ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Ξεκίνησε η άσκηση Κίνας-Καμπότζης “Χρυσός Δράκος 2019”

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Θα πω κάτι για πρώτη φορά, δεν το έχω ξαναπεί δημόσια ...η Κίνα πριν ξεκινήσει την επίθεση στην Δύση, θα χτυπήσει και θα καταλάβει πρώτα την Ταιβάν.!! Η Ταιβάν ζήτησε επίσημα από τις ΗΠΑ την πώληση αριθμού (που δεν κατονομάζεται) μαχητικών αεροσκαφών F-16V block 70....σύμφωνα με αυτούς :
«ζητήσαμε μαχητικά αεροσκάφη από τις ΗΠΑ σε μια επίδειξη αποφασιστικότητας ότι είμαστε ικανοί να υπερασπιστούμε τη χώρα μας».
Την 13η Μαρτίου, χιλιάδες καμποτζιανοί και κινέζοι Στρατιώτες μετέβησαν στο, έκτασης άνω των 10000 εκταρίων, πεδίο ασκήσεων, στην περιφέρεια Καμπότ, στην νότια Καμπότζη, για να πραγματοποιήσουν την μεγαλύτερη κοινή στρατιωτική άσκηση όλων των εποχών μεταξύ των δύο χωρών, όπως μετέδωσε ο Μπέν Σοκχίν στην εφημερίδα Khmer Times.
Με την ονομασία Golden Dragon (Χρυσός Δράκος), στην εναρκτήρια τελετή παρουσιάστηκαν στρατιώτες με πλήρη εξοπλισμό μάχης με φόντο αρμάτα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικου (ΤΟΜΠ) και επιθετικά ελικόπτερα. Ο Αρχηγός των καμποτζιανών Ενόπλων Δυνάμεων (RCAF) Στρατηγός Βόνγκ Πισέν και ο Στρατηγός Φένγκ Ξιάνγκ της Κίνας έφτασαν το πρωί στο πεδίο για να επιθεωρήσουν τα όπλα, τεθωρακισμένα οχήματα και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό πριν από τις επικείμενες ασκήσεις πραγματικών πυρών.


Από την στιγμή που ξεκίνησε η κοινή άσκηση με την Κίνα το 2016, οι ασκήσεις έχουν γίνει όλο και μεγαλύτερες. “Θα ειναι μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη χρονιά,” δήλωσε ο υπουργός εθνικής άμυνας Στρατηγός Τι Μπάνχ, προσθέτοντας ότι η άσκηση αποσκοπεί στην ενίσχυση των δύο χωρών. Χρειαστήκαν εβδομάδες προετοιμασιών για να φτάσουμε σε αυτό το στάδιο. Χιλιάδες άνδρες μετακινήθηκαν και στάθμευσαν και πολλά συστήματα βαριού πυροβολικού και εξοπλισμού έπρεπε να μεταφερθούν, μετέδωσε ο Μπέν Σκοκχίν. Ο Στρατηγός Τι Μπάνχ δήλωσε ότι για φέτος το κόστος έχει, εν μέρει, εχει αναλάβει η Κίνα: “Μας βοηθάνε με προμήθειες όπως καύσιμα και πυρομαχικά. Αν άλλοι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν με αυτόν τον τρόπο, τότε θα είμαστε χαρούμενοι να πραγματοποιήσουμε ασκήσεις μαζί τους,” δήλωσε, προσθέτοντας οτι η Καμπότζη δεν ασκήθηκε μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής: “Οι ΗΠΑ, δεν μας βοήθησαν καθόλου. Δεν είμαστε σίγουροι αν θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις μαζί τους.”
Σύμφωνα με το υπουργείο εθνικής άμυνας, την προηγούμενη εβδομάδα, οι δυνάμεις άρχισαν, να μετακινούν άρματα μάχης, ελικόπτερα και άλλα βαριά οχήματα και εξοπλισμό στην επαρχία Τσουμ Κίρι της περιφέρειας Καμπότ. Ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Τσουμ Σουκχίτ δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της δεκαπενθήμερης άσκησης, 252 κινέζοι Στρατιώτες θα εκπαιδευτούν μαζί με 2542 καμποτζιανούς Στρατιώτες. Το υπουργείο δήλωσε ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις πρόκειται να διεξαχθούν μέχρι την 27η Μαρτίου.
Πριν από δυο εβδομάδες, ο αρχηγός του καμποτζιανού Στρατού Στρατηγός Χουν Μάνετ πέρασε πέντε ημέρες στην Κίνα με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων. Συναντήθηκε με ανωτάτους κινέζους αμυντικούς αξιωματούχους όπως ο υπουργός άμυνας Ουέι Φένγκε και αξιωματικούς όπως οι Στρατηγοί Χαν Γουέϊγκου και Ξού Κιλιανγκ, όπως μετέδωσε ο Μπέν Σοκχίν.
Ο εκπρόσωπος τύπου του Στρατού Ταξίαρχος Μάο Φαλα δήλωσε ότι η επίσκεψη του Στρατηγού Μάνετ έγινε επίσης για να συζητήσει την άσκηση Χρυσός Δράκος. Στην Κίνα, ο Στρατηγός Χάν εξήρε τις κινεζο-καμποτζιανές σχέσεις. “Ελπίζω πως Κίνα και Καμπότζη θα συνεχίσουν να ενισχύουν τις σχέσεις και την συνεργασία στο πλαίσιο της στρατηγικής κατεύθυνσης του πρόεδρου Σι Τζινπίνγκ και του καμποτζιανού πρωθυπουργού Χουν Σεν για να εξασφαλιστεί η εδραίωση της ολοκληρωμένης συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.»

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: