ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Νέα σοβαρά επεισόδια σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στα Τίρανα

ΣΧΟΛΙO ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Άδικα θα περιμένετε στην Ελλάδα να συμβούν ανάλογα γεγονότα, όπως στην Γαλλία και στην Αλβανία, τα λέγαμε : ..... Όμως μη περιμένετε κάτι ανάλογο για εμάς εδώ, διότι η Ελλάδα αποτελεί Buffer zone και Critical Route.....διότι διαθέτουμε μόνο  συμπλεγματικά βλήματα  σε αφθονία.
Με την προσπάθεια ανατροπής του Ράμα, το γηγενές, αγγλοσαξονικό αμερικανικό κεφάλαιο, παίζει μια κόντρα ρελάνς για να καταφέρει να διατηρήσει ανοιχτές τις προσβάσεις προς τον ζωτικό σύμμαχό τους, το Ισραήλ.Οι προσβάσεις αυτές έκλεισαν, με την αποδοχή των Γυφτοσκοπιανών στο ΝΑΤΟ, το οποίο ελέγχεται από το αντίπαλο διεθνιστικό, πολυεθνικό κεφάλαιο, δηλαδή τους Χαζάρους τραπεζίτες. Όλα αυτά τα γεγονότα που βλέπουμε να γίνονται αποσκοπούν, στην εκ νέου διάνοιξη του διαδρόμου που οδηγεί στο Αιγαίο και μέσω αυτού στην Κρήτη και την Κύπρο.
Νέες επεισοδιακές διαδηλώσεις σημειώθηκαν την Πέμπτη στα Τίρανα, από οπαδούς της αντιπολίτευσης που ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν εκ νέου έξω από το κοινοβούλιο της χώρας, όπου σημειώθηκαν επεισόδια με δυνάμεις της αστυνομίας. Οι κινητοποιήσεις, που έχουν κλιμακωθεί τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, υποστηρίζονται από την κεντροδεξιά αξιωματική αντιπολίτευση, που κατηγορεί το σοσιαλιστικό κόμμα του Εντι Ράμα για διαφθορά και  διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα, κατηγορίες τις οποίες η κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά.


Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατες ανάλογες συγκεντρώσεις, οι διαδηλωτές είχαν επιχειρήσει να εισβάλουν στο κοινοβούλιο, με τους άνδρες της αστυνομίας να προβαίνουν σε χρήση δακρυγόνων για να τους διασπάσουν.
Η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ έχουν απευθύνει εκκλήσεις προς την αντιπολίτευση της χώρας να αποφύγει τη βία, ενώ σε πρόσφατες διαδηλώσεις, ζήτησαν από τους βουλευτές να μην μποϊκοτάρουν τις εργασίες της Βουλής εξαιτίας των φαινομένων διαφθοράς.

Από την πλευρά του, το κυβερνών κόμμα κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι υπονομεύει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ενώ ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα τόνισε χθες ότι είναι έτοιμος να παραιτηθεί, εάν αυτό μπορεί αν οδηγήσει σε λύση της πολιτικής κρίσης.
Aνάλογες κινητοποιήσεις σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες σε Σερβία και Κόσοβο, με πολιτικούς αναλυτές της περιοχής να προσδίδουν στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις τον χαρακτηρισμό «βαλκανική άνοιξη».



 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: