ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Bloomberg: Φυσικό αέριο στη Μαύρη Θάλασσα η «έκπληξη» του Ερντογάν

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Όλα αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας.!! Που ακούστηκε να ανακοινώνει ο Ερντογάν ότι βρήκε αέριο στον Εύξεινο Πόντο και να καλεί την Δύση να τον στηρίξει έναντι της Ρωσίας για να "απεξαρτηθεί" από ρωσικές πηγές ενέργειας...και προτείνει αγωγό μέσω Βουλγαρίας προς Γερμανία..!!! Καλά έχει βρει τόσο αέριο που μπορεί να το εξάγει κιόλας;;; χα χα Πάντως αν θέλει αέριο σε μεγάλες ποσότητες και φθηνό θα του προτείνω να βάλει τους μογγόλους να τρώνε κάθε μέρα 5 πιάτα φασολάδα ....το τι αέριο θα μαζέψει δεν λέγεται , είναι το λεγόμενο βιοκαύσιμο .! χα χα χα 

Ενεργειακούς πόρους στη Μαύρη Θάλασσα, πιθανότατα φυσικό αέριο, φαίνεται πως βρήκε η Τουρκία, αναφέρει το Bloomberg.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Τουρκία έχει κάνει μια σημαντική ανακάλυψη στη Μαύρη Θάλασσα, η οποία μάλλον έχει να κάνει με την ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου, όπως αναφέρουν δύο ανώνυμες πηγές τους.
Ο Ταγίπ Ερντογάν νωρίτερα σήμερα έκανε δηλώσεις αναφέροντας πως θα ανακοινώσει μια «έκπληξη» την Παρασκευή.
Παράλληλα ο Τούρκος πρόεδρος ορκίστηκε να συνεχίσει τις έρευνες για ενέργεια στα «αμφισβητούμενα νερά της Μεσογείου που έχουν προκαλέσει αντιπαραθέσεις στην ΕΕ», όπως τα αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο Ερντογάν δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για όσα σκοπεύει να ανακοινώσει, ωστόσο, όπως σημειώνει το Bloomberg, η τουρκική λίρα εμφανίστηκε ενισχυμένη έναντι του δολαρίου μετά την είδηση αυτή.
Αξίζει να σημειωθεί πως τον περασμένο μήνα, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ είπε πως το ερευνητικό σκάφος «Φατίχ» ξεκίνησε έρευνες στην αποκαλούμε ζώνη «Tuna-1» η οποία και βρίσκεται στην δυτική ακτή της Μαύρης Θάλασσας στην Τουρκία.
Παράλληλα το δημοσίευμα κάνει αναφορά στην ένταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ανατολική Μεσόγειο, ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα - Κύπρο. Τονίζει μάλιστα ότι η Γαλλία έχει αυξήσει την στρατιωτική της παρουσία στην περιοχή, ενώ λόγος γίνεται και στις πρόσφατες επιθετικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου.

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

Μμ. είπε...


Κλανογόνα όνειρα τουρκοκλασομπανέρας θερινής (Αυγουστιάτικης) νυκτός.

Ας ψάξοι πρώτα να βγάλει τα Λημνοχύσια απ' την Κεμαλοκωλάθρα του!