ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Ρωσικό ΜΜΕ: ''Ελληνικό υποβρύχιο έκοψε τα καλώδια του Oruc Reis''

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Έχω πάγια τακτική να μην δημοσιεύω τίποτε από το πενταπόσταγμα και το Pronews, σήμερα όμως θα κάνω μια εξαίρεση για να σας δείξω τι "βρώμικό" παιχνίδι παίζεται εις βάρος της Ελλάδος, και τα εδώ ανυποψίαστα ελληνικά σάιτ, αναμεταδίδουν την προπαγάνδα άλλων...χωρίς να καθίσουν να σκεφτούν αν αυτά που δημοσιεύουν ωφελούν η όχι την Ελλάδα την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Γράφει λοιπόν στο Πενταπόσταγμα ότι το ρώσικο ρεπορτάζ το οποίο όμως κάνουν αναμετάδοση ...." δεν επικαλείται κάποια συγκεκριμένη πηγή.".!!
Και δεν βάζουν πηγή γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει. Για σκεφτείτε ποιος θα βγεί κερδισμένος από μια πολεμική σύγκρουση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας;; Μήπως η Ελλάδα;; Η μήπως η Τουρκία;; Καμία από τις δύο...σας πληροφορώ.!! Όταν έχεις δύο αντιμαχόμενες πλευρές όπως η Ελλάδα και η Τουρκία και ήμουν στην θέση της Ρωσίας και των Ρώσων (και όχι μόνο αυτοί) θα φρόντιζα ώστε καμία από τις δύο δυνάμεις να μην βγει νικητής.!! Δεν θα επέτρεπα την νίκη σε κανένα μέρος , και θα έσπρωχνα συνέχεια τον έναν αντίθετα στον άλλο , θα έβαζα "φιτίλια" ώστε η διαμάχη να συνεχίζεται διαρκώς.  Με σκοπό να μην μπορεί να γίνει η εξόρυξη ούτε πετρελαίου ούτε φυσικού αερίου, ώστε να έχω την Ευρώπη "όμηρο" και εξαρτημένη ενεργειακά από το Ρωσικό πετρέλαιο.!!
Και τους Τούρκους θα εμποδίσουν οι Ρώσσοι αλλά και τους Έλληνες , το πρόβλημα τους είναι η κατασκευή του  EastMed που θα μεταφέρει φ/α στην Ευρώπη και θα την κάνει ενεργειακά ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ από την Ρωσσία. Οι πολλές και μικρές πολεμικές συγκρούσεις ευνοούν την μη κατασκεύη του αγωγού. Για αυτό και το τελευταίο διάστημα έχουμε δει και θα δούμε στο μέλλον πολλά ρωσικά δημοσιεύματα τα οποία θα "φυτιλιάζουν"  πότε την μια πλευρά και πότε την άλλη.Στην φάση που βρισκόμαστε τώρα με την Τουρκία αυτή η χρήση του υλικού θα αποτελέσει υλικό ψυχολογικών-πληροφοριακων επιχειρήσεων.Η χρήση του θα πρέπει να γίνει πολύ συντονισμένα και με προσοχή. Διότι έτσι μπορούν οι Τούρκοι να μιλήσουν για επιθετική ενέργεια εις βάρος τους, ακόμα και να ήταν αλήθεια, θα έπρεπε να είμασταν πολύ προσεκτικοί , διότι έτσι επηρεάζεται η διαχείριση της κρίσης. Από εκεί και μετά ο καθένας πράττει με βάση την συνείδηση του.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ρωσικής ιστοσελίδας rua.gr, στις 13 Αυγούστου, όταν η φρεγάτα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού "Λήμνος" μπήκε σε αντιπαράθεση με την τουρκική φρεγάτα Kemal Reis, ελληνικό υποβρύχιο κατέστρεψε τον εξοπλισμό του Oruc Reis.
"Ενώ οι ελληνικές και οι τουρκικές φρεγάτες έκαναν ελιγμό γύρω από το Oruc Reis, το ελληνικό υποβρύχιο περνούσε κάτω από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis. Οι ακριβείς πληροφορίες για το περιστατικό δεν έχουν αναφερθεί, αλλά, προφανώς, τα ελληνικά υποβρύχια έκοψαν τα καλώδια και κατέστρεψαν τον εξοπλισμό", αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, το οποίο δεν επικαλείται κάποια συγκεκριμένη πηγή. 

"Η Ελλάδα είχε προηγουμένως προειδοποιήσει την Τουρκία ότι θα παρέμβει σε τέτοιες εργασίες, υπαινιγμό για διακοπή καλωδίων ή ζημιά στον εξοπλισμό. Τώρα, προφανώς, έχει αρχίσει να κάνει πραγματικότητα τις απειλές της. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ελλάδα είχε επιτεθεί στο σεισμικό πλοίο της Oruc Reis και προειδοποίησε ότι αν το ξανακάνει στο μέλλον, η Τουρκία θα δώσει αντίποινα", καταλήγει το ρεπορτάζ.    
Bέβαια ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα και μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη την είδηση.
Ίσως πάντως τα Ρωσικά ΜΜΕ κάνουν ψυχολογικό πόλεμο στην Τουρκία. Είναι και αυτό στο ''παιχνίδι'' και πρέπει να είμαστε προσεχτικοί σε κάθε πληροφορία που βγαίνει.
Δείτε βίντεο: 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: