ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Θεόφιλος Πριόβολος για Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Σήμερα κάναμε το πρώτο βήμα – Θέλουμε να επενδύσουμε €700 εκατ.

 ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Να ευχηθούμε καλό κουράγιο στον άνθρωπο θα του χρειαστεί. Διότι πόσοι γνωρίζουν ότι πριν 40 χρόνια είχαμε φτιάξει ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος τον Πήγασο , και ο Πήγασος έπαθε ότι παθαίνει οτιδήποτε πάει να γίνει στην Ελλάδα , τον έφαγε η Μέδουσα. Και ο Πήγασος ήτανε ένα σχέδιο που θα μπορούσε να εξελιχθεί, εδώ έφαγε η μαρμάγκα πράγματα και σχέδια που υπήρχαν λειτουργούσαν και είχαν κέρδος.!! Το 1930 είχαμε 20 αυτοκινητοβιομηχανίες στην Θεσσαλονίκη που έφτιαχναν βαριά οχήματα, λεωφορεία, τρακτέρ και φορτηγά...και όλες έκλεισαν.!! Το 1930 οι τούρκοι ήτανε στα δέντρα ακόμα...όταν εμείς είχαμε αυτοκινητοβιομηχανίες.!! Μετά από την περίοδο αυτή και μέχρι το 1960 είχαμε τις καλύτερες μηχανές για αλιευτικά σκάφη και πλοία , και φτιάχναμε μηχανές που δούλευαν για 50 χρόνια χωρίς να βγάλουν ούτε μια ζημιά. Τι έγιναν;;; Έκλεισαν .!! Απο που να ξεκινήσουμε και που να τελειώσουμε, αμέτρητες οι περιπτώσεις . Υπάρχουνε εργαστήρια εδώ στην Ελλάδα τα οποία μπορούνε να σου φτιάξουνε drones είτε επιτήρησης, είτε πολεμικά, τα οποία θα τα βλέπουνε οι αμερικάνοι και οι ρώσοι και θα τρίβουν τα μάτια τους.! Εδώ στην Θεσσαλονίκη υπήρχε μια μικρή ομάδα φοιτητών η οποία παρουσίασε στο υπουργείο εθνικής άμυνας drone υποβρύχιο.!! Που είναι το πιο δύσκολο πράγμα και το πιο περιζήτητο στον πλανήτη . Και όμως 2 φοιτητές απο τα ΤΕΙ κιόλας της Θεσσαλονίκης το έφτιαξαν και το παρουσιάσανε. Τι έκαναν στο υπουργείο εθνικής άμυνας για αυτό;;; Απολύτως τίποτε, τους χτυπήσανε στην πλάτη τους είπανε σας ευχαριστούμε πάρα πολύ...θα σας ειδοποιήσουμε.!!Ακόμα περιμένουν τα παιδιά να τους ειδοποιήσουν. Τι συμβαίνει λοιπόν στην Ελλάδα;; Πολλά πράγματα δεν ξεκινάνε καν στην Ελλάδα και αν ξεκινήσουν τα τρώει η μαρμάγκα. Γιατί γίνεται αυτό;; Διότι υπάρχει ΕΝΤΟΛΗ....δεν θα κατασκευάζεται-παράγεται τίποτε, θα ψωνίζεται τα πάντα από έξω από το κέντρο της Ευρώπης από την Γερμανία , και ακόμα και την έρευνα που θα κάνετε , δεν θα την πάτε πουθενά, και έρευνα αν θέλει η Ε.Ε θα σας δώσουμε εμείς.!!!! ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ.!!!

Την πρώτη της δήλωση έκανε η πλευρά της Pyletech Technologies, του εφοπλιστή Θεόφιλου Πριόβολου, για την κατάθεση της πρότασής της για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, «η επένδυση της θα ξεπεράσει τα 700 εκατ. ευρώ και θα δημιουργήσει πάνω από 1.600 άμεσες θέσεις εργασίας, σε ορίζοντα τετραετίας».

Αναλυτικά η δήλωση:

«Σήμερα, γίνεται το πρώτο βήμα, ώστε τα πρώην  ναυπηγεία Σκαραμαγκά να προχωρήσουν σε μια νέα εποχή. Η Pyletech Technologies έχει εκπονήσει ένα λεπτομερές επιχειρηματικό και επενδυτικό σχέδιο, το οποίο θα εφαρμόσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παραχώρησης.

Σε ορίζοντα τετραετίας, η συνολική επένδυση μας θα ξεπεράσει τα 700 εκατ. ευρώ και θα δημιουργήσει περισσότερες από 1.600 άμεσες και 6.000 έμμεσες θέσεις εργασίας. Οι επενδύσεις της Pyletech Technologies θα έχουν σημαντική πολλαπλασιαστική αξία στην απασχόληση, στα δημόσια έσοδα, στο ΑΕΠ και στην εθνική οικονομία.

Σήμερα, αποδεικνύουμε στην πράξη την εμπιστοσύνη μας στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της κυβέρνησης, ώστε η Ελλάδα να καταστεί ελκυστικός επενδυτικός προορισμός.

Ως Όμιλος εταιρειών που γνωρίζει άριστα το ναυπηγικό κομμάτι, τη διεθνή αγορά και τις σημαντικές επενδύσεις που απαιτούνται για να καταστούν τα πρώην ναυπηγεία Σκαραμαγκά διεθνώς ανταγωνιστικά, καταθέσαμε μια δίκαιη και επωφελή για την απασχόληση και την εθνική οικονομία πρόταση, η οποία βασίστηκε κυρίως στα εξής κριτήρια:

  1. στην αντικειμενική εκτίμηση της αξίας των χώρων, με βάση και τις προηγούμενες πραγματικές πωλήσεις εκτάσεων του ναυπηγείου, που έγιναν από τον εκκαθαριστή
  2. στην κατάσταση του εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων, που στην πλειοψηφία τους είναι κατασκευής των δεκαετιών του ‘60 και ‘70 και παραμένουν ασυντήρητες τα τελευταία 8-10 χρόνια.
  3. στη συγκριτική ανάλυση της αποτίμησης ανάλογων ναυπηγικών εγκαταστάσεων στην Ευρώπη, αλλά και διεθνώς.

Σημειώνεται ότι η προσφορά μας είναι μειωμένη κατά 9 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αναγκαστικά θα πρέπει να πληρωθεί από το νέο ιδιοκτήτη εντός μηνός και αφορά τα μη καταβληθέντα πρόστιμα τακτοποίησης των αυθαιρέτων ακινήτων και εγκαταστάσεων του ναυπηγείου και την απόκτηση της άδειας πυρασφάλειας.

Το όραμα του Ομίλου North Star είναι να δημιουργήσει στον Σκαραμαγκά ένα διεθνώς ανταγωνιστικό, δυναμικό και κερδοφόρο ελληνικό ναυπηγείο και τεχνολογικό κέντρο, το οποίο θα εξυπηρετεί τις απαιτήσεις συντήρησης και κατασκευής σκαφών υψηλής προστιθέμενης αξίας (εμπορικών και πολεμικών), θα παράγει εξαγώγιμα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εθνικής άμυνας της Ελλάδας.»

Παράλληλα, απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων, η εταιρεία διευκρινίζει τα εξής:

– Η πωλούμενη από τον εκκαθαριστή έκταση είναι 350 στρεμμάτων δηλαδή περίπου το 50% του ενιαίου πρώην ναυπηγείου. Η υπόλοιπη έκταση ανήκει στην ΕΤΑΔ και διατίθεται σε νέο διαγωνισμό.
– Ήδη έχουν ήδη πωληθεί από τον εκκαθαριστή της ΕΝΑΕ σε διάφορους αγοραστές 116 στρέμματα των πρώην ναυπηγείων έναντι 4,1 εκατ. ευρώ.
– Το ναυπηγείο διαθέτει μόνο μια δεξαμενή ναυπήγησης (την Νο. 4, κατασκευής της δεκαετίας του 1960).
– Οι δύο πλωτές δεξαμενές που διέθετε το πρώην ναυπηγείο πουλήθηκαν πριν δύο χρόνια από τον εκκαθαριστή για παλιοσίδερα (σκράπ).
– Η ανυψωτική εγκατάσταση υποβρυχίων και μικρών σκαφών (Ship Lift) ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ στην πώληση και θα ενοικιάζεται στον νέο ιδιοκτήτη –μαζί με τον αιγιαλό– έναντι 400.000 ευρώ το χρόνο.
– Η δεξαμενή Νο. 5 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ σε αυτόν το διαγωνισμό, καθώς ανήκει στην ΕΤΑΔ και θα διατεθεί σε νέο διαγωνισμό.

Με την πώληση η Ελλάδα θα απαλλαγεί από το πρόστιμο των 7,2 εκατ. ευρώ για κάθε εξάμηνο μη συμμόρφωσης, που της έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Από το 2012 τα εν λόγω πρόστιμα αθροιζόμενα ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ


5 σχόλια:

silver είπε...

Λυκαστρε με 100 μυρια πόσα όπλα μπορούσαμε να πάρουμε ΄η μάλλον καλύτερα πόσες ΜΕΘ θα μπορούσαμε να κάνουμε την Χώρα των Ελλήνων την έφαγε ο συνδικαλισμός και οι εργατοπατέρες

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Και ποιος δημιούργησε τον συνδικαλισμό και τους εργατοπατέρες αγαπητέ silver ;;

ΑΡΡ. είπε...Κοίτα, κοίτα, τρομαγμένο βλέμμα και γλώσσα λανθάνουσα η κατακαημένη ελληνική ελίτ.
(¨Αν μας επιτρέπετε φυσικά¨ ως να υποδηλοί ο παρακλητικός ημιτελής του λόγος.)

Ε ρε, πώς καταντήσατε την ελληνική φυλή,
ρασοφόροι τουρκοπροσκυνημένοι και γενίτσαροι δυτικόδουλοι πολιτικοί.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΑΡΡΙΩΝ : Κοίτα, κοίτα, τρομαγμένο βλέμμα και γλώσσα λανθάνουσα η κατακαημένη ελληνική ελίτ.

Αγαπητέ Αρρίων τα αντρικά παιχνίδια αδερφέ προϋποθέτουν ... όρχεις!!! Όχι ζαρτιέρες....όλη η "ελληνική" ελίτ είναι ΚΟΤΕΣ.!! ΚΟ ΚΟ ΚΟ ΚΟΟΟΟΟΟ...λουφάζουν όπως προστάζει η Γκιόσα του βερολίνου. Έχουμε να κάνουμε με τσιρλίντερς. Δεξιές κι αριστερές..

ΑΡΡ. είπε...


Η επικαιρότης. 12/12/20

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχει σαφής δυσαρέσκεια από κάθε εμπλεκόμενη πλευρά για το ύψος των προσφορών, οι οποίες κινούνται σαφέστατα κάτω από τα επιθυμητά επίπεδα γεγονός που σημαίνει ότι ο διαγωνισμός οδεύει στο να κηρυχθεί ά γ ο ν ο ς από τον εκκαθαριστή, πληροφορία η οποία επιβεβαιώνεται και από πηγές της κυβέρνησης.

...................................................................

¨Α γ ο ν ί α με λαχτάρα να σε νοιάζομαι...¨

(Άγονος ήτοι άνθρακες ο διαγωνισμός.
Αμ, η καλή η μέρα απ' τα ¨κατεβασμένα μούτρα¨ δεν φαίνεται;
Ούτε μάντης Λύκαστρος να ήμουν.)