ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Ιάπωνας διπλωμάτης: «Τουρκία και Ιαπωνία, δύο χώρες, μία καρδιά»

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Μην σας κάνει καθόλου εντύπωση παίδες η τοποθέτηση του σχιστομάτη.!! Άλλωστε είναι γνωστό ότι Ιαπωνία, Γερμανία, Ιταλία και Τουρκία ήταν ΣΥΜΜΑΧΟΙ κατά τον Β'.Π.Π. Πως λέμε εμείς "κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει"...έτσι και αυτοί έχουν το.."μόγγολος μογγόλου μάτι δεν βγάζει"....φυλετικά είναι πρώτα ξαδελφάκια, σχιστομάτηδες και οι μεν και οι δε, άσχετα αν τα γιαπωνεζάκια το διατηρούν στο ακέραιο. Ενώ τα τουρκάκια με τις συνεχείς επιμειξίες το έχουν αποβάλλει σε κάποιο βαθμό. Ο Χιροχίτο ήταν ΣΥΜΜΑΧΟΣ με την Τουρκία. Τίποτα δεν έχει αλλάξει, ας το καταλάβουν αυτό επιτέλους κάποιοι, διότι η ιστορία έχει την τάση να επαναλαμβάνει τον εαυτό της.


Η Τουρκία και η Ιαπωνία βρίσκονται γεωγραφικά μακριά η μία από την άλλη, αλλά η σχέση τους στηρίζεται στην αντίληψη «δύο χώρες, μία καρδιά», είπε ο Ιάπωνας διπλωμάτης δίνοντας έμφαση στο αυξανόμενο ενδιαφέρον της χώρας του για συνεργασία με την Τουρκία στην Κεντρική Ασία και Αφρική και στις διμερείς επενδυτικές ευκαιρίες.

του Serkan Demirtaş 

Ο διπλωμάτης της Ιαπωνίας στην Τουρκία, Ακίο Μιγιατζάμα, ο οποίος εξέτησε την τριετή θητεία του στην Άγκυρα, εξέφρασε τις απόψεις και τα συναισθήματά του για την Τουρκία σε μια αποχαιρετιστήρια συνέντευξη στην εφημερίδα Χουριέτ. Ο Μιγιατζάμα έχει οριστεί ως πρέσβης της Ιαπωνίας στην Πολωνία.

Παρατίθεται σύντομο απόσπασμα της συνέντευξης του πρέσβη:

Τί έχετε να πείτε για την τουρκο-ιαπωνική συνεργασία;

Η οικονομική συνεργασία πρέπει να επεκταθεί. Αυτή τη στιγμή γίνονται διαπραγματεύσεις για τη νέα οικονομική συνεργασία μεταξύ Ιαπωνίας και Τουρκίας. Έχει επιτευχθεί ουσιαστική εξέλιξη και ελπίζουμε ότι και οι δύο πλευρές θα πράξουν τα βέλτιστα έτσι ώστε να καλυφθεί το κενό και να γίνει μια συμφωνία που θα αποφέρει περισσότερες επενδύσεις στις δύο χώρες και εμπορικές συνδιαλλαγές μεταξύ τους.

Γνωρίζετε πως η Τογιότα είναι από τις μεγαλύτερες πηγές εσόδων της χώρας σας. Οι άνθρωποι της Τογιότα στην Τουρκία είναι πολύ υπερήφανοι για την υψηλή ποιότητα των αυτοκινήτων που παράγονται εδώ. Εξάγουν σε περισσότερες από εκατό χώρες και κυρίως στην Ευρώπη.

Πληροφορήθηκα πως ο COVID-19 δεν επηρέασε καθόλου τη λειτουργικότητα του εργοστασίου. Η Τουρκία αποτελεί έφορο έδαφος για τις βιομηχανίες και οι εξαγωγές της μπορούν να ενισχυθούν εξαιτίας των στρατηγικών τοποθεσιών της χώρας.

Στην περιοχή της Μανίσα (Μαγνησία Μ. Ασίας), η Μιτσουμπίσι έχει πολύ καλές και σύγχρονες εγκαταστάσεις και κάνει πολλές εξαγωγές. Η Τουρκία δεν είναι μόνο κατασκευαστική βάση αλλά έχει μεγάλη εσωτερική αγορά. Αυτός είναι άλλος ένας λόγος που οι ιαπωνικές εταιρείες έρχονται εδώ. Επίσης, αυτό τον καιρό ενδιαφερόμαστε σε μεγάλο βαθμό να συνεργαστούμε με τους Τούρκους εταίρους μας στην Κεντρική Ασία και στην Αφρική.

Η Ιαπωνία χρειάζεται τη ζωτικότητα και την ενέργεια της Τουρκίας

Οι Ιάπωνες βλέπουν την Τουρκία σε διμερές πλαίσιο. Αλλά η Τουρκία αναπτύσσεται σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. Πρόκειται για ένα είδος παγκοσμίου κόμβου και αυτό σημαίνει δύναμη για την Τουρκία. Η Ιαπωνία χρειάζεται τη χώρα αυτή, τις εταιρείες της και τη σκληρά εργαζόμενη και πειθαρχημένη νεολαία της. Η Ιαπωνία, επίσης, χρειάζεται τη ζωτικότητα και την ενέργεια της Τουρκίας αλλά και η Τουρκία χρειάζεται την Ιαπωνία σε ότι αφορά τον σχεδιασμό, τη χρηματοδότηση και την τεχνολογία. Έχω πει πολλές φορές πως αν και η Τουρκία και η Ιαπωνία βρίσκονται γεωγραφικά αρκετά μακριά η μία από την άλλη, οι καρδιές μας βρίσκονται πολύ κοντά. Είμαστε δύο χώρες, μία καρδιά. Πραγματικά το νιώθω αυτό.

Πώς βλέπετε το ενδιαφέρον της Τουρκίας για την Ιαπωνία και την Ασία;

Η Τουρκία πρέπει να συνεργαστεί περισσότερο με χώρες της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, οι οποίες αναπτύσσονται συνεχώς. Καταλαβαίνω πως η Ευρώπη παραμένει πιο σημαντική, για την Τουρκία, ως εμπορικός εταίρος παραδοσιακά και ιστορικά, αλλά σκεπτόμενος το παγκόσμιο οικονομικό κέντρο βάρους παρατηρώ πως αυτό αρχίζει να γέρνει προς το μέρος της περιοχής των χωρών Ασίας-Ειρηνικού. Βέβαια, η Τουρκία έχει αργοπορήσει. Άλλωστε, η χώρα σας δεν είναι εύκολο να διεισδύσει στην ασιατική αγορά, διότι εκείνη βρίσκεται ήδη σε ιδιαίτερο επίπεδο ανάπτυξης. Δεν μπορώ να είμαι πολύ αισιόδοξος με την προοπτική αυτή, αλλά γνωρίζουμε πως για να αναπτυχθεί η Τουρκία περαιτέρω πρέπει να εμπλακεί περισσότερο με την Ασία. Έχω δώσει περισσότερες από δέκα διαλέξεις και πάντα λέω: «Γυρίστε το βλέμμα σας στην Ασία και ο καλύτερος εταίρος σας είναι, φυσικά, η Ιαπωνία».

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: hurriyetdailynews.com

 

ΠΗΓΗ


3 σχόλια:

ΑΡΡ. είπε...


Η Ιαπωνία χρειάζεται τη χώρα αυτή, τις εταιρείες της κ α ι τ η σ κ λ η
ρ ά ε ρ γ α ζ ό μ ε ν η κ α ι π ε ι θ α ρ χ η μ έ ν η ν ε ο λ α ί α
της. Η Ιαπωνία, επίσης, χρειάζεται τη ζωτικότητα και την ενέργεια της Τουρκίας αλλά και η Τουρκία χρειάζεται την Ιαπωνία σε ότι αφορά τον σχεδιασμό, τη χρηματοδότηση και την τεχνολογία.
.........................................................................

όπου ¨σκληρά εργαζομένη και πειθαρχημένη¨ είναι τα βιορομπότ ανθρωπομηχανάκια, ρυθμισμένα υπό του δημιουργού των να ζουν για να δουλεύουν δουλικά και μονοδιάστατα και όχι να δουλεύουν για να ζουν καλλιτεχνικά και πολυδιάστατα όπως εκ παραδόσεως οι ευγενείς μεσογειακοί λαοί.

Ο αρχαιοβάρβαρος διατλαντικός εσπέριος, πλην πλούσιος δια της δυνάμεως των όπλων, βορράς (Γερμανοαγγλικά φύλα εξ Ασίας προερχόμενα κι αυτά), αποκλειστικώς την προγονική των κοιτίδα, Ασίαν, αξιοποίησαν επενδυτικά-οικονομικά, μετά το β΄π.π. κυρίως. Όλην την Ασίαν μέχρι Τουρκίας, εκτός -εκδικητικά - από τον περιμεσογειακό χώρο, τον ευρωνότο βασικά, όπου επί χιλιάδες χρόνια είχε γεννηθή και ακμάσει ο σημερινός παγκόσμιος πολιτισμός. Τυχαίο;

¨Αυξάνεσθε¨γαρ ¨και πληθύνεσθε και κατακυριεύσατε (κατασφάξατε) ¨ και όχι εκπολιτίσατε και απελευθερώσατε την γην είπε σ' αυτούς ο δημιουργός θεός των. Περί τίνος τώρα θεού πρόκειται αυτός ίσως είναι αλλουνού και μη παπα-γάλου παπά ευαγγέλιο...



Ανώνυμος είπε...

Η σχέση αυτή εύκολα καταστρέφεται με μια ερώτηση.Πότε θα αναγνωρίσει η Ιαπωνία τη γενοκτονία των Κορεατών;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΑΝΩΝΥΜΟΣ : Η σχέση αυτή εύκολα καταστρέφεται με μια ερώτηση.Πότε θα αναγνωρίσει η Ιαπωνία τη γενοκτονία των Κορεατών;

Όταν αναγνωρίσουν και οι μογγόλοι της γενοκτονίες των Ελλήνων της Ιωνίας, της Κύπρου, των Αρμενίων και των άλλων λαών. Δηλαδή ...ποτέ.!!