ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΣΤΟ (ή πως θα την κάνεις να ουρλιάξει από γευστική ηδονή)
Επιτέλους σπίτι...μετά από πολλές μέρες στους δρόμους. Γράψτε την συνταγή:
2 αβοκάντο, ώριμα
1 ματσάκι. βασιλικό από την γλάστρα
αλάτι, πιπέρι και προαιρετικά τσιλι κατά βούληση
50 γρ. παρμεζάνα (προαιρετικά, αν πάει για μακαρονάδα)
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
2 σκελίδες. σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο μόνο και
1 -2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Όλα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν αλοιφή.Τέλος!.
Χρήσεις:
Στην μακαρονάδα πέστο Λυκαστρέζε
Μαζί με λίγη πρασινάδα, πχ μαρούλι, σαν αλοιφή για σάντουιτς καπνιστού σολωμού
Με 200γρ βρασμένα ρεβίθια που έμειναν και μπόλικο σουσάμι, (μέσα και αυτά στο μπλέντερ μαζί με την πέστο) , για άπαιχτο χούμους χωρίς ταχίνι, για την δίαιτα του γρήγορου μεταβολισμού (by Χέιλι Πομρόι) ή ως κυτταρινη-braker.
Στο τέλος σκουπίζεις τα χέρια σου στις καλές κουρτίνες του σαλονιού και την κάνεις να ουρλιάζει για όσα έχανε τόσα χρόνια.
Και οι διαιτολόγοι κλέφτες θα γίνουν;; ΕΔΩ .
Φώντας : Καλημέρα ευχαριστούμε για τη συνταγή ..σκούπισμα χεριών σε πετσετουλα στον ώμο τι ώρα τρώμε;;
Λυκ : Μην μου χαλάς την συνταγή!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου