ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Δύο νεκροί σε εκλογικό κέντρο της Τουρκίας

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Άρχισε να υλοποιείται αυτό που λέγαμε εδώ .." στην Τουρκία θα πρέπει να ετοιμάζονται για μακροχρόνιο και αιματηρό εμφύλιο.!!" Και εδώ.
 Αλλά και σε όλες τις αναρτήσεις με τον τίτλο " Τουρκία". ..... " Το 2040 η Τουρκία θα υπάρχει σαν ένα ανίσχυρο κρατίδιο, καθημαγμένο και προτεκταριοποιημένο από τον μακροχρόνιο και αιματηρό εμφύλιο, στον οποίο θα διολισθήσει σύντομα."

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επεισόδια που σημειώθηκαν σε εκλογικό κέντρο της Μαλάτειας στην Τουρκία, όπου από το πρωί διεξάγονται τοπικές εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο νεκροί είναι ένας εθελοντής του κέντρου και ένας παρατηρητής της εκλογικής διαδικασίας. Είχε προηγηθεί, όπως τονίζουν, καυγάς μεταξύ υποστηρικτών αντίπαλων παρατάξεων, ενώ ο αρχηγός του κόμματος «Felicity Party» Τεμέλ Καραμολάογλου υποστήριξε ότι τα δύο θύματα δέχθηκαν επίθεση από συγγενή υποψηφίου του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.
Επίσης, δύο ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν σε άλλα επεισόδια που σημειώθηκαν σε εκλογικό κέντρο στο Ντιγιάρμπακιρ. Πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, που ψήφισε νωρίς το πρωί, δήλωσε ότι η ψηφοφορία διεξάγεται ομαλά.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί στις πόλεις της ανατολικής Τουρκίας και θα κλείσουν στις 16:00 ενώ στις υπόλοιπες πόλεις οι ψηφοφόροι ξεκίνησαν να ψηφίζουν από τις 8 πμ και μπορούν να ψηφίζουν έως τις 17:00.
Ο επικρατέστερος, αλλά σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις με πολύ μικρή διαφορά, υποψήφιος δήμαρχος για τον μητροπολιτικό δήμο της Κωνσταντινούπολης πρώην πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ψήφισε στην ασιατική πλευρά της πόλης και δήλωσε ότι  «οι εκλογές είναι γιορτή της Δημοκρατίας».
Ευχήθηκε εξάλλου να ενισχυθεί η ενότητα και η αδελφοσύνη στην χώρα. Απαντώντας σε ερώτηση για την εκλογική εκστρατεία είπε ότι στην προεκλογική περίοδο επισκέφθηκε όλη την Κωνσταντινούπολη δύο φορές και άκουσε όλους τους δημότες.
O πρόεδρος της χώρας Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να ψηφίσει στην Κωνσταντινούπολη ενώ ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ψήφισε στην Άγκυρα και ευχήθηκε οι εκλογές να διεξαχθούν ομαλά χωρίς επεισόδια.
Οι εκλογικές απαγορεύσεις δημοσιεύσεων και προπαγάνδας επισήμως ξεκίνησαν από τις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου και θα λήξουν στις 21:00 το βράδυ της Κυριακής όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση στην Τουρκία. Βάση νόμου σήμερα απαγορεύεται η οπλοφορία ακόμη και σε αυτούς που διαθέτουν άδεια αλλά και η πώληση αλκοόλ μέχρι τα μεσάνυχτα.
Τα πρώτα αποτελέσματα μεταδίδονται με την άρση των απαγορεύσεων, κάτι πολύ είθισται να αποφασίζει το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο συνήθως κατά τις 19:00 το απόγευμα των εκλογών, αφού έχει ξεκινήσει η καταμέτρηση. Με εξαίρεση τους δήμους που μπορεί να υπάρχει μάχη στήθος με στήθος, στις περισσότερες περιπτώσεις λίγο μετά τις 10 το βράδυ ξεκαθαρίζουν τα αποτελέσματα των εκλογών.

πηγή 

3 σχόλια:

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


ΔΟΞΑΣΤΙΚΟΝ

Πρώτη Απριλίου η σημερινή.
Εορτάζει της κυπριακής ΕΟΚΑ
η αθάνατος ελληνική ηρωική ψυχή.

Αναγνώρισις, δόξα και τιμή
μνήμη θεϊκή και ευγνωμοσύνη,
των απογόνων η ιερά σπονδή
δια τους ήρωας αυτής αγωνιστάς
και τον γενναίως υπερασπιστήν
των πανελληνίων δικαίων,
τον άξιον οπλαρχηγόν αυτής
Γρίβα-Διγενή.

Κύπρος έως Μακεδονία και Θράκη
Και Ιωνία και Πόντος και όπου
αρχαίος εθνικός ναός
και εκκλησία χριστιανική,
προαιωνίως γη πατρώα ελληνική!

ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΑ είπε...


Καλημέρα ,
καλό μήνα σε όλους μας.


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλησπέρα αγαπητή Μακεδόνισα, επίσης καλό μήνα, σήμερα ήταν Πρωταπριλιά ελπίζω να μην σε ξεγέλασε κανένας.!!