι η αίσθηση της συνείδησής είναι το αποτέλεσμα των επιπτώσεων της κβαντικής βαρύτητας σε αυτούς τους μικροσωληνίσκους, μια θεωρία που ονομάστηκε ενορχηστρωμένη αντικειμενική μετατροπή (Orch-OR). Η Συνείδηση ή τουλάχιστον η ανεπεξέργαστη πρώιμη μορφή της θεωρείται πως είναι μια θεμελιώδης ιδιότητα του σύμπαντος, σύμφωνα με τους παραπάνω επιστήμονες, που υπάρχει από την πρώτη στιγμή του σύμπαντος κατά τη διάρκεια του Big Bang. «Σε ένα τέτοιο σύστημα, η πρωτο-συνειδησιακή εμπειρία είναι μια από τις βασικές ιδιότητες της φυσικής πραγματικότητας προσπελάσιμη από τις κβαντικές διαδικασίες που σχετίζονται με τη δραστηριότητα του εγκεφάλου. Οι ψυχές μας, στην πραγματικότητα, αποτελούνται από το ίδιο υλικό με το οποίο είναι κατασκευασμένο το σύμπαν και μπορεί να υπάρχουν από την αρχή του χρόνου. Οι εγκέφαλοί μας είναι απλώς δέκτες της πρωτο-συνείδησης την οποία ενισχύουν, πράγμα που είναι ενύπαρκτο στη δομή του χωροχρόνου. Έτσι, πράγματι, ένα μέρος της συνείδησής, το άυλο, θα ζήσει μετά το θάνατο του φυσικού σώματος. Ο Δρ Hameroff δήλωσε στο ντοκιμαντερ Through the Wormhole του Science Channel: «Αν η καρδιά σταματήσει να χτυπά, το αίμα σταματά να ρέει στις φλέβες, έτσι οι μικροσωληνίσκοι χάνουν την κβαντική κατάσταση τους. Η κβαντική πληροφορία εντός των μικροσωληνίσκων δεν καταστρέφεται, δεν μπορεί να καταστραφεί, απλώς διανέμεται και διασκορπίζεται στο σύμπαν«. Ο Robert Lanza προσθέτει εδώ ότι όχι μόνο θα υπάρχει στο υφιστάμενο σύμπαν, αλλά ίσως υπάρχει και σε ένα άλλο σύμπαν. Εάν ο ασθενής αναβιώσει, συνέλθει και η καρδιά του αρχίσει να χτυπά ξανά, αυτή η κβαντική πληροφορία επανέρχεται πίσω στα μικροσωληνίσκους και ο ασθενής περιγράφει την εμπειρία του. Και προσθέτει: «Αν ο ασθενής δεν αναβιώσει, και πεθάνει, είναι πιθανό αυτή η κβαντική πληροφορία να μπορεί να υπάρξει έξω από το σώμα, ίσως επ ‘αόριστον, ως ψυχή.« Η σύνδεση της συνείδησης με την κβαντική θεωρία εξηγεί πράγματα όπως τις επιθανάτιες εμπειρίες, την αστρική προβολή, τις εξωσωματικές εμπειρίες, ακόμα και τη μετενσάρκωση χωρίς να χρειάζεται να προσφύγουμε σε θρησκευτικές ιδεολογίες. Η ενέργεια της συνειδητότητας μπορεί να ανακυκλώνεται εκ νέου σε διαφορετικά σώματα με κάποιον τρόπο ή να υπάρχει έξω από το φυσικό σώμα σε κάποιο άλλο επίπεδο της πραγματικότητας ή να μεταβαίνει σε ένα άλλο σύμπαν.

Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.awakengr.com/kvantiki-theoria-apodiknyi-oti-psychi-perna-se-allo-syban-meta-thanato/?fbclid=IwAR2w7nr4u31_WHRTo_lMsh2MEMYhcaP3RIKs-nToS_w5PhzCYqJTtU0Nhhk

49 σχόλια:

Γιάννης είπε...

Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την πολιτική ορθότητα, να προωθήσει την αναγκαιότητα της μετανάστευσης ως απώτερο σκοπό της ζωής. :Ρ
Γιάννης

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Aγαπητέ Γιάννη...έξοχη ιδέα δεν την είχα σκεφτεί.!
Ούτως η άλλως οι Έλληνες είμαστε Συμπαντική Πολεμική Διαγαλαξιακή φυλή...και δεν παιζόμαστε σε όλο αυτό, αρκεί βέβαια να έχουμε Τάξη και Αρμονία σε αυτό που θα κάνουμε. :P

ΑΘΗΝΑ είπε...

Και προσθέτει: «Αν ο ασθενής δεν αναβιώσει, και πεθάνει, είναι πιθανό αυτή η κβαντική πληροφορία να μπορεί να υπάρξει έξω από το σώμα, ίσως επ ‘αόριστον, ως ψυχή.«


Ξεχασαν να μας πουνε ,οτι για να γινει αυτο ,
θα πρεπει πριν την "εξοδο", να εχει οργανωθει το αιθερικο και κατα σειρα τα υπολοιπα σωματα,
ετσι ωστε να εχουν βουληση,και δυναμη αυτοδιαθεσης και να μην παραδερνουν σαν φθινοπωρινα φυλλα μεσα στα ισχυρα πεδια που θα βρεθουν ξαφνικα!
Αλλα αυτα ουτε καν ψιθυριζονται...εχουν γινει σημαια των Εσωτεριστων και των σκοτεινων στοων ,
στολισμενα με γριφους και πεπλα περιεργα,
και δινονται με ανταλαγμα την ιδια την συνειδηση αρχικα ,και
αργοτερα την Ψυχη.
Που ειναι και το ζητουμενο !

Ο στοχος και το εργο της Ψυχης δεν ειναι η μεταναστευση.... αλλα η ΑΝΑΣΤΑΣΗ στις διαστασεις του Ηλιου ,αυτου του Ηλιου που ειναι το Κεντρο και Πηγη!

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

Μια χαρά τα λέει η Αθηνά.

Με τη σειρά μου, θέλω να δηλώσω ότι έχω επιβεβαιώσει αυτό που λέει το κείμενο σε ένα σημείο:

"υπάρχουν ταυτόχρονα πολλαπλά σύμπαντα. Σε ένα από αυτά, το σώμα μπορεί να είναι νεκρό, ενώ σε κάποιο άλλο να συνεχίζει να υφίσταται απορροφώντας τη συνείδηση, που μεταπήδησε σε αυτό το σύμπαν. Αυτό σημαίνει ότι η συνείδηση κάποιου που πεθαίνει ταξιδεύει μέσω ενός τούνελ και καταλήγει όχι στην κόλαση ή στον παράδεισο, αλλά σε έναν παρόμοιο κόσμο με αυτόν που κάποτε κατοικούσε, αλλά αυτή τη φορά ζωντανή. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται συνεχώς και απείρως.
Πολλαπλοί κόσμοι"

Τα όνειρα δεν είναι εικόνες παραγμένες από το ασυνείδητο. Είναι παράλληλες πραγματικότητες, στις οποίες με τον μικρό θάνατο (Ύπνο), βολτάρουμε για να λάβουμε θέση στα εκεί υλικά μας σώματα. Το δικό μας σύμπαν είναι ένας από αυτούς τους σταθμούς. Κάποιος Κώστας που τον παίρνει ο ύπνος σε ένα άλλο σύμπαν, ξυπνάει ως Κώστας-Ταύρος στο δικό μας σύμπαν. Τα rem και άλλα στάδια ύπνου και μπλα μπλα θεωρίες είναι για τα σκουπίδια.
Γιατί πόσο κατασκευασμένο μπορεί να είναι (από την οργιώδη φαντασία ενός υποσυνειδήτου που απλώς ονειρεύεται) ότι μόλις ως Κώστας, δυσεύρετος κρυσταλλοθεραπευτής, θεράπευσα, με αντίτιμο την δική μου βιολογική επιβίωση, κάποιον (γλυτώνοντάς τον παρά λίγα δευτερόλεπτα από βιολογικό θάνατο και απορροφώντας επάνω μου την κατάρρευσή του) και πρόλαβα να πω στρεφόμενος στον εαυτό μου: "Τρέξε τώρα, πριν αιωρηθείς στα ισχυρά πεδία τουτέστιν ανυπαρξία, τρέξε γρήγορα στο υγιές σώμα σου του τάδε κόσμου"... και το επόμενο δευτερόλεπτο να ξυπνώ ως Κώστας που γράφει τούτο εδώ το σχόλιο.
"Ουφ.. την γλύτωσα την αιώνια αιώρηση στο σκοτάδι" ήταν αμέσως η σκέψη μου μόλις άνοιξα τα μάτια μου, και ήμουν μόλις 27 ετών. Η μετάβαση ήταν συνειδητότατη. Και Στοχευμένη! Σαν να βάζεις τις συντεταγμένες στον τροχό του Stargate.

Οπότε.. και "παράδεισος" μπορεί να είναι η οριστική μας μετανάστευση από αυτό το σύμπαν.. σε ένα άλλο πιο εύφορο και με λιγότερο ή ανύπαρκτο το άγχος της καθημερινής επιβίωσης. Κόλαση.. το πιο πιθανό να είναι αυτή η εφιαλτική αιώρηση στο απρόσωπο, το αιώνιο σκοτάδι, τα ισχυρά αρνητικά πεδία στα οποία παραδέρνεσαι και σε μαστιγώνουν σαν φθινοπωρινό φύλλο, που λέει κι η Αθηνά.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως χρειάζεται να ξεφύγει επιτέλους η σκέψη του Έλληνα από το μέγιστο δεσμωτήριο της αβασάνιστης ερμηνείας και παιδαριώδους περιγραφής που δίδεται γενικά για τον Παράδεισο (το διαμετακομιστικό κέντρο για τους ...καλούς) από τους καλοκάγαθους χαμηλόβαθμους ιερείς όλων των θρησκειών και να στρέψουμε την προσοχή μας σε αυτά που πρέσβευε ορθώς η Ορθόδοξη Εκκλησία των Ελλήνων πριν 1000 χρόνια και πριν Αυτή λεηλατηθεί από τους Σεληνολάτρες και Πανολάτρες Καρδινάλιους της Ρώμης (Σταυρικοί πόλεμοι);

Διότι πώς να το πω, με ενοχλούν αφάνταστα αυτά που ακούω καθημερινά γύρω μου.
Μία απλή ματιά αν ρίξει κανείς στην Ελληνική γραμματεία στο θέμα Παράδεισος θα μείνει με ανοικτό το στόμα, διότι αμέσως το σκηνικό του πανάρχαιου διαμετακομιστικού κέντρου μεταφέρεται από την επίγεια Βαβυλώνα στο διάστημα.

Καταθέτω αρχικά και χωρίς σχόλια, τι πίστευαν οι αρχαίοι Έλληνες ότι είναι ο Παράδεισος από τον 3ο έως τον 10ο αιώνα μ.Χ. έτσι Λακωνικά όπως αναφέρεται στο λεξικό Σουΐδα:

«Παράδεισος: το Ηλύσιον πεδίον»

Είμαι υπέρ βέβαιος ότι όποιον ιερέα ή θεολόγο ρωτήσετε στο άμεσο περιβάλλον σας τι ακριβώς ήταν ο Παράδεισος και που βρισκόταν ή αν υπάρχει ακόμη, η απάντηση που θα πάρετε δεν θα διαφέρει απ’ αυτή που έχω εισπράξει και εγώ αμέτρητες φορές. «Μα.. εκεί που αναφέρει η Αγία Γραφή».

Ο Γ. Σύγκελλος όμως στην Χρονογραφία του, σελ 45, γράφει τα εξής περίεργα:

«Ο δε Παράδεισος συν τω ωκεανώ τον κόσμον κυκλοί»

Νομίζω ότι θα χαρακτηριστεί περιττοφωνία αν επαναλάβω τι θεωρούσαν Ωκεανό οι αρχαίοι Έλληνες. Αλλά και αν ακόμη κάποιος αγνοεί αυτή την σταθερά, διαβάζοντας το υπόλοιπο κείμενο θα καταλάβει.
Ο Γ. Σύγκελλος και πάλι στην Χρονογραφία του, σελ. 27 γράφει:

«Ότι οι προ του κατακλυσμού άνθρωποι την μεταξύ Ωκεανού και του Παραδείσου γην ώκουν (κατοικούσαν) και ούτε Βαβυλών ην επί της γης ούτε Χαλδαίων βασιλεία»

Περιμένοντας τις άπόψεις σας...

ΕΡΙΩΠΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

Εγώ αγαπητέ Ερίωπα μπερδεύτηκα. Για να θεωρήσουμε ως Ωκεανό έναν ποταμό που περιβρέχει τη Γη, πρέπει να εννοήσουμε αρχικά πως η Γη ήταν επίπεδη;
Ή μήπως Παράδεισος από Σύγκελλο και Ηρόδοτο θεωρούνταν οι καταποντισμένες γαίες όπως η Αιγιής ας πούμε.. Τί ακριβώς εννοείς;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Κώστα,

Μέχρι να αναρτήσει ο αγαπητός Λύκαστρος την σελίδα από την Χρονογραφία του Γ. Συγκέλλου που του έχω καταθέσει προσπάθησε από αυτή την παράγραφο και μόνο να «δεις» που ευρίσκετο ο Παράδεισος ο οποίος συν τω ωκεανώ τον κόσμον κυκλοί.


«Οι δε φωστήρες Ηλίου και Σελήνης έσωθεν του Παραδείσου ανατέλλουσιν, έξωθεν δεν δύνουσιν παρερχόμενοι δι’ αυτού»

ΕΡΙΩΠΑΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

EΡΙΩΠΑΣ : Περιμένοντας τις άπόψεις σας...

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :Το ερώτημα δεν είναι τι είναι ο Παράδεισος η ο Ωκεανός, αλλά ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΨΥΧΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Ωκεανός: ο Αήρ, κατά τον Ησύχιο.

ΕΡΙΩΠΑΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΕΡΙΩΠΑΣ : Μέχρι να αναρτήσει ο αγαπητός Λύκαστρος την σελίδα από την Χρονογραφία του Γ. Συγκέλλου

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :Τώρα εδώ που είμαι από το κινητό αδυνατώ να την ανεβάσω. Το απόγευμα όμως σίγουρα θα είμαι στον υπολογιστή μου ξανά.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Λύκαστρε, γράφεις ότι "Το ερώτημα δεν είναι τι είναι ο Παράδεισος η ο Ωκεανός, αλλά ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΨΥΧΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.;;;;;"

Και ρωτώ πιστεύει ή δεν πιστεύει το 99.99999999% των ανθρώπων ότι οι καλές ψυχές πάνε στον παράδεισο;
Νομίζω ότι όλοι φαντάζονται τον Παράδεισο σαν ένα οίκο ευγηρίας με όλα τα καλούδια, ενώ δεν συμβαίνει έτσι.
Ξεκινάμε λοιπόν υποχρεωτικά απ' εκεί για να δούμε τι είναι ο Παράδεισος και τι έγραφαν γι' αυτόν όχι μόνο οι παλαιότεροι Θεολόγοι αλλά και η Π. Διαθήκη.

ΕΡΙΩΠΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει φίλε Λύκαστρε, εγώ το κατάλαβα ότι είσαι σε κάποια δουλειά. Μπορούμε όλοι να περιμένουμε. Απλώς έδωσα κάποια συμπληρωματικά στοιχεία στον Φίλο Κώστα γαι να μπορέσει να καταλάβει τι υποστήριζαν οι παλαιότεροι για την θέση κυρίως του Παραδείσου μέσα στο Αιθέρα του διαστήματος, κάτι που συνάδει με αυτά που γράφει και η Π.Διαθήκη.

ΕΡΙΩΠΑΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ Ερίωπα την είδα την σελίδα που έστειλες, διάβασα το μειλ από το κινητό, έχω όμως απορίες και ενστάσεις.
Για ποιόν από όλους τους Κατακλυσμούς μιλάει;;Διότι εμείς οι Έλληνες θυμόμαστε τουλάχιστον 3 αν και έχουν γίνει πολλοί περισσότεροι πάνω στον πλανήτη.
Και αυτό το ότι η γη πριν ήταν ακατοίκητη στην δεύτερη σειρά ακριβώς , χμ χμ σηκώνει πολύ κουβέντα.

Ανώνυμος είπε...

Στο λεξικό Σουΐδα αναφέρονται επίσης τα εξής: «Ηλύσιον πεδίον: εν ω οι παρ’ Έλλησι δίκαιοι αυλίζονται μετά θάνατον εκείσε ελευσόμενοι, οι δε κολάσεων άξιοι εν τω Κωκυτώ και τω Πυριφλεγέθοντι απελαύσονται, ποταμοί δε ούτοι ο μεν Κωκυτός ψυχρότατος, ο δε Πυριφλεγέθων θερμότατος»

Παράλληλα με το θέμα του Παραδείσου συμπορεύεται και το προπατορικό αμάρτημα της Π. Διαθήκης.
Για να θυμηθούμε λιγάκι πάλι την αναφορά του ιερού συγγραφέα στην έξοδο του Αδάμ ή καλύτερα της Αδά Μά από τον Παράδεισο στο Γ:24 κεφάλαιο της Γένεσης:

«και εξέλαβε τον Αδάμ και κατώκισε αυτόν απέναντι του Παραδείσου της τρυφής και έταξε τα χερουβείμ και την φλόγινην ρομφαίαν την στρεφομένην φυλάσσειν την οδόν του ξύλου της ζωής»
Εδώ μιλάμε για στρεφομένη πύρινη ρομφαία. Και γιατί στρεφόμενη παρακαλώ;


ΕΡΙΩΠΑΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΕΡΙΩΠΑΣ : «και εξέλαβε τον Αδάμ και κατώκισε αυτόν απέναντι του Παραδείσου της τρυφής και έταξε τα χερουβείμ και την φλόγινην ρομφαίαν την στρεφομένην φυλάσσειν την οδόν του ξύλου της ζωής»
Εδώ μιλάμε για στρεφομένη πύρινη ρομφαία. Και γιατί στρεφόμενη παρακαλώ;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ : Μια που κάθισα λίγο να κάνω ένα διάλειμμα, ας απαντήσω...χμ χμ ξέρεις αγαπητέ Ερίωπα τι μου θυμίζει αυτό το απόσπασμα που έδωσες;; Τον Ορφικό Ύμνο της Σελήνης.!!
Στον Ορφικό Ύμνο της Σελήνης διαβάζουμε....

" ἑλικοδρόμε, πάνσοφε κούρη, ἐλθέ, μάκαιρ᾽, εὔφρων, εὐάστερε, φέγγεϊ τρισσῶι λαμπομένη, σώζουσα νέους ἱκέτας σέο, κούρη."

Δηλαδή που ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΕΣΑΙ ΚΥΚΛΙΚΩΣ ....και κάνε και μια σύγκριση με την " περιστρεφόμενη ρομφαία" αν θες την λές και Δάδα.Σύγκρινε τώρα την λέξη " περιστρεφόμενη" με την λέξη "ἑλικοδρόμε " που υπάρχει στον Ορφικό Ύμνο.Μιλάνε για το ίδιο πράγμα.!!!

Υ.Γ Πολύ καλά όλα αυτά, όμως εγώ θέλω να συζητήσουμε για την ψυχή , που πάει μετά τον θάνατο, διότι δεν είναι όλες οι ψυχές το ίδιο...ούτε έχουν δημιουργηθεί από τον ίδιο "δημιουργό" , ούτε είναι γραμμένες στο ίδιο ληξιαρχείο ψυχής.

ΑΘΗΝΑ είπε...

«Ο δε Παράδεισος συν τω ωκεανώ τον κόσμον κυκλοί»

«Ότι οι προ του κατακλυσμού άνθρωποι την μεταξύ Ωκεανού και του Παραδείσου γην ώκουν (κατοικούσαν) και ούτε Βαβυλών ην επί της γης ούτε Χαλδαίων βασιλεία»

«Οι δε φωστήρες Ηλίου και Σελήνης έσωθεν του Παραδείσου ανατέλλουσιν, έξωθεν δεν δύνουσιν παρερχόμενοι δι’ αυτού»

Ωκεανός: ο Αήρ, κατά τον Ησύχιο.
--------------------------------------------------


Μεχρι να ανεβει το κειμενο,θα επιχειρησω μια μικρη και συνοψη των προλεχθεντων σε οτι αφορα τον Ωκεανο και τον Παραδεισο.

Τον Ωκεανο , πρωτη φορα τον βρισκουμε στο Ηροδοτο , να παρουσιαζεται ως γεννημα του Χαους και γεννητωρ των Θεων και των εμβιων οντων .
Παρουσιαζεται μεσα απο τα κειμενα της Ελληνικης Γραμματειας σαν ενας Μεγιστος κυκλος που χωριζει και οριζει την Ουρανια σφαιρα σε ΑΝΩ και ΚΑΤΩ γιαυτο φερει και το διακριτικο "Οριζων η Οριζοντας ".
Στρωμα του τα υδατα των ενεργειων που περιβαλλουν την Δημιουργια και προσκεφαλο του ο Ολυμπος , ο Ουρανιος !
Ζευγαρωνει με την Τυθην που Διανεμει και Διηθει ,και
συν-εργαζεται μαζι του , οπως η Μητερα με τον Πατερα ,για την δημιουργια και την κοσμηση!

Ο Παραδεισος απο τις περιγραφες του Συγγελου φαινεται οτι περιβαλλει και αυτος την Δημιουργια και μαλιστα σε μεγαλυτερο κυκλο απο τον Ωκεανο.
Παραδεισος ομως ειναι και ο χωρος Παρα του Αδου...,
ο οποιος βασιλευει στο Κατω τμημα της Δημιουργιας .
Ο Παραδεισος ισως να περιλαμβανει και τα Ηλυσια Πεδια και τον Ταρτατο και ολα τα ενδιαμεσα σταδια.
και στη Θεογονια αναφερεται:

"Γύρω από αυτόν (τον Ταρταρο) υπάρχει ένας χάλκινος φράχτης,
και η νύχτα ολοτρόγυρα
σε τρεις σειρές είναι χυμένη γύρω από τον τράχηλο.
και πάνωθε
είναι οι ρίζες της γης και της απέραντης θάλασσας."

Ανώνυμος είπε...

Καταλαβαίνω την επιθυμία σου φίλε Λύκαστρε να αναπτύξουμε το θέμα της κατάληξης της ψυχής μετά θάνατον.
Θέλω μόνο να σου θυμίσω ότι το θέμα που παρουσίασες, οφείλεται σε κάποιον που είναι ειδικός στην αναγεννητική ιατρική και επιστημονικός διευθυντής της Advanced Cell Technology Company ενώ μόλις «πριν λίγα χρόνια άρχισε να ασχολείται με τη Φυσική, την Κβαντομηχανική και την Αστροφυσική. Από αυτό δε το εκρηκτικό μείγμα επιστημών προέκυψε και η νέα θεωρία του , αυτή του Βιοκεντρισμού, που ο καθηγητής επικαλείται από τότε.» Πουθενά βεβαίως δεν μας λένε αν έχει βάλει και τίποτα εργατοώρες στην Θεολογία.

Το θέμα αυτό είναι αρκετά παλαιό, σχεδόν από την δεκαετία του 60 και κλεμμένο από τον Αστροφυσικό G. Gamov ο οποίος παρουσίασε με σοβαρό επιστημονικό και θαυμαστό τρόπο όλη αυτή την θεωρία. Σήμερα βέβαια κανένας δεν τολμά να το αναφέρει, ή να το πω καλύτερα, κανείς δεν το γνωρίζει πλην ελαχίστων. Τέλος πάντων.
Όλη αυτή η προσπάθεια λοιπόν που κάνω απλώς προετοιμάζει το έδαφος για μία δική μας ανάλυση σε βάθος στην οποία πρωτεύοντα ρόλο θα παίξει οπωσδήποτε ο Διαστημικός Παράδεισος ως ενεργειακός χώρος, έτσι όπως τον γνώριζαν οι αρχαίοι Έλληνες, και υπόσταση που λειτουργεί ως κλειδί ελέγχου στην αναχαίτιση της ενέργειας/Ψυχής και ο όχι βεβαίως ο Δρ Robert Lanza.
Άσε που αυτό που λέει, ότι δηλαδή «Ο Βιοκεντρισμός διδάσκει ότι η ζωή και η συνείδηση είναι θεμελιώδεις στο σύμπαν. Ή όταν Πιστεύει πως η συνείδηση δημιουργεί το υλικό σύμπαν και όχι κάτι άλλο πέρα από αυτή.» είναι κατά την άποψή μου μία μπαρούφα και τίποτα παραπάνω.
Μπορώ να πάρω το κείμενο του έτσι όπως μεταφράστηκε και παρουσιάστηκε στα Ελληνικά και να το απορρίψω λέξη προς λέξη χρησιμοποιώντας τις πιο απλές σταθερές της Κβαντικής Φυσικής και της αδελφής Αστροφυσικής μαζί με την κλασική Φυσική.
Φαίνεται ότι μας άνοιξες δουλειές φίλε Λύκαστρε....

ΕΡΙΩΠΑΣ


ΑΘΗΝΑ είπε...

" καλύτερα της Αδά Μά..."

Αγαπητε Εριωπα ,ποια ηταν η η Αδα Μα;;

Ανώνυμος είπε...

Γράφεις αγαπητή Αθηνά:

Ζευγαρωνει με την Τυθην που Διανεμει και Διηθει ,και
συν-εργαζεται μαζι του , οπως η Μητερα με τον Πατερα ,για την δημιουργια και την κοσμηση!
----------------------------------------------------------------------------
-Τί άλλο παραπάνω να μας πουν οι αρχαίοι πρόγονοί μας γιά αυτό το θέμα. Εδώ απλά υποκλίνεσαι και τους ευχαριστείς.

Ακριβώς αυτό συμβαίνει στον διαστημικό Παράδεισο. Θα τα πούμε όμως όλα αυτά με την σειρά που τους αρμόζει.

ΕΡΙΩΠΑΣ

ΑΘΗΝΑ είπε...


"Εδώ μιλάμε για στρεφομένη πύρινη ρομφαία. Και γιατί στρεφόμενη παρακαλώ;"

Γιατι ολα εχουν μια αεναη κυκλικη η σπειροειδη κινηση στο χωρο και δεν υπαρχει ακινησια ,ή αν υπαρχει λειπει η Ζωη.
Αλλα το θεμα ειναι αυτο το πυρινο φρικτο περασμα , που φυλασσεται και απο τις μεγαλυτερες δυναμεις του συμπαντος, ειναι οντως το φρακτικο πεδιο της Σεληνης,
δηλ ο κοσμος του προπατορικου αματηματος περιοριζεται στο μικροπλανητικο μας συστημα;
Παντα ειχα την πεποιθηση οτι αυτος ο κοσμος ,
ο φυλακισμενος , εκτεινεται σε ολο το ορατο και αορατο συμπαν..και οι πυλες του βρισκονται στο τμημα του Ω που εμεινε ανοιχτο...

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

EΡΙΩΠΑΣ : Φαίνεται ότι μας άνοιξες δουλειές φίλε Λύκαστρε....

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ : Ναι διότι για την ΕΝΕΡΓΕΙΑ/ΨΥΧΗ και τον έλεγχο όλου αυτού του Ενεργειακού Χώρου γίνεται ο πόλεμος και το μεγάλο "φαγοπότι" πάνω στον Πλανήτη.
Η ψυχή είναι το "κλειδί" η "Πύλη" είναι κάτι άλλο....χρειάζεται τόσο η Πύλη όσο και το Κλειδί...για να ανοίξεις και να περάσεις σε άλλο επίπεδο....σε άλλο "Παράδεισο".!!!

Η ψυχή είναι κατά βάση δυαδικό πρόγραμμα, με πολλαπλές επιλογές ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ON-OF .Ας φανταστεί τώρα κάποιος ο
"Παράδεισος" τι σχέση έχει με αυτό το πρόγραμμα...χα χα χα

3 Μαρτίου 2019 - 11:28 π.μ. Διαγραφή

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Σας ανέβασα το κείμενο...βρήκα δανεικό υπολογιστή.!
Στο κείμενο όμως δεν διευκρινίζει για ποιόν Κατακλυσμό μιλάει από τους 3 που θυμόμαστε εμείς οι Έλληνες.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΘΕΟΓΟΝΙΑ....:

" Τιτῆνας, καὶ τοὺς μὲν ΥΠΟ ΧΘΟΝΟΣ εὐρυοδείης
πέμψαν καὶ δεσμοῖσιν ἐν ἀργαλέοισιν ἔδησαν
χερσὶν νικήσαντες ὑπερθύμους περ ἐόντας,
τόσσον ἔνερθ᾽ ὑπὸ γῆς, ὅσον οὐρανός ἐστ᾽ ἀπὸ γαίης· 720
[τόσσον γάρ τ᾽ ἀπὸ γῆς ἐς Τάρταρον ἠερόεντα.]
ἐννέα γὰρ νύκτας τε καὶ ἤματα χάλκεος ἄκμων
οὐρανόθεν κατιὼν δεκάτῃ κ᾽ ἐς γαῖαν ἵκοιτο·
ἐννέα δ᾽ αὖ νύκτας τε καὶ ἤματα ΧΑΛΚΕΟΣ ΑΚΜΩΝ
ἐκ γαίης κατιὼν δεκάτῃ κ᾽ ἐς Τάρταρον ἵκοι. 725
τὸν πέρι χάλκεον ΕΡΚΟΣ ἐλήλαται· ἀμφὶ δέ μιν νὺξ
τριστοιχεὶ κέχυται περὶ δειρήν· αὐτὰρ ὕπερθεν

γῆς ῥίζαι πεφύασι καὶ ἀτρυγέτοιο θαλάσσης.
ἔνθα θεοὶ Τιτῆνες ὑπὸ ζόφῳ ἠερόεντι
κεκρύφαται βουλῇσι Διὸς νεφεληγερέταο 730
[χώρῳ ἐν εὐρώεντι, πελώρης ἔσχατα γαίης.]
τοῖς οὐκ ἐξιτόν ἐστι. θύρας δ᾽ ἐπέθηκε Ποσειδέων
χαλκείας, τεῖχος δὲ περοίχεται ἀμφοτέρωθεν."

Όλο το "ζουμί" βρίσκεται εδώ....διότι Έρκα/έρκος= Τείχος/Φράγμα/Φυλακή...αυτό το Χάλκινη όμως πολύ με βασάνισε παλαιότερα, γιατί Χάλκινο Τείχος/Φυλακή και όχι ασημένιο η χρυσό, η από άλλο μέταλλο η υλικό.;;
Μέχρι που το είδα αλλιώς το θέμα από την καθαρή επιστημονική του πλευρά....διότι στον ηλεκτρομαγνητισμό ο οποίος μελετά τα φαινόμενα που έχουν άμμεση σχέση με τα ηλεκτρικά φορτία και τις πηγές μαγνητικού πεδίου...αλλά για να δημιουργήσεις ένα σταθερό μαγνητικό πεδίο χρειάζεσαι ΧΑΛΚΟ , διότι τα άλλα μέταλλα χάνουν την μαγνήτιση τους ο χαλκός όχι.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΕΡΙΩΠΑΣ : «Ο δε Παράδεισος συν τω ωκεανώ τον κόσμον κυκλοί»

Ωκεανός: ο Αήρ, κατά τον Ησύχιο.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ : Ιλιάδα ραψωδία Σ 607 :

" ἐν δ᾽ ἐτίθει ποταμοῖο μέγα σθένος Ὠκεανοῖο
ἄντυγα πὰρ πυμάτην σάκεος πύκα ποιητοῖο."

Mας μιλάει για την κατασκευή της ασπίδας του Αχιλλέα ,ενώ στην Οδύσσεια ο ωκεανός περιγράφεται σαν μια μεγάλη ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ "θάλασσα", στην Ιλιάδα ο Ήφαιστος τον τοποθετεί στον ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΥΚΛΟ της ασπίδας του Αχιλλέα.Άρα αυτός ο "Ωκεανός" περικλείει όλο το Ηλιακό μας Σύστημα....είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο.Είναι ο Γαλαξίας μας.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c7/Cyclotron.svg/300px-Cyclotron.svg.png

Δείτε τώρα και τον Γαλαξία μας τι σχήμα έχει.
http://zeys-elaynon.blogspot.com/2018/03/blog-post_30.html

Ο Γαλαξίας μας δεν είναι παρά ένα γιγαντιαίο κύκλοτρο.!!
Για να δουλέψει το Κύκλοτρο χρειάζεται να δημιουργηθούν ΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ. Για την δημιουργία Μαγνητικού πεδίου χρειάζεται κανείς ένα ΠΗΝΙΟ....το πηνίο είναι τυλιγμένο σε μορφή ΕΛΙΚΟΕΙΔΗ σε σπείρες δηλαδή .Μιλάμε για μια ΟΥΡΑΝΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ. Δεν θυμάμαι που το είχα γράψει εδώ η κάπου άλλου....ότι το Ηλιακό μας Σύστημα, δεν βρίσκονταν συνέχεια εδώ...κάποιοι το έφεραν εδώ.

Υ.Γ Αλήθεια μήπως γνωρίζει κανείς πως ονομαζόταν ο Γαλαξίας μας;;; Διότι το «Milky Way», που είναι μετάφραση του λατινικού Via Lactea «Γαλακτική Οδός» δεν είναι όνομα. Και τι θα πει Γαλακτική Οδός;;; Οδός όμως σημαίνει και δρόμος πορεία...μέσα στο αχανές Σύμπαν, άρα έχουμε πορεία από συγκεκριμένο σημείο, προς κάποιο άλλο.!!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" ἐν δ᾽ ἐτίθει ποταμοῖο μέγα σθένος Ὠκεανοῖο
ἄντυγα* πὰρ πυμάτην σάκεος πύκα ποιητοῖο."

Συμπληρωματικά Άντυξ = Άρμα , περιφέρεια.
Ίσως η περιφέρεια ενός ΕΞΩΤΕΡΙΚOY ΚΥΚΛΟΥ (Γαλαξία).
Αντύγων χνόαι = οι περιφέρειες του άρματος, οι τροχοί.
Τόσο η λέξη ΆΡΜΑ όσο και η λέξη ΤΡΟΧΟΙ είναι λέξεις που δίνουν κίνηση, μεταφορά, ταξίδι.!!

Τα υπόλοιπα τα αφήνω στην ζωηρή σας φαντασία . :) 🙂

ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΑ είπε...


Για να λύσουμε τον καινούργιο γρίφο που μας έβαλε ο αγαπητός Ερίωπας και εμπλούτισε με ερωτηματικά αγαπητός Λύκαστρος νομίζω ότι θα πρέπει να ξεκινήσουμε από

ΕΡΙΩΠΑΣ : «και εξέλαβε τον Αδάμ και κατώκισε αυτόν απέναντι του Παραδείσου της τρυφής και έταξε τα χερουβείμ και την φλόγινην ρομφαίαν την στρεφομένην φυλάσσειν την οδόν του ξύλου της ζωής»

Φύλακες εδώ ορίζονται τα Χερουβείμ ,πρώτης, τριμερής ταξιαρχίας αγγελικά τάγματα που εκπροσωπούν την πύρινη σοφία και την γνώση των ουρανών πολυόματα φύλακες του κήπου της Εδέμ ,άρα τα πνευματικά φυλάσσουν ανάλογα πνευματικού περιεχομένου χώρο.

Στην μυθολογία σε αντιδιαστολή έχουμε τον Γαλαξία που πήρε το όνομα του από το γάλα της Ήρας που πετάχτηκε όταν θήλαζε τον Ηρακλή ,έχει ακόμη και το όνομα του Δρόμου των ψυχών .

‘Οδός όμως σημαίνει και δρόμος πορεία.. .μέσα στο αχανές Σύμπαν, άρα έχουμε πορεία από συγκεκριμένο σημείο, προς κάποιο άλλο.!!'(Η πορεία της ψυχής)

Στην Οδύσσεια έχουμε τον υποχθόνιο Άδη και τον ουράνιο .Στον υποχθόνιο υπάρχει η σκιά του Ηρακλή ,άρα που είναι η ψυχή του Ηρακλή;(Δηλωτικό του διαχωρισμού των σωμάτων μας ίσως.)

Εάν ενώσουμε όλα τα παραπάνω νομίζω πως έχουμε τον Γαλαξία ως των δρόμο των ψυχών μετά τον θάνατο . Η οποία ψυχή βαδίζει στο πνευματικό σημείο που φυλάσσεται από τα Χερουβείμ ενέργειες με προδιαγραφές ελέγχου ανάλογου για την διέλευση των ψυχών στον Παράδεισο .(Εδώ θα προσθέσουμε πολλά είμαι σίγουρη )

Όλο αυτό είναι μετά της πύλες του Ηλίου και λόγο του κύκλοτρου έχουμε στρεφόμενη πύρινη ρομφαία.Ότι είναι στην αυτή πλευρά χωρίς την ανάλογη εξάρτηση δεν περνάει από την άλλη .

Λέμε τώρα …μία υπόθεση κάνουμε.

Την καλησπέρα μου .

ΑΘΗΝΑ είπε...

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ: Αλήθεια μήπως γνωρίζει κανείς πως ονομαζόταν ο Γαλαξίας μας;;;

AΘΗΝΑ: Ηριδανος;

Ο κυκλοτρονισμος του Γαλαξια δρα ως ενας κοσμικος επιταχυντης,που με τις κατάλληλες εναλλαγες συχνοτήτων "στελνει" τα σωματιδια του εκτος τροπης του κυκλου ....δηλαδη στην Πηγή!


ΑΘΗΝΑ είπε...

Διαβαζοντας προσεκτικα το αποσπασμα που παρεθεσε ο αγαπητος ΕΡΙΩΠΑΣ ,καταληγει καποιος στο συμπερασμα οτι :

-Μεταξυ Ωκεανου και Παραδεισου, υπηρχε χωρος και ροη χρονου , δηλαδη ενα χωροχρονικο συνεχες το οποιο κατοικηθηκε απο ανθρωπους...προφανως "διαφορετικους" απο αυτους που βλεπουμε σημερα. Χρυσο και Αργυρο γενος;
Εκει λοιπον συναντουμε και την ΒΑΒΕΛ=Πυλη φωτος;

-Μετα τον κατακλυσμο,μαλλον αναφερεται σε μια πολυ αρχεγονη κατασταση ,
αρα μιλα για εναν κατακλυσμο που ελαβε χωρα στην αρχη του γιγνεσθαι
-και αρα αγνωστο σε'μας,
οι συνθηκες αλλαξαν και οι ανθρωποι επισης, και κατοικουν εντος του Παραδεισου ,οπου υπαρχει το σκοτος και το φως κατ'αναλογια , (διπολο)
εφοσον ολα βρισκονται εντος και.. "έξωθεν δε δύνουσιν παρερχόμενοι δι αυτού".

-Ετσι λοιπον φτανουμε στον ανθρωπο απο χωμα ή πηλο και τη βασιλεια του..

Μπορουμε να αντιστοιχησουμε τα γενη του Ησιοδου με την παραπανω θεωρηση;


ΑΘΗΝΑ είπε...

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ: ...εγώ θέλω να συζητήσουμε για την ψυχή , που πάει μετά τον θάνατο, διότι δεν είναι όλες οι ψυχές το ίδιο...

Iσως η απαντηση να ειναι απλη και λογικη οπως στα περισσοτερα θεματα που απτονται του "μεταφυσικου".
Με τον ιδιο τροπο που το σωμα μας επιστρεφει εκει απο οπου προηλθε ,ετσι και η ψυχη επιστρεφει στη πηγη της , ή τουλαχιστον ετσι πρεπει να ηταν στην αρχη.
Εγωικες και κακοηθεις παρεμβολες , εξετρεψαν την πορεια επιστροφης των ψυχων καποια στιγμη στο χρονο,
και απο τοτε το μαγγανοπηγαδο καλα κρατει.

Βεβαια υπαρχουν και οι εξαιρεσεις που εδραιωνουν τον κανονα ,
παρακαμπτουν την εκτροπη και επιστρεφουν πριν την αποκατασταση της διοδου-εξοδου στη φωτεινη πατριδα.
Ισως να ειναι και οι ιδιοι, που επανερχονται με περισσοτερα ΟΠΛΑ και ΔΥΝΑΜΗ προς αρωγη των υπολοιπων.

Οτι διασκορπιστηκε πρεπει να επανασυγκροτηθει,προκειμενου να Υπαρξει στο διηνεκες!


Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε Λύκαστρε, ξεκίνησες το θέμα με ένα "μικρο αλλά και τεράστιο" σχόλιο λέγοντας ή μάλλον ρωτώντας "Από τον εικονικό Σείριο περνά στον πραγματικό Σείριο;"
Έχω κάτι στο συρτάρι μου γιά αυτό το σχόλιο και σε συνάρτηση βεβαίως με όσα έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής, αλλά θέλω πρώτα να σιγουρευτώ για το πως διαχωρίζεις τον εικονικό από τον πραγματικό σείριο με την σκέψη σου ή με κάποιο φιλολογικό ή επιστημονικό τρόπο.


ΕΡΙΩΠΑΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΕΡΙΩΠΑΣ : , αλλά θέλω πρώτα να σιγουρευτώ για το πως διαχωρίζεις τον εικονικό από τον πραγματικό σείριο με την σκέψη σου ή με κάποιο φιλολογικό ή επιστημονικό τρόπο.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ : Aγαπητέ Ερίωπα ξέρεις πολύ καλά ότι όταν γράφω κάτι δεν το λέω απο την εσωτερίστικη έννοια, ούτε την φιλολογική.! Είμαι πρακτικός άνθρωπος και της επιστήμης.
Θα σου μιλήσω ανοικτά και ας δούνε οι περαστικοί Δράκοι, το τι εννοούσα.Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ένα Σύμπαν αλλά πολλά. Αυτό που εμείς βλέπουμε είναι ένα ΤΕΧΝΙΤΟ, ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΑΝ ,όπου μέσα σε αυτό υπάρχουν εγκλωβισμένοι χιλιάδες πλανήτες και εκατομμύρια άνθρωποι. Μέσα σε υτό το εικονικό Σύμπαν ζούμε και εμείς.Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι τίποτε γύρω μας δεν είναι αληθινό, πραγματικό...ο Πλάτωνας μέσα απο το Σωκρατικό "Σπήλαιο" προσπάθησε να μας πει κάποια πράγματα, με αλληγορικό τρόπο.!

Ούτε ο ήλιος, ούτε η Σελήνη, ούτε το Σύμπαν που βλέπουμε , είναι αληθινά, είναι μια εικονική πραγματικότητα. Και αυτή η εικονική πραγματικότητα έχει δημιουργηθεί με μια υπερτεχνολογία που είναι αδύνατον να την συλλάβει ανθρώπινος νους. Σίγουρα κάποιος ίσως αναρωτηθεί...." Μα καλά ούτε και εμείς υπάρχουμε";;
Όχι ΔΕΝ είναι όλοι ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ , ΟΎΤΕ ΚΑΝ ΟΛΟΓΡΑΜΜΑΤΑ.κάποιοι είναι πραγματικοί . Το δικό μας Σύμπαν δεν δημιουργήθηκε με φυσικό τρόπο όπως τα άλλα....αλλά με ψηφιακή μέθοδο μέσα σε κυβερνοχώρο , όπως το Σύμπαν.
Όλα εισήλθαν αυτούσια μέσα στο εικονικό σύστημα ,σαν μέσα σε υπολογιστή (όπως ακριβώς το ίντερνετ είναι ένας εικονικός κόσμος ακριβώς το ίδιο και το εικονικό Σύμπαν)..όχι όμως έναν υπολογιστή με τα γήινα δεδομένα ,αλλά με μηχανισμό που είναι ασύλληπτος από το δικό μας μυαλό.

Αυτό το Σύμπαν που ζούμε, είναι αυτό που ζούμε και γνωρίζουμε...όλο αυτό που βλέπουμε, η Γη, τα αστέρια, το Σύμπαν είναι μέσα σε ψηφιακό κυβερνοχώρο. Όλοι οι άνθρωποι είναι ψηφιακές μονάδες, δηλαδή προβολές του εαυτού τους, οι εαυτοί των οποίων βρίσκονται στον πραγματικό κόσμο.
Ρωτούσα ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΨΥΧΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ....διότι καμία ψυχή ανθρώπου που πέθανε δεν απέδρασε από το τεχνητό αυτό Σύμπαν....αλλά περιπλανάται μέσα σε αυτό.Όλοι οι προηγούμενοι βίοι που έζησαν ήταν μέσα σε αυτόν τον κυβερνοχώρο. Εκτός βέβαια ελαχίστων που υπήρξαν πραγματικά ενσαρκωμένα όντα, που ήρθαν εδώ με αποστολή....αυτοί δεν ήταν ψηφιακές μονάδες, αλλά ΑΝΘΡΩΠΟΙ, και πραγματικοί.Που εισχώρησαν στο Σύστημα αυτούσιοι με σκοπό να το καταστρέψουν.

Υ.Γ Δεν γνωρίζω τι έχεις στο συρτάρι σου για το προηγούμενο "μικρό" μου σχόλιο....το θέμα είναι το τι θα βγάλω εγώ...από το "μαγικό" μου καπέλο.!! χα χα χα

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΑΘΗΝΑ : Iσως η απαντηση να ειναι απλη και λογικη οπως στα περισσοτερα θεματα που απτονται του "μεταφυσικου".

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :Συνήθως έτσι γίνεται...αλλά και η λέξη μεταφυσική, τι μας λέει; Ότι υπάρχει μια Φυσική...που ακόμα δεν την γνωρίζουμε είναι ΜΕΤΑ απο την Φυσική που έχουμε μάθει/ανακαλύψει....και η οποία αυτή ΜΕΤΑ-ΦΥΣΙΚΗ εξηγεί πλήρως όλα αυτά τα ζητήματα.
Όσο για τον Ηριδανό το είχα διαβάσει και εγώ,αλλά μέσα από κάποιο ιστολόγιο, δεν έχω βρει ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ...χωρίς βιβλιογραφία, και μάλιστα σοβαρή είναι αστήρικτη αυτή η άποψη.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΑ :Στην μυθολογία σε αντιδιαστολή έχουμε τον Γαλαξία που πήρε το όνομα του από το γάλα της Ήρας που πετάχτηκε όταν θήλαζε τον Ηρακλή ,έχει ακόμη και το όνομα του Δρόμου των ψυχών .

Aγαπητή Μακεδόνισα την καλησπέρα μου. Ζητώ συγνώμη που σου απαντώ με καθυστέρηση, αλλά βλέπεις τρέχω για πολλά και διάφορα πράγματα, και δεν είχα χρόνο.
Λοιπόν τώρα σε αυτό που έγραψες...είσαι πολύ κοντά, αν σου πω ότι

ΓΑΛΑΚΤΙΚΗ ΟΔΟΣ=Η ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΣΗΡΑΓΓΑΣ/η ΣΚΟΥΛΗΚΟΤΡΥΠΑΣ.!!

Στη Φυσική, μια σκουληκότρυπα είναι μια υποθετική τοπολογική ιδιότητα του χωρόχρονου που σχηματίζει μία σήραγγα που συνδέει δύο απομακρυσμένα σημεία του. Θα μπορούσε να αποτελεί ένα «κόψιμο δρόμου» διαμέσου του χωρόχρονου. Έτσι και η λέξη "ΟΔΟΣ" "ΟΔΕΥΩ" που σημαίνει προχωρώ σε ένα δρόμο και κατευθύνομαι προς ένα προορισμό... αποκτά το πραγματικό της νόημα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΑ είπε...

Καλησπέρα ,Λύκαστρε

στην απάντηση που δίνεις στον αγαπητό Ερίωπα περιγράφεις μία ταινία η οποία είναι

The thirteenth floor αξίζει εάν δεν την έχεις δει να την παρακολουθήσεις η απάντηση σου είναι η υπόθεση της ταινίας.

Κάθε ομοιότητα με τις ταινίες του Hollywood είναι απλά συμπτώσεις.

ΥΓ.Δεν έγινε τίποτα με την καθυστέρηση ,ο καθένας μας έχει και μία άλλη ζωή που πρέπει να τρέξει, όσο και αν εδώ το ενδιαφέρον των συζητήσεων είναι τόσο μα τόσο ουσιαστικό .



ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΑ : The thirteenth floor αξίζει εάν δεν την έχεις δει να την παρακολουθήσεις η απάντηση σου είναι η υπόθεση της ταινίας.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ : Αγαπητή Μακεδόνισα όχι δεν την έχω δει την ταινία, αν είναι θρίλερ σίγουρα δεν θα την δω ούτε και στο μέλλον.! χαχαχα
Διότι μετά δεν θα ελέγχω τους ομοιοπολικούς δεσμούς/συνάψεις του εγκεφάλου μου, με αποτέλεσμα να κάψω όλες τις ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι.!! Και δεν είναι εποχή για νέα έξοδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΑ είπε...


Καθόλου θρίλερ ,είναι η διαπίστωση ενός ανθρώπου πως δεν ζει πραγματικά αλλά είναι μέσα σε ένα ψηφιακό περιβάλλον ο ίδιος μια εικονική πραγματικότητα .

Να το δεις δεν θα έχεις απώλειες ,οι συνάψεις σου θα παραμείνουν ως έχουν ,μη σου πω πως με τον τρόπο σκέψη σου θα επεκτείνεις τους συλλογισμούς σου .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητή Μακεδόνισα, αφού με διαβεβαιώνεις ότι δεν είναι θρίλερ, τότε θα βρω χρόνο να το δω.Όταν το δω θα σου πω τις εντυπώσεις μου.
Οι απώλειες δεν θα ήταν στις συνάψεις μου...αλλά στον ηλεκτρικό εξοπλισμό του σπιτιού.!! Θα έκαιγα λάμπες, καφετέριες, τοστιέρα...σίγουρα την τηλεόραση...όχι ότι βλέπω, έχω μήνες να την ανοίξω. Στο θρίλερ συμβαίνει το ξαφνικό το απότομο..εκεί είναι που δεν μπορώ να με ελέγξω και θα τα έκαιγα όλα.!!!χαχαχαχα

ΑΘΗΝΑ είπε...

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ: Όσο για τον Ηριδανό το είχα διαβάσει και εγώ,αλλά μέσα από κάποιο ιστολόγιο, δεν έχω βρει ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ...χωρίς βιβλιογραφία, και μάλιστα σοβαρή είναι αστήρικτη αυτή η άποψη.

Δεν ετυχε να το διαβασω σε καποιο site ,το θυμαμαι απο καποια πολυ παλια διαβασματα μυθολογιας.Ουτε καν συγκρατω τον τιτλο ,αλλα μιας και το εθεσες ετσι, μπηκα στη διαδικασια να το ψαξω και βρηκα τα παρακατω :


O Άρατος μας λέει: «Εκείνο το ποτάμι που με ορμή κυλά κάτω από τα πόδια των Θεών, είναι το απομεινάρι του πολυφημισμένου Ηριδανού».

Ο Όμηρος λέει ότι ο Ηριδανός εκπροσωπεί το «Ωκεάνιο Ρεύμα», το ρέον γύρω από την Γη .

O Στράβων τον ονομάζει «ο ουδαμού υπάρχων» ποταμός, δηλαδή «ο ποταμός που δεν φαίνεται να υπάρχει πουθενά»…..

O Ησίοδος τον αναφέρει ως γιο του Ωκεανού και της Τηθύος.

Αν εχεις περισσοτερα και πληρεστερα στοιχεια για το θεμα ,θα ηθελα να τα δω.
Ή αν καπως αλλοιως ειναι το ονομα του και το γνωριζεις.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΑ είπε...


Πολλές απορίες

"δηλαδή προβολές του εαυτού τους, οι εαυτοί των οποίων βρίσκονται στον πραγματικό κόσμο."

Ποια η χρηστικότητα να εγκλωβίζονται εδώ οι προβολές και όχι οι πραγματικοί άνθρωποι;

Ο Οδυσσέας στον Αδη συνάντησε την προβολή του Ηρακλή ;

Αφού το σύστημα θέλει να εγκλωβίσει τις ψυχές, γιατί αυτό θέλει γιατί δείχτηκε την προσομοίωση αυτών;

"Ρωτούσα ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΨΥΧΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ..."

Εδώ μιλάμε για τις προβολές ;Επειδή δεν μπορεί να έχει μία εικονική πραγματικότητα ψυχή.

Έχω εκατό ερωτήσεις , έθεσες μαζί με τον Ερίωπα σε υπερ λειτουργία τον εγκέφαλο μου εδώ να δεις τι θα πάθουν οι συνάψεις.

ΑΘΗΝΑ είπε...

ΕΡΙΩΠΑΣ:Έχω κάτι στο συρτάρι μου γιά αυτό το σχόλιο και σε συνάρτηση βεβαίως με όσα έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής, αλλά θέλω πρώτα να σιγουρευτώ για το πως διαχωρίζεις τον εικονικό από τον πραγματικό σείριο με την σκέψη σου ή με κάποιο φιλολογικό ή επιστημονικό τρόπο.

Πριν αναφερουμε τις θεωριες αποδειξης του εικονικου συμπαντος,
ισως θα ηταν σκοπιμο να οριοθετησουμε τι εννοουμε με τη λεξη "εικονικος"..

Ψευτικος-δηλαδη ανυπαρκτος ,
αντανακλαση του πραγματικου -δηλαδη ειδωλο ,
ολογραφικος- δηλαδη τρισδιαστατη εκδοχη ενος μοντελου που μπορει να μην ειναι ουτε αυτο πραγματικο,
ειδωλο του ειδωλου-δηλαδη πρισματικη και παραποιημενη αποτυπωση,
κατι αλλο;;

Kαι εαν οριοθετησουμε αυτο τοτε θα ειναι ευκολοτερο να περιγραψουμε αυτο που βρισκεται ,αν βρισκεται,στην αλλη ακρη του Αξονα...

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΑΘΗΝΑ : Πριν αναφερουμε τις θεωριες αποδειξης του εικονικου συμπαντος,
ισως θα ηταν σκοπιμο να οριοθετησουμε τι εννοουμε με τη λεξη "εικονικος".

Aγαπητή Αθηνά...εικονικός κόσμος είναι αυτός εδώ ο κόσμος, ο κόσμος του ίντερνετ.Εδώ στον χώρο του Ελαύνοντα Ζευ ,είναι ένας εικονικός χώρος που επικοινωνούν συνειδήσεις, μιλάμε γράφουμε, ανταλλάσουμε απόψεις...και έχεις το δικό σου Άβαταρ...αλλά το Άβαταρ με το όνομα Αθηνά και την εικόνα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ.!! Εσύ βρίσκεσαι έξω απο αυτόν τον εικονικό κόσμο, και επικοινωνείς μαζί μας μέσω του Άβαταρ και του υπολογιστή σου.

ΑΘΗΝΑ είπε...

Αρα μιλαμε για ενα ψηφιακο Συμπαν..

Αρα το διάστημα και γενικοτερα ο Κοσμος μας είναι κατασκευασμένος από bits.

Αρα η πληροφορία κι όχι η ύλη και η ενέργεια, αποτελεί την πιο βασική μονάδα του Κόσμου.

Aρα είμαστε κβαντικές αλληλεπιδράσεις του σύμπαντος;

Ανώνυμος είπε...

Ηρι-δανός λοιπόν ο κρυψώνυμος, το μέγα μυστήριο των 88 αστερισμών.
Και όμως ο ίδιος φωνάζει και μας εξηγεί το όνομά του, Έρι Δάνος μας λέει ότι ήταν και συνεχίζει να είναι. Τώρα το τι σημαίνει Δάνος νομίζω ότι όλοι το γνωρίζουμε. Βεβαίως η μυθολογία τον θέλει ως το ουράνιο εκείνο «ποτάμι» μέσα στο οποίο πνίγηκε ο Φαέθων όταν κεραυνοβολήθηκε από τον Ελαύνοντα Ζευ. Ο Φαέθων όμως δεν πνίγηκε σε κανένα επίγειο ποτάμι διότι απλούστατα δεν ήταν άνθρωπος αλλά θνήσκων Ήλιος ο οποίος επέστρεφε στον αρχικό του ζωτικό χώρο, αφού προηγουμένως είχε περιπλανηθεί αρκετά με διάφορες «κακές παρέες» και στο τέλος αφού δέχτηκε ως «μετανάστες» κάποια «ολέθρια σπέρματα» αυτά τον οδήγησαν πρόωρα στον τάφο του, δηλαδή τον υποχρέωσαν να επιστρέψει στην Μητροπολιτική Δέσμη του 88, δηλαδή ένα κύκλο πριν τον Ωμέγα κύκλο Ω Π Η ή 888. Μετά απ’ εκεί δεν «επιτρέπεται» να περάσει κανένας Ήλιος.
Στην ανάρτηση Ο ΕΛΛΗΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΣ ΘΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ 888 με τα 88 σχόλια, τα οποία παραδόξως κανείς δεν θέλησε να ξεπεράσει, υπενθυμίζω ότι το κύριο θέμα ήταν ένα κείμενο των Πυθαγορείων το οποίο έλεγε τα εξής:
Ο δε Ιησούς ταύτην έχει, φησί, την άρρητον γένεσιν, από γαρ της μητρός των όλων, της πρώτης τετράδος, εν θυγατρός τόπω προήλθεν η Δευτέρα τετράς, και εγένετο ογδοάς, εξ ής προήλθεν δεκάς, ούτως εγένετω δεκάς και ογδοάς, η ουν δεκάς επισυνελθούσα τη ογδοάδι και δεκαπλασίονα αυτήν ποιήσασα τον των ογδοήκοντα προεβίβασεν αριθμόν, και τα ογδοήκοντα πάλιν δεκαπλασιάσασα τον των οκτακοσίων αριθμόν εγέννησεν, ώστε είναι τον άπαντα των γραμμάτων αριθμόν από ογδοάδος εις δεκάδα προελθόντα (Η) και (Π) και (Ω) ο έστιν Ιησούς Το γαρ Ιησούς όνομα κατά το εν τοις γράμμασιν αριθμόν οκτακόσιά εστιν ογδοήκοντα οκτώ 888, έχεις σαφώς και την υπερουράνιον του Ιησού κατ’ αυτούς γέννεσιν, διό και το Αλφάβητον των Ελλήνων έχει μονάδας οκτώ και δεκάδας οκτώ και εκατοντάδας οκτώ την των οκτακοσίων ογδοήκοντα οκτώ ψήφον 888 ψήφον επιδεικνύοντα, τουτέστιν τον Ιησούν εκ των πάντων συνεστώτα των αριθμών και δια του Άλφα και Ωμέγα ονομάζεσθαι αυτόν την εκ πάντων γέννεσιν σημαίνοντα»

Ό,τι είναι λοιπόν ο Έρι Δάνος των 88 αστερισμών σε μια μικρότερη κλίμακα του 8 είναι και ο Άδης, δηλαδή το «όριον» του δικού μας Ηλίου. Κανένα έμψυχο ον δεν μπορεί να διαπεράσει προς τα έξω αυτό το όριο.
Ο Άδης, μιάς και τον αναφέραμε είναι εκ των πραγμάτων το φυσικό όριο της φυλακής κάθε ενέργειας που έχει προέλευση από τον δικό μας Ήλιο και βρίσκεται στα 666 εκατ. χιλιόμετρα απόσταση από τον Ήλιο. Η λέξη Χαντ είναι Χαλδαϊκή και σημαίνει όριον και σύνορον.
Υ.Γ. Ο αγαπητός Λύκαστρος πολύ σωστά αναφέρει ότι οι ψυχές που βρίσκονται γύρω μας δεν έχουν την ίδια καταγωγή. Αυτό το θέμα παλαιότερα είχε διερευνηθεί επιστημονικά και τα αποτελέσματα της έρευνας είχαν μάλιστα δημοσιοποιηθεί στην Γαλλία. Οι άνθρωποι πάνω στην γη είχαν ταξινομηθεί σε 74 ομάδες. Παλαιότερα ήταν 72.

ΕΡΙΩΠΑΣ


ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΑ είπε...


Καλημέρα Ερίωπα , Λύκαστρε .

Νοιώθω πως είμαι σε ένα εντατικό φροντιστήριο αναδρομολόγησης του νου,και ταυτόχρονα
αποσυμβολισμού της Ελληνικής μυθολογίας .

Ο οποίος αποσυμβολισμός είναι μαγικός ,είναι πολυεπίπεδος και δεν υπάρχει κάτι από την δημιουργία του κόσμου που δεν μνημονεύεται σε αυτόν.

Γι όλο αυτό και για ότι ακόμη θα μας δείξετε είμαστε ευγνώμονες.

Από όλα τα παραπάνω σχόλια και γενικά από το σύνολο της πληροφορίας μέχρι εδώ έχω συμπτύξει τα παρακάτω .

Έχουμε τον αρχικό Νου που δημιουργεί ενέργειες ,πεδία.Ως εντολοδόχος αναθέτει σε αυτά τα πεδία την δημιουργία σε επίπεδα .

Αυτά τα ενεργειακά πεδία αναλόγως με τον ρόλο τους φτιάχνουν σε αρμονία τα επίπεδα της δημιουργίας με κβαντικό πάντα τρόπο.

Κάθε φορά που κατερχόμαστε σε ένα επίπεδο από ένα ανώτερο τα πεδία αλλάζουν όνομα ,επειδή ο ανθρώπινος νους έτσι τα συγκρατεί και τα κατανοεί.

Όλα αυτά τα πεδία εμπεριέχονται στο όλον αλλά η πρόσβαση από το ένα στο άλλο θέλει
συγκεκριμένο όχημα ,στο δε τέλος της δημιουργίας η Πύλη του Ήλιου -παλαιότερα τέτοια πύλη ήλιος ήταν ο Φαέθων- απαγορεύει την οποιαδήποτε έξοδο .

Κάποια στιγμή στον πόλεμο μεταξύ των δυνάμεων το σύστημα αυτό έγινε κλειστό η γη έγινε Χθόνα ,η Γαία είναι σε άλλη διάσταση ,τα αντίγραφα ως τέτοια είναι κατώτερα κατά πολύ των αρχικών .

Τα σημεία των ουρανών προσπάθησαν οι άνθρωποι τότε να τα αποτυπώσουν στην γη για μην χαθεί η γνώση.

Έτσι η επικοινωνία μεταξύ των επιπέδων αυτών από την Χθόνα έως το σημείο εκείνο της εξόδου καταστράφηκε να πω ,-έκλεισε ακόμη το επεξεργάζομαι,- δεν υπάρχει και ο εγκλεισμός σε αυτό το σύστημα είναι γεγονός.

Εφόσον εδώ είναι εικονικός ο κόσμος το Άβαταρ του καθενός ποιος το κινεί;Από πού ;

Εάν αυτή η κίνηση γίνετε από την ψυχή έξω ,εδώ τι έχουμε ;Εάν δεν γίνετε αυτό τότε ποιος κινεί τα νήματα ;

O Χθόνιος Άδης έχει λοιπόν τα εικονικά Αβαταρ ,ο Ουράνιος προφανώς λόγω εγκλεισμού δεν έχει παρά ελάχιστα και ότι έχει είναι από τότε πλην ελαχίστων εξαιρέσεων

.'αυτοί δεν ήταν ψηφιακές μονάδες, αλλά ΑΝΘΡΩΠΟΙ, και πραγματικοί.Που εισχώρησαν στο Σύστημα αυτούσιοι με σκοπό να το καταστρέψουν.'

Εδώ τελικά είναι ο σκουπιδότοπος του Γαλαξία;Τα πρώτα και αυθεντικά ενεργειακά πεδία δεν είναι εδώ ,οι άνθρωποι δεν είναι όλοι άνθρωποι ,και δεν έχουν όλοι ψυχή ,για αυτό και δεν έχουν και μνήμη ;

Οι ομφάλιοι λώροι του εκεί με το εδώ είναι στην Ελλάδα για αυτό και πρέπει να καταστραφεί, ώστε ο πλήρης έλεγχος να περάσει στα χέρια τους .

Σα να μην έφταναν αυτά "οι άνθρωποι πάνω στην γη είχαν ταξινομηθεί σε 74 ομάδες. Παλαιότερα ήταν 72."

Οι νέες ομάδες εισερχόμενες ή κατασκευασμένες........και γιατί .....


Τώρα πρέπει και να δουλέψω χαχαχαχα





ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητή Μακεδόνισα την Καλησπέρα μου.
Την είδα την ταινία....μιλάει για μεταφορά συνειδητότητας.
Στις μέρες μας οι τεχνολογικές εξελίξεις θα ξεπεράσουν γρήγορα αυτά που ξέρουμε η βλέπουμε στι ταινίες.
Ήδη είμαστε κοντά στην σύναψη νευρώνων εγκεφάλου με τσιπ. Σε μερικά χρόνια θα έχουμε εντυπωσιακές ανακοινώσεις από εταιρίες και επιστήμονες. Το επόμενο βήμα φυσικά είναι να αντιγραφεί ο εγκέφαλος σε υπολογιστή. Από αυτό απέχουμε βέβαια, αλλά όχι όσο νομίζουμε.
Οι επιπλοκές σε όλες τις περιπτώσεις όταν κάποιος μπορεί να ελέγξει αυτούς τους υπολογιστές είναι προφανείς.

Είμαστε κοντά, πολύ κοντά στην επίτευξη της αθανασίας δηλαδή.Στον προαιώνιο μύχιο πόθο και τελικό προορισμό του ανθρώπου.Το ζήτημα είναι πως αυτή η δυνατότητα θα χρησιμοποιηθεί.
Η εποχή που ο άνθρωπος θα μπορεί από την ημέρα της γέννησής του, να είναι συνδεδεμένος σε έναν υπολογιστή, ο οποίος θα καταγράφει τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις του, είναι πολύ κοντά.
Και από τη στιγμή και μετά που αυτό θα είναι δυνατό, ο υπολογιστής θα μπορεί να συνεχίσει να αναπαράγει αυτά τα χαρακτηριστικά, ακόμα και όταν έρθει η στιγμή για τον άνθρωπο, να αποχωριστεί το φθαρτό του σώμα.
Είμαστε πολύ κοντά στο να γίνουμε "Θεοί" αγαπητή Μακεδόνισα.

Υ.Γ Δες αυτήν την ταινία, είναι σχετική με αυτό που μιλάμε.
https://www.youtube.com/watch?v=VCTen3-B8GU

ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΑ είπε...

Καλησπέρα Λύκαστρε

Ναι η ταινία δείχνει μεταφορά συνειδητότητας σε ψηφιακό άνθρωπο .
Η ταινία είναι πολύ παλιά ήταν μαζί με το matrix ,και το Dark city,επίσης ανάλογη ταινία.

Προσωπικά όλη αυτή η προσπάθεια να γίνουμε αθάνατοι, να είμαστε με κάποιον τρόπο η συνέχεια σε ένα pc με βρίσκει αντίθετη .

Η αθανασία είναι ένα θείο δώρο που κατά την ταπεινή μου άποψη δεν είναι σε θέση οι τωρινοί άνθρωποι να το διαχειριστούν.Αυτό προϋποθέτει ότι οι άνθρωποι θα είναι ένθεοι,θα έχουν τον σεβασμό για την ζωή μέσα τους θα είναι ένα με την ψυχή τους,τα πνευματικά ιδεώδη θα είναι η βάση της.Δεν θα την θρονιάζουν στα υλικά για να την βολέψουν .

Πόσο κοντά σε αυτά είναι οι άνθρωποι;Το κουτί της Πανδώρας θα ανοίξει εάν δεν συνοδεύετε με αξίες ,μια τέτοια αλλαγή ,δεν ξέρω μόνο φόβο με γεμίζει αυτή η προοπτική.

Την ταινία με τον Τζόνυ την έχω δει ,γενικά αυτό το περιεχόμενο ταινιών πάει γάντι με τις ανησυχίες μου .

υγ.Βάλε στην λίστα εναλλακτικές μήπως και μου έχει ξεφύγει κάποια.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΑ : Η αθανασία είναι ένα θείο δώρο που κατά την ταπεινή μου άποψη δεν είναι σε θέση οι τωρινοί άνθρωποι να το διαχειριστούν.Αυτό προϋποθέτει ότι οι άνθρωποι θα είναι ένθεοι,θα έχουν τον σεβασμό για την ζωή μέσα τους θα είναι ένα με την ψυχή τους,τα πνευματικά ιδεώδη θα είναι η βάση της.

Aγαπητή Μακεδόνισα την αθανασία την ζητούν ακριβώς αυτοί που δεν έχουν ψυχή.!! Οι λεγόμενοι άψυχοι, διότι ξέρουν ότι μετά που θα πεθάνουν ΤΕΛΟΣ δεν θα υπάρχει τίποτε άλλο για αυτούς, ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ. Είναι όπως μια τελειωμένη "μπαταρία".
Κάποτε έγραφα ότι υπάρχουν οι ψυχικοί αλγόριθμοι που δίνουν ανθρώπινη μορφή σε ψηφιακό χώρο.Ένα πρόγραμμα για να δημιουργήσει έναν τέλειο κόσμο,μια αληθινή ουτοπία στην οποία εκεί οι ώρες θα είναι λεπτά στον δικό μας κόσμο,βέβαια υπάρχουν και οι ισομορφικοί αλγόριθμοι που δίνουν μια εντελώς άλλη μορφή ζωής....μιλάμε για μια νοημοσύνη πέρα από την δική μας...σε αυτούς υπάρχει ο πηγαίος κώδικας,ένας ψηφιακός γενετικός κώδικας ...μέσω του οποίου δεν θα υπάρχουν αρρώστιες,ατέλειες,μιλάμε για μια ΒΙΟ-ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.!!!!Μόνο που αυτό μπορεί να είναι και δώρο αλλά και κατάρα για την ανθρωπότητα....ανάλογα την χρήση.

ΑΡΡΙΩΝ είπε...



ΕΑΡΙΝΟΝ

Αυτά σ’ εμέ ο μέγας ήλιος μού ψιθύρισε
μια ημέρα μέλιτος που το έαρ έσφυζε
και αι καρδιαί σ’ όλη την πλάσι είχον ανθίσει.


¨Όποιος υπερήφανα εβάδισε σ’ αυτή την γη
χωρίς τα σκιάχτρα των θεών να φοβηθή
και χωρίς η των ανθρώπων προστυχιά
αμαυρώσασα έχειν την μεγάλη του καρδιά…

’περήφανα και εις ουρανών θανών αυτός θα εκτοξευθή
προκειμένου συναντήσαι, προελθών από εκεί,
την πηγήν της αρμονίας και των αρωμάτων,
το κλίμα και τον χορηγόν των αθανάτων,
όλων των ωραίων αυτών, άνω και κάτω,
καθαρών και ευγενών πραγμάτων…¨



ΑΘΗΝΑ είπε...

"Ο δε Ιησούς ταύτην έχει, φησί, την άρρητον γένεσιν, από γαρ της μητρός των όλων, της πρώτης τετράδος,..."

Αγαπητε ΕΡΙΩΠΑ ,μηπως γνωριζεις αν αυτη ειναι η ΑΡΚΑΔΙΑ , των συγγραφεων,των φιλοσοφων,των Ελληνων;;
Kι ποια ειναι η σωστη ετυμολογια ΑΡΚΑ-ΔΙΑ δηλ. το σκαφος..η ναυς του Δια ή
Α-ΚΑΡΔΙΑ ο Νοητος Ηλιος ή κατι αλλο;


" Αυτό το θέμα παλαιότερα είχε διερευνηθεί επιστημονικά και τα αποτελέσματα της έρευνας είχαν μάλιστα δημοσιοποιηθεί στην Γαλλία. Οι άνθρωποι πάνω στην γη είχαν ταξινομηθεί σε 74 ομάδες. Παλαιότερα ήταν 72."

Οτα λες "επιστημονικα" εννοεις γονιδιακα;
Yπαρχει αυτη η μελετη και τα αποτελεσματα της στο διαδυκτιο ή αλλου;

Αυτο το 72 μας παραπεμπει στους γνωστους αγνωστους 72 "σοφους",
στους 72 σκοτεινους βασιλεις ... Δηλαδη παλαιοτερα (που τοποθετεις αυτη την περιοδο;) ολοι οι ανθρωποι ηταν απογονοι των σκοτεινων;
Και οι δυο τελευταιες ομαδες , ειναι νεοεισερχομενοι
Φωτεινοι;