ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Νύξη Τραμπ για επανάληψη των προεδρικών εκλογών

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Με αυτό που είπε σήμερα ο Τράμπ, εν ολίγοις επιβεβαιώνει αυτό που σας είχαμε γράψει ΕΔΩ και ΕΔΩ. ότι Τραμπ θα χάσει στις εκλογές, αλλά δεν θα εγκαταλείψει την εξουσία. Δηλαδή σου λέει ότι μπορεί να χάσω λόγω νοθείας, αλλά εγώ δεν θα παραιτηθώ, θα ξανακάνω εκλογές.!! Πόσο μέσα έχουμε πέσει σαν ιστολόγιο.! Όμως βλέποντας την προεκλογική μάχη στις ΗΠΑ μεταξύ Τραμπ και Μπαιτεν θυμήθηκα συνειρμικά εκείνη την παλιά Αμερικανική ταινία ο Ηλίθιος και ο Πανηλίθιος. Ο Ένας μιλά με τον Θεό και ο άλλος δεν θυμάται σε ποια πολιτεία βρίσκεται. Είναι τραγικό για τις ΗΠΑ αυτό το επίπεδο πολιτικής και ίσως είναι αποτέλεσμα της αποστροφής της Αμερικανικής κοινωνίας από την πολιτική, μια και γνωρίζει πολύ καλά τον ρόλο των Εβραϊκών λόμπι στην διακυβέρνηση της χώρας.
 

«Θα καταλήξουμε με νοθευμένες εκλογές ή δεν θα βγάλουν ποτέ το αποτέλεσμα» ανέφερε ο Τραμπ.
Η μαζική στροφή προς την ψήφο δια αλληλογραφίας στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου θα προκαλούσε τόσα πολλά προβλήματα που οι αρχές ίσως χρειαστεί να επαναλάβουν την ψηφοφορία, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Τραμπ έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη, χωρίς όμως να παράσχει αποδείξεις, ότι η καθολική ψήφος δια αλληλογραφίας (κάτι που πάντως δεν έχει προταθεί από τις περισσότερες Πολιτείες) θα οδηγήσει σε νοθεία στις εκλογές αυτές, στις οποίες ο ίδιος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν μέχρι τώρα σαφές προβάδισμα στον Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει τη δικαιοδοσία να επαναπρογραμματίσει τις εκλογές. Επανάληψη των εκλογών σε εθνικό επίπεδο δεν έχει γίνει ποτέ, στα περισσότερα από 200 χρόνια της ιστορίας της χώρας. Ούτε κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου, της Μεγάλης Ύφεσης ή των δύο Παγκοσμίων Πολέμων.
«Θα καταλήξουμε με νοθευμένες εκλογές ή δεν θα βγάλουν ποτέ το αποτέλεσμα. Θα πρέπει να τις ξανακάνουν και κανείς δεν τον θέλει αυτό», είπε ο Τραμπ μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους.
Σχεδόν τα μισά ψηφοδέλτια στις εκλογές του Νοεμβρίου ενδέχεται να σταλούν με το ταχυδρομείο, λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με τους ειδικούς. Στις εκλογές του 2016, μία στις τέσσερις ψήφους ήταν επιστολή.
Ο ίδιος ο Τραμπ ψηφίζει μέσω επιστολικής ψήφου.
Οι περισσότερες Πολιτείες σχεδιάζουν να στείλουν ψηφοδέλτια μόνο στους ψηφοφόρους που θα ζητήσουν να ψηφίσουν δια αλληλογραφίας επειδή θα απουσιάζουν την ημέρα των εκλογών. Ελάχιστες εφαρμόζουν την καθολική επιστολική ψήφο, που σημαίνει ότι όλοι οι ψηφοφόροι λαμβάνουν το ψηφοδέλτιό του με το ταχυδρομείο. Ορισμένες άλλες, όπως η Καλιφόρνια και η Νεβάδα, θα στείλουν ψηφοδέλτια σε όλους τους ψηφοφόρους, λόγω της κρίσης του νέου κορονοϊού.
Τον περασμένο μήνα ο Τραμπ έριξε την ιδέα της αναβολής των εκλογών, κάτι όμως που απορρίφθηκε αμέσως, τόσο από τους Δημοκρατικούς όσο και από τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο.

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

Simos είπε...

Ο Τραμπ δεν θα χάσει. Οι δημοσκοπήσεις είναι για τα πανηγύρια. Η σιωπηλή πλειοψηφία θα μιλήσει όταν έρθει η ώρα. Η Καμάλα είναι καμένο χαρτί, ούτε οι δημοκρατικοί δεν την θέλουν και ο Μπάιντεν είναι σχιζοφρενής. Μην καταπίνεις αμάσητες τις εγχώριες αναλύσεις, κόπι πάστε από NY times και CNN. Στις 20 μεγαλύτερες πόλεις που διοικούν οι δημοκρατικοί το έγκλημα και η ανεργία έχει βαρέσει κόκκινο και ο κόσμος αυτά τα βλέπει, δεν είναι χαζός. Δεν τους πιστεύει κανείς πλέον. Επιπρόσθετα, μην νομίζεις ότι τυχόν αλλαγή προέδρου θα ωφελήσει τα ελληνοτουρκικά.
φιλικά πάντα.