ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Ιστοί από έμβρυα στο “ανήθικο” εμβόλιο του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Ιστοί από έμβρυα στο “ανήθικο” εμβόλιο του πανεπιστημίου της Οξφόρδης . Αντιδρούν παγκοσμίως οι Θρησκευτικοί Θεσμοί. Το ερώτημα που έθεταν οι επιστήμονες πριν από την κρίση ήταν “αν το εξατομικευμένο φάρμακο για μεμονωμένους οργανισμούς ήταν στα μελλοντικά σχέδια της Ιατρικής;”
Χάρη στη κρίση που προέκυψε η απάντηση επισπεύσθηκε και είναι “Ναι”. Ενδεχομένως, αυτό θα γίνει με τη χρήση βλαστικών κυττάρων. Μη διαφοροποιημένα κύτταρα εμφανίζουν πλέον την ικανότητα να γίνουν οποιοσδήποτε ιστός στο σώμα μας και σύντομα πρόκειται να τα δούμε ως τα περιβόητα εμβόλια που θα έλθουν και στην Ελλάδα. Αυτό που δεν λένε είναι ότι αυτό το εμβόλιο θα έχει αναλλοίωτη “κεραία” και θα εκπέμπει δίχως την δυνατότητα αναστροφής. Θα μπορεί για παράδειγμα μία εταιρεία ή κράτος που διαθέτει τα μέσα να διαβάζει την ταυτότητα του φορέα ανθρώπου σε χρόνο μηδέν, τις μετακινήσεις του και πολλά άλλα. Αυτά λέγονται και ακούγονται πλέον δημόσια και χωρίς αιδώ.

Geneticist Jennifer Doudna co-invented a groundbreaking new technology for editing genes, called CRISPR-Cas9. The tool allows scientists to make precise edits to DNA strands, which could lead to treatments for genetic diseases ... but could also be used to create so-called "designer babies." Doudna reviews how CRISPR-Cas9 works -- and asks the scientific community to pause and discuss the ethics of this new tool.


ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Λύκαστρε, αμφιβάλω αν ιδρώσει το αυτάκι κανενός στη χώρα μας διαβάζοντας αυτές τις φοβερές ειδήσεις. Η κόπωση της μακροχρόνιας κρίσης τα έχει σκεπάσει όλα. Αντιθέτως κάποια βαθμoφόρα λαμόγια τρίβουν τα χέρια τους από χαρά και ανυπομονούν αμάν και πότε θα αρχίσει το νταλαβέρι. Βάλε δίπλα και τα γκρόσο κόλπο 5G και έδεσε το σιρόπι. Οι καλοί μας οι Εταίροι και Εταίρες μας, μας δάνεισαν πρόσφατα και καμιά εβδομηνταριά δις για να 'χουμε να τ' αγοράζουμε και έτσι φτάσαμε αισίως στην πρώτη θέση των καταχρεωμένων λαών. Πως να μη λυσσάει και να μην απειλεί ο Μογγολοπίθηκος στη απέναντι παραλία όταν βλέπει τον δικό μας χλιδάτο όλη μέρα να λιάζεται και να χαίρεται ελεύθερα τη φύση και με το πορτφάλι πάντα γεμάτο.
Υπάρχει ένας αντίστοιχος οργανισμός και στην Κίνα στον οποίο ηγείται κάποιος κ David R. Liu και έτσι θα μπορούμε να διαλέγουμε κεραία και σε καλές τιμές.
Μην ανησυχείς, όλα θα πάνε καλά στο τέλος.

ΕΡΙΩΠΑΣ