ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Η Ελλάδα, λόγω της γεωγραφίας της, είναι ένας κόμβος μεταξύ Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η Ελλάδα, λόγω της γεωγραφίας της, είναι ένας κόμβος μεταξύ Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής. Ενέργεια, υδρογονάνθρακες, εμπορεύματα, είναι κάποια από τα αγαθά τα οποία μέσω της Ελλάδας(Πειραιάς, Αλεξανδρούπολη), διοχετεύονται στην υπόλοιπη Ευρώπη.


Το γεωπολιτικό παράδοξο της σύγχρονης Ελλάδας είναι ότι ενώ αντιμετωπίζει κινδύνους που απειλούν την ίδια της την ύπαρξη, ταυτοχρόνως είναι μια δυνάμει ρυθμιστική χώρα στην Ευρασία και μια εν υπνώσει πολιτισμική υπερδύναμη με γεωπολιτικό δυναμικό παγκόσμιας εμβέλειας.


 Η Ελλάδα αναδύεται ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες της Ευρώπης στη σφυρηλάτηση της νέας μεσογειακής συνδεσιμότητας του 21ου αιώνα - η αναδυόμενη σχέση των οδών διέλευσης ενέργειας και των εμπορικών διαδρόμων μεταφοράς που συνδέουν την Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Και φυσικά, ο ελληνικός εμπορικός στόλος θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη της Ελλάδος ως κόμβου μεταξύ Ευρώπης, Ασίας, Αφρικής.

Είμαστε ένας γίγαντας «εν υπνώσει», που τον κυβερνούνε "νάνοι" πολιτικοί .Δεχόμαστε καθημερινή προπαγάνδα για ακριβώς το αντίθετο από τα περισσότερα ΜΜΕ και χωρίς ηγεσία είμαστε εύκολος στόχος. Πρέπει  να σοβαρευτούμε όμως για να αξιοποιήσουμε αυτό το δυναμικό και να το πιστέψουμε και να το επιδιώξουμε, για να ξαναγίνουμε αυτό που είμασταν κάποτε. Πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε άξιοι της ιστορίας μας.!

4 σχόλια:

ΑΡΡ. είπε...



Είμεθα όντως σαν τους αναρρωνύντες γίγαντες, Λύκαστρε ευγενές.
Οι οποίοι και όταν εγείρονται αργούν ευρίσκειν τον βηματισμό τους.
Αλλά όταν συμβή αυτό...
Ωσαύτως και το έθνος ημών. δυο χιλιάδες χρόνια σε κώμα.
Και, τηρουμένων των αναλογιών, άλλοι δυο αιώνες ακόμα του ορθοποδήσαι.
Και ήγγικεν η ευλογημένη ώρα του σταθήναι γερά στα πόδια μας.
Αυτό που απεύχονται και τρέμουσι, όλο αυτό το διάστημα,
σύμμαχοι και εχθροί μας.

Ανώνυμος είπε...

Οι ἀναρρωννύντες γίγαντες όμως πολύ το κωλοβαρούν αν και δεν θεωρώ τους κακόεργους γίγαντες Ελληνικό πρότυπο.

...και κάτι άλλο, γιατί Λύκαστρε "ευγενές";

ΕΡΙΩΠΑΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΕΡΙΩΠΑΣ : Οι ἀναρρωννύντες γίγαντες όμως πολύ το κωλοβαρούν αν και δεν θεωρώ τους κακόεργους γίγαντες Ελληνικό πρότυπο.
...και κάτι άλλο, γιατί Λύκαστρε "ευγενές";

Δεν πειράζει αν το κωλοβαρούν, μια και καλή θα πάρουν μπροστά...έτσι είναι αυτά τα παιδιά, είναι μέχρι να το πάρουν απόφαση , μετά ποιός τους σταματάει.! Και δεν πειράζει αν δεν είναι Ελληνικό πρότυπο...εδώ άλλοι θεωρούν πως το Ισλάμ είναι ο μόνος γνήσιος κληρονόμος της αρχαίας Ηλιακής θρησκείας και κοσμοθεωρίας....που πίσω από αυτήν την κεκαλυμμένη κοσμοθεωρία βασιλεύει ο ΣΙ η ΚΥΡΙΟΣ που δεν είναι άλλος από τον Σείριο. Τον Σείριο τον έλεγαν και "Κι" όπως λέμε Σι-Κύων...για αυτό και οι αρχαίοι Έλληνες όταν ορκίζονταν έλεγαν.." Νη μα το Σιώ".

ΑΡΡ. είπε...


Βγάλε τους γίγαντες από δω, τους Πελασγούς από κει, τους Μυκηναίους παραπέρα, ο μεν ξυνίζειν, ο δε μυρίζειν, πάνε οι γαμβροί και τα νιάτα, στο τέλος ανύπανδραι στο ράφι αζήτηται γεροντοκόραι θα καταλήξωμεν και ως φυλή,
μεγάλε Μήστορ. Χα, χα!

Υ.Γ.
Τώρα τί απάντησι να δώσω εις τον έχοντα εκ συμπαθείας την μύγα του Λ.,
βρε Ε. Αλλά ούτε εγώ αυλοκόλαξ ούτε ο Λ. μυγιάγγιχτος.
Δια το οποίον τελευταίον και δι' άλλους της παρέας πάντως εγγυηθήναι ου δύναμαι.