ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

ΧΑΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΗΙΔΑΣ.(Ανανεώθηκε με 2 νέες φωτογραφίες)



Λύκαστρος :

Δείτε τι κρύβεται σε αυτήν τη  φωτογραφία κάτω από την Κρήτη.!! Μια χαμένη πολιτεία της Αιγηίδας. Γνωρίζει κάτι κανείς;; Ξεχωρίζουν άνετα οι γεωμετρικές γραμμές από την τέλεια και ευθυγραμμισμένη ρυμοτομία της.!! Μήπως ο καυγάς δεν γίνεται για τα πετρέλαια και το φ/α αλλά για τα τεράστια μυστικά που κρύβονται εκεί κάτω;; Μήπως αυτό που θα ανακαλυφθεί εκεί τους χαλάσει την "σούπα".;;
 Το θέμα ανανεώθηκε με την φωτογραφία από την Ασί Γωνία στην Κρήτη. Την φωτογραφία που έστειλε ο σχολιαστής. Βλέποντας το σχήμα που έχει η Ασί Γωνία ή Asi Gonia έχει σχήμα πυραμοειδές, τρίγωνο...ανάποδο τρίγωνο και έχει άμεση σχέση με το Σφήκειο πεδίο της Γαύδου. Αν κανείς κάνει ένα μεγαλύτερο ζουμ στην βυθισμένη "πόλη" θα δει ότι αποτελείται από ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ.! Το ύψος της κάθε πυραμίδος φτάνει τα 800 μέτρα.!! Άραγε είναι τυχαίο το σχήμα το πυραμοειδές σχήμα της Ασί Γωνιάς;; Νομίζω πως όχι.!! Μιλάμε για ένα ΙΕΡΟ ΤΡΙΓΩΝΟ , που βρίσκεται σε συνάρτηση με την μεγάλη ΠΥΡ-αμίδα στην Αίγυπτο .

46 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Λύκαστρε, που το ψάρεψες αυτό το μαργαριτάρι; Μέγιστη Αποκάλυψη και παγκόσμια πρωτειά.

Με τη πρώτη ματιά βλέπω ότι από πάνω του είναι τα Σφακιά δηλαδή η αρχαία Σφηκεία. Δεν νομίζω να είναι σύμπτωση ούτε τυχαία η θέση της αρχαίας πολιτείας, και αν κρίνω από το μέγεθος που έχει στον χάρτη θα πρέπει να ήταν τεράστια και καλά οργανωμένη.

Σφηκείον Μέγα θα το ονόμαζα. Αμ δε πήγε τυχαία εκεί ο Αγαμέμνων μετά τις ζημιές που έκανε στην Τροία.

ΕΡΙΩΠΑΣ


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΕΡΙΩΠΑΣ : Φίλε Λύκαστρε, που το ψάρεψες αυτό το μαργαριτάρι; Μέγιστη Αποκάλυψη και παγκόσμια πρωτειά.

Μου την έστειλε την φωτογραφία ένα "διαμάντι" χα χα χα μεγάλο ηλιακό πρίσμα σου λέω άλλο πράγμα.!!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΕΡΙΩΠΑΣ : Αμ δε πήγε τυχαία εκεί ο Αγαμέμνων μετά τις ζημιές που έκανε στην Τροία.

Ούτε είναι τυχαίο ότι ο σημερινός Αγαμέμνων (ΝΑΤΟ) έχει την καλύτερη και πιο πολύτιμη για αυτόν βάση πάλι στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην Σούδα στα Χανιά. Τι σου είναι αυτή η επανάληψη όμως τις ιστορίας βρε παιδί μου;; Τι ντε ζαβου είναι αυτό;;

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα λαμόγια όλα τα ξέρουν. Μέχρι και θυσίες Ταύρων κάνουν εκεί, όπως έχεις γρ'αψει στο παρελθόν, για να ξαναπάρουν την εξουσία του τόπου.
Τη πολλή ρακή να κόψουν μόνο οι Ετεοκρήτες μας και όλα γίνονται. Μη ξεχνάμε ότι ο Ζευς έκανε κάποτε πολλή καλή δουλειά κάποτε εκεί στο Αρκαλοχώρι.

ΕΡΙΩΠΑΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Η Κρήτη είναι δική μου.!!! Τα λαμόγια να μην περιμένουν να πάρουν την εξουσία , να το γνωρίζουν αυτό μην γίνει πάλι της Αποκαλύψεως.!!

Μμ. είπε...


ΕΡΙΩΠΑΣ : Φίλε Λύκαστρε, που το ψάρεψες αυτό το μαργαριτάρι; Μέγιστη Αποκάλυψη και παγκόσμια πρωτειά.

============================================================================

Και εις ανώτερα, αρχαιομήστορες!

Ο Ζ.Ε. έχει πολύ και ¨αποκαλυπτικό¨ μέλλον.

Και γαρ, άλλο η αληθής Αποκάλυψις
και άλλο η ¨δι' Αποκαλύψεως¨ συγκάλυψις.

Χρήστος είπε...

Αγαπητέ Λ σε ευχαριστούμε για τις γνώσεις που μας προσφέρεις απλόχερα αν και έχω μία τεράστια βιβλιοθήκη γύρω στα 500 βιβλία έχω διαβάσει παρά μονάχα λίγα..
Κάνω προσπάθειες να διαβάσω όσο περισσότερα μπορώ..

Ανώνυμος είπε...

https://vimeo.com/72490529

Χαίρετε!

"Δραβίδες"

Ανώνυμος είπε...

-Ποιοί είναι οι περιβόητοι Δραβίδαι;

-Η απάντηση είναι απλή. Είναι αυτοί που είναι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθούν προπάτορες των Ελλήνων όπως προσπαθούν κάποιοι ευφάνταστοι να μας πουν.

Οι Δραβίδαι ήταν και συνεχίζουν να είναι μία πανσπερμία φυλών, κάτοικοι της αρχαίας ορεινής Αραχωσίας και Γεδρωσίας. Σήμερα θα τους ονομάζαμε ορεσίβιους Αφγανούς και Πακιστανούς και όχι τυχαία βεβαίως, αλλά βασιζόμενοι στο γλωσσικό ιδίωμα που φρόντισαν οι Άγγλοι να καταγράψουν ως γλώσσα αυτών των λαών και το οποίο συνεχίζει να ομιλείται σε αυτέ τις περιοχές.
Η ονομασία Dravida ή Δραβίδαι στην Ελληνική γλώσσα ήταν γνωστή στην αρχαία εποχή ως Δραγηνή (η χώρα των ορεσιβίων) και Δράγγαι (οι κάτοικοι). Είναι επίσης κύριο συνώνυμο της Γεδρωσίας.

Το γνήσιο αρχικό έτυμο όμως είναι η λέξη Ηadra που σημαίνει βουνοπλαγιά. Οι άγγλοι γλωσσολόγοι γνώστες της περιοχής δεν έκαναν ποτέ καμία προσπάθεια να ετυμολογήσουν αυτή την ονομασία. Αναφέρονται όμως στη γλώσσα των Dravida. Η λέξη Ηadra σταδιακά κατέληξε στην απλή μορφή του Dra από το οποίο προέκυψε και ο Drauid και o Dravid στην γλώσσα των Ινδών, με λίγα λόγια ο ορεσίβιος.

Για όσους δεν γνωρίζουν τι εστί Γε-δρωσία ή Χεδρωσία (σημερινό Πακιστάν, εκεί όπου ακόμα τρώνε ανθρώπους), υπενθυμίζω ότι ο μοιραίος Μακεδών βασιλιάς που ξήλωσε τον Ελληνισμό από τις ρίζες του και ο οποίος πίστευε ότι ήταν γιός του Λιβύου Άμμωνος ή Σάραπι ή Άπι, πήρε κάποτε μαζί του 70.000 Μακεδόνες στρατιώτες και τους έθαψε όλους στην έρημο της Γεδρωσίας μόνο και μόνο για να απαλλαγεί από την ενοχλητική παρουσία τους.

Οι ονομασίες Δραγγηΐς, Δράγγαι, Δραγιανή, και έθνος Δραγανών, και Δραγηνών αναφέρονται από τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς (Στέφανο, Βυζάντιο, Πτολεμαίο, Στράβωνα, κ.α.) χωρίς να ετυμολογούνται. Γεωγραφικά όμως τοποθετούνται στην περιοχή Αφγανιστάν-Πακιστάν.

Οι ορεσίβιοι Ηadra ή Hadravid ή Adravid, λάτρευαν τον Σεληνοθεό Ταύρο ακριβώς όπως συνεχίζουν μέχρι σήμερα οι κάτοικοι του Πακιστάν. Επίσης τους συναντούμε στην αρχαία Αίγυπτο ως δούλους να αναχωρούν μαζί με τον Μωυσή και να κουβαλούν μαζί τους τον χρυσό ταύρο και να οδεύουν μέσω Αραβίας για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους την Αραχωσία και Γεδρωσία.

Υπάρχουν πολλά ευρήματα από την περιοχή των Hadravid ή Δραβίδ με τον Ταύρο ως κύριο λατρευτικό θέμα. Αναφέρεται επίσης ότι οι Δραγήνοι, ή Δραουΐνοι, ή Δραουίντ ή Χαδραουΐτ στην γλώσσα των Αράβων είναι οι περιβόητοι Δραβίδαι τους οποίους μερικοί ηλίθιοι, απλώς ελληνόφωνες, προσπαθούν να παρουσιάσουν ως τους προγόνους των Ελλήνων. Μπορεί να ήλθαν οι ορεσίβιοι ασιάτες στην Ελλάδα μαζί με τους υπόλοιπους Καδμείους φυγάδες από την Αίγυπτο και την Βαβυλώνα, όπως αναφέρεται στα κείμενα, αλλά προπάτορες των Ελλήνων δεν υπήρξαν ποτέ όπως προσπαθούν κάποιοι να μας πουν.

ΕΡΙΩΠΑΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλε Δραβίδες....την υπόθεση την γνώριζα..αλλά αν καθήσει κανείς να δει το βίντεο...αυτός που μιλάει στο 24 : 47 ΔΕΝ είναι Ρώσσος.!!! Δες την φυσιογνωμία του, την γαμψή μύτη του, το σχήμα του προσώπου και των ματιών. Είναι Εβραίος.!! Η υπόθεση "βρωμάει" από μίλια μακριά....όταν σε μπουζουριάζει η ΚΥΠ και βγαίνεις έξω με παρέμβαση της Αμερικάνικη Πρεσβείας...τότε σίγουρα ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Τυχαία η εισβολή των λαμογίων με την υψηλή προστασία στην Γαύδο φίλε Αφγανοπακιστανέ ορεσίβιε στο φιλμάκι;

Μ' άρεσε η αμεριμνισία των Κρητικών στην αρχή και μετά μόλις άκουσαν για ναό του Απόλλωνα σας πήραν στο κυνήγι.

Απ'ολα είχε η παρεούλα. Μέχρι και σαμάνο μάγο χορευτή που μίλαγε για "Πρόεδρο της Κρήτης".

Αμ ο Δόκτωρ μπαρούφας της αμπελοφιλοσοφίας που έλεγε ότι η Ελλάδα δεν έχει σύνορα, που το βάζεις αυτό;

ΕΡΙΩΠΑΣ



Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με την ετυμολόγηση που έδωσα για την λέξη Δραβίντα ότι δηλαδή προέρχεται από τη λέξη Hadra και με σύντμηση του Ha σε απλό Dra, παραθέτω και το λήμμα Hadhramaut της wikipedia το οποίο σημαίνει η βουνοπλαγιά του θανάτου.


https://en.wikipedia.org/wiki/Hadhramaut


ΕΡΙΩΠΑΣ

Ανώνυμος είπε...


Αξιότιμε οικοδεσπότη Λύκαστρε

Η παράθεση του φιλμ αφορά την γειτνίαση του εν λόγω νησιού(Γαύδος) με τον ομολογουμένως εντυπωσιακό* και (για την αφεντιά μου) πρωτόγνωρο χάρτη.
*( Στον βαθμό που απεικονίζει πραγματικότητα και όχι σύνθεση/ χονδρικώς ένα 'τρίγωνο' μεταξύ ~Παλαιόχωρας, ~Πλακιά, ~Γαύδου, ως περίπου εκτείνεται η κάτοψη του ρυμοτομημένου; βυθού στον χάρτη, προσεγγίζει σε εμβαδόν ολόκληρο τον Νομό Χανίων! )
Μία ανάλογη προσέγγιση-'κάτοψη', παρεμπιπτόντως, έχει 'σώσει' ο Σωτήρης Σοφιάς -περί την Ατλαντίδα στην ράχη του Ατλαντικού εν προκειμένω...

Η παράθεση, λοιπόν, είχε ως έναυσμα το νησί-τομή μεταξύ χάρτη και φίλμ και (μάλλον) δεν κέντρισε το ενδιαφέρον σε σχέση με την "οστέινη" άφιξη του (μη ρώσου -μολυνθέντος εκ «Τσερνομπιλ») Αντρέι έναντι της εν πολλοίς βιολογικώς αποκατασταθείσης υπόστασής του κατά την αναχώρησή του.
Υπό τις συνθήκες που η τελευταία έλαβε χώρα...

Παναπεί...;
Κάποιοι θα μιλούσαν ενδεχομένως για παραλληλία μεταξύ κατά φύσιν διαβίωσης και 'ηλεκτρομαγνητική αρωγής' του εν λόγω γεωγραφικού στίγματος-τόπου.
...;


----------------------

@ΕΡΙΩΠΑΣ

Το πρώτο σημείωμά σας είχε ένα βιβλιογραφικό/προσεγγιστικό ενδιαφέρον περί Δραβίδων. Καλοδεχούμενο...
Το δεύτερο, οιασδήποτε αφετηρίας, επιεικώς ανερμάτιστον...!
(«... φίλε Αφγανοπακιστανέ ορεσίβιε ...»)
Αντί σχολίου-απάντησης:
«Δεν τα βλέπεις όλα από 'κεί που τα κοιτάς...»
Δια χειλέων Ε.Αρβανιτάκη
-άνευ ιστορικής και προϊστορικής δυνητικής "τεθλασμένης"

--------------------------

Το παρόν σημείωμα είναι και το τελευταίο
-όθεν... οι "Δραβίδες" σας αποχαιρετούν.

(Εκ των εκδοχών Δραβίδες, «Δραβίδες» και "Δραβίδες" επελέγη η τελευταία ως ψευδώνυμο υπογραφής. Για το παρόν ιστολόγιο!...
Η αναζήτηση του γράφοντος δεν π α ρ α β λ έ π ε ι τα εκατέρωθεν κατακλυσμών φυλετικά μεσοστάδια ούτε και την γενετική συνδρομή ως αρωγό ταυτοποίησης τούτων. Β λ έ π ε ι -ως πρώτο ορίζοντα- το 'έργο' περί τον Αρχάνθρωπο...)

Αντίο
(Οικοδεσπότη, Keep Walking!)

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΔΡΑΒΙΔΕΣ : Η παράθεση του φιλμ αφορά την γειτνίαση του εν λόγω νησιού(Γαύδος) με τον ομολογουμένως εντυπωσιακό* και (για την αφεντιά μου) πρωτόγνωρο χάρτη.
*( Στον βαθμό που απεικονίζει πραγματικότητα και όχι σύνθεση/ χονδρικώς ένα 'τρίγωνο' μεταξύ ~Παλαιόχωρας, ~Πλακιά, ~Γαύδου, ως περίπου εκτείνεται η κάτοψη του ρυμοτομημένου; βυθού στον χάρτη, προσεγγίζει σε εμβαδόν ολόκληρο τον Νομό Χανίων! )

Αγαπητέ φίλε Δραβίδες....θα ήθελα πολύ να το συζητήσουμε αυτό, και όντως νομίζω ότι έχετε δίκιο , έχουμε σε εμβαδό όλοκήρο ρον Νομό Χανίων.!! Φανταστείτε τι μέγεθος είχε αυτή η πόλη.!!!
Θα με λυπούσε πολύ αν αποχωρήσετε , διότι θα είχαμε να πούμε πολλά , που νομίζω θα τα βρίσκατε και αυτά ενδιαφέροντα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΔΡΑΒΙΔΕΣ : Η παράθεση, λοιπόν, είχε ως έναυσμα το νησί-τομή μεταξύ χάρτη και φίλμ και (μάλλον) δεν κέντρισε το ενδιαφέρον σε σχέση με την "οστέινη" άφιξη του (μη ρώσου -μολυνθέντος εκ «Τσερνομπιλ») Αντρέι έναντι της εν πολλοίς βιολογικώς αποκατασταθείσης υπόστασής του κατά την αναχώρησή του.

Αυτός λέει ότι είχε μολυνθεί από ραδιενέργεια...του έκανε κανείς εδώ εξετάσεις όταν ήρθε για να διαπιστώσουμε αν αυτά που λέει είναι όντως αλήθεια.;;; Κάποια απο αυτά που λένε δεν κολλάνε μεταξύ τους.!! Είναι υποτίθεται Ρώσσος (Εβραίος είναι) αλλά έχει σχέσεις με την Αμερικάνικη Πρεσβεία....και η Αμερικάνικη Πρεσβεία, μεσολαβεί για να αφεθούν οι ΡΩΣΣΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ από την ΚΥΠ.!!!

Πως σας φαίνεται αυτό το οξύμωρο;; Γελάνε και οι πέτρες...κάτι άλλο σχεδιάζεται εκεί, και δεν μου το βγάζουν από το μυαλό.!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΡΙΩΠΑΣ κάποτε μίλαγε γιά ΑΣΙ ΓΩΝΙΑ σε αυτό το κομμάτι της Γης.



Σ.Τ.

Ανώνυμος είπε...

https://images.app.goo.gl/EaRJNJQkk95CHhqQA

Ανώνυμος είπε...

Φίλε/η «Δραβίδες», λέω τώρα έτσι υποθετικά, αν υπέγραφα «Ζουλού», έτσι όπως έπραξες και εσύ με το «Δραβίδες», ορεινή Ασία εσύ, κάργα ζούγκλα εγώ, και παρεμπιπτόντως κάποιος αναγνώστης μου έγραφε «sawubona mngani wami» θα έπρεπε να παρεξηγηθώ, ή να απολογηθώ για το «Ζουλού»;
Απορώ πραγματικά γιατί παρεξηγήθηκες με τον προσδιορισμό « Αφγανοπακιστανός Ορεσίβιος». Μήπως αυτός ο προσδιορισμός ταυτότητας δεν είναι ο κλασικός Δραβίδα;
Έκανα τόσο κόπο να σου στρώσω κόκκινο χαλί στα σχόλια και εσύ προτίμησες κακοτράχαλο πέρασμα, γιατί;

ΕΡΙΩΠΑΣ

Ανώνυμος είπε...


Αχ βρε Ερίωπα μου αρέσει το χιουμοράκι σου.

Γνωρίζεις καλύτερα από τον καθένα πως τα nicname που υιοθετούν οι σχολιαστές είναι δηλωτικά ,κάποιων χαρακτηριστικών τους σε ποσοστό 98%.
Πολλές φορές είναι δηλωτική κατάσταση θέσης ,καταγωγής,ενθύμησης και βάλε.

Μην πας μακρυά, εσύ γιατί είσαι ΕΡΙΩΠΑΣ, και δεν είσαι Αγαμέμνων?
Έτσι και ο φίλος μας προσωποποίησε το σχόλιο σου επειδή κάτι του λέει
το Δραβιδες δεν είναι δα και τυχαία επιλογή.


Ανώνυμος είπε...

Διστακτικός σχολιαστής/ρια:"Αχ βρε Ερίωπα μου αρέσει το χιουμοράκι σου"

Απάντηση: Μέχρι τώρα γνώριζα από κάποιες φίλες και φίλους Σκωτσέζους, που τους λέω καμιά φορά ότι είναι φευγάτοι παλιοερμανδούροι, δηλαδή γερμανοί και αυτοί μου λένε ότι έχω Χιούμορ, ότι τα τρόλς είναι πάντα μοναχικά. Να όμως που υπάρχουν και παρέες τρολς.
Προσωπικά το θέμα δεν με διεγείρει καθόλου, δεν εννοώ ερωτικά, αλλά σε επίπεδο διασύνδεσης κεραιών επικοινωνίας, διότι το έχω περάσει από καιρό στα αρχειοθετημένα λόγω ελλειπτικού πεδίου.
Ξαφνικά ο αιθερικός Λύκαστρος βάζει τα σπιρούνια του και στέλνει τη φαντασία μας κρουαζιέρα σε ένα χώρο που λίγοι άνθρωποι πάνω στον πλανήτη γνωρίζουν τις ιδιότητές του. Μας προσγείωσε με λίγα λόγια στη Ωγυγία. Μιλάμε για πολύ σασπένς στόρυ και με αμέτρητους γκεστ στάρς, εντάξει και λίγο θρίλερ.
Ακολουθεί το φιλμάκι και αρχίζω και φουρνίζω ελπίδες ότι κάποιο ελλειπτικό πεδίο αρχίζει και εκπέμπει.
Βεβαίως ο φίλος όλων μας, και δικός σας και δικός μας, που νιώθει κάποια ακατανόητα ενεργειακά κατάλοιπα από το προσωνύμιο Δραβίδες να τον αγγίζουν και να τον φλερτάρουν δεν είναι έτοιμος να κεράσει δυο λογάκια.
Αν νιώθει άβολα η παρέα με τη Ασία, και τις βουνοπλαγιές του θανάτου Χαντραμούτ, αν δεν θέλει και τα Χαντραμούτ του Τυφώνος ψηλά στο Θιβέτ, και προτιμά κεντρική Ευρώπη, ή Κεντρική Τράπεζα της Ευρώπης το στρώνουμε το πάρτι. Αρκεί να τσοντάρετε με καμιά καλή μουσική. Που ξέρεις μπορεί να το τελειώσουμε με Μέρλιν.




ΕΡΙΩΠΑΣ

Ανώνυμος είπε...


ΕΡΙΩΠΑΣ

26 Αυγούστου 2020 - 12:26 μ.μ.

Το σχόλιο Ερίωπα δεν αφορούσε εσένα αλλά κυρίως τον Δραβίδα, ως προς τον τρόπο που αντιμετώπισε την δική σου τοποθέτηση.Σε καμιά περίπτωση δεν ήταν μειωτικό για κανέναν από τους δύο.
Δεν ήταν τρολιά και ούτε υπάρχει διασύνδεση με τον σχολιαστή αυτό.
Το θέμα είναι εξαιρετικό και με γνωσιακό αντικείμενο μεγάλο,μάλιστα εγώ το είδα με πολύ ενδιαφέρον.
Ο δραβίδας ενοχλήθηκε από την δική σου τοποθέτηση και όχι εγώ.

Προσωπικά νοιώθω μια χαρά με την Ασία και τις βουνοκορφές έτσι όπως τις έχεις παρουσιάσει και παλαιότερα.
"Βεβαίως ο φίλος όλων μας, και δικός σας και δικός μας, που νιώθει κάποια ακατανόητα ενεργειακά κατάλοιπα από το προσωνύμιο Δραβίδες να τον αγγίζουν και να τον φλερτάρουν δεν είναι έτοιμος να κεράσει δυο λογάκια."
Φίλος δικός μου δεν είναι,μπορεί όμως να είναι δικός σας.
Αν θα κεράσει λογάκια,τραγουδάκια,αυτό επίσης θα μας το πει ο ίδιος.

Βάλε την ρομφαία σου στη θήκη γιατί εδώ κάνεις λάθος,με την λέξη παρέα,τρολ.
Το θέμα αυτό είναι διαχρονικό,επίκαιρο,πολύτιμο ως περιοχή και όχι ως κοιτάσματα,ιδανικό για να μάθουμε ακριβώς τον λόγο για τον οποίο ερίζουν οι μνηστήρες να το κατακτήσουν ως άλλη Πηνελόπη.
Να μάθουμε γιατί θα πρέπει να το υπερασπιστούν οι Έλληνες ..

Δεν κερνάω τίποτα τώρα, με πίκρανες και έγινε τσιγκούνης ξαφνικά.


Ανώνυμος είπε...

Λύκαστρε, ετοιμάσου, έρχονται οι Αριμασποί.

https://www.youtube.com/watch?v=QbC6dLG_dQY


ΕΡΙΩΠΑΣ

Ανώνυμος είπε...

A troll is a being in Scandinavian folklore, including Norse mythology. In Old Norse sources, beings described as trolls dwell in isolated rocks, mountains, or caves, live together in small family units, and are rarely helpful to human beings.

*Κάτι μου θυμίζει αυτό

In later Scandinavian folklore, trolls became beings in their own right, where they live far from human habitation,

Trolls are sometimes associated with particular landmarks in Scandinavian

folklore, which at times may be explained as formed from a troll exposed to sunlight. Trolls are depicted in a variety of media in modern popular culture.

Troll, a Norwegian research station in Antarctica, is so named because of the rugged mountains which stand around that place like trolls. It includes a ground station which tracks satellites in polar orbit.

Κάτι μου θυμίζει και αυτό.

Νόμιζα ότι ότι οι Δραβίδες μας, έπιαναν πουλιά στον αέρα. Έπεσα έξω.

Μας έπεσε και ο Κορεάτικος στρατός και ήρθε και έδεσε το σιρόπι.

ΕΡΙΩΠΑΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΕΡΙΩΠΑΣ : Λύκαστρε, ετοιμάσου, έρχονται οι Αριμασποί.

Καλώς να έρθει το κοντό
τσιφτσίκικο* Ασκέρι
κι όσα δεν έχουμε άρματα
καλώς να μας τα φέρει.

*Τσιφτσίκικο= κοντό, μικροκαμωμένο, ζαρωμένο, τοσοδούλι, χα χα χα στην Λυκαστρική διάλεκτο.

https://www.youtube.com/watch?v=BrIPhFWSudA

Ανώνυμος είπε...

Τελικά φίλε Λύκαστρε πως τα κατάφερες και μας έβαλες εμένα και τους Χαϊλάντερς να κάνουμε πίτσα διάλογο με 4 κασκαβάλια και χωρίς ψωμί ημέρα Τετάρτη που συνήθως η ακροαματικότητα στα μπλόγκς πέφτει στο Ναδίρ μόνο εσύ το ξέρεις.
Και μιάς και μιλάμε για ακροαματικότητα να πούμε ότι το ιστολόγιό σου βρίσκεται σταθερά πλέον και καμαρωτό μέσα στι πρώτες 2000 ιστοσελίδες στην Ελλάδα και με ένα ξεχωριστό γνώρισμα το οποίο είναι το επίπεδο των αναγνωστών σου. Μέσο όρο 30 λεπτά της ώρας παραμονή και 10 σελίδες ανά αναγνώστη δεν καταγράφει απολύτως καμία Ελληνική εφημερίδα.
Προσωπικά απολαμβάνω το Λυκαστρικό Μάτριξ όσο τίποτα άλλο.
Καλή συνέχεια φίλε μας.

ΕΡΙΩΠΑΣ


Ανώνυμος είπε...

...και ο οβολός μου στο τζουκ μπόξ γιά τον χαϊλάντερ διάλογο μετά Ελληνικής μουσικής...

https://www.youtube.com/watch?v=Yym5xcpnA4E


ΕΡΙΩΠΑΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΕΡΙΩΠΑΣ : Τελικά φίλε Λύκαστρε πως τα κατάφερες και μας έβαλες εμένα και τους Χαϊλάντερς να κάνουμε πίτσα διάλογο με 4 κασκαβάλια και χωρίς ψωμί ημέρα Τετάρτη που συνήθως η ακροαματικότητα στα μπλόγκς πέφτει στο Ναδίρ μόνο εσύ το ξέρεις.

Σας άφησα λίγο μόνους σας, διότι δεν μπορούσα να πάρω μέρος στην συζήτηση....αυτή η εβδομάδα είναι δύσκολη για μένα δεν έχω χρόνο για να πάρω μέρος στην πίτσα διάλογο. Διότι αλλιώς η πίτσα θα ήταν με απ'όλα και με κρεμμύδι.!1 χα χα χα

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΕΡΙΩΠΑΣ : Και μιάς και μιλάμε για ακροαματικότητα να πούμε ότι το ιστολόγιό σου βρίσκεται σταθερά πλέον και καμαρωτό μέσα στι πρώτες 2000 ιστοσελίδες στην Ελλάδα και με ένα ξεχωριστό γνώρισμα το οποίο είναι το επίπεδο των αναγνωστών σου. Μέσο όρο 30 λεπτά της ώρας παραμονή και 10 σελίδες ανά αναγνώστη δεν καταγράφει απολύτως καμία Ελληνική εφημερίδα.

XA XA ΧΑ νοιώθω όταν το κάνεις αυτό...όπως όταν παίρνει ένας γονιός τον έλεγχο και κοιτάει την βαθμολογία.!! Θα μπορούσα να τα είχα πάει και καλύτερα αν είχα περισσότερο χρόνο για να "διαβάσω" χα χα χα την τάξη πάντως την περνάω προς ώρας.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Και εδώ ο δικός μου οβολός στο τζουκ-μπόξ......
https://www.youtube.com/watch?v=0fAQhSRLQnM

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Α και για να είμαι μέσα στο θέμα....την Κυριακή θα πάω στην ΠΥΡΑΜΙΔΑ μου.!! χα χα χα Δες πόσο τέλειο σχήμα έχει.!!

https://i.ytimg.com/vi/AO7MirYOqfg/sddefault.jpg#404_is_fine

Ανώνυμος είπε...

Όντως Λύκαστρε,
από πού να το πιάσεις και από πού να το αφήσεις το θεματάκι με τα πρακτόρια της Γαύδου... Εγώ δεν ξέρω πολλούς επιβιώσαντες από ραδιένεργεια να είναι αρειμάνιοι καπνιστές... Αυτοί όλοι την ώρα με ένα τσιγάρο στο στόμα... κατά τ' άλλα το ηλεκτρομαγνωτικό της Γαύδου τους έγιανε...τρομάρα τους, η τροποποίηση του ανθρώπου τους έλειψε...
τέσπα, αυτό είναι το λιγότερο...
ο άλλος με υφάκι χιλίων καρδιναλίων -καθότι αθάνατος!- μας είπε ότι έχει άκρες στον πρωθυπουργεύοντα -υποθέτω ΓΑΠ- αλλά δεν θα πέσει τόσο χαμηλά για να ασκήσει οποιασδήποτε μορφής βία...
Ώρε βρεγμένη σανίδα που τους χρειάζεται...
και φυσικά, κάποιες κουνημένες στο μυαλό Ελληνίδες τρέξαν να μπουν στην σέχτα! Κατάντια...!
Ν.

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με την ΑΣΗ ΓΩΝΙΑ που μόνο τυχαία δεν ονομάστηκε έτσι, έχω να πω δυό λόγια.
Κάποτε στο Εσωτέρικα πριν από 14 χρόνια περίπου, έλεγα ότι όλη αυτή περιοχή ακόμα και οι γηγενείς λέξεις στο στόμα της λαϊκής μούσας είχαν άμεση σχέση με τις πυραμίδες της Αιγύπτου και με όσα σχετίζονται με αυτή την ενότητα. Βεβαίως τότε υπήρξαν άνθρωποι που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να γελοιοποιήσουν αυτά που έγραφα. Άγνωστο το γιατί.

Το Γιγώνιο πεδίο που βρίσκεται στον βυθό της θάλασσας είναι όπως βλέπετε όλοι ένα τέλειο Ηλιακό πάρκο, Τιτανικών διαστάσεων αντίστοιχο των σύγχρονων Αιολικών πάρκων της εποχής μας. Είναι όμως τεράστιο για τις σύγχρονες αντιλήψεις. Υπάρχει και ένα δεύτερο παρόμοιο Γιγώνιο πεδίο στην Σύρτη το οποίο είναι συνδεδεμένο με αυτό της αρχαίας Καύδου, σημερα Γαύδου.
Η ομαδούλα των επιστημόνων του CERN-OB-IL (αυτό γιά σένα Λύκαστρε) έκανε θαυμάσια τη δουλειά της όσο έμενε στη περιοχή συνδυάζοντας το τερπνό μετά του οφελίμου. Με γειά τους και χαρά τους θα έλεγα. Την φιλοσοφία και κάτι άλλες ανοησίες που έλεγε ο βαρεμένος δόκτορας γύρω από την σε σχήμα πεντάλφα καταχθόνια τράπεζα ήταν για να "απολαμβάνει" τις τρελλογκόμενες χαζοβιόλες που τρέχανε διαρκώς τα λαμόγια από πίσω και όχι ότι πραγματικά φιλοσοφούσαν αυτοί οι ανιπόδητοι μπεκρούλιακες πράκτορες. Αμ δεν περνάει έτσι εύκολα ο καιρός πάνω στην ξέρα, θέλει και λίγη καλοπέραση. Και ο τόπος μας από ψώνια άλλο τίποτα.

Γίγων σε αυτή τη περίπτωση είναι ο Ζευς Ελαύνων, ή Ήλιος ή Ηρακλής. Ποιός δεν θυμάται τις περιπέτειες του Ηρακλέους σε αυτή τη περιοχή και τι ζημιές έκανε εκεί τότε με τον Ταύρο. Ούτε τον ιπτάμενο Τάλω (αναμεταδότη Ηλιακής ενέργειας) τον είχανε για να διασκεδάζουν τα παιδιά. Κάτι πολύ σημαντικό φύλαγε. Τον προσγείωσε όμως ο Θεϊκός Ιάσων.
Πάμε τώρα στην ΑΣΗ που σημαίνει βλάβη, και βλαβερότητα. Το όνομα του Ζευ Ελαύνοντος είναι άμεσα συνδεδεμένο με την άση ή άτη, "Ζευς με μέγας Κρονίδης άτη ενέδησε(περιέπλεξε) βαρείη". ΑΣΗ ΓΙ ΓΩΝΙΑ ή κατεστραμμένο Γιγώνιο πεδίο λοιπόν ολόκληρη η περιοχής Άση Γωνία. Κατεστραμμένο από τον ίδιο τον Ζευ Ελαύνοντα απλώς και μόνο επειδή αυτό το πεδίο είναι ακριβώς ότι είναι το CERN. Άρμεγε Ηλιακή ενέργεια. Θα έχετε ακούσει για τα βυζιά της Αρτέμιδος Σελήνης. Ηλιορουφήχτρα είναι το Γιγώνιο πεδίο όπως και η Σελήνη από την οποία κάποια ώρα θα απαλαχτούμε οριστικά διότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα συμπαντικό σκουπίδι και ύβρη του Συμπαντικού Νόμου του Ηλίου.

Γιά αυτό σας λέει και σας ξαναλέει ο Λύκαστρος ότι η περιοχή αυτή κρύβει πολλούς άσσους αλλά και "Άσες" στο μανίκι. Δεν τρώγονται Ανατολή και Δύση γιά κάποια αόριστη ΑΟΖ κάτω από την Κρήτη. Ούτε σκοτίζονται για τα κοιτάσματα αερίου. Αλλού είναι στραμμένο το βλέμμα τους, εκεί που το είχαν στραμμένο τα λαμόγια της Γαύδου. Ούτε τυχαία είναι η επέμβαση όλων των μεγάλων στην Σύρτη, στο δεύτερο εξ ίσου σημαντικό Γιγώνιο πεδίο μέσα στην Μεσόγειο.
Α βρε λούστρε Ερντογάν κόπανε, απατεώνα, ληστή συμμορίτη, κάνε το λάθος και έλα στο διπλό πεδίο και θα δεις τι έχεις να πάθεις από τον Λύκαστρο.

Φίλοι καλή σας συνέχεια.

Εύχομαι επίσης σε όλους τους αναγνώστες να έχουν το θάρρος να γράφουν τη γνώμη τους και να βάζουν άφοβα στη θέση τους τα λαμόγια. Ο θεϊκός κλήρος πέφτει γιά μία ακόμα φορά στα χέρια των Κρητών. Λίγος βαρύς μεν Θεϊκός δε.

ΕΡΙΩΠΑΣ


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ν : Εγώ δεν ξέρω πολλούς επιβιώσαντες από ραδιένεργεια να είναι αρειμάνιοι καπνιστές.....Ώρε βρεγμένη σανίδα που τους χρειάζεται...και φυσικά, κάποιες κουνημένες στο μυαλό Ελληνίδες τρέξαν να μπουν στην σέχτα! Κατάντια...!

Ακριβώς...χρειάζεται βρεγμένη σανίδα.! Μα ουδέποτε τα συγκεκριμένα λαμόγια είχαν προσβληθεί από ραδιενέργεια. Αυτά τα "κλαψουρίσματα" ήταν για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των ντόπιων και των αρχών. Δασκαλεμένοι πολύ καλά, από τα αρχιλαμόγια που τους έστειλαν εκεί. Και το δικό μας αρχιλαμόγιο που κυβερνά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΟΧΟ.!

ΑΡΡ. είπε...



E.
Πάμε τώρα στην ΑΣΗ που σημαίνει βλάβη, και βλαβερότητα.

=========================================================

Και Ασία και υγρ-ασία (υγρά βλάβη) υποδηλούσι κάτι;
Και γαρ όλαι αι κατα καιρούς επιδημίαι και τα βδελυρά μογγολοτουρκικά γένη
εις αυτην την νοσογόνον ήπειρον αρχαιόθεν εκκολάπτονται και εξ αυτής ώρμηνται εις Εσπερίαν...

ΥΓ. πολύ ¨άπνοια¨ και ¨άπλοια¨ ως θα έλεγεν και ο Ευριπίδης,
τας ημέρας αυτάς, αγαπητοί φίλοι.

Έρρωσθε και αναψύχεσθε.

Ανώνυμος είπε...

Αν το έγραψε και άλλος συγνώμη που δεν τα διάβασα όλα αλλά ανάλογοι σχηματισμοί υπάρχουν και βορειοανατολικά της Κρήτης, στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://www.google.com/maps/@35.4228333,25.7287244,55997m/data=!3m1!1e3?hl=en

Επίσης οποιοσδήποτε θα κοίταγε στην τύχη το ανάγλυφο της Μεσογείου όπως το δείχνουν οι μετρήσεις θα έβλεπε και τις τεράστιες γραμμές νοτιοδυτικά της Κρήτης.

https://www.google.com/maps/@34.7440746,21.8718365,225859m/data=!3m1!1e3?hl=en

Προβλήματα της μεθόδου μέτρησης ενδέχεται να είναι (artifacts). Πατήστε και στο εικονίδιο 3D και μετά με Ctrl μαζί με την κίνηση του ποντικιου για "ταξίδι" γύρω από τα σημεία ενδιαφέροντος.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ευχαριστώ φίλε/η σχολιαστή. Οι φώτο που έστειλες θα ανέβουν μέσα στο θέμα. Ολόκληρη η Κρήτη ήταν μια περιοχή γεμάτη από συστοιχίες πυραμίδων. Η Κνωσσός πριν ονομαστεί έτσι παλαιότερα είχε το όνομα "Τρίτα"....δηλαδή τρίγωνο. Και η πυραμίδα ένα τρίγωνο είναι.
Τώρα για τις γραμμές νοτιοδυτικά της Κρήτης που γράφεις...αν τις επεκτείνεις νοητά, φτάνουν ακριβώς στον κόλπο της Σύρτης, το άλλο Γιγώνιο Πεδίο που βρίσκεται εκεί...όμως αν το δούμε από ψηλά...έχει σχήμα αστέρος....με τις γραμμές/ακτίνες να τελειώνουν σε συγκεκριμένα σημεία....με ένα κέντρο ή "Οφθαλμό". Το ΙΕΡΟ ΚΕΝΤΡΟ βρίσκεται στους Δελφούς...το ΙΕΡΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ...και στην μέση ο ΟΦΘΑΛΜΟΣ ΤΟΥ. Αν μετρήσει κανείς την απόσταση από την Ηλιούπολη της Αιγύπτου μέχρι τους Δελφούς θα πάρει τον αριθμό...888.

Ανώνυμος είπε...

https://www.google.com/maps/@34.8945804,19.1607454,85818m/data=!3m1!1e3?hl=en
https://www.google.com/maps/@34.2113674,19.8599741,86526m/data=!3m1!1e3?hl=en
Πραγματικά περίεργοι σχηματισμοί

ΚΙΜΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Το σίγουρο είναι ότι οι μετρήσεις δεν έχουν παντού την ίδια ανάλυση.

https://www.google.com/maps/@36.4413003,18.9721415,55280m/data=!3m1!1e3?hl=en

Αν κάνεις zoom out στο παραπάνω σημείο νομίζεις ότι πρόκειται για γραμμή στο βυθό. Από κοντά όμως φαίνεται από την υψηλότερη ανάλυση ότι είναι η πορεία κάποιου δορυφόρου ή άλλου μέσου που βυθοσκοπούσε με υψηλότερη ανάλυση. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και όντως περίεργα στο βυθό που δεν έχουν σχέση με τις μετρήσεις.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ 29 Αυγούστου 2020 - 6:58 μ.μ

Σίγουρα δεν είναι όλος ο βυθός το ίδιο. Αλλά ο βυθός δεν "αρρώστησε" και έβγαλε ξαφνικά συμμετρικά "σπυράκια".!! Αυτό που υπάρχει εκεί είναι ένα Γιγώνιο Πεδίο...ένας τεχνητά δημιουργημένος ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ .!!

Ανώνυμος είπε...

Όταν η υπηρεσία Google translate βγάζει μάτι και οι αφελείς διαχειριστές διαφόρων υπερπατριωτικών ιστοσελίδων συμβάλουν με την αμεριμνησία τους στο άπλωμα της παραπληροφόρησης στον Ελληνικό λαό τότε ο μόνος αρμόδιος κριτής που είναι το κοινό παίρνει υποχρεωτικά τον λόγο.
Διάβασα σήμερα στο ιστολόγιο των Αττικών Νέων την …ανατριχιαστική – αποκαλυπτική ομιλία του Ρόμπερτ Κέννεντυ "Τζούνιορ" στο Βερολίνο, που πρέπει να μας ταρακουνήσει όλους. 29 Αυγούστου, 2020.
Και πραγματικά ανατρίχιασα όταν έφτασα σε αυτή τη παράγραφο, μέρος από το λόγο του «Κένννετυ» που λέει τα εξής: «Μεγάλωσα κατανοώντας τι συνέβη στον δευτερο παγκόσμιο πόλεμο στη χώρα μας και κατά τη διάρκεια των δοκιμών της Νυρεμβέργης»
Δοκιμές στη Νυρεμβέργη, είπα, τι είδους δοκιμές έγιναν στη Νυρεμβέργη; Δίκες έγιναν στη Νυρεμβέργη και όχι δοκιμές.
Για να εκθέσω το παλιόπαιδο της Google που έκανε τις δίκες, "δοκιμές" και εκθέτει έτσι ...σκόπιμα τους θερμούς μας υπερπατριώτες, πηγαίνω αμέσως στο Google translate, γράφω τη λέξη Trials και αμέσως μου εμφανίζει στην Ελληνική μετάφραση τη λέξη «Δοκιμές» αντί «δίκες».
Κάτσε εσύ Λύκαστρε μέρες ολόκληρες και έλεγχε τις πηγές σου και την αξιοπιστία τους πριν βγάλεις είδηση.
Χμ.. Περιμένω να βγάλεις είδηση για το προβληματικό ...Junior.

ΕΡΙΩΠΑΣ

Ανώνυμος είπε...


@ Σχολιαστής, 29 Αυγούστου 2020 - 6:58 μ.μ.

https://www.google.com/maps/@36.4413003,18.9721415,55280m/data=!3m1!1e3?hl=en

Γιατί όμως η Δυτική πλευρά του "Τείχους" είναι φωτεινή και η Ανατολική είναι Σκιερή;
Σκιά έχουν σχεδόν όλες οι γραμμές παρόμοιες με τις σκιές της Κρήτης. Για να κάνει σκιά θα πρέπει να έχει κάποιο ύψος.

Ας μη ξεχνάμε ότι στη Τριτωνίδα, γυρίστηκε εξ ολοκλήρου η "Τιτανομαχία" στην οποία κάποτε μεγαλούργησε ο Ζεύς Ελαύνων. Μία άλλη ερμηνεία για την Τριτωνίδα είναι η λέξη «Κόρρη», το κύριο έτυμο της Κρήτης.
Ο Αρρίων πρόσφατα έκανε μία επικίνδυνη προσέγγιση στην "Κόρη" η οποία πέρασε απαρατήρητη. Κρίμα!!!


ΕΡΙΩΠΑΣ

Ανώνυμος είπε...


Πόσο επίκαιρος είναι εσαεί ο Αρίων: ΧΙΛΙΟΙ ΕΚΛΑΜΠΡΟΤΑΤΟΙ ΗΛΙΟΙ

http://zeys-elaynon.blogspot.com/2019/07/vi.html#more
«Ιστορικοί, θρησκευτικοί και φυλετικοί λόγοι επιβάλλουσι τοις εχθροίς του ανθρώπου το παντελώς αφανίσαι τους Έλληνας, διότι τούτου κατορθωτού και μόνον έσσεται δυνατόν εις αυτούς την Νέαν απάνθρωπον αυτών δουλοτυραννικήν τάξιν εδραιώσαι παγκοσμίως, ασφαλώς και ακινδύνως. Ου δύνανται γαρ αυτοί διανοηθήναι το υπάρχειν εις τον κόσμον αυτόν χώρα Ελλάς ονομαζομένη και υπό Ελλήνων ελληνογλώσσσων κατοικουμένη, πολλώ δε μάλλον την αρχαίαν μνήμην και δόξαν της εκ θεών βιολογικής καταγωγής των φλογερώς εις τας ψυχάς των Ελλήνων αυτών ανημμένην, φωτίζουσαν και διδάσκουσαν και ιερώς καταγαύζουσαν την ανθρωπότητα. Το επεχείρησαν επιτυχώς εις τον μεσαίωνα. Ανθρωπισμός, Αναγέννησις και εν μέρει Διαφωτισμός ανέστησαν μετέπειτα μερικώς την αιωνίαν Ελλάδα και τας αξίας της. Τώρα επιχειρείται εκ νέου ο νέος απόλυτος τεχνολογικός μεσαίων. Και η εναπομείνασα Ελλάς και Έλληνες όπως και επί μεσαίωνος πρώτοι πρόκειται υποστήναι και πάλιν το γενοκτονικόν και φωτοσβεστικόν μένος της νέας εποχής. Ήρχισεν αυτό ήδη. Αυτή δυστυχώς εστί η αλήθεια και αυτό δει συνειδητοποιήσαι πρωτίστως υμείς οι ενεστώτες Έλληνες, εάν θέλετε μη δουλικώς και ατιμωτικώς αφανισθήναι και την θείαν απελευθερωτικήν της ανθρωπότητος αποστολήν υμών, ως οι πλέον προικισμένοι και υπεύθυνοι αυτής, αισχρώς προδούναι και εις τον Άδην αυστηρώς και ατίμως,επί τούτω τιμωρηθήναι.

Διότι πέραν των οιονδήποτε επί μέρους ανθρωπίνων πιστευμάτων το μέλλον αυτού του πλανήτου είναι άμεσα συνδεδεμένον και εξαρτώμενον από την Ελλάδα, την κατά τον περίφημον φιλέλληνα Γάλλον συγγραφέα Β. Ουγκώ αποτελούσαν τον εν συστολή κόσμον, του αυτού κόσμου όντος Ελλάδος εν διαστολή.»
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Με συναίσθημα βαθιάς εκτίμησης και θαυμασμού ad ifinitum

ΕΡΙΩΠΑΣ


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΕΡΙΩΠΑΣ : Ο Αρρίων πρόσφατα έκανε μία επικίνδυνη προσέγγιση στην "Κόρη" η οποία πέρασε απαρατήρητη. Κρίμα!!!

Εννοείς φίλε Ερίωπα αυτό εδώ ;;

" Έχοιτε αν και φυλάσσοιτε ως
¨ κ ό ρ η ν ¨ οφθαλμού κι αυτό:..
Έστιν δίκης οφ θαλ(α)μός ός τα πάντα (κ)ορά.

¨Οι δε πολλοί (καθά και ο μέγας Ηράκλειτος διατείνεται)
¨κε-κόρη-νται (κορέννυμι,κορεσμός, χορτασμός) ώσπερ κτήνεα!¨ "

http://zeys-elaynon.blogspot.com/2020/08/blog-post_1.html?showComment=1596982548544#c4082734686682949665

Ανώνυμος είπε...

Πόσο επίκαιρος είναι εσαεί ο "Αρίων"

-Απροσεξία. Το ορθόν: Αρρίων.

Ε

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Ε. και Λ. αρίστων άριστοι αρχαιομήστορες Ελληνοφήται (σημ. κατά το προ-φήται)

Υμείς αναβιβάζετε υμάς εις ανωτέρας σφαίρας συνειδητότητος και πνευματικής μακαριότητος.
Ημείς απλώς και ταπεινώς ακολουθούμεν προσπαθούντες μιμηθήναι τας ιεράς πτήσεις υμών και αντεισφέροντες εις το φιλόξενον παρόν ιστολόγιον ευγνωμόνως το κατά δύναμιν και εκ του φιλίου περισσεύματος της καρδίας ημών.

ΑΡΡ. είπε...


Ο κοσμικός ιός της κόρης πάντως καλά κρατεί. Το διαπλανητικόν εμβόλιον του σκότους. Κρόνειον. Μακάριοι ήτοι οι προσελήνιοι Αρκάδες, οι αντί σίτου βαλανοφάγοι του ποταμίου Οσίριδος. Μνήμη ενδομυική. Et in Arcadia ego. Νυν δε in Πυθικήι B-ar- cadia, βαρκάδα. ¨Είς κοίρανος έστω, είς βασιλεύς,¨ κοίρανος, κορώνος, κρόνος κορωνοφόρος. Οι επικυρίαρχοι γαρ τρελαίνονται δια συμβολισμούς μεγαλείου και ισχύος, King, Koenig, Caesar, Kaiser, Tsar. Και εις τον Άδην πάλιν αυτή η κόρη της Δήμητρος, επιτρέπεται η είσοδος μόνο δια κυνέης προσωπίδος. Κέρβεροι, φύλακες ακόρεστοι. Εις το κρίσιμον των Ωρών και του ζωδιακού κύκλου μύστης ών, ΄Ραμψίνιτος ο αρχαίος Αιγύπτιος Φαραώ διακινδυνεύσας κατήλθεν εκεί και συγκυβεύων τηι Δήμητρι επανήλθεν τελικώς επιδείξας ως πειστήριον του άθλου αυτού το της Δήμητρος χρύσεον χειρόμακτρον.
( και εν εγχειρίδιον μαντικής και αποσυμβολισμού-αποκωδικοποιήσεως των ιερατικών μύθων των γηίνων επικυριάρχων); Εκοιμήθη αυτού, ηγέρθη αλλού και αναμένεται, εκτός απροόπτου, και πάλιν ως λέγουσι αι κακαί γλώσσαι. Ότε κοιμηθήσονται οι Κέρβεροι εκ νέου. Αυτή η μαινάς διαποτίζει αρχαιόθεν την γαίαν ιοιστί δια της νοσογόνου ασιατικής υγρασίας. Θρησκευτική τις πανδημία ως ευλογία εκληφθείσα και υμνηθείσα εσκεμμένως. Ηρόδοτος, Όμηρος, εξ ακοής ανέφερον και μη ομνύοντες όρκον. Αιδώς Αργείοι, κακ’ ελέγχεα, είδος αγητοί.