ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

ΟΙ ΣΦΗΚΕΣ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ KAI KATI ΜΟΥΧΡΙΤΣΕΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΟΙ ΣΦΗΚΕΣ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ KAI KATI ΜΟΥΧΡΙΤΣΕΣ (Tsiforos style)
 
Πριν ανακαλύψει εκείνη η μουχρίτσα ο Φλωρίδης τα πρόστιμα για τούς "δικομανείς" είχε προηγηθεί πάλι ο παππούς ο Αριστοφάνης και του βγήκε πάλι από τα δεξιά του φλώρου.
 
Ένας Βδελυκλέωνας, κάτι σαν Φλωρίδης της τότε εποχής, έφτασε κατά τον Αριστοφάνη στο έργο του "Σφήκες", να φυλακίσει τον ηλιαστή δικαστή πατέρα του Φιλοκλέωνα στο σπίτι, για να τον εμποδίσει να παρευρίσκεται στο δικαστήριο. Μπας και έτσι τον θεραπεύσει από τη δικομανία του.
 
Όταν όμως οι συνάδελφοί ηλιαστές του Φιλοκλέωνα -ένας χορός από σφήκες- περνάνε από το σπίτι για να τον πάρουν, ο Φιλοκλέων προσπαθεί να δραπετεύσει μαζί τους. Ο γιος του όμως την τελευταία στιγμή τον εμποδίζει. Έτσι, επιδίδονται σε έναν αγώνα λόγων με κριτή τον χορό, προκειμένου να αποφασιστεί αν ο Φιλοκλέων θα πάει στο δικαστήριο ή όχι. Τελικά, ο Βδελυκλέων πείθει τον πατέρα του να μείνει στο σπίτι και να δικάζει τα «οικιακά» αδικήματα τα οποία διαπράττουν οι δούλοι του σπιτιού (περιλαμβανομένων και των σκύλων).
 
Έτσι αυτός, για να ξεχαρμανιάσει, κάνει μια αγωγή και δικάζει τον σκύλο του τον Αιξωνέα γιατί έκλεψε ένα κομμάτι τυρί από τον σκύλο Κυδαθηναιέα. 
 
(Επικοινωνιακή μπηχτή αυτή του πονηρού Αριστοφάνη για μια πρόσφατη, τότε, δίκη κατά την οποία ο Κλέων είχε κατηγορήσει τον στρατηγό Λάχητα ότι είχε δωροδοκηθεί από τους Σικελούς, εχθρούς των Αθηναίων, ότι δήθεν ετοιμάζονταν να υπογράψει μαζί τους μία τότε "συμφωνία των Πρεσπών" για να φέρει την Σικελία υπό την Αθηναϊκή Συμμαχία, παρέχοντας της και αεροπορική κάλυψη από την Τανάγρα. Στην πραγματικότητα όμως, αυτό πού ήθελε ο Κλέων, και αποκρύπτει συνειδητά ο μουχρο-Αριστοφανης, ήταν η πρόθεση του Κλέοντα να καλύψει τα χαίρια ενός συγγενή του, νομίζω πρωτοξάδελφου.Του Αλκιβιάδη, που τα έκανε μούτι στην Σικελική εκστρατεία, με αποτέλεσμα να περάσει μετά, via Sparti, όλη η Μεσόγειος στον γεωπολιτικό έλεγχο των Περσών.)
 
Παρά την πρόθεσή του να καταδικάσει τον σκύλο Αιξωνέα, ο Φιλοκλέων τελικά πείθεται από τον γιο του και αθωώνει - για πρώτη φορά στη ζωή του- τον κατηγορούμενο σκύλο ελλείψει κατηγορητηρίου και λοιπών αποδεικτικών στοιχείων, αφού το τυρί δεν βρέθηκε. Και έτσι δεν διαμαρτύρονται οι ανά τους αιώνας δικαιωματιστές των ζώων του τύπου "Το μικρό σπίτι στο Πρασινάλογο λιβάδι" μαζί με τους vegan, και ποιος τους ακούει αυτούς μετά...Του αρκούσε βλέπεις πού βγήκε η βρώμα στην πιάτσα των σκύλων, όπερ θα μπορούσε μετά να διεκδικήσει την πλειοψηφία το Αριστοκρατικό Κόμμα Σκύλων, στο οποίο ως γνωστόν, ανήκε και ο Αριστοφάνης, η μουχρίτσα, ως ιδεολογική τάση των κρυπτοΣημητικών της τότε εποχής στο Δημοκρατικό κόμμα του Περικλή.
 
Στο τέλος, ο Φιλοκλέων παραιτείται από τα δημόσια αξιώματα του και συνηθίζει στην καινούρια του ζωή, αφού πριν κάνει δίαιτες και botox και του πεταχτούν τα αυτιά αλά Καμμένος σαν ραντάρ για F35. Και το γυρίζει μετά στα γλέντια, τα μεθύσια και κάθε λογής καλοπέραση, αφού είχε πράξει το πατριωτικό καθήκον του. Που και που μόνο, δίνει και καμιά συνέντευξη στον τότε ΑΝΤ1 με φόντο τον Παρθενώνα (για τις ψήφους του κόμματος της απτέρου Νίκης), έτσι για την υστεροφημία του.
Έχει πλέον οριστικά γιατρευτεί από το πάθος της δικομανίας.
 
Για το αν τα είχε "πάρει" ο Αλκιβιάδης από τους Τραμπικους της τότε εποχής, αυτούς που δούλευαν με καμουφλάζ υπέρ των τότε Πουτινικών της Περσίας, οι ιστορικές έρευνες ακόμα συνεχίζονται. Ο Αριστοφάν και οι φαν του δεν λένε τίποτα περί αυτού. Οι μουχρίτσες...
 
Αρχαία όμως θέματά αυτά, όποτε μην δίνεις σημασία. Σύρε όμως, αν θες, να τα δεις live το άλλο ΠΣΚ στην Επίδαυρο.

Καμία πρωτοτυπία γμτ...ΕΔΩ.
 
Το πως γλυτώσαμε τότε να γίνει ο Παρθενώνας καζίνο αλά Ελληνικό, τα είπε ο Τσιφόρος σε άλλο χρονογραφημα...Άγιο είχαμε τότε...🤣  ΕΔΩ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν βλέπετε τηλεόραση κ.Λύκαστρε, αλλά έχει βγει μια διαφήμιση για μια ελεύθερη μεταφορά του έργου από κάποιο ΔΗΠΕΘΕ, όπου κάνουν όλοι "βζζζζ", και κλείνει με μία που λέει "είναι τραγικό" με φωνή σοπράνο, η καλύτερη διαφήμιση για να ΜΗΝ πας στην παράσταση.......
Σ'ότι αφορά τον πολύπαθο Παρθενώνα, κάπου είχα διαβάσει ότι ήταν να γίνει το παλάτι του Όθωνα, αλλά επικράτησε η λογική (!!!!!!!!!!!!!!;;;;;;;) μέχρινα έρθει η τσιΜενδώνη να το κάνει υπάιθριο πάρκιν, να είναι σε αρμονία με τον κάκιστο γκρίζο όγκο του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, που είναι αταίριαστο με οτιδήποτε άλλο τριγύρο, και θυμίζει τις πολυκατοικίες-πάρκιν
Ξενοδόχωφ

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=3lTAwk5VXq4

Απλός ανώνυμος σχολιαστής