ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ "ΧΑΔΙΑ".

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Έχουν σκεφτεί άραγε όλα τα αρχιλαμόγια πάνω στον πλανήτη τι τους περιμένει;; Και ας πούμε ότι θα τα βολέψουμε κάπως με την επονομαζόμενη «πανδημία»! Τι θα κάνουν όμως με την επόμενη μαγνητική καταιγίδα που νομοτελειακά θα χτυπήσει κάποια στιγμή σύντομα τη γη, μετά από την επόμενη βίαιη εκτίναξη στεμματικής μάζας από τον Ήλιο, και θα βγάλει νοκ άουτ όλο τον επονομαζόμενο «πολιτισμό», ηλεκτρικό ρεύμα και διαδίκτυο, ίσως και για πάντα; Πόσο αμφιβάλετε ότι θα σκοτωθούμε μεταξύ μας σε μια βδομάδα; Ούτε ραδίκια δεν θα μπορούν  να μαζεύουν! Τι είπατε , δεν θα γίνει; 

Για ποιο λόγο νομίζετε χτίζουν όλα αυτά τα υπόγεια καταφύγια;; Μήπως για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου;; Αφού γνωρίζουν ότι αν ξεκινήσουν έναν πυρηνικό πόλεμο θα είναι και ο τελευταίος τους, δεν είναι μαλάκες να το κάνουν. Για ποιο λόγο νομίζετε θέλουν να φτιάξουν αποικίες σε άλλους πλανήτες (Σελήνη και Άρη).;; Ας θυμίσουμε εδώ τον μύθο που βρίσκουμε γραμμένο στον Α' Τόμο της Ωγυγίας του Αθ. Σταγειρίτη, κεφ ΚΔ (Περί προμηθέως) σελ 256

" ...Ο Προμηθέας κατ' αλλους δε, έπλασε τον άνθρωπο συμβουλευόμενος υπό της Αθηνάς, και μάλιστα συνείργη και αυτή εις την εργασίαν, και ότι ο Προμηθεύς επεχείρησε τότε να βιάσει την Αθηνά, και δια τούτο ηγανάκτησεν ο Ζεύς, δια την αυθάδειαν ταύτην, και έδησεν αυτόν."

Όπου Ζεύς βάλτε Ήλιος , Αθηνά είναι ο αιθέρας/ατμόσφαιρα και Προμηθέας οι επιστήμονες της σύγχρονης Ατλαντίδας. Και τότε η ανθρωπότητα έζησε μέσα στην γη για 30.000 χρόνια, πριν καταφέρει να ξαναβγεί στην επιφάνεια. Πίσω από την αλληγορία πολλών μύθων οι πρόγονοι μας θέλησαν να μας προειδοποιήσουν. Αυτήν την φορά όμως δεν θα έχει "χάδια" .!!

14 σχόλια:

Χρήστος είπε...

Προσδοκώ κάθοδο Ηρακλέους..https://youtu.be/fZCB_IG8RB0

Ανώνυμος είπε...

Είμαι βέβαιος ότι σχεδόν όλος ο Ελληνικός πληθυσμός έχει ακούσει αυτό:
https://www.youtube.com/watch?v=6pp71UtK-HQ

-Μπορεί κάποιος φιλόλογος ή απλά κάποιος με μία ικανοποιητική επάρκεια στην Ελληνική γλώσσα να μας πει πως μεταφράζεται εκείνη η κραυγή (Δι-Α-Ε-Λα) που επέβαλε η NASA;


ΕΡΙΩΠΑΣ

ΑΡΡ. είπε...


@ E


Ξένο σχόλιο.


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΧΟΙ ''ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ'' ΣΤΗΝ ''ΜΥΘΩΔΙΑ'' ! Εκτος ΙΣΩΣ απο το ΑΡΧΙΚΟ ''ΔΙ - Α - Ε - ΛΑ'' που θα μπορουσε ΙΣΩΣ να ειναι σκοπιμο, ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ''ΣΤΙΧΟΙ'' ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ INVENTED LANGUAGE ΔΗΛΑΔΗ ''ΨΕΥΔΟΓΛΩΣΣΑ'' ! Μερικοι βαζουν καποιους γελοιους υποτιτλους στην Μυθωδια που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ οτι ειναι αυτα που λεει η χορωδια... Ειναι ομως ''αρχαιοελληνικα'' ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ, χωρια που αν ακουσει κανεις λιγο προσεκτικα, δεν ακουγονται ΚΑΝ ετσι. Ο VANGELIS δεν ειχε καμια προθεση να γραψει ''στιχους'' σε οποιαδηποτε γλωσσα. Αντιθετα εδω χρησιμοποιει μια ΕΠΙΝΟΗΜΕΝΗ ΨΕΥΔΟΓΛΩΣΣΑ που αποτελειται απο συλλαβες επιλεγμενες για την ΗΧΗΤΙΚΗ τους χροια ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Η τεχνικη αυτη δεν ειναι κατι πρωτογνωρο. Αρκετοι συνθετες/μουσικοι του 20 αιωνα εχουν χρησιμοποιησει ΕΠΙΝΟΗΜΕΝΗ ΨΕΥΔΟΓΛΩΣΣΑ, μεταξυ των οποιων ο OLIVIER MESSIAEN, οι ΜAGMA, και οι RESIDENTS.
Τωρα βεβαια, αν καποιοι θελουν σωνει και καλα ''στιχους'' και κρυφα νοηματα, τι να πουμε... ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ που λενε..

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η NASA φοινικοκρατείται.
Εδώ κοτζάμ Buzz Aldrin έλεγε ότι πάνω στην Σελήνη άκουγε Εβραιοφοινικικά. Θα άφηνε η NASA να ακουστούν Ελληνικά; Μη τρελαθούμε...
Μόνο κάτι πολύ σημαντικό δικό τους, απόλυτα δικό τους, θα άφηναν να ακουστεί σε εκείνη την συναυλία όταν τα ντόπια χαϊβάνια πλήρωναν $7.000.000 νομίζοντας ότι προβάλλεται η Ελλάδα.

Υποψιάζεται κανείς;


ΕΡΙΩΠΑΣ

ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΕΛΛΑΣ ! είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !

ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΑΡΙΣΜΑ ΓΡΑΦΗΣ, ΘΑ ΤΑ ΠΩ ΑΠΛΑ, ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΓΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ,
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΟΥΜΕ Σ΄ΑΥΤΟ !!!

ΑΠΑΝΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΑΡΞΗ, ΕΔΩ ΕΡΧΕΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΦΘΟΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΕΣ, ΕΚΤΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΤΩΝ - ΧΡΗΣΜΕΝΩΝ - ΕΛΛΗΝΩΝ ...

ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΝΑ ΧΑΝΕΤΕ Η ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΣ ΣΕ ΑΣΚΟΠΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ.

''Το ιδεώδες κάθε ανθρώπου είναι να γίνει Έλλην''....

George Wilhelm Friedrich Hegel

.
ΤΟ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ
.
ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ …

ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ !

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ …
.
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Η Α Θ Α Ν Α Τ Η Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ο Τ Η Τ Α

https://www.youtube.com/watch?v=ApdD6FY3Yp0

http://arxaiaithomi.gr/2016/01/26/%CE%B7-%CE%B1-%CE%B8-%CE%B1-%CE%BD-%CE%B1-%CF%84-%CE%B7-%CE%B5-%CE%BB-%CE%BB-%CE%B7-%CE%BD-%CE%B9-%CE%BA-%CE%BF-%CF%84-%CE%B7-%CF%84-%CE%B1/
.

Ανώνυμος είπε...

Στο δικό μου σκεπτικό υπάρχουν τα εξής.

Η ΝΑΣΑ δεν θα πλήρωνε ποτέ για μια "καλλιτεχνική μουσική έκφραση"εάν αυτό δεν αφορούσε κατά απόλυτο τρόπο τα συμφέροντα των αφεντικών της.

Θα πρέπει να δούμε στον ουρανό στης 28 Ιουνίου του 2001 που έγινε η συναυλία ποιές αστρικές θέσεις έιχαμε αλλά και τι ακριβώς αυτοί έβλεπαν.Ενα είναι σίγουρο δεν χρεισιμοποιήθηκε τυχαία καμία ημερομηνία ΠΟΤΕ στουθς σχεδιασμούς.

Κατεπέκταση τα λόγια που ακούγονται έχουνε νόημα όχι για τους πολλούς αλλά για αυτους που ξέρτουν.Δεν είναι τυχαίες λέξεις ή συλλαβές πεταμένες μέσα σε ένα μουσικό χαλί.

Στην "επίκληση,δέηση,αδεια" αυτήν έπρεπε ο υπάρχει συγκεκριμένος ήχος να παράγει δόνηση για να κινήσει το γεγονός.

Το χειρότερο είναι πως αυτή την ενεργειακή κατάσταση που δημιούργησαν την ενίσχησαν από τους αφελείς ευρισκόμενους στον χώρο.

Ποτέ μα ποτέ δεν θα υπήρχαν απλά συλαβές χωρίς νόημα .
Τίποτα Ελληνικό δεν είχε αυτή η συναυλεία,ένα μανδύα της έβαλαν αρχαιοελληνικό πράγμα συνηθησμένο στην εποχή μας,την διαφορά ελαχιστόταοι νομίζω την κατάλαβαν .

Αυτό που ζήτησαν........ πιστεύω πως δεν το πήραν όσο καλοστημένο και να ήταν το δρώμενο.



Μάριος -.-

ΑΡΡ. είπε...


Οι μουσουλμάνοι πάντως πιστεύουν ότι ο Αλλάχ (δρακοθε-ός ή δρακοθε-ά;) ζη στην σελήνη. Ο αστροναύτης Άρμστρογκ εκβιασθείς και εξαναγκασθείς εις ¨πυθαγόρειον σιωπήν¨ όσον αφορά τα επί της σελήνης εμπειρίας του (κατασκευάς και άλλα θεάματα), εις το τέλος της ζωής του λέγεται ότι ησπάσθη το Ισλάμ πεισθείς προς τούτο διότι ήκουσε εκεί επάνω ομιλουμένην κάποια συγγενή προς τα εβραιοκορεατικά γλώσσαν.
Οι Έλληνες (ανθρωπόμορφοι θεοί) ήλωσαν κάποτε, ως φαίνεται, και την διαστημική Τροίαν - πλην μάταιος κόπος - όχι όμως και την διαστημικήν (πλανητοσκάφος) Ελένη-σελήνη προς απελευθέρωσιν της έως και σήμερον υπό δρακοκατοχήν τελούσης γαίας, αναγκασθέντες τούτου ένεκα εις τακτικήν διαστημικήν υποχώρησιν...
Ο πόλεμος (πόλεμος γαρ πάντων πατήρ) συνεχίζεται, ατέρμων και αμείωτος την έντασιν (πόλεμος του καλού και του κακού), όπως επί γης και εν ουρανοίς.

Η ερπετική φυλή των αντιθεών εκπαιδεύει τα γήινα κακέκτυπα ανθρωποειδή τέκνα της, δια της θρησκευτικής περιτετμημένης ψευδεπιστήμης των, του γενέσθαι τέλειοι εθελόδουλοι (Ο Κρόνος ο τρώγων τα τέκνα του δια το μη κληρονομήσαι την βασιλείαν του αφού πρώτα ως αναλώσιμα τα αναλίσκει και ως γενοκτονικάς μηχανάς εναντίον των γηίνων ανθρωποφυλών των αντιπάλων τους θεών.)
Αι επίγειαι δρακοθρησκείαι, αρχαίαι και νέαι, και, συγκεκαλυμμένα ή μη, αποσκοπούν εις την στρατολόγησιν ψυχών (τα παιδιά του σκότους) προς ενεργειακήν τροφοδοσίαν (ατέλειωτοι, ανθρωποθυσιαστικοί, τελετουργικοί, θρησκευτικοί πόλεμοι) των απλήστων δρακοαντιθεών.
Αντιθέτως η ουράνια καλλίμορφος ανθρωποφυλή-θεοί διδάσκουν εις τα γήινα τέκνα των (Έλληνας) την φιλοσοφικήν ελευθέραν επιστήμην, την εξάγουσα αυτούς εκ του θρησκευτικού Λαβυρίνθου εις το φως της καθαράς γνώσεως, εξομοιούσα αυτούς προς τους πατέρες των αθανάτους ανθρωποθεούς και ίνα τοιουτοτρόπως αποβώσι ούτοι άριστοι ουράνιοι πολεμισταί του φωτός και άξιοι συμμαχηταί των πατέρων αυτών θεών δια τον αέναον πόλεμον αυτών προς τας κοσμικάς δυνάμεις του σκότους.







ΝΕΜΕΣΙΣ είπε...

Γιατί είμαι Έλληνας..?..Why am I Greek..? EL Oro

19 Δεκ 2020

https://www.youtube.com/watch?v=aD7e2USYLIg&feature=youtu.be

Ανώνυμος είπε...

Στις 3 Ιανουαρίου 2021 υπενθυμίζεται σε κάποιους τι ξεκίνησε πέρυσι ακριβώς την ίδια ημέρα. Απλά μία ακόμη αυστηρή προειδοποίηση.

https://www.iefimerida.gr/kosmos/asteroeidi-3-ianoyarioy-megalyteros-empire-state


ΕΡΙΩΠΑΣ

vanbasten9 είπε...

Διαβάζω το site σχεδόν καθημερινά. Συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά που κάνεις ΛΥΚΑΣΤΡΕ. ΄Έχω στα σχέδιά μου την αγορά της Ωγυγίας και θα ήθελα την συμβουλή σου. Ποια έκδοση να αγοράσω? Εύχομαι να μην αλλάξεις κατι στον τρόπο που εκφράζεσαι αλλα και στον τρόπο που γίνονται οι συζητήσεις στα σχόλια. One request please: Που και που να αφιερώνεις λιγο απο τον χρόνο σου και να μας προτείνεις βιβλία που αφορούν την αρχαία Ελληνική γραμματεία. π.χ. μου πήρε αρκετό καιρό να "μάθω" ποια Ιλιάδα και ποια Οδύσσεια να αγοράσω

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ vanbasten9

Όπως λέμε Μάρκο φαν Μπάστεν τον Ολλανδό ποδοσφαιριστή και προπονητή;; Αυτός και ο Άγιαξ έννοιες αλληλένδετες.!!
Όσο ποιο παλιά μια έκδοση τόσο το καλύτερο να ξέρεις. Όσο ποιο παλιό το βιβλίο τόσο έχεις πιθανότητες να ανακαλύψεις μέσα πράγματα που δεν θα τα βρεις σε μια καινούργια έκδοση.

Εντάξει το αίτημα σου γίνεται δεκτό...θα σας προτείνω που και που βιβλία. Ξεκίνα να διαβάζεις Απολλόδωρο. Εδώ θα βρεις πολλά βιβλία για να διαβάσεις.

http://helleniclibrary.blogspot.com/p/blog-page_9.html

vanbasten9 είπε...

Παιχτάρα και καψούρα μεγάλη...προπονητής??(γκουχ γκουχ...) 1995 απο τις λιγες φορές που έκλαψα οταν αποσύρθηκε επίσημα. Στο μουντιάλ του 1994 αυτον περίμενα να δώ μετα απο 1,5 χρόνο παρα την Εθνική μας(ντροπή αλλα αλήθεια).
Ευχαριστώ για την αστραπιαία απάντησή σου. Θα ακολουθήσω την συμβουλή σου ως προς την έκδοση του καθε συγγράμματος. Ίσως να έκανα λάθος ερώτηση. Την Ωγυγία την έχω βρεί απο 'εκδόσεις Διανόηση' αλλά και απο 'εκδόσεις Ελεύθερη Σκέψις'!! Καταλαβαίνεις τον προβληματισμό μου.
Πολύ ωραίο το link και την σελίδα την αποθήκευσα ήδη. Αλλά όπως και ο Απολλόδωρος θέλω να φτιάξω την βιβλιοθήκη μου. Δεν μπορώ να διαβάσω σε ηλεκτρονική μορφή και σε pdf. Ακόμα και σήμερα οτι νομοθεσία βγαίνει την εκτυπώνω. Επίσης προτιμώ να υπάρχει το αρχαίο κείμενο με τον απόδοση. Όχι οτι σκαμπάζω απο αρχαία(1η δέσμη..αλλά με γκόμενα απο την 3η και καθηγήτρια φιλολογίας) το προσπαθώ όμως.
Να είσαι καλά και αφού μου έφυγε το αρχικό άγχος και με την άδεια σου θα σχολιάζω που και που.
Ευχαριστώ και πάλι

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ vanbasten9

Να μην έχεις άγχος..εδώ μεταξύ μας είμαστε μια παρέα.Δεν τρώω ανθρώπους για πρωινό :)) :))
Τώρα μαζί με τον Μάρκο φαν Μπάστεν βάλε και τον Λόταρ Ματέους. Για πολλούς ο δεύτερος καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου μετά τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Οι μονομαχίες τους να αποτελούν σημείο αναφοράς στην ποδοσφαιρική ιστορία. Οι «συγκρούσεις» τους σε επίπεδο εθνικών ομάδων αλλά και στο ιταλικό πρωτάθλημα αποτελούν μοναδικό υλικό μελέτης των τακτικών ελιγμών και της στρατηγικής δύο ποδοσφαιρικών ιδιοφυιών.

ΑΡΡ. είπε...



Κατ' αρχάς καλωσορίζω, ευπροσδέκτως και μετά μεγάλης χαράς, στην παρέα τον ανωτέρω φίλο.

Αλλά έλαβα μεγάλο ενθουσιασμό από την αναγνώρισι και αποδοχή εκ μέρους του της τεραστίας και ανιδιοτελούς προσπάθειας και προσφοράς του έργου του Λ. και του Ζ.Ε. δια την αναστύλωσιν της τεταπεινωμένης και κατατρεγμένης ελληνικής ψυχής που είναι το άνθος της ανθρωπίνης πολιτισμικής δημιουργίας και αποτελεί την χρυσή ελπίδα της ανθρωπότητος.
Και γιατί χρυσή ελπίδα;
Εξηγούμαι:
Επειδή για να πάη κανείς πολύ μπροστά πρέπει να κοιτάζει πολύ πίσω
εις την αφετηρία της ιστορικής προγονικής του μνήμης ίνα εμπνέηται και ενδυναμούται, καθάπερ απαιτεί το όσο υψηλότερον οικοδόμημα ίνα στερεωθή
άλλο τόσον και βαθυτέραν την θεμελιακήν του εκσκαφήν.
Τούθ' όπερ, και αν ή ελληνική εθνοφυλή πρωτοπορούσα δεν κατορθώσοι, ουδέν άλλον έθνος πρόκειται. Διότι ουδέν άλλο έθνος έχει το, δια το μέγα τούτο εγχείρημα, απαιτούμενον ιστορικόν, πνευματικόν και πολιτισμικόν παρελθόν, το εγγίζον τα κυριολεκτικώς τα άστρα, παρελόν δυνάμενον εγγυηθήναι και το αντίστοιχον εξίσου λαμπρόν και ισόθεον μέλλον του ανθρώπου.

Έρρωσθε και χαίρετε.




.