ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

Κατασκοπικό θρίλερ στο Κολωνάκι: Το ζευγάρι Τούρκων «Πανεπιστημιακών» που χαρτογραφούσε την Αθήνα

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Θυμάστε τι σας είχαμε  γράψει ΕΔΩ  ;; Τσιμπήσανε μόνο τα μικρά "ψάρια" την "μαρίδα" , τα μεγάλα ψάρια κολυμπάνε ελεύθερα. Πόσοι λογαριασμοί στα σόσιαλ μήντια Τούρκων υπάρχουν που ζουν στην Ελλάδα και κάνουν δήθεν ρεπορτάζ; Πολλοί πρέπει να συλληφθούν όλοι είναι πράκτορες. Οι περισσότεροι λαδωμένοι δημοσιογράφοι είναι όργανα της ΜΙΤ. Και να ήταν μόνο ένα ζευγάρι καλά θα ήτανε. Λέτε οι τούρκοι να έστειλαν μόνο ένα ζευγάρι;;; Όχι βέβαια.

"Το ζευγάρι είχε ξενοικιάσει το διαμέρισμα λίγες ημέρες πριν (...) το παρέδωσαν βαμμένο (!) και μάλιστα είχαν αλλάξει και τα σιφώνια, διότι δήθεν είχαν βουλώσει. (...) Το ζευγάρι είχε καλύψει τα ίχνη του, αποτυπώματα και DNA (τα σιφώνια μαζεύουν τρίχες)".

 Η περίπτωση της κατασκοπείας στην Ρόδο ήταν απλά… ένα ακόμα επεισόδιο των όσων κάνουν οι Τούρκοι τα τελευταία χρόνια. Στο «φως» της δημοσιότητας η περίπτωση Τούρκων που κατασκόπευαν στην καρδιά της Αθήνας θέλοντας να δημιουργήσουν δίκτυο. Οι αποκαλύψεις και ο ρόλος της ΕΥΠ.

Η υπόθεση κατασκοπείας στην Ρόδο είναι απλά η «κορυφή του παγόβουνου» της δραστηριότητας των Τουρκικών Υπηρεσιών στο Αιγαίο, τα τελευταία δύο χρόνια, αφού ένα άλλο κατασκοπικό «θρίλερ» είχε εξελιχθεί στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι.

Με αυτά τα λόγια σκιαγραφεί την προσπάθεια διείσδυσης Τούρκικων Υπηρεσιών στον Ελλαδικό χώρο, στέλεχος Ειδικών Υπηρεσιών που έχει γνώση των ερευνών, όχι μόνο για την υπόθεση της Ρόδου, αλλά για το σύνολο των δραστηριοτήτων που έχουν να κάνουν με την Εθνική Ασφάλεια της χώρας.

Η υπόθεση της Ρόδου ήταν μια καλοκουρδισμένη επιχείρηση τις ΕΥΠ σε συνεργασία με την Κρατική Ασφάλεια, για την εξάρθρωση κατασκοπικού κυκλώματος που στόχο είχε την καταγραφή της πολεμικής ικανότητας της χώρας.

Απλά ένα… επεισόδιο από τα όσα γίνονται εδώ και δύο χρόνια

Ωστόσο η συγκεκριμένη υπόθεση είναι απλά ένα επεισόδιο στο μακροχρόνιο σίριαλ που παίζεται εδώ και δύο χρόνια στο Αιγαίο, αλλά και στον ηπειρωτικό κορμό τις Ελλάδας και έχει να κάνει με τις προσπάθειες της γείτονος να μάθει… μυστικά και ντοκουμέντα.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες, τα τελευταία χρόνια η προσπάθεια Τουρκικών Υπηρεσιών είναι ιδιαιτέρως έντονες, με αποκορύφωμα την εργαλοιοποίηση των μεταναστών στον Έβρο, αλλά και την κρίση με το Oruc Reis.

Απ’ όσα έχουν γίνει γνωστά, φαίνεται πως οι περισσότερες προσπάθειες των Τούρκων να προκαλέσουν προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας, η να χαρτογραφήσουν τα Ελληνικά νησιά με «μάτια που φωτογραφίζουν», έχουν πέσει στο κενό, καθώς οι Ελληνικές Υπηρεσίες σε μεγάλο βαθμό έχουν καταφέρει να βρίσκονται ένα βήμα πιο μπροστά από τους γείτονες.

Η άγνωστη επιχείρηση της ΕΥΠ

Χαρακτηριστικό το περιστατικό που περιήλθε σε γνώση του newsit και αφορά σε μια άγνωστη επιχείρηση τις ΕΥΠ στην περιοχή του Κολωνακίου, μ’ ένα ζευγάρι Τούρκων «επιστημόνων» που είχαν εμφανιστεί στις αρχές του 2019 ως διωκόμενοι από το καθεστώς Ερντογάν.

Το ζευγάρι των… «επιστημόνων», είχε επικαλεστεί την επιστημονική του ιδιότητα και είχε ζητήσει άσυλο, με το αίτημα τους να βρίσκεται εκείνη την εποχή υπό διερεύνηση.

Από την αρχή τα στελέχη της ΕΥΠ είχαν καταλάβει πως κάτι δεν πάει καλά με το ζευγάρι, το οποίο μάλιστα είχε νοικιάσει διαμέρισμα, δηλώνοντας την διεύθυνση στις αρμόδιες Αρχές, στους πρόποδες του Λυκαβηττού στο Κολωνάκι.

Άμεσα είχαν τεθεί σε διακριτική παρακολούθηση από το άγρυπνο βλέμμα των πρακτόρων της Υπηρεσίας Πληροφοριών. Αρχικά έδειχναν να διάγουν έναν ήσυχο βίο και μάλιστα να περνούν ώρες σε βιβλιοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας και παράλληλα να έχουν επαφές μ’ άλλους Τούρκους, ακόμα και Κουρδικής καταγωγής.

Σταδιακά άρχισαν να έχουν επαφές και με τον μικρόκοσμο του Κολωνακίου, πίνοντας καφεδάκι στα καφέ τις πλατείας των επώνυμων και την μπιρίτσα τους στα διάφορα καταστήματα τις περιοχής.

Προφανώς όταν κατάλαβαν πως πια μπορούν να κάνουν την δουλειά για την οποία είχαν έρθει στην Ελλάδα, άρχισαν περίεργες νυχτερινές εξόδους, ακoλουθώντας μάλιστα μεθόδους αντιπαρακολούθησης (ακόμα και διαφορετικά δρομολόγια ο άνδρας από την γυναίκα), καθώς σε πολλές περιπτώσεις έβγαιναν από το μικρό διαμέρισμα μαζί και στην συνέχεια οι δρόμοι τους χώριζαν.

Στις περισσότερες από αυτές τις περίεργες νυχτερινές βόλτες, τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα, είχαν αμφότεροι από ένα σακίδιο πλάτης, τα οποία ίσως να περιείχαν ακόμα και φωτογραφικές μηχανές.

Αυτές οι κινήσεις έκαναν τους πράκτορες τις ΕΥΠ να καταλάβουν πως το ζευγάρι μόνο αθώοι πανεπιστημιακοί που διώκονται από το καθεστώς Ερντογάν δεν είναι, με αποτέλεσμα να ενταθεί η παρακολούθηση τους.

Το “ντου” στο διαμέρισμα

Όταν οι πράκτορες τις ΕΥΠ διαβίβασαν στις ειδικές υπηρεσίες αυτές τις πληροφορίες και αποφασίστηκε να γίνει έρευνα στο διαμέρισμα, καθώς είχαν να τους δουν για πάνω από πέντε ημέρες, τους περίμενε μια μικρή έκπληξη που ουσιαστικά επιβεβαίωσε τις υποψίες τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ζευγάρι είχε ξενοικιάσει το διαμέρισμα λίγες ημέρες πριν και μάλιστα προς μεγάλη ευχαρίστηση και έκπληξη της ιδιοκτήτριας, το παρέδωσαν βαμμένο (!) και μάλιστα είχαν αλλάξει και τα σιφώνια, διότι δήθεν είχαν βουλώσει.

Βέβαια οι πράκτορες των Ειδικών Υπηρεσιών κατάλαβαν αμέσως πως το ζευγάρι είχε καλύψει τα ίχνη του, αποτυπώματα και dna, (τα σιφώνια μαζεύουν τρίχες), και πλέον οι Έλληνες πράκτορες ήταν πεπεισμένοι πως η παρακολούθηση, που ίσως είχε γίνει αντιληπτή από τους έμπειρους Τούρκους «πανεπιστημιακούς», τους οδήγησε στο να εγκαταλείψουν κάθε προσπάθεια και να εξαφανιστούν άρον άρον από την Ελλάδα.

Οι πράκτορες τις ΕΥΠ είχαν καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο συμπέρασμα για το ζευγάρι των «επιστημόνων» από την Τουρκία! Σκοπός τους ήταν η δημιουργία δικτύου κατασκόπων στην καρδιά τις Αθήνας. Βέβαια όπως εξελίχθηκε η υπόθεση έμειναν μόνο στην… επιθυμία.

ΠΗΓΗ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: