ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Χωρίς ιδιωτικότητα και χωρίς ιδιοκτησία: Ο κόσμος το 2030 Σύμφωνα με το WEF

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Πάμε στα σοβαρά τώρα. Διάβαζα ΕΔΩ , ότι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) και οι συνεργάτες του θέλουν να οδηγήσουν τον κόσμο σε μια Νέα Εποχή χωρίς ιδιοκτησία ή ιδιωτικότητα.!!

Φυσικά τα έχω πει και προβλέψει και στο παρελθόν όταν σας μιλούσα για το Πολίτευμα του Σετ/Τυφώνα , και για τα τραπεζικά Σοβιέτ που έρχονται...αλλά είναι καλό να τα λένε κάποιοι πιο ειδικοί.Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) και τα σχετιζόμενα με αυτό ιδρύματα, σε συνδυασμό με λίγες κυβερνήσεις και μερικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας αυτό θέλουν. Αξίες όπως το πρωτείο του ατόμου, η ελευθερία και η επιδίωξη της ευτυχίας διακυβεύονται, και ετοιμάζονται να απορριφθούν υπέρ του κολεκτιβισμού και της επιβολής ενός «κοινού καλού», όπως αυτό θα ορίζεται από μια αυτοανακηρυγμένη ελίτ τεχνοκρατών. 
 
Αυτό που πλασάρεται στο κοινό ως υπόσχεση για ισότητα και οικολογική βιωσιμότητα είναι στην πραγματικότητα μια βάναυση επίθεση στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ελευθερία. Αντί να χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες ως μέσο βελτίωσης της ζωής, το Great Reset επιδιώκει να χρησιμοποιήσει τις τεχνολογικές δυνατότητες ως εργαλείο υποδούλωσης. Σε αυτή τη νέα παγκόσμια τάξη, το κράτος θα είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης των πάντων. Αφήνεται στη φαντασία μας το ποιοι θα προγραμματίζουν τους αλγόριθμους που θα καθορίζουν την κατανομή των αγαθών και των υπηρεσιών.
 
"... Εάν η πρόβλεψη του WEF πραγματοποιηθεί, οι άνθρωποι θα πρέπει να νοικιάζουν και να δανείζονται τα αναγκαία από το κράτος, το οποίο θα είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης όλων των αγαθών. Η προμήθεια αγαθών θα κατανέμεται σύμφωνα με ένα κοινωνικό point system. Τα ψώνια με την παραδοσιακή έννοια θα εξαφανιστούν, όπως και οι ιδιωτικές αγορές αγαθών. Κάθε προσωπική κίνηση θα παρακολουθείται ηλεκτρονικά..."
 
Τι σας έγραφα εγώ ΕΔΩ, κάντε μια σύγκριση να δείτε πόσο παρόμοια είναι αυτά τα δύο αποσπάσματα.
 
"...Ο λόγος λίγο έως πολύ είναι πλέον εμφανής θα γίνουν οι εξουσιαστές και οι κυβερνήτες της παγκόσμιας οικονομίας και θα εγκαθιδρύσουν ένα νέο ιδιότυπο τραπεζικό σοβιετ όπου κανείς δεν θα πεινά κανείς δεν θα είναι δίχως στέγη κανείς δίχως δουλειά αλλά όποιος αντιδρά θα εξαφανίζεται όποιος δημιουργεί θα αφανίζεται όποιος σκέφτεται θα πεθαίνει..."

Κάπως έτσι φαίνεται ότι βαδίζει η ανθρωπότητα.Αν είναι αυτές οι μόνες δυνατότητες της, το ερώτημα είναι τί μπορεί να πράξουν τα μεμονωμένα άτομα; Τίποτε απολύτως........ Θα ελπίζουμε όμως πάντα να εμφανιστεί ένας νέος Ηρακλής, που θα κάνει τους δέκα η περισσότερους άθλους αυτή την φορά και θα μας απαλλάξει από τα δεινά, χαράζοντας μία νέα πορεία για την ανθρωπότητα..


21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανθρώπινη αναβάθμιση και ψηφιακός ανθρωπισμός, ενδιαφέρουσα συνέντευξη για να κατανοήσουμε τι σχεδιάζουν σε συνδυασμό και με τα όσα αναγράφονται στην κύρια ανάρτηση.
Οι σχεδιασμοί δεν σημαίνουν ότι θα γίνουν και πραγματικότητα, το να θες να γίνεις ίσο Θεός και να ελέγξεις το γονίδιον του Διός Νού δεν είναι κάτι που μπορεί να μείνει χωρίς απάντηση στο σύμπαν.

https://www.youtube.com/watch?v=wEAfNbqj3HQ

ΚΙΜΩΝ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλε Κίμων...μιλάνε στο βίντεο για "αναβάθμιση" , αυτό που δεν λένε είναι ότι όλοι οι άνθρωποι δεν "τρέχουμε το ίδιο πρόγραμμα".!! Για παράδειγμα αν πας να κάνεις αναβάθμιση με ένα πρόγραμμα windows 10 ενώ ο υπολογιστής σου τρέχει/δουλεύει με windows 7 θα πάρεις ένα μήνυμα ΑΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ.!! Και το πρόγραμμα σου μετά ενδέχεται να μην λειτουργεί σωστά μετά την αναβάθμιση.

Βιολογικά, ψυχικά, πνευματικά, ακόμα και σε επίπεδο d.n.a ΔΕΝ έχουμε όλοι οι άνθρωποι το ίδιο.."πρόγραμμα". Κάποιοι είμαστε ΠΙΟ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΑ..."αναβάθμιση" χρειάζονται τα μη ανθρωποειδή θηλαστικά δίποδα σαν τους τούρκους.!! Ναι αυτοί όντως χρειάζονται την αναβάθμιση τους.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλε Κίμων...θέλουν να μας κάνουν άψυχα ρομπότ, δίχως συναισθήματα, χωρίς τίποτε το ανθρώπινο, απλά αναλώσιμα ανταλλακτικά .Τα ρομπότ δεν έχουν ανάγκη μιας ζεστής ανθρώπινης επαφής. Και τίποτε δεν συγκρίνεται με την ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΠΑΦΗ. Η ανθρώπινη επαφή ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΕΙ την ανθρώπινη ΣΥΝΟΧΗ...αυτά δηλαδή που σήμερα θυσιάζουμε στο όνομα της δήθεν υγειονομικής κρίσης.

Ας μην θυσιάσουμε την ΑΝΘΡΩΠΙΑ μας για να παραμείνουμε δήθεν υγιείς, διότι η ανθρωπιά μας είναι απαραίτητο συστατικό της υγείας. Και η υγεία δεν είναι η απουσία ασθένειας , αλλά η ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΨΥΧΗΣ, στους ΓΝΗΣΙΟΥΣ ανθρώπους τουλάχιστον...διότι έχουμε και τους κεκρωπίδες τούρκους. :))

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς έτσι, σχεδιάζουν την διασύνδεση Ανθρώπου μηχανής και το λένε αναβάθμιση, έτσι ώστε να μετατρέψουν τους ανθρώπους σε πλήρη άβουλα όντα, ελεγχόμενα, πειθήνια και εξαρτώμενα από αυτούς (κράτος κλπ).
Λόγω του ότι συντελείται η φυσική αναβάθμιση του ανθρωπίνου είδους από το Σύμπαν μέσω των ενεργειών που καταφθάνουν στην Γαία, έχω την εντύπωση ότι αυτό ακριβώς θέλουν να εμποδίσουν και να ελέγξουν. Σήμερα τα παιδιά που γεννιούνται είναι ήδη αναβαθμισμένα και όταν τους δοθεί η απαραίτητη παιδεία κάνουν θαύματα.

ΚΙΜΩΝ

ΜΙΧΑΛΗΣ είπε...

Στους Δελφούς υπήρχαν τα παραγγέλματα ΓΝΩΘΙ Σ'ΑΥΤΟΝ και ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ.

Δηλαδή γνώρισε τον εαυτό σου και μάθε τα όριά σου.

Εάν κάτι απεχθάνεται ο Θεός των Ελλήνων, αυτό είναι η ΥΒΡΙΣ.

Εκ της ΥΒΡΕΩΣ προέρχεται και το ΥΒΡΙΔΙΟΝ, δηλαδή το ...μπασταρδεμένο.

Παγκοσμιοποίηση, ανοικτά σύνορα, φυλετικές επιμειξίες, μετανθρωπισμοί και λοιπές αντιφυσικές/ανθελληνικές πρακτικές και ιδεοληψίες συνιστούν την ΚΑΤ'ΕΞΟΧΉΝ ΥΒΡΙΝ.

Αλλά την ΥΒΡΙΝ ακολουθεί η ΝΕΜΕΣΙΣ. Νομοτελειακά. Αναπόφευκτα.

Τι μας λέγει η Ελληνική Μυθιστορία ;;

Μας λέγει ότι όλοι οι Ηλιακοί Ήρωες των Ελλήνων εξολοθρεύουν ΕΡΠΕΤΑ και ΥΒΡΙΔΙΑ.

Δράκους, Ύδρες, Σφίγγες, Χίμαιρες, Φίδια, Κερβέρους κλπ κλπ.

(Μαζί με τους ανθρώπους/οπαδούς/υπηρέτες τους φυσικά)...

Γιατί νομίζετε ότι ο Δίας εκαλείτο ΣΩΤΗΡ ;;

Ποιούς έσωσε ;; Από ΤΙ τους έσωσε ;;

Γιατί νομίζετε ότι οι Πανάρχαιοι Πρωτοέλληνες έχτιζαν τα Κυκλώπεια Τείχη ;;

Γιατί έμπαιναν σε τόσο κόπο, εφόσον - μας λένε σήμερα - εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν πολιορκητικές μηχανές και οι άνθρωποι ήταν "πρωτόγονοι" ;;

Μέχρι το 12.000 πΧ υπήρχαν ακόμα επάνω στην Γη τα γιγαντιαία ερπετά.

ΔΕΝ εξαφανίστηκαν όλοι οι δεινόσαυροι πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια - όπως μας λένε.

Διαβάστε για την "προιστορική" γλυπτοθήκη των ερπετών που βρέθηκε στο ACABARO του Μεξικού, για την οποία οι "επίσημοι" αρχαιολόγοι προσπάθησαν να πουν ότι ήταν δήθεν "φάρσα"..

Προσθέστε στα γιγαντιαία ερπετά και τα υβρίδια που δημιούργησε το βλάσφημο Κρόνιο ιερατείο, και θα πάρετε μια εικόνα για το ΤΙ αντιμετώπισαν οι πρόγονοί μας - μαζί με τους Ηλιακούς θεούς τους.

Θέλουν...παγκόσμιο RESET οι οπαδοί του Τυφώνα/Σετ ;;

Δεν έμαθαν το μάθημά τους εδώ και 12.000 χρόνια ;;

Ε, λοιπόν θα (ξανα)δουν το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ RESET των Αστρομηχανικών !

Το ζητάνε και θα τους έρθει !!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Πρός ώρας φίλε Μιχάλη..πήραμε ένα πολύ μικρό μίνι Reset στο ίντερνετ(πριν λίγο)...αν το κατάλαβε κανείς.!! Για πολύ λίγο είχε πέσει το σύστημα και είχαν εξαφανιστεί ιστολόγια και ιστολόγια εδώ στην Ελλάδα.!! Κάνουν πρόβες...για την ώρα που θα πάρουν το σύνθημα να ρίξουν το ίντερνετ. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι..ήδη σκέφτομαι να ανοίξω ακόμα έναν ΖΕΥ ΕΛΑΥΝΩΝ σε πλατφόρμα που να μην ελέγχεται από τα εδώ λαμόγια. Διότι στο μέλλον έχω να τους σούρω πολλά.!!

ΑΡΡΙΩΝ είπε...



Ακριβώς αυτό διηρωτώμην κι εγώ τώρα βρε Λ.
Έστειλα ένα ηλεκσχόλιο προ ολίγου κι αντ' αυτού είδα μια Βητόσχημο ¨μαρμάγκα.¨¨ Έκανα περιήγησι περαιτέρω στα σχόλια και των άλλων των άρθρων το αυτό κι εκεί.
Φαίνεται, τα σχόλια ιδιαιτέρως, του Ζ.Ε. ενοχλούν πολύ εκεί ψηλά,
κυρίως τώρα που εισήλθεν εις τον διαλεκτικόν στίβον μας και
ο εξαίρετος Μιχαήλιος όπως τον αποκαλώ εγώ.
Όστις Μιχ., παρεπιπτόντως, και δια του τελευταίου του σχολίου και των συμπερασμάτων του περί υβριδιοτεράτων και Ηλιελλήνων εξεπέρασεν ίσως εαυτόν και ημάς.
Και επί των οποίων θα ηθελα κι εγώ προσθείναι τα εξής:
Ο ανθρωπομορφισμός των Ελλήνων θεών δεν ήτο άνευ σοβαρού λόγου.
Ήθελε αυτό το μήνυμα μεταδούναι και δηλώσαι: Ότι οι ουράνιοι αποθανατισθέντες ανθρωποθεοί πατέρες των Ελλήνων
όπως και οι γήινοι υιοί και πολιτισμικοί απόστολοί των
είναι αμιγείς και όχι μεμειγμένοι άνθρωποι κατά την μορφήν-εικόνα (εικ-οσαδάκτυλοι, θεο-είκ-ελοι) όπως και την όψιν-ειδήν (θεοειδείς)
και μάλιστα πανεύμορφοι-κάλλιστοι(πρβ. καλλιστεία.)

Η απέχθεια πάλι και καταστρεπτική μανία του πρωτοχριστιανισμού αλλά και αργότερον των εικονομάχων, επί τη προφάσει της ειδωλολατρίας, ήτο προσχεδιασμένη και κατευθυνομένη εντέχνως υπό των κρυπτοσατανικών και υβριδομόρφων-πρωτεϊκών ιερατείων ίνα:
συ τω χρόνω γενοκτονηθή και εκλείψη το ανθρώπινον είδος (Έλληνες) από προσώπου γης όχι μόνο ως φυσική παρουσία αλλά και ως πολιτισμική παραγωγή, κληρονονομιά και αρχαιολογική μνήμη (μαρμάρινοι και μεταλλικοί ανδριάντες θεών αλλά και ανθρώπων).
Και αυτό ίνα κενωθή και μείνη το γήινον έδαφος ελεύθερον και αποκλειστικώς δια τους σατανικούς, υποχθονίως έτι ζώντας αλλά και ουρανίους, πιθανόν, ερπετοειδείς ¨άρχοντας¨ και τους υβριδικούς υπηρέτας των ως μηδέποτε υπό ανθρώπων κατοικηθέν.
Διό και εις την χριστιανικήν μυθολογίαν ο σατανάς εμφανίζεται ως τράγος ή Έλλην θεός Παν (μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια) ήτοι συγκεκαλυμμένος δράκων (και ίνα μη τρομάξωσι εκτός ελέγχου τα ανυποψίαστα πρόβατα.)

Περαίνων επισημαίνω και αυτό: Ο ζωομορφισμός των θεών της αρχαίας, Αιγυπτιακής κυρίως, θρησκείας - Αιγύπτιος υπήρξε άλλωστε και ο πολυμορφικός Πρωτεύς - ει μη τι άλλο, υποκρύπτει και την μεγάλην επιρροήν των μισανθρώπων αυτών ερπετοϋβριδικών ιερατείων τα οποία ως φαίνεται παίζουν επί τω ημερών μας το τελευταίο τους για την ολικήν κυριαρχίαν και της επιφανείας της γης αποκαλυπτικό των χαρτί.
Δεν θα προλάβωσι να τους βγή.
Ποτέ, άλλωστε, στο παρελθόν δεν πρόλαβαν.
Κάτι πολύ μεγάλο γαρ και πολύ μακρινό τους προλάβαινε πάντα
και τους ξανάχωνε βαθιά μέσα στην γη όπου και ο φυσικός, σκοτεινός των
κολάσιμος χώρος.
Όπερ και, εκ νέου, επαναληφθήσεται.
Γένοιτο!

Ανώνυμος είπε...

Αφιερωμένο στους Ηλιακούς φίλους του παρόντος Ιστολογίου
https://www.youtube.com/watch?v=Q33Tm9tlrN8

ΚΙΜΩΝ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Σε ευχαριστούμε πολύ φίλε Κίμων...δεν το είχα ξανακούσει είναι η αλήθεια το συγκεκριμένο τραγούδι.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ΑΡΡΙΩΝ,

Οι Αργοναύτες που επικαλούντο τον Πρωτέα στους όρκους τους [Αργοναυτικά Ορφέως 335-361]άραγε τον θεωρούσαν προϊστάμενο ερπετοϋβριδικού ιερατείου;

Όταν ο Λυκόφρων τοποθετεί τον Πρωτέα κυρίως στην Παλλήνια της Θράκης τι να υποθέσουμε;

Όταν ο Πλούταρχος θεωρεί τον Πρωτέα εφευρέτη των Ελληνικών γραμμάτων "Τους τύπους είναι της επί Πρωτεί βασιλεύοντι γραμματικής" τι να υποθέσουμε;

Ή τέλος να αμφισβητήσουμε τον Ευριπίδη ο οποίος έγραφε ότι ο Πρωτεύς όταν ζούσε ήταν ο εξουσιαστής της γης "Ο Πρωτεύς δ'ότ'ἐζη, της γης τύραννος ην"
και επιπλέον το γεγονός ότι ήταν ο πατέρας του Περσέως; Ήταν ο Περσεύς προϊστάμενος ερπετοϋβριδικού ιερατείου;


ΕΡΙΩΠΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Λύκαστρε καλά κάνεις και μας υπενθυμίζεις την παρασιτική ύπαρξη διαφόρων κηφηναριών τύπου World Economic Forum και άλλων συναφών παραμυθομάγαζων δίπλα στις οργανωμένες συμμορίες τύπου Κ.Κ.Κίνας, Ε.Ε., Πολιτικό τσίρκο Η.Π.Α. Ηνωμένα Έθνη, Π.Ο.Υ., κράτη απατεώνες κλεφτρόνια και σαλταδόροι τύπου Τουρκίας, Θεοκρατικές κολάσεις τύπου Ιράν και Σ.Αραβίας.
Σε όσα παρουσιάζουν όλοι αυτοί οι απατεώνες ξεχώρισα μία μόνο δήλωση μιάς γυναίκας, που έρχεται σε αντίθεση με όσα λένε όλοι οι υπόλοιποι, και η οποία λέει ότι από εδώ και εμπρός ο κάθε άνθρωπος θα πρέπει να γίνει εργοδότης του εαυτού του, δηλαδή να βγάζει το ψωμάκι του με όποιο τρόπο μπορεί. Αυτό πρέπει να κάνει και ο κάθε Έλληνας και Ελληνίδα.

Στα Τυφαόνια κάτεργα των Υπερβορείων ιερέων του Απόλλωνος όταν τέλειωναν οι εργασίες και δεν χρειαζόντουσαν άλλο τους "δούρους" τους εκτελούσαν εκατό-εκατό διότι τα αφεντικά δεν ήταν διατεθειμένα να τους δώσουν ούτε μία χούφτα φαγητο.
Ακριβώς το ίδιο είχε συμβεί και στην Αίγυπτο την εποχή που κυβερνούσε ο καταχθόνιος Σκυθικός Πτώος Απόλλων στην εποχή που όρμησαν πανικόβλητοι οι ξένοι εργάτες να διαφύγουν από τους Κοπρώνες του τρισάθλιου Πανός στην Αίγυπτο. Μιλάμε για την Έξοδο των Σπαρτών ή Καδμείων σε Αφρική Ασία και Ευρώπη. Στις μέρες μας οι άστεγοι και οι άνεργοι στο μεγάλο υπερατλαντικό τσίρκο συλλαμβάνονται και χαρακτηρίζονται φορείς του Κορονοϊού, τα υπόλοιπα τα γνωρίζουν όλοι, δηλαδή που καταλήγουν.
Η Ελλάδα μπορεί να θρέψει τον λαό της και να περισσέψει αρκεί να ασχοληθούν περισσότεροι άνθρωποι με την γη.
Διαφορετικά αν περιμένει σωτηρία από τους παραπάνω αναφερθέντες απατεώνες την τύχη των δούρων στα Τυφαόνια του ολέθριου Απόλλωνος θα έχει.

ΕΡΙΩΠΑΣ

Ανώνυμος είπε...


@ΚΙΜΩΝ

Την θερμή μου καλημέρα.
Από τα πιο αγαπημένα μου ελληνικά.
Ξεχάστηκε τελευταία χρόνια ...
Να είσαι καλά Κίμωνα που μου το θύμησες.


Μάριος -.-

Μμ είπε...


Ε προς ΑΡΡ.

Οι Αργοναύτες που επικαλούντο τον Πρωτέα στους όρκους τους [Αργοναυτικά Ορφέως 335-361]άραγε τον θεωρούσαν ;

.........................................................................

Δια το ¨προϊστάμενο ερπετοϋβριδικού ιερατείου¨ ¨συ είπας¨, σεβαστέ Ε.

Εγώ απλώς επεσήμανα την μεταμορφωτικήν του Πρωτέως δεινότητα, σκοτεινήν επιστήμην την οποίαν οι Ατλάντιοι (Ποσειδώνιοι) γενετισταί δια γενετιστικών πειραμάτων ανήγαγον εις υψηλήν πλην παρά φύσιν (εξ ού και Ύβρις) τέχνην τερατογονίας δι ής βρίθει η αρχαιοελληνική Μυθολογία και όχι μόνον.

Εις επίρρωσιν δε τούτου παραθέτω το ότι ο Πρωτεύς ήτο, χμ, υιός του θεού Ποσειδώνος (1) (πρβ. Ποσειδωνία, Ατλαντίς, αντίπαλος και ηττηθείσα υπό ηλιακών Αθηναίων κατά την βύθισιν της Ατλαντίδος και της Αιγηίδος)

Εν Χαλκιδικήι δε ο περί ού ο λόγος απέκτησε δυο υιούς (Πολύγονον, Τηλέγονον) οι οποίοι προκαλέσαντες τον ηλιακόν Ηρακλή κατ' εντολήν της θεάς Ήρας εφονεύθησαν υπ' αυτού,
αλλά και μιαν κόρην την Καβειρώ ήτις εγέννησε τους Καβείρους (πρβ. Καβείρια μυστήρια, Καμπάλα, λίθος Καάβα) και τριών νυμφών υπό του θεού Ηφαίστου, όλα αυτά ανατολικής σεληνιακής-κρονείας καταγωγής και εμπνεύσεως και καθόλου ηλιακής-δίας ελληνικής. (2)
..................

ΠΗΓΑΙ:

(1) Ψευδο Απολλόδωρος, (Βιβλιοθήκη 2 5 9)
Λυκόφρων ( Αλεξάνδρα)

(2) Στράβων (Γεωγραφικά 10 3 21)







΄η ία


ΜΙΧΑΛΗΣ είπε...

@ ΕΡΙΩΠΑΣ :

Φίλε ΕΡΙΩΠΑ, θα πρέπει να έχουμε υπ'όψιν μας ότι η πραγματικότης τότε ήταν περίπλοκη, όπως ακριβώς και σήμερα.

Όπως σήμερα πχ υπάρχουν Έλληνες το γένος που προδίδουν συνειδητώς την Πατρίδα συνεργαζόμενοι με τους εχθρούς, κατά τον ίδιο τρόπο υπήρχαν και τότε συνεργαζόμενοι με το Κρόνιο ιερατείο.

Αντιστρόφως δε υπήρχαν και μη Ελληνογενείς οι οποίοι συμμαχούσαν με τους Ηλιέλληνες, όπως και στην σημερινή εποχή υπήρξαν πχ Γερμανοί φιλέλληνες, παρόλο που η φυλή τους είναι διαχρονικός εχθρός του Ελληνισμού.

Ακόμα και εντός του Κρονίου ιερατείου υπήρχαν - και υπάρχουν - αντιμαχόμενες παρατάξεις.

Υπήρχαν συνεχώς αποστασίες και μετακινήσεις από πλευρά σε πλευρά - όπως και σήμερα - αλλά πάντως οι γενικές διαχωριστικές γραμμές των στρατοπέδων υφίσταντο ( και υφίστανται ).

Θα θυμάσαι πχ ότι ο Δίας δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει τον Εκατόγχειρα Βριάρεω ( κλασικό ερπετο'υ'βρίδιο ) για να καταστείλει την εξέγερση των άλλων Ολυμπίων εναντίον του...μήπως αυτό αναιρεί το ότι ο Δίας είναι ο Υπέρτατος Ηλιακός Θεός ;;

Όσο για τον Πρωτέα, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι έχουμε να κάνουμε με όντα που χειρίζονται την υλοενέργεια με τρόπους αγνώστους εις ημάς.

Η αλλαγή μορφής αποτελεί ιδιότητα ΚΑΙ των Ολυμπίων, όπως δείχνουν οι διάφορες μεταμορφώσεις του Διός και των υπολοίπων.

Αλλά από πού προκύπτει ότι ο Πρωτέας ήταν πατέρας του Περσέα ;;

Είμαστε λάθος όλοι εμείς που πιστεύουμε ότι ήταν γιος του Διός και της Δανάης ;;

Εάν μάλιστα ξαναδιαβάσουμε τον τρόπο συλλήψεως του Περσέως, θα πειστούμε ότι ήταν ο ΚΑΤ'ΕΞΟΧΗΝ Ηλιακός Ήρωας.

Ο Δίας μεταμορφώθηκε σε ΧΡΥΣΗ ΒΡΟΧΗ για να συνευρεθεί με την Δανάη, μας λέγει η Ελληνική Μυθιστορία.

Τι ακριβώς ήταν αυτή η ΧΡΥΣΗ ΒΡΟΧΗ ;; Γιατί μια "βροχή" να είναι "χρυσή" ;;

Ο ΧΡΥΣΟΣ είναι το μέταλλο που συμβολίζει τον Ήλιο, λόγω του χρώματός του και της αφθαρσίας του.

Η ΒΡΟΧΗ είναι ο Ενεργειακός ΚΑΤΑΙΩΝΙΣΜΟΣ.

Και η ΧΡΥΣΗ ΒΡΟΧΗ είναι ο ΚΑΤΑΙΩΝΙΣΜΟΣ Ενεργείας, ο εκ του ΗΛΙΟΥ προερχόμενος.

Δηλαδή η σύλληψις του Περσέως συνέπεσε με μια Ηλιακή Έκλαμψη, η οποία "προίκισε" το νεογέννητο με την απαραίτητη ενέργεια για την Ηρωοποίησή του.

Αυτό το ερμηνευτικό σχήμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ολόκληρη την Ελληνική Μυθιστορία, και να μας δώσει πληθώρα πληροφοριών...

Αλλά πλατιάζω και ζητώ την συγνώμη σου.

Εδώ θα είμαστε και θα ανταλλάσσουμε τις απόψεις μας...

Ανώνυμος είπε...

Λέω λοιπόν, φίλε ΑΡΡΙΩΝ, αν ο Απολλόδωρος είναι πράγματι "Ψευδο Απολλόδωρος", τότε δεν ισχύουν όσα έχει γράψει γιά τον Πρωτέα. Αν όμως είναι ορθά, κάτι που πολύ αμφιβάλλω, τότε χάνουμε τους Αργοναύτες που τον επικαλούνται στους όρκους τους. Μας τους παίρνουν αμαχητί οι Άτλαντες. Διαλέγουμε και παίρνουμε εδώ.
Υπάρχει περίπτωση ο Πρωτεύς να μην υπήρξε ποτέ με ανθρώπινη μορφή; Να είχε δηλαδή εκείνη τη παράξενη υπόσταση που περιγράφει ο Νόννος για αυτόν;
Διότι και η "Αρμονία" της εποχής του που κατάφερε και οικειοποιήθηκε ο Κάδμος Ερμής αναφέρεται και αυτή όχι ως άνθρωπος αλλά ως "δόμος".
Όσο για τη τύχη των παιδιών του, προσωπικά θέτω θέμα αν ήταν πράγματι άνθρωποι και όχι κάτι "άλλο", που ο Λύκαστρος πρόθυμα θα μας το εξηγούσε αν του το ζητήσουμε.

ΕΡΙΩΠΑΣ



ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΜΙΧΑΛΗΣ : μήπως αυτό αναιρεί το ότι ο Δίας είναι ο Υπέρτατος Ηλιακός Θεός ;;

Aγαπητέ Μιχάλη, άλλο Δίας και άλλο Ζεύς. Ο Υπέρτατος Ηιακός θεός είναι ο ΖΕΥΣ. Το μαρτυράει και το όνομα του.

"Ὁ μὲν δὴ μέγας ἡγεμὼν ἐν οὐρανῷ Ζεύς, ἐλαύνων πτηνὸν ἅρμα,πρῶτος πορεύεται, διακοσμῶν πάντα καὶ ἐπιμελούμενος: τῷ δ᾽ ἕπεται στρατιὰ θεῶν τε καὶ δαιμόνων, κατὰ ἔνδεκα μέρη κεκοσμημένη. μένει γὰρ Ἑστία ἐν θεῶν οἴκῳ μόνη."
Σωκράτης, [Πλάτωνος 'Φαίδρος', 246e]

Ο ΖΕΥΣ είναι ο Ήλιος όσο για την λέξη στρατιά θεών..βάλε πλανήτες...11+1 =12 Ορίστε ένα Ηλιακό σύστημα. Το όνομα Δίας το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τον ΙΕΥ ή ΖΕΥ.Αν διαβάσεις Λυκόφρονα στον 335ο στοίχο , μας λέει ότι ο Πρίαμος θυσιάζεται πάνω στον βωμό του Αγαμέμνονα, ο οποίος λατρεύεται ως θεός Δίας όπου έχουν βάλει το πόδι τους οι εισβολείς βάρβαροι Πελοπίδες.Ο Αγαμέμνων λατρεύονταν ως Δίας σε πολλά μέρη της αρχαίας Ελλάδος.
Άλλο Δίας και άλλο ΖΕΥΣ κάποτε τους βασιλείς τους αποκαλούσαν Δίες.!!

Ανώνυμος είπε...

"Και η ΧΡΥΣΗ ΒΡΟΧΗ είναι ο ΚΑΤΑΙΩΝΙΣΜΟΣ Ενεργείας, ο εκ του ΗΛΙΟΥ προερχόμενος."

Αυτό που γράφεις φίλε Μιχάλη είναι απόλυτα ορθό και επιστημονικά εφαρμόσιμο.
Το περιβόητο CERN ήδη έχει αρχίσει την παραγωγή χρυσού αντλώντας τον "ΚΑΤΑΙΩΝΙΣΜΟ Ενεργείας" που αναφέρεις.
Χαίρομαι που βρίσκω επιτέλους κάποιους να συμμεριστούν τις θέσεις που έχουμε αναπτύξει με τον χαρισματικό Λύκαστρο.

ΕΡΙΩΠΑΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Επίσης φίλε Μιχάλη όλοι οι Έλληνες ήρωες είχαν διπλά ονόματα...για παράδειγμα ο Περσέας είχε και ένα άλλο όνομα. Η μητέρα του τον φώναζε ΕΥΡΥΜΕΔΩΝ ,δηλαδή Ευρύ και Μέδων... Μεγάλος Κυβερνήτης, από την γενιά του Πρωτέα...

" εύτε γάρ ισόθεος Λιβύης ΥΠΕΡΕΠΤΑΤΟ Περσεύς Ευρυμέδων (και γάρ το κάλεσκέ μιν ούνομα μήτηρ ) σελ.261

https://tinyurl.com/yb5vdzb2

Εδώ βλέπουμε και ότι ο Περσέας ΥΠΕΡΕΠΤΑΤΟ (πετούσε)σίγουρα όχι με κάποιο φτερωτό άλογο...αλλά με μια σίγουρα "ιπτάμενη ασπίδα" όπως αυτές που είχε να πετάνε πάνω από το στράτευμα του και ο Μ.Αλέξανδρος.

Υ.Γ Ακόμα και ο Αχιλλέας είχε άλλο όνομα εκτός από το όνομα "Πύρρα" που του είχαν δώσει όταν ήταν κρυμμένος ως γυναίκα στην Σκύρο....αλλά και γιατί σε εποχές πριν την καταστροφή η Θεσσαλία ονομάζονταν Πυρραία. Το αρχικό του όνομα ήταν Λιγύρων το οποίο του το έδωσε ο Κένταυρος Χείρων. Αλλά και ο Πρωτέας είχε άλλο όνομα...το αιγυπτιακό του όνομα ήταν Κέτης.

Βλέπουμε λοιπόν πολλά ονόματα, οι διαφορετικές "μορφές" δεν είναι τίποτε ίσως θα έπρεπε να ψάξουμε τον λόγο που γινόταν αυτό.

ΜΙΧΑΛΗΣ είπε...

Προσωπικώς θεωρώ ότι ΔΙΑΣ και ΖΕΥΣ είναι ονομασίες ΕΝΟΣ συγκεκριμένου Θεού.

Αντιπροσωπεύουν δε τις αντίθετες - αλλά συμπληρωματικές - ιδιότητές του ως προς τον χειρισμό της Υλοενεργείας.

ΔΙΑΣ = αυτός που ΔΙΑΙΡΕΙ την Ύλη ( πυρηνική σχάση )
ΖΕΥΣ = αυτός που ΕΝΩΝΕΙ την Ύλη ( πυρηνική σύντηξη)

Πρόκειται δηλαδή για ένα Ον που χειρίζεται την Υλοενέργεια κατά το δοκούν.

Δεν θα διαφωνήσω όμως μαζί σου ως προς το ότι υπήρξαν και άνθρωποι βασιλείς που υιοθέτησαν τον τίτλο "ΔΙΑΣ".

Ανώνυμος είπε...

Παραθέτω κατωτέρω την ερμηνεία από τον ΚΡΑΤΎΛΟ (396β) ΤΟΥ θΕΙΟΥ ΠΛΑΤΩΝΟΣ με την ανάλυση του ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ σχετικά με το όνομα του Μεγίστου ΔΙΟΣ

"Γιατί πραγματικά τό όνομα τοΰ Διός είναι, σα νά ποΰμε, ένας ακέραιος ορισμός, άφοΰ
ξεχωρίζοντας το σέ δύο, μεταχειριζόμαστε άλλοι το ένα μέρος και άλλοι το άλλο.
"Άλλοι δηλαδή τόν ονομάζουν Ζ ή ν α καί άλλοι Δ ί α . Ά ν Ομως ένωθοΰν σ' ενα μόνο, φανερώνουν τήν φύση αύτοϋ τοϋ θεοΰ, έκεΐνο πού λέμε πώς ταιριάζει στο ονομα νά εχη τήν ικανότητα νά κάνη. Γιατί δέν είναι δυνατόν σ' έμας καί σέ όλα τά άλλα οντά νά είναι αίτιος της ζωής παρά ό άρχοντας καί ό βασιλιάς τοΰ σύμπαντος.
Αυτός λοιπόν ό θεός συμβαίνει νά ονομάζεται σωστά : εκείνος έξ αιτίας τοΰ οποίου ή ζωή υπάρχει παντοτινά σε όλα τά ζώντα. Καί είναι τό όνομά του, ενώ ήταν ένα, μοιρασμένο, καθώς
είπα, σέ δυό, δηλαδή στό Δία καί στό Ζήνα - «Διί» καί τω «Ζηνί»."

ΚΙΜΩΝ

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Παίδες,
επιτραπήτω μοι νομίζειν ότι το παρόν θέμα μάλλον εξηντλήθη ως εξονυχιστικώς, αρκούντως και απολαυστικώς διερευνηθέν. Ώστε πας ο ενδιαφερόμενος άνετα δύναται εκβαλείν τα συμπεράσματά του και χωρείν περαιτέρω κατά μόνας.
Αλλά και οι μη ικανοποιηθέντες μενέτωσαν με την γόνιμον αμφιβολίαν των αμφιβολίαν ήτις εστί πολλά κρείττων της εφησυχαστικής και οκνηράς βεβαιότητος.
Εξάλλου η δογματική και ακατάδεκτος βεβαιότης υποθάλπτει την ¨ύβρις¨
(< υπερ-ις)-έπαρσιν (¨Πάρις¨; και μήλον του Πάριδος) οδηγούσα εις την ολεθρίαν διαίρεσιν
ενώ η ταπεινή, επιφυλακτική και μετριοπαθής αμφιβολία
(η, κατ' Ευριπίδην, ¨σώφρων απιστία¨) συσπειρώνει και ενώνει.
Κι εμείς οι Έλληνες, ως ισοδυνάμως ευφυείς γεννηθέντες,
από διχογνωμική και διαιρετική έφεσι και πνεύμα αντιλογίας ¨άλλο καλό¨...

Άξιοι άπαντες και ο γράφων ολιγότερον πάντων.
Ευτυχείτε!