ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Ιντλίμπ:Με την ουρά στα σκέλια έφυγαν οι Τούρκοι από επτά στρατιωτικά παρατηρητήρια στο Ιντλίμπ

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Όλα αυτά τα μισθοφορικά σώματα που χρησιμοποιεί η Τουρκία παντού , αντανακλούν την ανάγκη των Μογγόλων, να βασίζονται στο πολεμικό πνεύμα και την έμφυτη μαχητικότητα, άλλων, ισχυρότερων βιολογικά πληθυσμών. Αφού το εκφυλισμένο, υποβαθμισμένο φυλετικά συνονθύλευμα , που διαβιεί σήμερα εντός του τουρκικού Κράτους, έχει απωλέσει πλήρως την ανδρεία, την τόλμη και την αντοχή, χαρακτηριστικά απαραίτητα για την διεξαγωγή πολέμου. Για αυτό και η ταπεινωτική αποχώρηση του τουρκικού στρατού. Μόνο σε ανυπεράσπιστους γυναικόπαιδα και γέρους πουλάνε "μαγκιά" .Οι τούρκοι δεν έχουν πολεμήσει με κανέναν κρατικό στρατό , σε κρατικό επίπεδο.! Ποτέ ο αντίπαλος ο εχθρός των τούρκων δεν ήταν ΕΝΑΣ ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ .Όλοι αυτοί με τους οποίους έρχεται σε σύγκρουση δεν έχουν ούτε ΣΤΡΑΤΟ, ούτε ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ, ούτε ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ, ούτε ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ, και ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ούτε ένα ενσωματωμένο σύστημα εσωτερικού συντονισμού των «στρατευμάτων».! Όπως σας έχουμε ξαναγράψει ΕΔΩ.

Η Τουρκία έχει χτίσει 12 στρατόπεδα στην περιφέρεια Ιντλίμπ, ως αποτέλεσμα της συμφωνίας της Αστανά, που υπεγράφη μεταξύ Ρωσίας-Ιράν-Τουρκίας, για τη δημιουργία ζώνης αποκλιμάκωσης.

Στη συμφωνία προβλεπόταν η λειτουργία παρατηρητηρίων, για την επιτήρηση και την υλοποίηση της διαδικασίας αποκλιμάκωσης.

Η Τουρκία, εκμεταλλευόμενη τη συμφωνία, που προέβλεπε τη λειτουργία 12 τουρκικών παρατηρητηρίων, έχτισε 12 στρατόπεδα, στα οποία υπηρετούσαν 200-300 στρατιώτες και αξιωματικοί, ενώ σε κάθε στρατόπεδο υπήρχαν τεθωρακισμένα οχήματα και βαρέα όπλα, όλμοι και πυροβολικό.

Απώτερος στόχος της Τουρκίας ήταν η στρατιωτική κατοχή της περιοχής και τελικά η προσάρτησή της στην τουρκική επικράτεια, ενώ στη διάρκεια της παρουσίας του εκεί ο τουρκικός στρατός, αντί να αφοπλίσει τους τζιχαντιστές, όπως είχε υποσχεθεί στην Αστανά, τους εξόπλιζε και τους ενίσχυε με κάθε τρόπο.

Όμως, η επιχείρηση ανακατάληψης που ξεκίνησε στις αρχές του 2020 ο στρατός της Συρίας, με τη βοήθεια της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, έφερε τα επτά από τα 12 στρατόπεδα να βρίσκονται στο μέσον περιοχών που ήλεγχε ο στρατός της Συρίας.

Εκεί, αποκλεισμένα τα τουρκικά στρατόπεδα, προστατεύονταν από ρωσική στρατονομία, υπό την προστασία της οποίας γίνονταν η μεταφορά τροφίμων και οι αναπληρώσεις του προσωπικού.

Όταν ο συριακός στρατός εξεδίωξε από τις περιοχές αυτές του συμμάχους του τουρκικού στρατού τζιχαντιστές, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, είχαν δηλώσει επανειλημμένα ότι ο τουρκικός στρατός δεν αποχωρεί ποτέ από θέσεις που κατέχει και ότι η τουρκική σημαία δεν υποστέλλεται από εκεί που κυματίζει.

Τελικά, φαίνεται ότι και ο τουρκικός στρατός αποχωρεί από θέσεις που κατέχει και η τουρκική σημαία υποστέλλεται από κει που κυματίζει.

Κι αυτό γιατί τις τελευταίες ημέρες ολοκληρώθηκε η σιωπηρή και ταπεινωτική αποχώρηση του τουρκικού στρατού από επτά στρατόπεδα-παρατηρητήρια, ενώ η αποχώρηση από τα άλλα πέντε εξαρτάται από το πότε θα δώσει ο Πούτιν το πράσινο φως στον Άσαντ για τη συνέχιση των επιχειρήσεων για την ανακατάληψη ολόκληρης της επαρχίας Ιντλίμπ.

Σημειώνεται ότι τα τουρκικά ΜΜΕ έγραψαν ελάχιστα για την ταπεινωτική αποχώρηση του τουρκικού στρατού, ενώ ο στρατός διαρρέει ότι δεν πρόκειται για αποχώρηση, αλλά για αλλαγή θέσεων.

ΠΗΓΗ

 

 

4 σχόλια:

ΜΙΧΑΛΗΣ είπε...

Έτσι, με την ουρά στα σκέλια να φεύγουν τα μεμέτια !!

Ανώνυμος είπε...

Η πλάκα είναι ότι blogs σαν το Hellenic Sunrise μας πρήζουν τα συκώτια για το πόσο επιθυμητός είναι από τη Γερμανία ο τουρκικός στρατός σαν μοναδική βάση του ευρωστρατού, καθότι πολυπληθής και διότι οι στρατοί των ευρωπαϊκών λαών είναι μαλθακοί και υπολογίζουν πολύ την απώλεια της ανθρώπινης ζωής. Μας προβάλλει τους Τούρκους ως σκληροτράχηλους, τη στιγμή που οι λιποταξίες και οι στρατιωτικές απαλλαγές χτυπάνε κόκκινο στην Τουρκιά... και στο πεδίο της μάχης επανειλημμένα αποδεικνύονται μειωμένης ευθύνης... τόσης, όσης απαιτείται για να ... κόβουν λάσπη... Εδώ κολλά κι η γνωστή παροιμιώδης ρήση του Κολοκοτρώνη για τη θρασυδειλία τους... που δεν θα την αναφέρω για λόγους κοσμιότητας...
Ν.

Μμ. είπε...


Γι αυτό η Ντόρα Δρακουλίνα αγόραζε κάτι περίεργα χάπια χτές από το φαρμακείο της Βουλής;
¨Βιάγκρα για την οθωμανοκατάθλιψι¨ νομίζω; Και κλίκ-α παρ-αγουάη φυσικά.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ Ν

Πάντου μας πρήζουν τα συκώτια για το πόσο "αήττητος" και "φοβερός" είναι ο τούρκικος στρατός. Τα έχω χώσει πολλές φορές σε ξένους όταν μου μιλάνε και μου λένε ότι ο τουρκικός στρατός είναι ο δεύτερος καλύτερος του ΝΑΤΟ. Εκεί η απάντηση μου είναι πάντα μία...το μέγεθος δεν μετράει, και ότι οι τούρκοι έρχονται πάντα ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ σε όλες τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ. Θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να έρχεσαι πάντα τελευταίος. Και αν προσέξει κανείς σε όλα τα πολεμικά μέτωπα στέλνουν μισθοφόρους...οι ελάχιστοι τούρκοι στρατιωτικοί που πάνε δεν είναι για να πολεμήσουν αλλά για να κατευθύνουν τις μάχες. Συμβουλές δίνουν και παρακολουθούν.

Με τόσο εξοπλισμό που έχουνε και δεν μπορούνε τόσα χρόνια να υποτάξουν τους Κούρδους, που οι Κούρδοι ούτε αεροπλάνα έχουν, ούτε τάνκς ούτε οργανωμένο στρατό.