ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Η ελληνογαλλική ασπίδα εκνεύρισε τους Τούρκους - Πώς στοχοποιεί τον Μακρόν η Hurriyet - ΦΩΤΟ

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Τόσο η Τουρκία, η Γαλλία και η Ελλάδα είναι μέλη του ΝΑΤΟ. Όμως το ΝΑΤΟ προσφέρει ασπίδα στην Τουρκία έναντι των συμμάχων της που προκαλεί και αδυνατεί να επέμβει καθότι καμμία διάταξη επίσης αυτής της συνθήκης δεν έχει παραβιαστεί. Για αυτό έχουν αφρίσει οι Γάλλοι και θέλουν να το καταργήσουν γιατί τα έχουν μαζεμένα στους Τούρκους με τα θέματα που αφορούν τα κολπάκια που τους κάνουν στα οικονομικά τους συμφέροντα στην Λιβύη, τον Νίγηρα και στις υποσαχάριες αποικίες τους καθώς και πάνω στου Αζέρους και δεν μπορούν να κάνουν ούτε αυτοί κάτι. Το ότι σήμερα η Γαλλία κάνει κοινή άσκηση με την Ελλάδα σε μέρος της NAVTEX που έχει προκαθορίσει η Τουρκία είναι γιατί ξύνουν τα νύχια τους για καβγά και παρακαλούν να γίνει ατύχημα ...για να βαρέσουν.

Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές πως οι Τούρκοι και τα μέσα ενημέρωσης της χώρας εκνευρίστηκαν από την έμπρακτη στήριξη του πρόεδρου, Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα και φρόντισαν να το αποτυπώσουν και στη Hurriyet που είναι της γνωστής γραμμής Ερντογάν.
Από το πρωί, βέβαια, τα τουρκικά ΜΜΕ στοχοποίησαν τον Γάλλο πρόεδρο με δημοσιεύματα, στα οποία τον τρόλαραν. Μάλιστα, έσπευσαν να χρησιμοποιήσουν το χθεσινό καυστικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Times», σύμφωνα με το οποίο: «Ο Εμανουέλ Μακρόν προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα του κόσμου από το τζετ σκι του».

«Ενώ το Ορούτς Ρέις, συνεχίζει την πρόοδό του στην ανατολική Μεσόγειο, χωρίς να δίνει εξηγήσεις, ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν ξεπέρασε και πάλι το όριο κατά της Τουρκίας» γράφει η τουρκική Ηurriyet, αναδημοσιεύοντας το βρετανικό δημοσίευμα με τίτλο: «Ο Μακρόν έχει ξεπεράσει τα όρια κατά της Τουρκίας! Οι Βρετανοί το διασκεδάζουν».
Δείτε το δημοσίευμα:




ΠΗΓΗ

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα λεφτά από το κοίτασμα του φυσικού αερίου έξω από την Κύπρο, είναι πολλά για να αφήσουν αδιάφορο τον οποιονδήποτε.
Το κοίτασμα υπολογίζεται στον φανταστικό αριθμό των 3.500.000.000.000 κ.μ.
Δεν βγαίνει ο Αμερικάνικος και ο Γαλλικός στόλος γιατί αγάπησαν ξαφνικά τους Έλληνες. Ας μη γελιόμαστε. Τα 3,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα του κοιτάσματος τους τραβούν σαν σειρήνες. Αν χρειαστεί να δώσουν κάποιο μάθημα στον πεινασμένο Τούρκο για να καθίσει φρόνιμα, δεν θα το τολμήσουν οι ίδιοι και αυτό διακρίνεται από τους μέχρι τώρα χειρισμούς τους. Τους Έλληνες θα βάλουν να σπάσουν τα μούτρα τους για μία ακόμα φορά για να τους δώσουν μετά δωρεά τσιρότα και σχέδια Μάρσαλ.
Η Ελλάδα αυτές τις μέρες παίζει επικίνδυνο παιχνίδι όσο αφήνει τον έλεγχο της κατάστασης στα χέρια των ξένων δυνάμεων που δεν έχουν κανένα νόμιμο δικαίωμα να επεμβαίνουν με αυτό τον ηλίθιο τρόπο στην Ανατολική Μεσόγειο.
Εξ άλλου τα κέρδη της Ελλάδος έχουν κάνει ήδη φτερά και μόνο κάτι λιγοστά φορτοεκφορτωτικά δικαιώματα θα εισπράξει αν και πότε. Το ίδιο και η σπαραγμένη Κύπρος.
Αν λοιπόν οι Γάλλοι, οι Ιταλοί και οι Αμερικάνοι έχουν πρόβλημα με τη συμπεριφορά του Τούρκικου τσακαλιού ας αναλάβουν οι ίδιοι να το μαντρώσουν και να προσδιορίσουν με ακρίβεια την ΑΟΖ αφού αυτοί ήδη έχουν αρπάξει το κοίτασμα. Αν όμως αδυνατούν να το πράξουν, διότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Ρωσικός παράγων χρησιμοποιεί το πεινασμένο τσακάλι στην Ανατολική Μεσόγειο για να προωθήσει τα συμφέροντά του και ίσως κάποια στιγμή πατήσει και πόδι απειλητικά στη θάλασσα λόγω Συρίας, τότε η Ελλάδα δεν έχει καμία απολύτως δουλεία σε αυτή την νέα περιπέτεια που μεθοδεύουν με πολύ επιμέλεια οι γνωστοί «άγνωστοι» ταραξίες του πλανήτη.


ΕΡΙΩΠΑΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

EΡΙΩΠΑΣ : Το κοίτασμα υπολογίζεται στον φανταστικό αριθμό των 3.500.000.000.000 κ.μ.
Δεν βγαίνει ο Αμερικάνικος και ο Γαλλικός στόλος γιατί αγάπησαν ξαφνικά τους Έλληνες. Ας μη γελιόμαστε.

Σαφέστατα αγαπητέ Ερίωπα..κανείς δεν μας αγαπάει και κανείς από όλους αυτούς δεν θέλει το Αιγαίο να γίνει ελληνική λίμνη.!! Διάβασε αυτό :

https://www.news24.com/fin24/economy/islamic-state-linked-fighters-seize-key-mozambique-lng-port-town-20200813?fbclid=IwAR2ZzmneFIZYK4i5MlBPTlwzYKlrF4piiU1z9AOeOjyieO5cmWINbSvbLMM

Kαι θα καταλάβεις γιατί ο Μακρόν τα πήρε στο κρανίο. Και ίσως γνωρίζει ότι πίσω από αυτό να κρύβεται και η τουρκία.Οικονομικά συμφέροντα της ΤΟΤΑΛ .!!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΕΡΙΩΠΑΣ : Τους Έλληνες θα βάλουν να σπάσουν τα μούτρα τους για μία ακόμα φορά για να τους δώσουν μετά δωρεά τσιρότα και σχέδια Μάρσαλ.

Ξέρεις τι με προβληματίζει αγαπητέ Ερίωπα...και δεν πανηγυρίζω όπως οι άλλοι για το μάθημα που έδωσε η φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ στην τουρκική φρεγάτα , που τις προκάλεσε σοβαρές βλάβες εμβολίζοντας της στην "κοιλια";; Με προβληματίζει το γεγονός ΓΙΑΤΙ δεν πράξαμε κάτι ανάλογο την βραδιά των Ιμίων...και ενώ οι τούρκοι είχαν κάνει απόβαση και κατέλαβαν ελληνικό έδαφος...ΔΕΝ ΡΙΞΑΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ.!! Έτσι βρε αδελφέ για την τιμή των όπλων που λένε. Στην Κύπρο έγινε ολόκληρη εισβολή απο τους τούρκους και τους ΑΦΗΣΑΝ στην κυριολεξία να καταλάβουν το 38% του νησιού και δεν έστειλαν ούτε ένα πλοίο για βοήθεια, ούτε ένα υποβρύχιο να βυθίσει τον τούρκικό στόλο και να εμποδίσουν την απόβαση.!!
Τι άλλαξε ΤΩΡΑ και ένας Έλληνας κυβερνήτης φρεγάτας μπορεί και εμβολίζει το τούρκικο πλοίο;;;

Κάτι έχει αλλάξει στον ορίζοντα....σίγουρα τα γεωπολιτικά δεδομένα δεν είναι ίδια με την βραδιά των Ιμίων...όμως ξέρω/γνωρίζω πολύ καλά ότι στο Αιγαίο ΔΕΝ πέφτει ούτε στρακαστρούκα αν δεν δώσουν την άδεια οι Αμερικανοί και οι Ισραηλινοί. Και επειδή έχω "βρώμικο" μυαλό....δεν παρασύρομαι από πατριωτικές φανφάρες...διότι μας έχουν "ΕΠΑΚΟΥΜΒΗΣΕΙ" ΟΥΚ ΟΛΙΓΕΣ ΦΟΡΕΣ οι μογγόλοι.!!! Μήπως λέω μήπως φτιάχνετε το κλίμα ένθεν και εκείθεν για την τελική πολεμική αναμέτρηση;;

Υ.Γ Ούτε να κλάσουν στο Αιγαίο δεν μπορούν αν δεν έχουν εντολή ...όχι να εμβολίσουν τούρκικη φρεγάτα.!! Το τυράκι το βλέπουνε την φάκα όχι ακόμα;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Και στην τελική αν πρέπει να συγκρουστούμε μαζί τους για τα ΕΘΝΙΚΑ μας δίκαια και τα ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ χίλιες φορές ναι....αλλά θέλω εμείς να διαλέξουμε το πότε, το που και το πως. Και να θέσουμε εμείς τους όρους , το περιβάλλον, τις συνθήκες, την ώρα και την στιγμή. Και όχι να μας στείλουν σε στημένο παιχνίδι για να "φάμε" τα μούτρα μας.

Ανώνυμος είπε...

Παράλληλα με τους γνωστούς «Αγνώστους» διαχρονικούς αποικιοκράτες, δουλεμπόρους, και γυρολόγους του πλανήτη που γυροφέρνουν την μικρή Ελλάδα προσποιούμενοι τους προστάτες της δύστυχης άπορης κορασίδος, ενώ στην πραγματικότητα εποφθαλμιούν τα προικιά της που είναι θαμμένα στον βυθό της θάλασσας, οι άλλοι αποικιοκράτες της Βόρειας Ευρώπης με κύριο αντιπρόσωπο το Βερολίνο αδυνατούν αυτές τις μέρες να κρύψουν την λύσσα τους για τη συμφωνία της άπορης κορασίδος με την ξυπόλητη και απένταρη Αιγύπτια εξαδέλφη της και εκφράζουν την ενόχλησή τους για τη πρόσφατη συμφωνία, η οποία τους εξοστρακίζει από το φαγοπότι της Ανατολικής Μεσογείου, ή της Ελληνικής Θάλασσας όπως ήταν γνωστή στο παρελθόν.
Οι Ευρωπαίοι Μαμελούκοι Υπουργοί πίσω από την Υψηλή Πύλη του Βερολίνου διατυμπανίζουν μέσα από ένα κρεσέντο υποκρισίας, ότι η σοβαρή επιδείνωση των σχέσεων της Ελλάδος με την Τουρκία έχει εκτεταμένες στρατηγικές συνέπειες για ολόκληρη την ΕΕ, πολύ πέρα από την Ανατολική Μεσόγειο. Και διερωτάται κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος:
-Καλά βρε εξαθλιωμένοι κρετίνοι γιατί δεν λέτε ξεκάθαρα ότι σε περίπτωση σύγκρουσης της άπορης κορασίδος με το μπασταρδομαντρόσκυλό σας που λέγεται Τουρκοχαζάρος για χάρη των συμφερόντων σας, εσείς θα χαρείτε αφάνταστα επειδή και μόνο η Ελλαδίτσα σας έχει γυρίσει τη πλάτη και πρόσφατα αγνόησε τις ατέλειωτες και άνευ ουσίας διαμεσολαβήσεις σας και συμπαρατάχτηκε με την άπορη ξαδέλφη, και αυτό λόγω Κίνας η οποία ελέγχει πλήρως την Αίγυπτο και εν μέρει και σιωπηρώς την Ελλάδα.
Ακόμα δε περισσότερο έχετε λυσσάξει άθλιοι υποκριτές από την στιγμή που η άπορη κορασίδα, ασκόπως περιφερόμενη εντός του εντιμότατου «οίκου» σας, αρνήθηκε να συνυπογράψει την προτεινόμενη διατύπωση για τα γεγονότα στη Λευκορωσία, κάτι που εμπόδισε την έκδοση κοινής δήλωσης των «27».

ΕΡΙΩΠΑΣ


Ανώνυμος είπε...

Οι απόπειρες εμβολισμών πλοίων του Ελληνικού στόλου εικονικών και μη δεν είναι νέο φρούτο, απλά τώρα συμβαίνει σε μεγαλύτερη συχνότητα κατόπιν πάντα εντολών της ηγεσίας των μογγόλων, έχω την εντύπωση ότι ο Κυβερνήτης της Λήμνου κατάλαβε την κίνηση των τούρκων, "φρέναρε" όσο χρειαζόταν την φρεγάτα και απλά μετά την άφησε να κυλήσει ώστε να τους επακουμβήσει όσο χρειαζόταν με την πλώρη, η λαϊκή (ναυτική) παροιμία λέει μακριά από μουλαριού οπίσθια και από πλώρη της "S" (Standard-Kortenaer)

ΚΙΜΩΝ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΚΙΜΩΝ : Οι απόπειρες εμβολισμών πλοίων του Ελληνικού στόλου εικονικών και μη δεν είναι νέο φρούτο, απλά τώρα συμβαίνει σε μεγαλύτερη συχνότητα κατόπιν πάντα εντολών της ηγεσίας των μογγόλων,

Ακριβώς φίλε ΚΙΜΩΝ ...Στις 03.05.2018 στα νερά της Λέσβου τα τουρκάκια έβαλαν «πορεία» με «στόχο» να πέσουν πάνω στην Ελληνική Κανονιοφόρο (Κ/Φ) «ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ» . Επίσης στις 17.01.2018, κοντά στα ΙΜΙΑ, τουρκικό περιπολικό» έπεσε πάνω στην κανονιοφόρο μας ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ...μετά πάλι στα ΙΜΙΑ στις 13.02.2018, το οποίο όμως δεν ήταν απλή … «ΕΠΑΚΟΥΜΒΗΣΗ» αλλά πολύ σοβαρότερο γεγονός … «ΕΜΒΟΛΙΣΜΟΣ».!!

Και ξανά πάλι στις 112/88/2020 το γνωστό και πρόσφατο γεγονός , πάλι για «ΕΠΑΚΟΥΜΒΗΣΗ» το πήγαιναν τα τουρκάκια, απλά από θέμα ΤΥΧΗΣ την πάτησαν αυτή την φορά. Δεν πιστεύω ότι ο Έλληνας κυβερνήτης τους χτυπησε ΕΠΙΤΗΔΕΣ. ΑΤΥΧΗΜΑ ήταν.....απλά αυτό το γεγονός θα χρησιμοποιηθεί καταλλήλως για να στηθεί το "πολεμικό" κλίμα...για να είναι έτοιμο το φιλοθεάμων κοινό όταν θα έρθει η ώρα της πραγματικής σύγκρουσης. Το έχω πει πολλές φορές...μέχρι το 2021 οι τούρκοι δεν μπορούν να μας κάνουν πόλεμο. Αν μπορούσαν να είστε σίγουροι ότι θα το είχαν κάνει.!!

Ανώνυμος είπε...

Διαφαίνεται από τις τελευταίες δηλώσεις των Ευρωπαίων η ενθάρρυνση του διαλόγου μεταξύ των κυβερνήσεων, πράγμα του εξυπηρετεί και το πωλητικό μας σύστημα (γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε) με το να κερδίσει χρόνο και να βάλει ακόμα ένα λιθαράκι στις προηγούμενες προδοσίες. Κάποια στιγμή θα γίνουν εκλογές και πάμε πάλι από την αρχή. Φυσικά δεν σημαίνει ότι το παιχνίδι θα τους βγει τόσο στους εγχώριους όσους και στους ξένους. Ο τραχανάς έχει απλώσει πολύ σε παγκόσμιο επίπεδο και σε περιπτώσεις κρίσεων τα σχέδια μένουν στο χαρτί.
ΚΙΜΩΝ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΕΡΙΩΠΑΣ : Εξ άλλου τα κέρδη της Ελλάδος έχουν κάνει ήδη φτερά και μόνο κάτι λιγοστά φορτοεκφορτωτικά δικαιώματα θα εισπράξει αν και πότε. Το ίδιο και η σπαραγμένη Κύπρος.

Στα 3.5 τρις αν αφαιρέσει κανείς όλα τα έξοδα τότε το καθαρό που μοιράζεται δεν είναι ούτε 20-20.
Και αν κάνουμε συμφωνία αντίστοιχη με αυτήν που έκαναν οι Κύπριοι, το 20 το δικό μας στην ουσία θα γίνει 10 μετά βίας. Αυτά όμως είναι "ψιλά" γράμματα που λένε και τα προσέχουμε μόνο εμείς.!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Λύκαστρε, μιλάμε για 3.5 τρις κυβικά μέτρα αερίου. Τα ευρώ είναι πολύ περισσότερα. Αυτό και μόνο το κοίτασμα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της Ευρώπης για τα επόμενα 40 χρόνια. Γι'αυτό έχει λυσσιάξει ο Πούτιν, ο οποίος ακόμα δεν έχει μιλήσει.
Γι'αυτό έχει λυσσιάξει και το Βερολίνο για την τζούφια κατά τη γνώμη μου συμφωνία με την Αίγυπτο. Τα 32 ή 72 δις, που ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί η μορφή τους, που έδωσαν στην Ελλάδα, είναι ένα ακόμη χοντρό καρφί στο οικονομικό φέρετρό της. Αρχή πολλών δεινών για την Ελλάδα δείχνει ότι θα είναι αυτή η ιστορία και συγχρόνως δυνατό πάρτυ τσακαλιών.

ΕΡΙΩΠΑΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλε Ερίωπα..ποιος σου είπε ότι θα αφήσω την πατρίδα μου να την φάνε τα τσακάλια;;; Αυτό που θα τους έρθει....στις πατρίδες τους, μόνο μέσα στην Ελληνική Μυθολογία το συναντά κανείς.!! Νομίζουν ότι θα αρπάζουν και θα κλέβουν την πατρίδα μου για πολύ ακόμα;;; Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους.!!
Δεν ξέρω τι είδους πατρίδα θα έχουν μετά..ούτε αν θα είναι κατοικήσιμες...είμαι ΠΟΛΥ ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ.!!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΕΡΙΩΠΑΣ : Γι'αυτό έχει λυσσιάξει ο Πούτιν, ο οποίος ακόμα δεν έχει μιλήσει.

Φίλε Ερίωπα σε ποιον Πούτιν αναφέρεσαι;;; Τον αληθινό τον έχουν δολοφονήσει, εδώ και καιρό, το ομολόγησε και η γυναίκα του η Λουντμίλα. Ο άλλος που βγαίνει στα κανάλια και στις ειδήσεις είναι ο σωσίας....αυτός είναι απλά έναπιόνι μια μαριονέτα, κάνει ότι του πούνε άλλοι.!!

https://4.bp.blogspot.com/-eDlP5Zm8iBY/VXmUOzUaiDI/AAAAAAAADJM/9TQKnwHRKXY/s640/%25CE%25A0%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%25A4%25CE%2599%25CE%259D.jpg

Αυτός με την γραβάτα είναι ο αληθινός...σου μοιάζουν ίδια αυτά τα δύο άτομα;;
https://www.makeleio.gr/wp-content/uploads/2016/05/poutin-10.jpg

Ανώνυμος είπε...

https://www.militaire.gr/quot-to-oruc-reis-echei-kanei-ereynes-quot-dilonei-o-symvoylos-ethnikis-asfaleias-al-diakopoylos/

Ο λαγός του Κούλη προαναγγέλλει και γεώτρηση, ναι λέει θα είναι κλιμάκωση αλλά θα είναι μόνο για να προκαλέσουν λόγω του ότι μια πραγματική γεώτρηση θέλει πολύ χρόνο για να ετοιμαστεί και να γίνει. Φυσικά εμείς θα πρέπει να αντιδράσουμε ψύχραιμα.

¨Άρα θα υπάρξουν και περαιτέρω στάδια αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας ώστε αυτή να γίνει μόνιμη δηλαδή μοντέλο Ίμίων με σκοπό να εγκαταλειφθεί στο προσεχές μέλλον λόγω ότι κείται μακράν
ΚΙΜΩΝ

ΚΙΜΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Ακούγοντας ξανά τις δηλώσεις του ΣΕΑ σε κάποιο σημείο αναφέρεται:

"Κάποια στιγμή "σηκώθηκε" λίγο ο καιρός και σταμάτησε τις έρευνες.
Ένα καλώδιο έχει, δεν έχει δύο"
Μήπως εδώ γίνεται έμμεση αναφορά στην κοπή του καλωδίου ? αν έγινε πράγματι έτσι, αυτό εξηγεί και την δήλωση του Ερντυ περί επιθετικής ενέργειας στο Oruc Reis.
Δεν ξέρω πως ένα Ελληνικό υποβρύχιο θα μπορούσε να το κάνει αυτό, αλλά ο χρόνος προετοιμασίας ήταν μεγάλος και σίγουρα ήταν κάτι που θα το είχαν σκεφτεί οι επιτελείς στο πεντάγωνο

ΚΙΜΩΝ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Είδες αγαπητέ Κίμων, οι Ελλαδέμποροι άρχισαν να μολογάνε μόνοι τους και χωρίς ξυλιές.!!