ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Δώστε κι άλλο θάρρος! Η συνεργασία Μόσχας και Άγκυρας θα συνεχιστεί!

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Τα έχουμε πει πολλές φορές ότι Τουρκία και Ρωσία , δηλαδή Μογγολότουρκοι και Σλαβομόγγολοι έχουν στρατηγική συνεργασία και είναι...Δύο κράτη , ένα έθνος.!! Και στην γλώσσα τους......İki devlet bir millet.
Ο πόλεμος που διεξάγεται σήμερα, είναι για επιβίωση, δεν υπάρχει η πολυτέλεια επιλογής συμμάχων, με βάση εθνικά κριτήρια. Και όταν κάποιος παλεύει για επιβίωση (όπως η Ρωσία) , το να συμμαχήσει με τον πρώην εχθρό του (Τουρκία), είναι το λιγότερο που είναι διατεθειμένος να κάνει.
Οι Μογγόλοι συνεχίζουν την στρατολόγηση των προθύμων κρατών και την ασφυκτική στρατιωτική πίεση επί των απροθύμων. Εντολές εκτελούν τυφλά, γιατί έχουν αποδεχθεί τον ρόλο του κοκκαλοσπάστη, του ενός από τα παγκόσμια κέντρα ισχύος.Το ζήτημα γι' αυτούς είναι, τι θα συμβεί αν τελικά το κέντρο αυτό ηττηθεί.

 Η Μόσχα και η Άγκυρα θα συνεχίσουν τη στρατιωτική συνεργασία τους, παρά τις αμερικανικές κυρώσεις με στόχο την Τουρκία, μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που αγόρασε ένα ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Επιβεβαιώσαμε με την Τουρκία τον αμοιβαίο στόχο μας να αναπτύξουμε την τεχνική στρατιωτική συνεργασία μας», δήλωσε ο Λαβρόφ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Σότσι, ένα ρωσικό θέρετρο στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Ρώσος υπουργός υπογράμμισε πως ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εκτιμά την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να «συνεχίσει τη συνεργασία σ’ αυτόν τον τομέα, παρά την αθέμιτη πίεση της Ουάσινγκτον».

Ο Λαβρόφ επέμεινε ότι «οι δυτικές κυρώσεις» δεν θα επηρεάσουν τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, «οι οποίες καθοδηγούνται από τα εθνικά τους συμφέροντα». Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε από την πλευρά του πως οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία δεν αποτελούν εναλλακτική επιλογή στις σχέσεις της χώρας του με το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: