ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Ούτε βίδα δεν θα πάρουν οι Μογγόλοι, και τα συμβόλαια που τρέχουν αμφιβάλλω αν θα ολοκληρωθούν.! Σας το υπογράφω...και αυτή είναι μόνο η αρχή. Όπως ήμουν σίγουρος όταν σας έλεγα ότι δεν θα πάρουν F-35 παρά μόνο σε μπρελόκ, έτσι και με τους S-400...ο "γέροντας" Λύκαστρος σας λέει..."θα έχουν S-400 αλλά θα είναι σαν να μην έχουν". Αν τολμάνε ας τους χρησιμοποιήσουν πανεύκολα ανατινάζονται.!!! Αν και οι κυρώσεις δεν μπήκανε για τους S-400 αυτό είναι η φανερή δικαιολογία. Η Τουρκία πλέον είναι σύμμαχος με την Ρωσία.!! Η Ρωσία δεν θεωρεί εχθρό της την Τουρκία πάρτε το χαμπάρι.Ο πόλεμος που διεξάγεται σήμερα, είναι για επιβίωση, δεν υπάρχει η πολυτέλεια επιλογής συμμάχων, με βάση εθνικά κριτήρια.
Και
όταν κάποιος παλεύει για επιβίωση, το να συμμαχήσει με τον πρώην εχθρό
του, είναι το λιγότερο που είναι διατεθειμένος να κάνει,.
Σαράντα οκτώ ώρες μετά την πραγματοποίηση της συνομιλίας τους, και αφού υποβλήθηκαν σχετικές ερωτήσεις, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο τηλεφωνήθηκε με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Θεωρώ ότι η ανακοίνωση δημοσιοποιήθηκε επειδή ο κ. Τσαβούσογλου έδωσε το περιεχόμενο της κουβέντας με τρόπο που να φαίνεται ότι δήθεν «τα έψαλλε» στον κ. Πομπέο, ως ο ίδιος να εκπροσωπούσε την υπερδύναμη και ο Αμερικανός υπουργός να εκπροσωπούσε μία μικρή χώρα.
- Βεβαίως, όπως πάντα, υπάρχει διαφορά στον τρόπο παρουσίασης των συνομιλιών Αμερικανών και Τούρκων αξιωματούχων. Οι Τούρκοι υπερβάλλουν, ενώ στην πραγματικότητα στην περίπτωση αυτή, ο Τσαβούσογλου ήταν αυτός, που τα άκουσε ακόμα μία φορά από τον Αμερικανό ομόλογό του.
Θυμίζω και τις καταγγελίες του κ. Πομπέο εναντίον της Τουρκίας στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, όταν ξέσπασε και για το θέμα της αγοράς του ρωσικού συστήματος S-400 αλλά και για τις πολύ προβληματικές σχέσεις με την Τουρκία και τα προβλήματα που δημιουργεί στη Μεσόγειο και στον Καύκασο.
Μου προκάλεσε εντύπωση, πάντως, η διαφορετική αίσθηση που έχουν για τις κυρώσεις οι Ισραηλινοί διπλωμάτες, οι οποίοι μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας. Πιστεύουν ότι οι κυρώσεις δεν επιβλήθηκαν μόνο για τους S-400. Αλλά και για τις ύβρεις εναντίον του Ισραήλ και για τις απειλές στην Ανατολική Μεσόγειο.
Βεβαίως, όπως πάντα, στην Ελλάδα και στην Κύπρο, παραποίησαν το νόημα της ανακοίνωσης. Και ιδιαίτερα οι «ρωσόπληκτοι» ισχυρίζονται ότι ο κ. Πομπέο άνοιξε ξανά την πόρτα στην Τουρκία. Ναι, σίγουρα η πόρτα θα ανοίξει ξανά όταν επιστρέψει τους S-400 στη Ρωσία, και όταν φέρεται σαν πραγματικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Η κατοχική δύναμη, ούτε το ένα θα κάνει, ούτε το άλλο.
Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών συνομίλησε αυτήν την εβδομάδα με τον Τούρκο ομόλογό του “για να συζητήσουν την επιβολή των κυρώσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες στις 14 Δεκεμβρίου στη σύμμαχο μας, στο ΝΑΤΟ, Τουρκία, για την προμήθεια του ρωσικού πυραυλικού αμυντικού συστήματος S-400”.
- Οι κυρώσεις, όπως αναφέρει, απαιτούνται στο πλαίσιο του νόμου Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act (γνωστού ως CAATSA). Είναι ο νόμος που τιμωρεί τους εχθρούς της Αμερικής και όσες χώρες έχουν στρατιωτική σχέση με την Τουρκία.
Όπως γράψαμε και χθες, τονίζεται στην ουσία ότι μετά την επιβολή των κυρώσεων η Τουρκία πρέπει να επιλύσει το ζήτημα του ρωσικού συστήματος S-400, και να δεσμευτεί ξανά ότι θα τηρεί τις υποχρεώσεις της στο ΝΑΤΟ. Στην πραγματικότητα η Αμερική απαιτεί να επιστραφούν οι S-400 στη Ρωσία ή τέλος πάντων να φύγουν από την Τουρκία για να μην αποτελούν απειλή για τις αμερικανικές και δυτικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αναπληρωτή εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Cale Brown:
Ο υπουργός Πομπέο κατέστησε σαφές στον υπουργό Εξωτερικών Τσαβουσογλου ότι η αγορά του συστήματος S-400 από την Τουρκία θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του προσωπικού και της στρατιωτικής τεχνολογίας των ΗΠΑ και επιτρέπει τη ρωσική πρόσβαση στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και στον αμυντικό κλάδο (της Τουρκίας).
Ο υπουργός, αναφέρει η ανακοίνωση, τόνισε ότι ο στόχος των κυρώσεων είναι να αποτρέψει τη Ρωσία από τη λήψη σημαντικών εσόδων, πρόσβασης και επιρροής, και δεν αποσκοπούν στην υπονόμευση των στρατιωτικών δυνατοτήτων ή στην καταπολέμηση της ετοιμότητας της Τουρκίας ή οποιουδήποτε άλλου συμμάχου ή εταίρου των ΗΠΑ.
Μπορεί να μην …αποσκοπούν να προκαλέσουν ζημία στην Τουρκία, αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα η τουρκική πολεμική βιομηχανία θα νοιώσει την ισχύ των αμερικανικών κυρώσεων.
Ο υπουργός Πομπέο προέτρεψε επίσης την Τουρκία να επιλύσει το ζήτημα S-400 με τρόπο που να συνάδει με την επί δεκαετίες ιστορία στον τομέα της αμυντικής συνεργασίας και να δεσμευτεί εκ νέου στις υποχρεώσεις του στο ΝΑΤΟ για αγορά διαλειτουργικών όπλων.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Η αμερικανική ανακοίνωση δεν χρειάζεται καμία ανάλυση, διότι ομιλεί από μόνη της. Εδώ, όλοι έχουμε την αίσθηση ότι ο κ. Πομπέο απολαμβάνει την «ώρα εκδίκησης» εναντίον της Τουρκίας. Διότι ο Ερντογάν προσωπικά, στις συνομιλίες του με τον πρόεδρο Τραμπ, επιχείρησε -πέραν των όλων άλλων- να προκαλέσει πολιτική ζημία στον Αμερικανό υπουργό των Εξωτερικών. Ο πρόεδρος της Τουρκίας πρόσβαλε τα αμερικανικά στρατηγικά συμφέροντα και έπαιξε το ρόλο του «πορθητή» του ΝΑΤΟ εξυπηρετώντας τη Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν… Γι΄αυτό τιμωρήθηκε από τους Αμερικανούς.
1 σχόλιο:
Στο βιβλίο του "Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ" ο Αλεξάντερ Ντούγκιν - ιδεολογικός μέντορας του Πούτιν - τοποθετεί σαφώς την Τουρκία στις εν δυνάμει συμμάχους της Ρωσίας εις την προσπάθειάν της να "σπάσει" την στρατηγική της περικύκλωση από την Δύση.
Δεν αναφέρεται ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ στην Ελλάδα ή στον Ελληνισμό, τους οποίους αγνοεί παντελώς.
( Αυτά περί της δήθεν "αγάπης" των Ρώσων προς την Ελλάδα - λόγω Ορθοδοξίας - που αναμασούν διάφοροι ρωσόπληκτοι είναι όνειρα θερινής νυκτός).
Υπόψιν δε ότι το συγκεκριμένο βιβλίο εγράφη πάνω από 10 χρόνια πριν.
Υπόψιν επίσης ότι ο εν λόγω Ντούγκιν είναι βασικός θεωρητικός του "Ευρασιανισμού", με τον οποίο φλερτάρει τελευταίως η Τουρκία.
Ψάξτε να βρείτε τι είναι το κίνημα ΑΡΚΤΟΓΑΙΑ, και πώς επηρεάζει την πολιτική της Ρωσίας.
Μέχρι το 1917, η Ρωσική ελίτ ήτο κατά βάσιν Γερμανική ( εκ των Σουηδών Βίκινγκς που ίδρυσαν το πρώτο Ρωσικό κράτος τον 9ο αιώνα μΧ).
Μετά το 1917 αυτή η Γερμανική ελίτ εξολοθρεύτηκε από τους μπολσεβίκους και η σημερινή "Ρωσική" ελίτ αποτελείται από Σλαβομογγόλους (κυρίως) και Ιουδαίους (δευτερευόντως).
Αυτή η σλαβομογγολική ελίτ δεν έχει κανένα πρόβλημα να συμμαχήσει με τους τουρανομογγόλους - αφενός για να τους αποσπάσει ( ει δυνατόν) από την Κίνα, αφετέρου για να σπάσει την περικύκλωση των Δυτικών (όπως προείπαμε).
Η Ρωσία θα συγκρουστεί με την Τουρκία ΜΟΝΟ εάν οι Τούρκοι κάνουν κωλοτούμπα και ξαναστραφούν προς την Δύση.
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ λοιπόν είναι ότι το Κρόνιο ιερατείο έχει χωριστεί σε ΤΡΕΙΣ αντιμαχόμενες παρατάξεις, που είναι έτοιμες να αλληλοφαγωθούν :
Αετός ( = Δύση, Τεύτονες-Αγγλοσάξωνες ), Άρκτος/Λύκος ( Σκύθες Ρώσοι και Τουρανοί) και Δράκος ( = Κινέζοι ).
Ήτοι ΩΡΟΣ, ΑΝΟΥΒΙΣ και ΣΟΜΠΕΚ, οι υβριδιόμορφοι τερατοθεοί της Αιγύπτου - όταν αυτή αποστάτησε από το Ηλιοελληνικό στρατόπεδο περί το 5.000 πΧ.
Αυτά έχουν ξανασυμβεί στο παρελθόν αγαπητοί μου φίλοι !!
Θα μπορούσε ο Ελληνισμός να βγει κερδισμένος από αυτό το αλληλοφάγωμα ;;
ΙΔΩΜΕΝ !!
Δημοσίευση σχολίου