ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

ΗΠΑ: Με υπογραφή του Ντ. Τραμπ οι κυρώσεις… πρώτο θέμα στην Τουρκία (ΑΝΑΝΕΩΣΗ 2)

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Το είχαμε προβλέψει ΕΔΩ.! Όταν σας γράφαμε ότι είναι αμφίβολο αν τελικά θα τολμήσει να μην υπογράψει τις κυρώσεις , γιατί το να απορρίψει ένας Πρόεδρος το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, δεν είναι κάτι απλό και θα τον φέρει σε κόντρα με τους πάντες. Επίσης συνεχίζω να πιστεύω αυτό που από την αρχή λέω ο Τραμπ θα αποδεχθεί την ήττα αλλά θα χρησιμοποιήσει την υπόνοια της νοθείας στον αντιπολιτευτικό του πλέον πόλεμο με σκοπό να επανέλθει το 2024 ώστε να μην χρεωθεί αυτά που νομοτελειακά θα γίνουν τόσο μέσα στις ΗΠΑ όσο και διεθνώς. Στο αμερικάνικο δίκαιο ισχύει η αρχή ότι αν σε κατηγορήσω για κάτι δεν υποχρεούμαι να ποδείξω την ενοχή σου αλλά εσύ να αποδείξεις την αθωότητα σου.Το πικ του αμερικανικού δράματος αυτού θα είναι όταν το δολάριο χάσει την πρωτοκαθεδρία μετά από 8 δεκαετίες του παγκόσμιου ανταλλακτικού νομίσματος από τα νεοσύστατα ψηφιακά. Έχετε υπομονή και θα δείτε πως θα τα κάνει μπάχαλο εκεί πέρα πριν παραδώσει την Προεδρία στον Μπάιντεν. Να επαναλαμβάνω ότι οι Έλληνες δεν πρόκειται να αποκομίσουν κανένα όφελος από την ενδοαμερικάνικη διαμάχη, το αντίθετο θα βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα αυτού όπως και άλλες χώρες μαζί γιατί και των δύο αντιπάλων ο στόχος είναι ΜΟΝΟ τα αμερικάνικα συμφέροντα και δεκάρα δεν δίνουν για ξένα, η για τα ελληνικά συμφέροντα.!! Μέχρι στιγμής η γερμανόδουλη Ε.Ε κάνει την πάπια και δεν βάζει κυρώσεις στην τουρκία...αναγκαστικά όμως, στο εγγύς μέλλον θα συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των Η.Π.Α. και θα ακολουθήσουν κατά πόδας. Όπως και να έχει είτε με τον ένα τρόπο, είτε με τον άλλο εγώ το κεφάλι της τουρκίας θα το πάρω στο πιάτο.!!! Όσο και να χτυπιέται η χοντροαγγέλα.

Σύμφωνα με επείγουσα είδηση που μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg, ο Λευκός Οίκος φέρεται τελικά να επικυρώνει με την υπογραφή του απερχόμενου προέδρου τις κυρώσεις που επιβάλλει νομοσχέδιο για τις αμυντικές δαπάνες, που έχει περάσει από τη Βουλή. Το νομοσχέδιο οποίο προβλέπει επιβολή κυρώσεων και μάλιστα άμεσων στην Τουρκία λόγω της προμήθειας και λειτουργίας του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400.

Πάντα κατά το Bloomberg, όπως μεταφέρεται από το HELLAS JOURNAL, το οποίο μέχρι στιγμής αποτελεί και τη μοναδική πηγή πληροφόρησης για το θέμα αυτό, είναι ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο αυτός που κατάφερε να μεταπείσει τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υπενθυμίζεται προ ημερών ότι είχε ξεκαθαρίσει πως ήταν πρόθεσή του να ασκήσει το δικαίωμα του βέτο που έχει ως πρόεδρος στο νομοσχέδιο αυτό.

Κατά το πρακτορείο ειδήσεων, δεν έχει γίνει ακόμη σαφές ποιες από τις 12 προβλεπόμενες κυρώσεις πρόκειται να υιοθετήσει τελικά ο Λευκός Οίκος. Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την «πεπατημένη», συνήθως επιλέγονται πέντε από τις 12 αυτές κυρώσεις και επιβάλλονται αμέσως.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε πως οι αμερικανικές κυρώσεις προς την Τουρκία για την αγορά των ρωσικών S-400 συνιστούν ασεβή κίνηση προς έναν σημαντικό εταίρο του ΝΑΤΟ, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, Anadolu.

Λίγες ώρες αφότου πηγές δήλωναν στο Reuters ότι η Ουάσιγκτον είναι αποφασισμένη να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, το Anadolu μετέδωσε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν είπε πως η Τουρκία θα είναι υπομονετική και θα δει ποια θα είναι η τάση μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Προεδρίας, τον επόμενο μήνα.

Πρώτη είδηση στα τουρκικά ΜΜΕ
Την είδηση περί επικυρώσεως των κυρώσεων από τον Ντόναλντ Τραμπ και την αλλαγή πορείας του Λευκού Οίκου αλλά και τον ρόλο του Μάικ Πομπέο αναπαράγουν από το πρωί τα τουρκικά ΜΜΕ και μάλιστα στα πρωτοσέλιδά τους. Χαρακτηριστική είναι η πρώτη σελίδα της εφημερίδας Sozcu (εθνικιστικές-κεμαλικές θέσεις).

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε μια δέσμη μέτρων, που κατέθεσε ενώπιον του ο Υπουργός Εξωτερικών Μάικλ Πομπέο, στο πλαίσιο της απόφασης να τιμωρηθεί η Τουρκία για την αγορά του ρωσικού συστήματος S-400.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: HELLAS JOURNAL

Την πληροφορία επιβεβαίωσαν στο πρακτορείο Bloomberg δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα, όπως γράφει, και οι οποίοι όμως δεν γνώριζαν τι θα περιλαμβάνουν οι κυρώσεις. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η ανακοίνωση επίκειται, και αναμένεται μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής (γύρω στις 7 σήμερα το απόγευμα ώρα Ελλάδας).

Έτσι σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί το «δράμα» της τιμωρίας της Τουρκίας, που ξεκίνησε το 2017 και να ανοίξει ένα νέο, που θα το παραλάβει ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Μερικοί αναλυτές πιστεύουν ότι ο κ. Τραμπ επίτηδες ανακοινώνει τις κυρώσεις για να δημιουργήσει προβλήματα στην προεδρία του διαδόχου του.

Η κατάσταση των αμερικανο-τουρκικών σχέσεων, τους τελευταίους έξι μήνες, χαρακτηρίζεται καταθλιπτική, αν και ο πρόεδρος Τραμπ εξακολουθεί να χαρακτηρίζει φίλο του τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει εκμεταλλευθεί αυτή τη «φιλία» κερδίζοντας πολλά οφέλη για τον ίδιο και την Τουρκία.

Σύμφωνα με πηγές της Financial Times, οι κυρώσεις πιθανότατα θα ανακοινωθούν σήμερα Παρασκευή και σχεδιάστηκαν ώστε να είναι «όσο το δυνατόν πιο ήπιες» για να καθησυχάσουν το Κογκρέσο, και να αποφύγουν σοβαρές ζημιές στη στρατιωτική σχέση των δύο χωρών.

Βεβαίως, η στρατιωτική αυτή σχέση έχει καταστεί ανύπαρκτη τα τελευταία τρία χρόνια αφού η Τουρκία δεν συνεργάζεται με τις αμερικανικές και τις νατοϊκές δυνάμεις. Έχει πιο στενή συνεργασία με τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Τα νέα για την ανακοίνωση των κυρώσεων, που απεκάλυψε το πρακτορείο Reuters, ακολουθούν την απόφαση της αμερικανικής Βουλής να ψηφίσει τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου (NDAA) που περιλαμβάνει και σκληρές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας.

Η Γερουσία αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ψηφίσει το ίδιο νομοσχέδιο για την Εθνική Άμυνα των ΗΠΑ και όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι θα είναι καταπέλτης για τον κ. Τραμπ, που ανακοίνωσε ότι θα θέσει βέτο.

Να σημειώσουμε ξανά ότι η κατάθεση του προεδρικού βέτο δεν σχετίζεται με τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, αλλά με άλλα αδιάφορα θέματα. Πάντως επιβεβαιώνεται το κείμενο της ιστοσελίδας μας, ότι ο κ. Τραμπ σπεύδει να ανακοινώσει κάποιες κυρώσεις για να προλάβει τις αποφάσεις του Κογκρέσου. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ

9 σχόλια:

ΜΙΧΑΛΗΣ είπε...

Εκνευρίστηκε - λένε - ο Τραμπ διότι ο Ερντογάν ( τον οποίο θεωρεί φίλο του ) βιάστηκε να συγχαρεί τον Μπάιντεν...

Μήπως κάτι ξέρει ο Πούτιν που δεν έχει αναγνωρίσει ακόμα την νίκη του μπαρμπα-Τζο ;;

Πάντως ο Ρωσικός στόλος της Βαλτικής πλέει ολοταχώς προς τον Βόρειο Ατλαντικό.

Ο δε Τραμπ ανακαλεί εσπευσμένα στις ΗΠΑ στρατεύματα από το εξωτερικό.

Κάτι ψήνεται στις ΗΠΑ, δεν υπάρχει αμφιβολία...

ΛΥΚΑΣΤΡΕ, σε παλαιότερη ανάρτηση είχες γράψει ότι θα διαμοιράσεις τα ιμάτια των Αμερικάνων, όπως κι αυτοί διεμοίρασαν τα ιμάτια της Πατρίδας μας...

Περιμένω να τηρήσεις την υπόσχεσή σου !!

Μμ. είπε...



Αυτοί οι εκπεφυλισμένοι, ψοφοδεείς και γερμανόδουλοι (εβραιοτραπεζόδουλοι κατ' ουσίαν) Ευρωπαίοι ποιούσι την φιλοτουρκικήν νήσσαν σκοπίμως, και εκ του ασφαλούς, (είναι πολλαί αι επενδύσεις, Άρη) αφήνοντας την εκτεθειμένη Αμερική -την οποίαν άλλωστε φιλογερμανικώς επιβουλεύονται- να κάνει πρώτη την βρώμικη των κυρώσεων δουλειά. Η τελευταία όμως ενδέχεται να επιστρέψει εις Ευρώπην και στην Μεσόγειον εν θυμώι και δριμυτέρα, (κυνήγημα της Ντόιτσε μπανκ, ίδρυσις κουρδικού κράτους, απώθησις Κίνας μέσω ταπεινώσεως Τουρκίας και Ιράν κ.λ.π. ) ως πολλά προβλήματα εσωτερικώς αντιμετώπιζουσα και κατανοούσα το κλασικόν εκείνο στρατηγικόν δόγμα (όπερ η και η αλαζών πλην αποφασισμένη έναντι της δυσλειτουργικής πολιτικά Ελλάδος ασιατική Τουρκία ήδη προκλητικώς υλοποιεί) ότι
η καλυτέρα άμυνα είναι η επίθεσις.



Υ.Γ.

Λ.
Όπως και να έχει είτε με τον ένα τρόπο, είτε με τον άλλο εγώ το κεφάλι της τουρκίας θα το πάρω στο πιάτο.!!! Όσο και να χτυπιέται η χοντροαγγέλα.
........................................................................

Έτσι. Αυτό το τουρκοκεφαλόπιατο (προτιμώ την τσαβουσοχοιροκεφαλή) επαναλάμβανέ το συχνά. Χα, χα! Με φτιάχνεις.



ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΜΙΧΑΛΗΣ : Περιμένω να τηρήσεις την υπόσχεσή σου !!

Να είσαι σίγουρος για αυτό. Δεν βλέπεις τι γίνεται μέσα στην Αμερική;; Οι μισοί πολεμάνε τους άλλους μισούς με τόσο πάθος λες και είναι εχθροί.!! Αυτοί θα ξεπεράσουν και εμάς στον εμφύλιο...και όλο αυτό θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο μόλις το δολάριο χάσει την πρωτοκαθεδρία του .Αυτά που έχω διακρίνει μήνες τώρα αρχίζουν και τα διακρίνουν και άλλοι.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Μμ : επαναλάμβανέ το συχνά. Χα, χα! Με φτιάχνεις.

Επαναλαμβάνοντας το συχνά με ρυθμικότητα και μέτρο εκτός του ότι σε φτιάχνω....συντονίζω και τις δονήσεις στο Κβαντικό Σύμπαν για να υλοποιηθεί αυτό που ζητάω.! Δεν σου φαίνεται περίεργο...που γράφω κάτι και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα γίνεται;;; Άσχετα αν το διάστημα διαφέρει από γεγονός σε γεγονός.

Γράφοντας και ζητώντας ρυθμικά κάτι...το μορφοποιώ , το σχηματίζω, του δίνω μορφή και υπόσταση.

kakos04 είπε...

Καλησπέρα , για αυτά που λέει ο Μιχάλης δείτε και εδώ , το παιχνίδι χοντραίνει εκεί https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/news-nation/ominous-u-s-positioning-naval-vessels-off-east-west-coasts-massive-troop-movements-in-conus?fbclid=IwAR1yIPv3KFbRm3m77avGol_bd3pqhu1qqWmy5cbebLlok9GLHm8jD1yf4IA

ΑΡΡ. είπε...


Και σινικός στρατός στον καρανεοταξικό Καναδά του Τρυντώ, φημολογείται, έτοιμος να εισβάλη, εξ ονόματος ΟΗΕ φυσικά και υπέρ των Σινοφίλων Δημοκρατικών, εις περίπτωσιν πολιτικής εκτροπής και αποσχιστικής απόπειρας του ΗΠΑίου Νότου (Τέξας κ.λ.π.)
Κορωνοϊός στα ύψη. Τράμβας συμποσιαζόμενος άνευ προσωπείων, η Σούδα εδώ επιφυλακή, ασυνήθιστη κρυπτοπολεμική κινητικότης. Κάτι ψήνεται μάλλον σοβαρό εκεί. Εδώ το Κουλί πήρε τα βουνά της Πάρνηθος και κάνει τουρκοκυρωτικάς ετρωμπουρμπουλήθρας.
Καθόλου καλά δεν τα βλέπω τα πράματα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλησπέρα φίλε Νικόλα...θυμασαι τι έγραφα εδώ σαν σχόλιο;;

http://zeys-elaynon.blogspot.com/2020/11/cia-d.html

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Η συγκεκριμένη είδηση, με τις πρόσφατες αλλαγές στην κυβέρνηση των ΗΠΑ μου λέει ότι κάτι "μαγειρεύεται". Ο Έσπερ και οι άλλοι είναι έξω, Μίλλερ και Φλύνν μέσα. Οι σύμβουλοι του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Πολιτικής (Kissinger, Madeleine Albright και άλλοι) έξω .
Η επιδρομή των σέρβερς της CIA στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας, στον Καναδά, και την Ισπανία.( 5 αμερικανοί στρατιώτες με ελικόπτερο που έπεσε σκοτώθηκαν στην "Αίγυπτο" και 1 της CIA στην "Σομαλία") ...ΚΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ.!!!

kakos04 είπε...

Καλησπέρα φίλε Λύκαστρε , για να δούμε που πάει, για αυτά που γράφεις και την CIA τα έψαξα μετά που μας τα είπες και διάβαζα ότι βρήκα (είδα πριν από λίγο και τις δολοφονίες απάντηση στο Ισραήλ ). Καλό φάγωμα να έχουνε μεταξύ τους, έμεις πως θα ξεκινήσουμε να ξεβρωμίζουμε επιτέλους , να ξεφύγουμε από την ψευτοκυβέρνηση και το πιο δύσκολο από το παρασίτικο πλέγμα που μας απομυζεί οικονομικά - ψυχικά -ηθικά -πνευματικά -και την ζωντάνια μας , σε όλους τους τομείς κράτους και μη έχουμε κηδεμόνες. Από εσένα και όλους τους σχολιαστές έχω μείνει άναυδος από την αποκωδικοποίηση της μυθολογίας μας και που θα είμασταν αν ήμασταν ελεύθεροι όπως έλεγε και ο Carl Sagan αν δεν είχε σβήσει το φως της Ιωνιας και των Ελλήνω φιλοσόφων. Όσοι μπαίνουμε εδώ προσπαθούμε να ξυπνήσουμε χωρίς να αντιληφθεί ο επόπτης . Να είσαι καλά να μας διδάσκεις .

kakos04 είπε...

Θυμάμαι αγαπητέ Αρρίων βιντεάκια πιο παλιά στο youtube με τρένα στον Καναδά που μετέφεραν τανκς καλυμμένα και προμήθειες των Κινέζων για προγεφύρωμα σε αυτό που λες . Αλλά δεν το βρίσκω τώρα το βίντεο .