ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Ποιόν αναπαριστά ο ταύρος και πότε έχει φτιαχτεί αυτό το σκίτσο;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ποιόν αναπαριστά ο ταύρος και πότε έχει φτιαχτεί αυτό το σκίτσο; Το έτος είναι το 1901 και ο ταύρος είναι η J.P. Morgan.
Δεν είναι απίστευτο, ότι τα ίδια λαμόγια μας γδέρνουν και μετά από 120 χρόνια;; Τι έγραφα εγώ ΕΔΩ...ποιών είναι σύμβολο οι ταύροι και με τι έχει σχέση ;; Άντε μπας και ξεκολλήσουμε επιτέλους απο Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους...ΟΛΑ έχουν σχέση με την επανίδρυση του Κράτους της Ατλαντίδας....και την Παγκόσμια Δικτατορία που θέλουν να επαναφέρουν.

48 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...και πάνω που έψαχνα να βρώ ένα αντιπροσωπευτικό Καριώτη* τύπο για να το δείξω στον φίλο μας Μιχάλη, ήλθες φίλε Λύκαστρε και με έβγαλες από τον κόπο.

Καριώτες, ή και Κάριους ονόμαζαν τους Κάρες, γνωστούς και ως Σολύμους, που ίδρυσαν και τον Ναό του Σολ Αμμών στα Ιεροσόλυμα...

Έχουν όμως και ένα άλλο κρυφό ονοματάκι που έχει σχέση με τα κέρατα του ιερού ταύρου. Θα μας το βρεί ο φίλος μας ο Μιχάλης.

ΕΡΙΩΠΑΣ

ΑΡΡ. είπε...


Με τόση ξενούρα που μας δέρνει αρχαιόθεν, βρε παίδες, αυτοί οι καθαρόαιμοι Έλληνες που βόσκουσι;
Μήπως παντού και πουθενά;
Κι έπειτα τί σημασία έχει αυτό δηλαδή;
Και πότε αι ηθικαί και εθνικαί αξίαι ήταν συμβαταί με την οικονομία και τα εξ αυτής απορρέοντα αξιώματα;

ΜΙΧΑΛΗΣ είπε...

@ ΕΡΙΩΠΑΣ :

Φίλε ΕΡΙΩΠΑ, είναι εμφανές το συμπέρασμα εκ του σχολίου σου.

Δηλαδή τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια ;

Προφανώς αναφέρεσαι στους Μινωίτες...έτσι δεν είναι ;;

Επέτρεψέ μου λοιπόν να παραφράσω λίγο τον Αριστοτέλη...

Φίλος ο ΕΡΙΩΠΑΣ, αλλά φιλτάτη η αλήθεια.

Κοντολογίς, θα ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ριζικώς μαζί σου.

Κατ'αρχήν παρατηρώ ότι κάνεις διασταλτική ερμηνεία κάποιων πηγών - και συγκεκριμένως του Λυκόφρονα - τον οποίον επικαλείσαι συνεχώς και για τα πάντα.

Δηλαδή τι ήταν ο Λυκόφρων ;; Πάπας ή αλάθητος ;;

Βεβαίως χρησιμοποιούμε τα αρχαία κείμενα, αλλά χρησιμοποιούμε και την κριτική μας ικανότητα - σε συνδυασμό ΠΑΝΤΟΤΕ με τα επιστημονικά δεδομένα ( για να μην ξεχνιόμαστε )...

Επειδή δηλαδή ο Λυκόφρων γράφει ότι ο Αγαμέμνων ήταν αλλόφυλος, εσύ το παίρνεις σκοινί- κορδόνι και βγάζεις τα δικά σου συμπεράσματα...

Δηλαδή αλλόφυλοι οι Πελασγοί, αλλόφυλος ο Αγαμέμνων, αλλόφυλοι οι Μινωίτες...τελικά ποιοί ήταν οι Έλληνες βρε παιδιά ;;

Αποκλείεται δηλαδή ο Λυκόφρων - και ο κάθε Λυκόφρων - να ήταν εμπαθής έναντι κάποιου και να έγραφε ανακρίβειες ;;

Όπως - ας πούμε - ο Δημοσθένης ήταν εμπαθής έναντι του Φιλίππου και τον αποκαλούσε "βάρβαρο", με αποτέλεσμα να τον επικαλούνται σήμερα οι Σκοπιανοί για να μας πουν ότι ο Φίλιππος δεν ήταν Έλλην και άρα ούτε οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες ;;

Το ίδιο κάνεις κι εσύ αγαπητέ ΕΡΙΩΠΑ.

Φαίνεται ότι έχεις αρκετές γνώσεις, αλλά τις συνδυάζεις με έναν περίεργο τρόπο και καταλήγεις σε συμπεράσματα μάλλον εξωφρενικά.

Πάμε λοιπόν να πούμε κάποια πράγματα ...αριστοτελικώς, ήτοι ΕΠΑΓΩΓΙΚΩΣ.

ΠΡΩΤΟΝ : ο Ηρόδοτος λέγει ότι οι Έλληνες "αποσπάστηκαν" (δηλαδή προήλθαν) από τους Πελασγούς. Σωστό ή λάθος ;;

ΔΕΥΤΕΡΟΝ : ο Αχιλλεύς αποκαλεί τον Δία "ΖΕΥ ΔΩΔΩΝΑΙΕ ΠΕΛΑΣΓΙΚΕ". Σωστό ή λάθος ;;

ΤΡΙΤΟΝ : Εάν Πελασγός = ο περιπλανώμενος, μήπως αυτό σημαίνει (ή/και επιβεβαιώνει) την προκατακλυσμιαία εξάπλωση των Πρωτοελλήνων Πελασγών εκ της Αιγηίδος ;;

ΤΕΤΑΡΤΟΝ : Οι σοβαρότατοι Έλληνες επιστήμονες Μηνάς Τσικριτσής, Γιώργος Πολύμερος και Έφη Πολυγιαννάκη απέδειξαν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι Μινωίτες ομιλούσαν ΕΛΛΗΝΙΚΑ -και συγκεκριμένως μια αρχα'ι'κή μορφή της αιολικής ΠΡΙΝ από το 2.500 πΧ.

Σου συνιστώ θερμώς τα βιβλία τους, εάν δεν τα έχεις διαβάσει.

ΠΕΜΠΤΟΝ : Επειδή τυχαίνει να είμαι ιατρός και συνεπώς η Βιολογία και η Ανθρωπολογία ανήκουν στο γνωστικό μου αντικείμενο, θα μου επιτρέψεις να σου παραθέσω κάποιες πληροφορίες επ'αυτών ;;

Εάν μου το επιτρέπεις, θα σου αναφέρω ότι :

ΕΚΤΟΝ : Η μελέτη του μιτοχονδριακού DNA - που μεταδίδεται φυλογενετικώς - απέδειξε ότι οι κάτοικοι του Ελλαδικού χώρου είναι φυλετικώς ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΣ εδώ και 10.000 - ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ - χρόνια.

ΕΒΔΟΜΟΝ : ανθρωπολογικώς οι κάτοικοι της Ελλάδος είναι κατά πλειοψηφίαν Δολιχοκέφαλοι, οπως ΚΑΙ οι κάτοικοι της Δυτικής Μικράς Ασίας, με τους οποίους έχουμε κοινό ΚΑΙ το μιτοχονδριακό DNA.

Άρα εδώ έχουμε δύο ενδεχόμενα :

Εάν έχεις εσύ δίκαιο, τότε είμαστε όλοι μπάσταρδοι "Πελασγοί", ήτοι ΜΗ Έλληνες.

Εάν έχω εγώ δίκαιο ( δηλ. ΟΧΙ εγώ αλλά οι επιστημονικές αποδείξεις), τότε οι Πελασγοί είναι οι Πρωτοέλληνες και η Ελληνική Ιστορία έχει ΣΥΝΕΧΕΙΑ και ΔΙΑΡΚΕΙΑ.

( Και επειδή είμαι και κατά το ήμισυ Κρητικός, θεωρώ κάθε υπόνοια περί μη Ελληνικότητος των Μινωιτών ως προσωπικώς προσβλητική ).

Ας κρίνουν οι αναγνώστες.

ΑΡΡ. είπε...



Πυθαγόρης Μνησάρχου ἱστορίην ἤσκησεν ἀνθρώπων μάλιστα πάντων
καὶ ἐκλεξάμενος ταύτας τὰς συγγραφὰς ἐποιήσατο ἑωυτοῦ σοφίην,
πολυμαθίην, κακοτεχνίην...

(Ο Πυθαγόρας εμελέτησε την επιστημονική γνώσι περισσότερο εξ όλων των ανθρώπων και κατ' εκλογήν έκτισε εξ αυτής την ιδιωτικήν του σοφίαν, πολυμάθειαν, κακομάθειαν.)

(Ηράκλειτος. fragmentum B 129)

Ανώνυμος είπε...

Εξετάζοντας τα πάντα, μέσω της φιλοσοφικής προσέγγισης, όλα τίθενται στο μικροσκόπιο.
Η εξέταση καλό θα ήταν να γίνεται με βάση κάποια σημεία αναφοράς, αυτά για τους Έλληνες αρχετυπικά και συμβολικά είναι κυρίως τα Ορφικο-πυθαγόρεια και Πλατωνικά κείμενα με τα σημεία αναφοράς που αναφέρονται σε αυτήν, δηλαδή Όμηρος, Ησίοδος Μυθολογία κλπ.

Μεμονωμένοι συγγραφείς και έργα θα πρέπει να εξετάζονται με βάση τα σημεία αναφοράς πάντα (παρατηρητής) ειδάλλως μπορεί σε να μας οδηγήσουν σε λάθος συμπεράσματα.
Με ένα ποσοστό 2-3% διαθέσιμο από την αρχαία Ελληνική γραμματεία η εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων καθίσταται δύσκολη αν όχι αδύνατη. Αυτό που αξίζει όμως είναι ο προβληματισμός και η έρευνα.

ΚΙΜΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μιχάλη, το να θεωρείς κάθε υπόνοια περί μη Ελληνικότητας των Μινωϊτών ως προσωπικώς προσβλητική επειδή είσαι κατά το ήμισυ Κρητικός είναι αδιαπραγμάτευτα αναφαίρετο δικαίωμά σου και απόλυτα σεβαστό από εμένα.

Η απορία μου είναι ποιός σου έθιξε την Κρήτη ή τον Μίνωα και απευθύνεσαι σε μένα με αυτόν τον τρόπο.
Αν αγαπάς εσύ την Κρήτη μιά φορά σε πληροφορώ ότι εγώ την αγαπώ και την σέβομαι εκατό και μάλιστα στη πράξη. Η μία από τις δύο νύφες μου είναι από τα Χανιά και ήταν από δική μου προτροπή.Τα εγγονάκια μου με ακούνε να τους μιλάω συνέχεια για την Κρήτη και για την λεβεντιά των Κρητικών και δεν το χορταίνουν. Το ίδιο και η εξαίρετη νύφη μου που είναι γεννημένη και μεγαλωμένη στο εξωτερικό. Εσύ μου λέει όπως και ο γιός σου ξέρετε πιό πολλά και καμαρώνετε για την Κρήτη περισσότερο και από εμάς που λέμε ότι είμαστε Κρητικοί.

Μόνος σου υπέθεσες κ. Μιχάλη ότι το σχόλιό μου αφορά τους Μινωΐτες και απ' εκεί ξετύλιξες το κουβαράκι και έπλεξες πουλόβερ. Τα υπόλοιπα δεν τα σχολιάζω διότι μάλλον θα σε στενοχωρήσω. Το ότι υποθέτεις μόνος σου κάτι και μετά διαφωνείς με εμένα δεν δείχνει άνθρωπο με τις καλύτερες προθέσεις για να μη πω τα χειρότερα.

Το ότι οι Κάρες είχαν ακόμη ένα ονοματάκι που ήταν οι Καύκωνες, κάτι που σίγουρα δεν γνωρίζεις δεν σου δίνει το δικαίωμα να υποθέτεις ότι εγώ υποννοούσα τους Κρητικούς ή τον Μίνωα ή τον Μινώταυρο.
Το σκίτσο που κατέθεσε ο Λύκαστρος παρουσιάζει τον κακάσχημο χρηματιστή J.Morgan αρκετά ωραιότερο απ' ό,τι ήταν στην πραγματικότητα. Ούτε ο σκιτσογράφος ούτε ο Λύκαστρος ούτε εγώ υπαινιχθήκαμε το παραμικρό για την Κρήτη ή τους Μινωΐτες. Απορώ πως εσύ έπλεξες τέτοιο σενάριο και ενέπλεξες και εμένα. Για να μη σου πω ότι μάλλον πιωμένος έγραφες το σχολιό σου και δεν ήξερες τι έγραφες και σε ποιά ανάρτηση έγραφες.

Επίσης το ότι μας λες ότι είσαι γιατρός με αφήνει παντελώς αδιάφορο διότι αν μιλούσαμε για ιατρική πρώτος θα σου δήλωνα ότι οι γνώσεις μου είναι απλώς εγκυκλοπαιδικές και εκ των πραγμάτων ανευ ουσίας για σένα. Γνωρίζω επίσης ότι οι γιατροί ποτέ δεν συζητούν θέματα ιατρικής με ανθρώπους που δεν είναι γιατροί.
Με ρωτάς κ. Μιχάλη "Δηλαδή τι ήταν ο Λυκόφρων ;; Πάπας ή αλάθητος ;;"
Μα εδώ ήδη έχεις απαντήσει μόνο σου χωρίς καν να έχεις την ευγένεια να διαβάσεις την άποψή μου. Αν αυτό δεν είναι αγένεια τι είναι; Το σίγουρο είναι ότι με τέτοιο ύφος που πήρες δεν θα μάθεις ποτέ την γνώμη μου.
Τέλος πάντων.
Ένα πράγμα πέτυχες κ. Μιχάλη. Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κατάφερες και μετέτρεψες έναν άνθρωπο που σου έδειχνε εκτίμηση και σεβασμό σε άνθρωπο που τώρα δεν επιθυμεί καμία συζήτηση μαζί σου.
Θα περιμένω να διαβάσω τα σχόλια του Λύκαστρου πρώτα και μετά θα σου πω και τα υπόλοιπα "κάλαντα" για να κλείσουμε "έμορφα" και το θέμα οριστικά.

ΕΡΙΩΠΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ηρόδοτος [Κλειώ, 58 ]:

1. "Αποσχισθέν (το Ελληνικόν έθνος) μέντοι από του Πελασγικού"
2. "Πελασγικόν έθνος, εόν βάρβαρον, ουδαμά μεγάλως αυξηθήναι"

Να το ξαναγράψω στα Αλβανικά μπας και δεν το κατάλαβε κανείς.

"ΠΕΛΑΣΓΙΚΌΝ ΕΘΝΟΣ, ΕΟΝ ΒΑΡΒΑΡΟΝ"


ΕΡΙΩΠΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ηρόδοτος [Κλειώ, 56 ]:

"Οι έρευνές του έδειξαν ότι οι Λακεδαιμόνιοι ήταν δυνατότεροι από τους Δωριείς και οι Αθηναίοι από τους Ίωνες. Αυτοί οι δύο, από τους οποίους οι πρώτοι κατάγοντας από τους ΠΕΛΑΣΓΟΥΣ, ενώ οι οι άλλοι από τους ΕΛΛΗΝΕΣ ήταν οι επικρατέστεροι"

ΜΉΠΩΣ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΊΣ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΡΆΣΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΆ;

ΕΡΙΩΠΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ηρόδοτος [Κλειώ, 57 ]

Για την ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΠΕΛΑΣΓΩΝ δεν μπορώ να μιλήσω με σιγουριά, αλλά το ότι ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ μπορεί να ΤΟ συμπεράνει κανείς πρώτα από την γλώσσα ενός μέρους της φυλής των Πελασγών που ζει τώρα στην πόλη Κρότωνα πάνω από τους Τυρρηνούς"

ΕΡΙΩΠΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ηρόδοτος [Τερψιχόρη, 5 ]:

"Αυτός ο Οτάνης, λοιπόν, αφού ανέλαβε τη διοίκηση από τον Μεγάβαζο υπέταξε το Βυζάντιο και την Καλχηδόνα καθώς και την Άντανδρο στην Τρωάδα και το Λαμπώνιο. Έπειτα με στόλο από τη Λέσβο, κατέλαβε τη Λήμνο και την Ίμβρο που μέχρι τότε ήταν κάτω από την κατοχή των Πελασγών".


Έτσι αισίως φθάσαμε μπροστά στην περιβόητη Πελασγική επιτύμβια στήλη της Λήμνου.
Θέμα που αφήνω για επιδόρπιο... μαζί με το λικεράκι.

ΕΡΙΩΠΑΣ




Ανώνυμος είπε...

...και επειδή άρχισα να βαριέμαι να γράφω συνεχώς για το τι σκατόμουτρα ήταν οι αλλογενείς Πελασγοί παραπέμπω τους αναγνώστες και πάλι στον Ηρόδοτο [Ερατώ 138] για να πληροφορηθούν μόνοι τους τι κακοποιά στοιχεία ήταν οι Πελασγοί οι οποίοι ὀχι μόνο βίαζαν χωρίς διάκριση τις γυναίκες των Αθηναίων αλλά συνωμοτούσαν διαρκώς και για να αρπάξουν την εξουσία της πόλης, με αποτέλεσμα κάποτε οι Αθηναίοι αντί να τους σκοτώσουν όλους όπως θα μπορούσαν εύκολα, τους ζήτησαν να φύγουν από την Αθήνα. Τελικά εγκαταστάθηκαν όλοι στην Λήμνο απ' όπου συνέχισαν τις εγγκληματικές πράξεις τους κατά των Αθηναίων απαγάγοντας πάλι γυναίκες Αθηναίες και δούλες.

Ο Ηρόδοτος περιγράφει και άλλα πολλά φοβερά εγκλήματα εκείνων των αχρείων
βαρβάρων που όχι μόνο Έλληνες δεν ήταν αλλά τρομεροί Μισέλληνες.


ΕΡΙΩΠΑΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΜΙΧΑΛΗΣ : Επειδή δηλαδή ο Λυκόφρων γράφει ότι ο Αγαμέμνων ήταν αλλόφυλος, εσύ το παίρνεις σκοινί- κορδόνι και βγάζεις τα δικά σου συμπεράσματα...

Φίλε Μιχάλη δεν το λέει μόνο ο Λυκόφρων...αυτό τουλάχιστον είναι γνωστό από την μυθολογία μας . Ποιον είχε παππού ;Τον Πέλοπα. Ο Πέλοπας τι ήταν;; Ήταν γιός του Τάνταλου και μας ήρθε στην Πελοπόννησο από την Φρυγία.! Λόγω γάμου με την Ιπποδάμεια...έβαλε χέρι στον θρόνο και έτσι βασίλεψε. Ανθρωποθυσιαστές , κανίβαλοι και αιμομίκτες είναι οι πρόγονοι του Αγαμέμνονα, ο παππούς του ο Τάνταλος θυσίαζε Έλληνες στην Μ.Ασία.

Είναι σαν να λέμε σήμερα ότι ο Μητσοτάκης είναι Έλληνας.!! χα χα ωραίο αστείο. Ο Αχιλλέας δεν τον είχε σε εκτίμηση καθόλου αυτό το αλλογενή κάθαρμα. Ο Πρώτος και καλύτερος των Ελλήνων (Αχιλλέας) βρίζει χυδαιότατα τον Αγαμέμνων δημόσια :

“οινοβαρές, κυνός όμματ’ έχων καρδίην δ’ ελάφοιο…….
δημοβόρος βασιλεύς, επεί ουτιδανοίσιν ανάσσεις” Α 225-236.
(“μεθύστακα, που έχεις τα μάτια σκύλου και καρδιά ελαφιού…
είσαι λαοφάγος βασιλιάς, γιατί κυβερνάς τιποτένιους”)

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλε Ερίωπα...πολύ όμορφα και γνωστά όλα αυτά που μας παρέθεσες. Όμως θα σου πω ακριβώς το ίδιο που είχες πει και στον φίλο Αρρίων....αν αποδεχτούμε αδιάκριτα ότι οι Πελασγοί ήταν αλλόφυλοι και ΟΧΙ Έλληνες, τότε προκύπτει ένα πολύ μεγάλο ερώτημα. Ο Αχιλλέας μέσα στην Ιλιάδα ορκίζεται στον Ζευ Δωδωναίο και σε κανέναν άλλο θεό..." Ζεῦ ἄνα Δωδωναῖε ΠΕΛΑΣΓΙΚΕ τηλόθι ναίων"
Ραψωδία Π στίχοι 233-235

Ορκίζεται ΜΟΝΟ σε αυτόν...λες και δεν υπάρχουν άλλοι θεοί για αυτόν. Είναι μήπως και ο Αχιλλέας βάρβαρος;; Διότι αν χαρίσουμε τον Αχιλλέα στους αλλογενείς Πελασγούς, τότε και οι Αργονάυτες ανήκουν στους Άτλαντες.!!

Μιλάμε για έναν Αχιλλέα που είναι ο Αρχέγονος Σός Γενέτης των Ελλήνων. Αυτός και οι Μυρμιδόνες του μνημονεύονται ξεχωριστά από τον Όμηρο, ενώ ο όρος "Αργείοι" υπάρχει σαν γενικός όρος για όλους τους άλλους, και σύμφωνα με τον Ησίοδο σημαίνει η Λευκή Φυλή , τους Μυρμιδόνες και τον Αχιλλέα τους αναφέρει ως " ΕΛΛΗΝΕΣ".!

Ανώνυμος είπε...

ΙΛΙΑΣ Β-105
άνά δέ κρείων Αγαμέμνων έστη σκήπτρον έχων τό μέν Ήφαιστος κάμε τευχών.
Ήφαιστος μέν δώκε Διι Κρονίωνι άνακτι, αυτάρ άρα Ζευς δώκε διακτόρω άργείφόντι,
Ερμείας δέ άναξ δώκεν Πέλοπι πληξίππω, αυτάρ ο αΰτε Πέλοψ δώκ’ Άτρέϊ, ποιμένι λαών.
Άτρεύς δε θνήσκων έλιπεν πολυαρνι Θυέστη,
αυτάρ ο αύτε Θυέστ ’ Άγαμέμνονι λείπε φορήναι

Στους ανωτέρω στίχους του Ομήρου διαφαίνεται η έγκριση των Θεών στην βασιλεία του Πέλοπος αλλά και των απογόνων του, αν και βαρύνονται με την Ύβρη που έχει διαπράξει ο Τάνταλος (και όχι μόνο), και η οποία φτάνει μέχρι τον Ορέστη.
Άρα δηλαδή ο Αγαμέμνων καλώς εκπληρώνει την αποστολή του ως αρχηγός των Ελλήνων, ανεξάρτητα αν θα τιμωρηθεί και ο ίδιος για όσα έπραξε στο τέλος, δηλαδή μιλάμε για το εκπλήρωση του Θεϊκού σχεδίου?

ΚΙΜΩΝ


ΜΙΧΑΛΗΣ είπε...

@ ΕΡΙΩΠΑΣ :

ΕΡΙΩΠΑ, βλέπω ότι επιμένεις στις απόψεις σου -δικαίωμά σου βεβαίως - αλλά φαίνεται ότι έχεις κάποια συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό σου, τα οποία δεν τα αλλάζεις...και αυτό δεν είναι πάντοτε καλό.

Αντιπαρέρχομαι κατ'αρχήν τον μάλλον προσβλητικό σου υπαινιγμό περί "Αλβανικής" ( υπονοείς ότι όσοι διαφωνούν μαζί σου είναι Αλβανοί ;;) - και ΣΥΝΕΧΙΖΩ :

Σου έθεσα ΕΠΤΑ συγκεκριμένα ερωτήματα, εκ των οποίων σε ΚΑΝΕΝΑ δεν απάντησες ικανοποιητικώς.

Ειδικώς στο ΕΚΤΟ και στο ΕΒΔΟΜΟ ερώτημα, τα οποία είναι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΣ αποδεδειγμένα, είναι ΑΔΗΡΙΤΟΣ ανάγκη να απαντήσεις, και θα σου εξηγήσω το γιατί.

Όλα τα Πελασγικά φύλα - ΛΕΛΕΓΕΣ, ΚΑΡΕΣ, ΦΡΥΓΕΣ, ΜΥΣΟΙ, ΔΟΛΟΠΕΣ, ΕΤΡΟΥΣΚΟΙ/ΤΥΡΡΗΝΟΙ, ΣΑΒΙΝΟΙ κλπ κλπ - ανήκαν στην Πρωτοελληνική Φυλή ( = Μεσογειακοί ΔΟΛΙΧΟΚΕΦΑΛΟΙ ).

Για να μην αναφέρουμε και τις ΔΕΚΑΔΕΣ φύλων της κυρίως Ελλάδος ( ΜΙΝΥΕΣ, ΠΕΡΡΑΙΒΟΙ, ΑΙΝΙΑΝΕΣ, ΣΕΛΛΟΙ, ΒΟΙΩΤΟΙ, κλπ κλπ κλπ ).

Έτσι ήταν και έτσι είναι εδώ και 10.000 - ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ - χρόνια.

Όλες οι μετακινήσεις, όλες οι "επιμειξίες", όλοι οι εμφύλιοι πόλεμοι της Ελληνικής Ιστορίας γίνονται ΜΕΤΑΞΥ αυτών των ΣΥΓΓΕΝΙΚΩΝ φύλων.

Το ίδιο γίνεται και σήμερα : έχουμε Πελοποννησίους, Κρήτες, Βλάχους, Σαρακατσάνους, Ποντίους, Κυπρίους κλπ κλπ.

Όλοι αυτοί μιλούν διαλέκτους που μπορεί να μην καταλαβαίνονται μεταξύ τους, αλλά δεν παύουν να είναι ΟΛΟΙ Έλληνες.

Έχεις διαβάσει την ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ του Στέφανου Βυζάντιου ;;

Εκεί συναντώνται Έλληνες από διάφορες περιοχές και τσακώνονται διότι ο ένας ΔΕΝ καταλαβαίνει την διάλεκτο του άλλου.

Το ίδιο ακριβώς συνέβαινε και τότε.

Όταν γράφεις ότι ο Αγαμέμνων ήταν απόγονος του Πέλοπα που ήρθε από την Μικρά Ασία, ΔΕΝ αποδεικνύεις απολύτως τίποτε, διότι ΚΑΙ οι Κάρες, ΚΑΙ οι Φρύγες ΚΑΙ οι ΜΥΣΟΙ ήταν Πελασγοί, δηλ. Πρωτοέλληνες.

Όσο είναι "μιγάς" κάποιος με πατέρα Πόντιο και μητέρα Σαρακατσάνα, άλλο τόσο ήταν "μιγάς" ο Αγαμέμνων.

Είπαμε ότι αυτό αποδεικνύεται ΓΕΝΕΤΙΚΩΣ και ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΩΣ, οπότε όλη η συλλογιστική σου από εκεί και μετά είναι ΑΚΥΡΗ.

Ο Ηρόδοτος γράφει ότι δεν καταλάβαινε την γλώσσα των Πελασγών και του φαινόταν "βαρβαρική", ακριβώς όπως ο Ελλαδίτης ΔΕΝ καταλαβαίνει τα Κυπριακά ή τα Βλάχικα, αλλά αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι ο Κύπριος και ο Βλάχος είναι αλλόφυλοι.

Ο Θουκυδίδης γράφει ότι οι Αιτωλοί και οι Ακαρνάνες μιλούσαν μια διάλεκτο που του φαινόταν "βαρβαρική" ( προφανώς λόγω ιδιωματισμών ) .

Αμφισβητεί μήπως κανείς ότι οι Αιτωλοί και οι Ακαρνάνες ήταν Έλληνες ;;

Είναι καλό πράγμα η πολυμάθεια ΕΡΙΩΠΑ - και φαίνεται ότι είσαι πολυμαθής και διαβασμένος - αλλά πρέπει να συνδυάζεται με την κριτική και συνδυαστική ικανότητα.

Διότι εδώ τίθεται ένα ΣΟΒΑΡΟ ιδεολογικό ζήτημα.

Δηλαδή ποια θέση υποστηρίζει το παρόν ιστολόγιο ;;

Υποστηρίζει ο ΖΕΥΣ ΕΛΑΥΝΩΝ την ΣΥΝΕΧΕΙΑ και την ΔΙΑΧΡΟΝΙΑ του Ελληνισμού ( Συνέχεια Φυλετική, Ιστορική και Γεωγραφική ) από τα Προκατακλυσμιαία χρόνια ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ - και εντεύθεν ;;

Εάν ναι, τότε είμαι ευτυχής που σχολιάζω εδώ.

Εάν όμως η Φυλετική και Ιστορική Συνέχεια μεταξύ Πελασγών και Ελλήνων σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Γεωπολιτική Περιοχή του Ελληνισμού αμφισβητείται - και εάν ΑΥΤΗ είναι και η θέση του ιστολογίου - τότε έχουμε πρόβλημα.

Άλλωστε δεν υπάρχει λόγος να χαλάμε τις καρδιές μας.

Διότι ΝΑΙ ΜΕΝ πιστεύω στον Ελληνοπρεπή διάλογο με επιχειρήματα - και το έχω αποδείξει - αλλά δεν υποχρεούμαι και να ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ τις θεωρίες που (κατά την γνώμη μου) βλάπτουν την Πατρίδα.

Και διότι κάθε χρόνο ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ άνθρωποι έρχονται απ'όλο τον κόσμο για να δουν και να θαυμάσουν τις ΠΟΛΥΧΡΥΣΕΣ ΜΥΚΗΝΕΣ, όπου βασίλευσε ο Αγαμέμνων..

Ευτυχώς που δεν έχουν ξεναγό τον ΕΡΙΩΠΑ, για να τους πει ότι ο Αγαμέμνων ήταν ένας μπάσταρδος ΜΗ ΕΛΛΗΝΑΣ εγκληματίας !!!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΜΙΧΑΛΗΣ : Όταν γράφεις ότι ο Αγαμέμνων ήταν απόγονος του Πέλοπα που ήρθε από την Μικρά Ασία, ΔΕΝ αποδεικνύεις απολύτως τίποτε, διότι ΚΑΙ οι Κάρες, ΚΑΙ οι Φρύγες ΚΑΙ οι ΜΥΣΟΙ ήταν Πελασγοί, δηλ. Πρωτοέλληνες.


Αυτό Μιχάλη το έγραψα εγώ όχι ο Ερίωπας. Είναι γνωστό τι γινόταν μέσα σε αυτήν την οικογένεια. Και δεν τα λέω εγώ....Η παράδοση αναφέρει πως ο Πέλοπας είχε αποκτήσει από άλλη γυναίκα τον Χρύσσιππο, τον οποίο σκότωσαν ο Θυέστης κ ο Ατρέας (γιοι του Πέλοπα) από ζηλοτυπία. Τότε εκείνος καταράστηκε τους 2 γιούς του να αλληλοσκοτωθούν στο μέλλον. Στην πραγματικότητα η κατάρα δεν επαληθεύεται, σίγουρο είναι όμως ότι υπήρξαν διαπληκτισμοί ανάμεσα στα 2 αδέρφια με αφορμή την εξουσία.

Όταν ήταν μικρός, ο πατέρας του τον έκοψε κομματάκια και τον σερβίρισε στους θεούς βάζοντας την παντογνωσία τους σε δοκιμή. Έχουμε και λέμε το λοιπόν...ΚΑΤΑΡΕΣ...ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΔΕΛΦΩΝ....ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑ.!! Όλα αυτά σου φαίνονται ελληνικές ιδιότητες;; Το ότι ήρθε απο Τουρκία μεριά να το παραβλέψουμε και αυτό;;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΜΙΧΑΛΗΣ : Δηλαδή ποια θέση υποστηρίζει το παρόν ιστολόγιο ;;

To ιστολόγιο είναι με το μέρος της αλήθειας...και η αλήθεια βρίσκεται σε αυτά που μας έχουν πει οι πρόγονοι μας μέσα απο την αρχαιοελληνική γραμματεία. Μέρος αυτής της αρχαιοελληνικής γραμματείας είναι ΚΑΙ ο Λυκόφρων Μιχάλη. Και ο Όμηρος είναι μέρος αυτής της αρχαιοελληνικής γραμματείας και τι μας λέει για τους Κάρες Μιχάλη;;;

"ΚΑΡΕΣ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΦΩΝΟΙ" μας λέει ο Όμηρος ΟΜΗΡΟΥ ΙΛΙΑΔΑ Β, ΣΤΙΧΟΣ 867 «Νάστης αυ Καρών ηγήσατο βαρβαροφώνων». Οι Έλληνες ΔΕΝ έλεγαν ποτέ κανέναν Έλληνα βαρβαρόφωνο...μόνο τους ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ. Και οι Καρχιδόνιοι Κάρες ήταν σύμμαχοι με τους Τρώες. Άρα εχθροί των Ελλήνων.

Βέβαια μπορεί και εσύ να είσαι οπαδός της άποψης ότι οι Τρώες ήταν αδέλφια μας , και ότι ο Τρωικός πόλεμος δεν ήταν παρά ένας εμφύλιος ανάμεσα σε αδελφά φύλα. Αυτό βέβαια είναι μια ωραία και μεγάλη πλάνη που στήθηκε έντεχνα δια μέσου των αιώνων για να πείσουν τον κάτοικο της χώρας ότι δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στους Έλληνες και τους Τρώεες.

Όμως Μιχάλη αυτό που εγώ ξέρω καλά είναι ότι θέλουν όλοι να ονομάζονται Έλληνες...αλλά δυστυχώς δεν είναι. Διότι άλλο ο κάτοικος της χώρας...άλλο ο λαθροεισβολέας κάτοικος της χώρας...άλλο ο ελληνογενείς κάτοικος της χώρας και άλλο ο ΕΛΛΗΝΑΣ.!

Ο ΕΛΛΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ....ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΑΥΤΗΣ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΜΙΧΑΛΗΣ :Υποστηρίζει ο ΖΕΥΣ ΕΛΑΥΝΩΝ την ΣΥΝΕΧΕΙΑ και την ΔΙΑΧΡΟΝΙΑ του Ελληνισμού ( Συνέχεια Φυλετική, Ιστορική και Γεωγραφική ) από τα Προκατακλυσμιαία χρόνια ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ - και εντεύθεν ;;

EΠΕΙΔΉ ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ...ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΖΕΥ ΕΛΑΥΝΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΔΩ.

http://zeys-elaynon.blogspot.com/2019/03/2.html

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΜΙΧΑΛΗΣ : Διότι ΝΑΙ ΜΕΝ πιστεύω στον Ελληνοπρεπή διάλογο με επιχειρήματα - και το έχω αποδείξει - αλλά δεν υποχρεούμαι και να ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ τις θεωρίες που (κατά την γνώμη μου) βλάπτουν την Πατρίδα.

Παλιά πίστευα και εγώ στον διάλογο Μιχάλη..τώρα πλέον έχω καταλάβει ότι τζάμπα καίει η "λάμπα" στην χώρα των Ελλήνων...διότι ο κάτοικος της χώρας (και όχι οι Έλληνες) έχει την τάση να στρεβλώνει το είδωλο της πραγματικότητας του. Τώρα εντελώς φιλικά και μεταξύ μας....ανάμεσα σε σένα και σε μένα αυτός που έχει βλάψει την πατρίδα -έστω και άθελα σου- είσαι εσύ Μιχάλη.! Διότι σίγουρα τόσα χρόνια πάς και ψηφίζεις.!!!! Δεν έχει σημασία τι ψηφίζεις....όλοι το ίδιο λαμόγια και ΜΗ Έλληνες είναι. Το θέμα είναι όμως Μιχάλη...ότι εγώ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑ...συνειδητά το κάνω. Διότι όταν έρχεται η ώρα της ψήφου σκέφτομαι...ποιον να ψηφίσω...το κόμμα αυτού που είπε ότι το όνομα Μακεδονία θα ξεχαστεί σε 10 χρόνια;; Το ΠΑΣΟΚ που έκλεισε όλες τις επιχειρήσεις και επί Σημίτη είχαμε την προδοσία των Ιμίων και το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ;;;

ΤΟ ΚΡΟΝΙΟ ΚΚΕ;;..και μόνο το σφυροδρέπανο που βλέπει κανείς καταλαβαίνει ότι είναι το σύμβολο του Κρόνου. Να αυτά σκεφτόμουνα και ΔΕΝ ΨΗΦΗΣΑ ΚΑΝΕΝΑ...οπότε Μιχάλη τα δικά μου χέρια είναι ΚΑΘΑΡΑ...και μπορώ να λέω ότι θέλω και να τα χώνω όπου θέλω και σε όποιον θέλω.!!!

Η αφύπνιση είναι πορεία και δρόμος προσωπικός, ατομικός και μοναχικός. Άσχετα με το τι συμβαίνει σε κάθε εποχή, η ζωή στέλνει μηνύματα συνεχώς στον καθένα μας με κάθε τρόπο.Το τι βλέπει ο καθένας γύρω του είναι μια άλλη ιστορία.

ΑΡΡ. είπε...



ΠΕΛΑΣΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Εν Ιλ. Β. 843, οι Πελασγοί μνημονεύονται ως σύμμαχοι των Τρώων, πρβλ. Ρ. 288 ένθα συγκαταλέγονται εν τοις Λέλεξι και Καύκωσι, όθεν πιθανόν κατώκουν εν μικρά Ασία, Κ. 429. Εν τη Οδ. λέγονται ως κατοικούντες εν Κρήτη Τ. 177. ωσαύτως εν Ηπείρω περί την Δωδώνην, Ησ. Αποσπ.18. ο δε Όμ. παριστάνει τον Αχιλλέα δεόμενον Ζ ε υ, ά ν α Δ ω δ ω ν α ί ε , Π ε λ α σ γ ι κ έ, Π. 233, προσέτι το Πελασγικόν Άργος ήτο εν Θεσσαλία.
Εκ του αξιολόγου χωρίου του Ηροδότου Ι. 56, 51, και άλλων υπαινιγμών γίνεται δήλον ότι ήσαν φυλή λίαν εκτεταμένη και πολλαχού διεσπαρμένη, και ότι οι Έλληνες ήσαν συγγενείς αυτών.
Μάλιστα η λέξις Π ε λ α σ γ ο ί κείται αντί του Έ λ λ η ν ε ς εν Ευρ. Ορ. 857 ως παρά τωι Εννίω και Ουργιλίω οι Τ υ ρ σ η ν ο ί.

Πελασγικός = Ηπειρωτικός ή Θεσσαλικός (Στράβων 221 436 ) αλλ’ ύστερον εν χρήσει ως το Α ρ γ ε ί ο ι.

Πελασγιώται: οι εν Θεσσαλία (Στράβων 447, αλλά Έ λ λ η ν ε ς εν Ευρ. Αποσπ. 230

Η αρχή της λέξεως είναι θέμα πολλών θεωριών. τινές αναφέρουν αυτήν ως εκ του ΠΕΛ, πελός (πρβλ. πηλός, ως σκούρα λάσπη, κατακάθι, Πηλεύς, Πελίας, Πέλλα) ως ει ούτοι ήσαν οι εξ Ανατολής ελθόντες μελαψοί, (πρβλ. και Πέλοψ), έτεροι δε εκ του ΠΕΡ, περάω, πέρα, πόρος, πορθμός, Πειραιεύς και έτεροι εκ του ΠΛΑΖω (πρβ. πέλω, πελάζω, πλησίον) επί της αυτής εννοίας.

Ο ΠΕΛΟΨ, γεν. Πέλοπος (πελός + οψ ήτοι ο σκοτεινήν έχων όψιν, μελαψός) υιός του Ταντάλου ελθών εκ Λυδίας εις Πελοπόννησον ής ανεδείχη ηγεμών και εξ αυτού ωνομάσθη Πελοπόννησος.

(ΜΕΓΑ ΛΕΞΙΚΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ Λίντελλ Σκοττ, Λήμμα Πελασγός.)



Πελασγός (ο): Ο μυθικός γενάρχης των Πελασγών αναδυθείς κατά τινα παράδοσιν εκ της γης εν Αρκαδία (αστρονομικός Αιών του Κρόνου;), κατ’ άλλην δε υιός του Διός και της Νιόβης (αστρονομικός αιών του Διός;) και αδελφός του Άργους βασιλεύων εις το Άργος ότε ήλθεν εξ Αιγύπτου εκεί ο Δαναός.

Πελασγοί (οι): Γ ε ν ι κ ή ονομασία κατά τους προϊστορικούς χρόνους των ε λ λ η ν ι κ ώ ν φ ύ λ ω ν τα οποία κατώκουν εις την Πελασγικήν αυτοκρατορίαν.

Πελασγική αυτοκρατορία αι χώραι των Πελασγών κατά τα μέσα της δευτέρας π.Χ. χιλιετηρίδος ήτοι η Ν. και Β. Ελλάς και Μ. Άσία μετά των πέριξ αυτής νήσων.

Πελασγικόν ή πελαργικόν τείχος: το πρωταρχικόν τείχος της Ακροπόλεως των Αθηνών το οποίον κατά την παράδοσιν έκτισαν οι Πελασγοί.

Πέλοψ. Εγγονός του Διός και υιός του Ταντάλου και της Διώνης, θυγατρός του Άτλαντος. Ελθών εκ Φρυγίας εις Πίσαν της Ήλιδος, ενίκησεν εις αρματοδρομίαν τον βασιλέα Οινόμαον τον οποίον διεδέχθη εις τον θρόνον, λαβών ως σύζυγον την θυαγατέρα του Ιπποδάμειαν εξ ής απέκτησε πολλά τέκνα εν οίς και τους Ατρέα, Θυέστην και Τροιζήνα. Μετά τον θάνατόν του ετιμήθη εν Ολυμπία ως ήρως με ιερόν εντός της Άλτεως, το ΄Πελόπιον¨ εκ του ονόματός του δε ωνομάσθη η Πελοπόννησος.

(Εγκυκλ. ¨Ήλιος.¨)

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΑΡΡ : Πέλοψ. Εγγονός του Διός και υιός του Ταντάλου και της Διώνης, θυγατρός του Άτλαντος. Ελθών εκ Φρυγίας εις Πίσαν της Ήλιδος, ενίκησεν εις αρματοδρομίαν τον βασιλέα Οινόμαον τον οποίον διεδέχθη εις τον θρόνον, λαβών ως σύζυγον την θυαγατέρα του Ιπποδάμειαν

Ακριβώς ότι έγραψα και εγώ φίλε ΑΡΡ...ότι μας ήρθε απο την Φρυγία, γιοκάρι του Τάνταλου, και εδώ συμπληρώνεις εσύ.." και της Διώνης, θυγατρός του ΑΤΛΑΝΤΟΣ.".!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν χρειάζεται να προσθέσω εγώ τίποτε άλλο. Τα είπες όλα μόνος σου.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΑΡΡ : Ο ΠΕΛΟΨ, γεν. Πέλοπος (πελός + οψ ήτοι ο σκοτεινήν έχων όψιν, μελαψός) υιός του Ταντάλου ελθών εκ Λυδίας εις Πελοπόννησον ής ανεδείχη ηγεμών και εξ αυτού ωνομάσθη Πελοπόννησος.


ΑΚΡΙΒΩΣ....Όπως είναι μελαμψοί οι σημερινοί λαθρομετανάστες ΑΦΓΑΝΟΠΑΚΙΣΤΑΝΟΊ...και μετά από 2000 χρόνια οι τότε εκπαιδευτικοί και χρονογράφοι του μέλλοντος θα τους ονομάζουν ως ΕΛΛΗΝΕΣ.!!!!

ΑΡΡ. είπε...



Λύκαστρε ευγενές

Γιατί επιμένεις τόσο πολύ στο χρώμα και όχι στο μιτοχόνδριο; Εδώ οι Εβραίοι ηύρον εν Αιθιοπία μαύρους ομοφύλους των δι' ους μάλιστα είναι λίαν υπερήφανοι διό και έγιναν αποδεκτοί έποικοι εις το Ισραήλ.
(Και ξέρομε όλοι πόσο φυλετιστικόν είναι το Ισραήλ).
Και αν αυτοί οι Πελασγοί ήταν προπανάρχαιοι Έλληνες, ίσως και προκατακλυσμιαίοι και του Κρονείου αστρονομικού αιώνος εισέτι, και εν τω μεταξύ επιμειχθέντες και μελαψοί γενόμενοι ως οι της σήμερον Καλαματιανοί και ένιοι Κρήτες και αιγαιονησιώται, επέστρεψαν ένα έθνος αυτών εις Ελλάδα δίκην της ιστορικής εκείνης καθόδου των Ηρακλειδών;

Πώς εξηγείται άλλωστε το ότι οι νέγροι Ντόγκον ξέρουν και διασώζουν τα ελληνικά μυστικά του Σειρίου, εκπλήσσοντας τους σημερινούς αστρονόμους,
μια φυλή χαμένη-χωμένη κυριολεκτικά στην αφρικανική έρημο;
Ο βιοφυσικός Μ. Γρηγορίου που φαίνεται να έχει αξιολόγους πηγάς και μύστας εξηγεί αυτό και λόγω της επιστημονικής του ιδιότος με το ότι οι Ντόγκον υπήρξε προπανάρχαια ελληνική φυλή αποξενωθείσα εις τα μέρη εκείνα και εξ ανάγκης κατοικούσα έλαβε λόγω κλίματος το νεογροειδές φυλετικόν χρώμα, χρώμα το οποίον μεταβάλλεται ως ντιενεϊ, λένε οι βιοφυσικοί, μόνο όταν παρέλθωσι 20.000 και άνω έτη.

Η ελληνική φυλή είναι προπανάρχαια και η πιο προικισμένη τόσο αυτή όσο και ο χώρος και το κλίμα της. Διαρκώς αποίκιζε κατά την υφήλιο όταν αυτή άρχιζε να είναι κατοικίσιμη κατά την προοδευτική τήξι των πάγων, το ένα κύμα Ελλήνων πάνω σε άλλο προηγηθέν κύμα Ελλήνων που στο μεταξύ, εκτός συνθηκών πατρίδος είχε συν τω πολλώ χρόνω εκβαρβαρωθή κ.ο.κ.
Διότι πέραν του περιαιγαιακού χώρου μειούται και αλλάζει η γλωσσική και πνευματική ικανότης του ανθρώπου όπως και το αντίθετο για τους επήλυδες όταν τύχωσι ελληνικής παιδείας. Σκέψου ότι μεταξύ αρχαίας Κύμης Ευβοίας και Αθηνών (λίγα χιλιόμετρα απόστασι) υπήρχε τέτοια γλωσσική-φωνητική διαφορά όση αργότερα μεταξύ του λατινικού αλφαβήτου και γλώσσης έναντι του ελληνικού. Γιατί άποικοι της Κύμης πήγαν στην Ιταλία όπου υιοθέτησαν το αλφάβητό τους οι ντόπιοι εκεί ως το πιο κατάλληλο, φωνητικά και πνευματικά, γι αυτούς. Και άλλα πολλά που δεν είναι της παρούσης.

Γιατί παραβλέπεις και τα κάτωθι;

Εκ του αξιολόγου χωρίου του Ηροδότου Ι. 56, 51, και άλλων υπαινιγμών γίνεται δήλον ότι ήσαν φυλή λίαν εκτεταμένη και πολλαχού διεσπαρμένη, και ότι οι Έλληνες ήσαν συγγενείς αυτών.
Μάλιστα η λέξις Π ε λ α σ γ ο ί κείται αντί του Έ λ λ η ν ε ς εν Ευρ. Ορ. 857 ως παρά τωι Εννίω και Ουργιλίω οι Τ υ ρ σ η ν ο ί.

Πελασγικός = Ηπειρωτικός ή Θεσσαλικός (Στράβων 221 436 ) αλλ’ ύστερον εν χρήσει ως το Α ρ γ ε ί ο ι.

Και ας μη λησμονώμεν ποτέ το ¨φίλος Πλάτων, φιλτάτη δε η αλήθεια.¨

Εγώ είπα πάντως. Η αμφιβολία ταπεινώνει και ενώνει. Η βεβαιότης-απολυτότης δημιουργεί ναρκίσσους και έριδες.
Ας πέσωσι λοιπόν εκατέρωθεν οι τόνοι. Δεν περισσεύει κανείς.


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ Φίλε ΑΡΡ θα σου απαντήσω αύριο...τώρα θέλω να δεις το "δώρο" που σου άφησε ο Αγ. Βασίλης.!!!! χα χα χα

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Λύκαστρε η φράση Ζεῦ ἄνα Δωδωναῖε ΠΕΛΑΣΓΙΚΕ τηλόθι ναίων" στο στόμα του ποιητή εκείνης της εποχής σημαίνει:

1.Ζεῦ ἄνα: Ζευ εσύ που έχεις την ανωτέρα τάξιν, δηλαδή απλώς "άρχοντα".

2.Δωδωναίε: Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ονόμαζαν τον Ήλιο Ζευ και την Ανατολή Ντόουνα, επομένως καλώς οι Εβραίοι ονόμαζαν τους Έλληνες Δωδωνίμ αφού απ'ό,τι γνωρίζουμε οι Έλληνες εσέβοντο τον Ήλιο πριν εισβάλουν οι Σεληνολάτρες Καδμείοι. Η λέξη Ντόουνα πέρασε από τους Φοίνικες στους Βρετανούς ως Dawn δηλαδή αυγή.

3.Πελασγικέ τήλοθι ναίων: που κατοικείς ή ευρίσκεσαι μακριά.
Δηλαδή "Ζευ άρχοντα της Ανατολής που ευρίσκεσαι μακριά".

Σε αυτή την περίπτωση ο Αχιλλέας απευθύνεται στον Ήλιο Ζευ τον άρχοντα της Ανατολής που είναι μακριά και τίποτα περισσότερο. Είναι φανερό ότι ο ποιητής για να μη παρεξηγηθεί επεξηγεί συμπληρωματικά το όρο "πελασγικέ" με το "τήλοθι ναίων", δηλαδή που "βρίσκεσαι μακριά".

Καμία σχέση ο Ζευς Ήλιος, ο θεός του φωτός, που επικαλείται ο Αχιλλέας με τους εξακριβωμένα βάρβαρους αλλογενείς και Σεληνολάτρες Κέκρωπες Κάρες Πελασγούς (Πελασγός, αυτός που ήλθε από άλλη χώρα) .


ΕΡΙΩΠΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Γράφεις φίλε Λύκαστρε δείτε εδώ:
http://zeys-elaynon.blogspot.com/2019/03/2.html


Και σου γράφω εγώ σήμερα ¨Εκείνη την ηρωική εποχή που ανέβαιναν επικά άρθρα"


ΕΡΙΩΠΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Αρρίων γράφεις ότι (Εν Ιλ. Β. 843) οι Πελασγοί μνημονεύονται ως σύμμαχοι των Τρώων, πρβλ. Ρ. 288 ένθα συγκαταλέγονται εν τοις Λέλεξι και Καύκωσι, όθεν πιθανόν κατώκουν εν μικρά Ασία, Κ. 429.



-Και ρωτώ πως είναι δυνατόν οι Πελασγοί όπως λες να πολεμούν ως σύμμαχοι δίπλα στους Τρώες κατά των Ελλήνων και μάλιστα να συγκαταλέγονται μαζί με τους Λέλεγες και τους Καύκωνες; Κάτι δεν πάει καλά εδώ δεν νομίζεις; Ή μήπως δεν το πρόσεξες;

ΕΡΙΩΠΑΣ

ΑΡΡ. είπε...


Ε προς ΑΡΡ.

-Και ρωτώ πως είναι δυνατόν οι Πελασγοί όπως λες να πολεμούν ως σύμμαχοι δίπλα στους Τρώες κατά των Ελλήνων και μάλιστα να συγκαταλέγονται μαζί με τους Λέλεγες και τους Καύκωνες; Κάτι δεν πάει καλά εδώ δεν νομίζεις; Ή μήπως δεν το πρόσεξες;

.................................................................

Πώς δεν το πρόσεξα. Αλλά δεν υποκρύπτω ούτε μαγειρεύω στοιχεία για να φτιάσω το μενού της αρεσκείας μου. Και τί μ' αυτό;
Ίωνες έφτιασαν την γέφυρα του Ελλησπόντου να περάσουν οι Πέρσαι βόρεια και Ελλάδα, Έλληνες μισθοφόρους των Περσών συνάντησε στην Μ. Ασία ξεκινώντας την εποποιία του ο Μ΄Αλέξανδρος; Σημαίνει ότι δεν ήταν Έλληνες;



και


Ανώνυμος είπε...

@ΑΡΡ.

Επιμένεις δηλαδή ότι εκείνα τα κακοποιά στοιχεία, οι Δόλιοι Κέκρωπες και Κάρες, οι θεωρούμενοι και βάρβαροι Πελασγοί, οι βιαστές και οι κλέφτες των Ελληνίδων, όπως αναφέρει ο Ηρόδοτος και πολλοί άλλοι συγγραφείς, ήσαν Έλληνες.
Ρίξε μιά ματιά στην επιτύμβια στήλη της Λήμνου που θεωρείται Πελασγική και έλα να μας πεις πως ονόμαζαν τον καταχθόνιο θεό τους και αν αυτός ο θεός ήταν γνωστός και στην Ελλάδα ποτέ.

ΕΡΙΩΠΑΣ

ΑΡΡ. είπε...


@E

Πελασγοί (οι): Γ ε ν ι κ ή ονομασία κατά τους προϊστορικούς χρόνους των ε λ λ η ν ι κ ώ ν φ ύ λ ω ν τα οποία κατώκουν εις την Πελασγικήν αυτοκρατορίαν.

............................................

Το ανωτέρω δεν σου λέει τίποτα;

Πελασγική, παράβαλε πρωτοΒυζαντινή αυτ/ρία όπου και η σφαγή στον Ιππόδρομο χιλιάδων, Βυζαντινών-Ρωμιών πια δια νόμου ονομαζομένων, Ελλήνων Θεσσαλονικέων.

Α είπε...

Αποκλείεται και οι δυο πλευρές να έχουν δίκιο;Δηλαδή οι Πελασγοί να ήταν Έλληνες αλλά λόγω των θρησκευτικών συνηθειών που "απέκτησε" ένα μέρος των να κατακρημνίστηκαν απ'το Φως και να έχασαν την Ελληνικότητά τους;Άλλωστε υπάρχουν και οι γενίτσαροι της σύγχρονης ιστορίας που ταιριάζουν επακριβώς σ'αυτό το σκεπτικό.

Ανώνυμος είπε...


Διαβάζοντας τα σχόλια αναρωτιέμαι,μετά από 3 χρόνια του ιστολογίου,από αναρίθμητες αναρτήσεις και άρθρα από προσωπικές έρευνες του Λύκαστρου σχόλια επιφανών ερευνητών,ανακαλύπτω πως όσο θαμώνας και να είναι κάποιος σε ένα χώρο αν δεν θέλει να δει,δεν θα δει ποτέ.

Υποκριτικός πάντα θα λέει ναι,θα χαϊδεύει πλάτες αλλά θα προσκυνά πάντα έναν άλλον ήλιο μαύρο σκοτεινό.Τον Ζευ ούτε καν μπορεί να τον διαχωρίσει από τον Δία.

Λέει ο Λύκαστρος για την λευκή φυλή,για τους σκουράντζες, αλλά οι άλλοι νομίζουν πως είναι καθαρά θέμα αντηλιακού,θα μπορούσαν κατά αυτή την εκδοχή να είναι και σχιστομάτηδες? ας κάνουμε το Αχιλλέα μαύρο τότε τι πειράζει.

Ίσως με λίγη χειραγώγηση παραπάνω από τους επιτήδειους να το αποδεχθούν οι επόμενες γενιές και αυτό.
όπως αποδέχτηκαν και την Ινδοευρωπαϊκή φυλή.

Λύκαστρε τα άστρα τι έλεγαν για το 2020 αποκαλύψεις πολλές?
Εεε πράγματι σε δικαίωσε και με το παραπάνω.

Μάριος -.-

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΜΑΡΙΟΣ : Λύκαστρε τα άστρα τι έλεγαν για το 2020 αποκαλύψεις πολλές? Εεε πράγματι σε δικαίωσε και με το παραπάνω.

Φίλε Μάριε...θα δικαιωθώ και το 2021.!! Τώρα για το μπέρδεμα που γίνεται με τους Πελασγούς και όχι ΠΕΛ-ΑΙΓΑΙΟΥΣ έγινε ένα μεθοδικό μπαστάρδεμα και αλλοίωση εδώ και αιώνες σε κείμενα...ώστε να μην μπορούμε να βρούμε ποιος είναι ποιος. Επειδή τα λαμόγια θέλουν να περνιούνται για Έλληνες.!! Όλα αυτά τα "καλά παιδιά" που άπαντες μέσα στην Σιών ομιλούνε ελληνικά.!!

Στην Αργεία ομοεθνία ανήκαν και ανήκουν όλες οι φυλές/έθνοι της ΛΕΥΚΉΣ ΦΥΛΗΣ. Άραγε ποιος θα καθήσει να κάνει μια έρευνα να βρεί ποιοι ήταν αυτοί που κατεδίωξαν τους Μυρμιδόνες από την Αίγινα ή έστω τους Μινύες;; Βεβαίως και τα φύλλα που είχαν ΓΕΝΑΡΧΗ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ήταν Αρείοι (Λευκοί)....και όταν κάποιοι μιλάνε για Πελασγική Αυτοκρατορία...είναι ακριβώς όπως επί των ημερών μας ανήκουμε στην Ε.Ε...στην Ευρωπαική ομοεθνία ...αλλά αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι είμαστε και το ίδιο με τους Λιθουανούς.!!!

Ο ΣΕΤ/ΤΥΦΩΝΑΣ ήταν ο θεός όλων των Πελασγών , κρύο αίμα, είχαν πολεμικές ομάδες...κάτι ανάλογο αργότερα με τις Σταυροφορίες , με τις πολλές τάξεις-κλίκες των ναιτών....οι Πελασγοί είναι οι ιδρυτές της Thule Society...μέσα στην Πελασγική ομοεθνία υπήρχαν πολλά φύλλα...τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ όμως φύλλα των Δωριέων, Αιόλων κ.λ.π ΗΣΑΝ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ ΤΟΤΕ.!!..ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑς.

Αυτά τα λίγα για σήμερα...βέβαια υπάρχουν και οι ΠΕΛ-ΑΙΓΑΙΟΙ...το όνομα και την αυτοκρατορία των οποίων "έκλεψαν" και οικειοποιήθηκαν κάποιοι άλλοι.

Ανώνυμος είπε...


Το γνωρίζω Λύκαστρε πως προσπάθησαν πολλοί ανά τους αιώνες να οικειοποιηθούν ότι Ελληνικό μπορούσαν.

Έφτιαξαν μια ιστορία πάνω στην αληθινή δική μας,έκαψαν και εξαφάνισαν βιβλία,στοιχεία,ναούς που πρόδιδαν το αληθινό και αναβίωσαν τα σκοτεινά δικά τους κέντρα.

Αποτέλεσμα οι σφετεριστές να κρατούν τον θρόνο.
Καιρός να τον πάρουμε πίσω.
Πρέπει να βοηθήσεις στην αποκατάσταση της αλήθειας,εμείς από δίπλα θα την στηρίξουμε, έναντι της χειραγωγημένης και δόλιας που έγινε το παρόν μας ,να μην γίνει και το μέλλον μας ως ΕΘΝΟΣ
Να είσαι καλά..

Μάριος -.-

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΑΡΡ : Λύκαστρε ευγενές
Γιατί επιμένεις τόσο πολύ στο χρώμα και όχι στο μιτοχόνδριο; Εδώ οι Εβραίοι ηύρον εν Αιθιοπία μαύρους ομοφύλους των δι' ους μάλιστα είναι λίαν υπερήφανοι διό και έγιναν αποδεκτοί έποικοι εις το Ισραήλ.

Αγαπητέ Αρρίων...ούτε στο μιτοχόνδριο αλλλά ούτε και η αναζήτηση του χρωμοσώματος "Υ" που δίνουν άλλοι σημασία , σου δίνουν ασφαλή και καθαρά αποτελέσματα. Διότι σε αυτήν εδώ την διατριβή στην σελίδα 36-37 που κάνει συσχέτιση μεταξύ δεικτών "Υ" ανάμεσα σε Έλληνες-Εβραίους-Γιαπωνέζους-Αγγλοσάξωνες και Νέγρους...μας λέει στην σελίδα 36 ότι ο δείκτης "Υ" των Ελλήνων είναι σχεδόν ΟΜΟΙΟΣ με τον δείκτη των Αγγλοσαξωνικής καταγωγής λευκών και των Ινδών.!!! Αν είναι δυνατόν.!!!

Οι Έλληνες είμαστε ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΦΥΛΗ τι σχέση μπορεί να έχουμε με Αγγλοσάξωνες η άλλους λαούς ;;

https://thesis.ekt.gr/thesisBookReader/id/10296#page/38/mode/2up

Όλοι βλέπετε το χημικό μέρος του DNA , εκτός από αυτό όμως υπάρχει και το ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ dna και αυτό δεν μπορούν να το δούν ακόμα.!! Τα αλκάλια του DNA μας ακολουθούν μια τακτική γραμματική...και έχουν κανόνες όπως η γλώσσα. Οι ανθρώπινες γλώσσες δεν εμφανίστηκαν τυχαία....αλλά ΑΝΤΑΝΑΚΛΟΥΝ ΤΟΝ ΓΕΝΝΕΤΙΚΟ ΜΑΣ ΚΩΔΙΚΑ. Φανταστείτε η Ελληνική Συμπαντική Γλώσσα σε τι dna θα πρέπει να απευθύνεται.!!

Η γλώσσα μας αποτελεί το 3D επίπεδο που ζούμε σε μια απο τις εκφράσεις του dna το οποίο ακόμα δεν μπορούν να το δουν ολόκληρο. Το ελληνικό dna είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ , διότι μπορεί να "συνδέσει" μεταξύ τους τελείως διαφορετικές περιοχές μέσα στο Σύμπαν, και να μεταδώσει πληροφορίες έξω από τον χώρο και χρόνο.! Επίσης το dna των Ελλήνων "έλκει" αυτές τις πληροφορίες από το Σύμπαν και τις διαβιβάζει στην συνείδηση μας. Για αυτό πολλές φορές οι Έλληνες δεν μας πάει η καρδιά να κάνουμε κάποια πράγματα χωρίς να γνωρίζουμε την αιτία.

Η διαφορά των οραμάτων από την καθαυτή μαντική (οι Έλληνες τα έχουμε και τα δύο) είναι ότι στην δεύτερη περίπτωση ο έχων την ΠΡΟΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ δρά βάση αυτών κανονικά...ενώ στην πρώτη , ναι μεν βλέπουμε κάτι αλλά δεν το παίρνουμε αρκετά τοις μετρητοίς για να πράξουμε. Μόνον η καθαρά μαντική όπου το λογικό παρακάμπτεται μπορεί να είναι εμπιστεύσιμη .:)) :))

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι τώρα έχουμε ακούσει και διαβάσει αρκετά παράξενα, αλλά αυτό με την "Πελασγική Αυτοκρατορία" ξέφυγε από τα όρια του επιπέδου των σχολιασμών στα ιστολόγια. Καλά είναι να θυμόμαστε πάντοτε ότι κακό χωρίς καλό δεν υπάρχει. Είναι Νόμος του Σύμπαντος.

Λέω λοιπόν αφού μας κυβερνά αυτή η μυστηριώδης σκοτεινή δύναμη καλά θα είναι να αρχίσουμε να συμπεριφερόμαστε πιό φιλικά και στους σύγχρονους διαδόχους αρχιερείς και ιερείς τους τους Καβείρους όπως μας προτρέπουν οι φίλοι Δόκτορες, ο ένας μάλιστα διαθέτει 42 πτυχία από Ιατρική μέχρι Τσομπανολογία.
Και ποιοί ήταν αυτοί οι μάγκες οι Κάβειροι;
Νόννος, Φερεκύδης, ακόμη και ο Ηρόδοτος, υποστήριζαν ότι οι Κάβειροι ήσαν ιερείς του Αιγυπτίου Ηφαίστου του καλούμενου και Φθά ή Αφθά ή Ιαφθά ή Ιάφεθ ή Ιαπετού με πατριάρχη τους τον Κάδμο Ερμή.
Οι ουροφόροι και κερασφόροι Κάβειροι είναι όμοιοι με τους Σατύρους. Λατρεύονται μετά δολοφονικής μανίας από τους επείσακτους αλλογενείς Πελασγούς που κουβάλησε ο αρχιαπετεώνας και δόλιος Ερμής Κάδμος στην Λήμνο και την Σαμοθράκη και απλώθηκαν όπου πατούσε τα βρωμοπόδαρά του αυτό το άθλιο και κακάσχημο γένος των βιαστών και των απατεώνων. Από περιγραφές αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων εθεωρούντο βραχείς το ανάστημα με μεγάλα γεννητικά μόρια, εξ ου και η εμφάνιση του γυμνού Ερμού με μεγάλο μόριο. Σύμβολό τους ο οκτάκτινος ρόδακας.Χμ, εδώ ξεροβήχουμε.

-Θα μου πείτε και πως θα καταλάβουμε ποιοί είναι οι σύγχρονοι αρχιερείς τους;

-Απλώς θα σας πω ότι από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα γιορτάζουν την μεγάλη θεά τους στις 21 Απριλίου και της οποίας το όνομα ετυμολογείται από τον αριθμό 8. Ο Δρ Μιχάλης, πρόσφατα μας ανέφερε και το γνωστό στους αρχαιολόγους και ιστορικούς όνομά της. Μία θεά η οποία έχει και μεγάλη Λόξα με τους γύψους, τις καραντίνες και τα κάτεργα και τους κοπρώνες έτσι για να ξέρετε.Και πάντοτε για το καλό μας.

Αν υπάρξει ενδιαφέρον από το κοινό μπορούμε να συνεχίσουμε την έρευνα και να μάθουμε ποιός ήταν στα χείλη τους ο θεός ή θεά τους έτσι όπως αναφέρεται στην Πελασγική επιτύμβια στήλη της Λήμνου, αν όχι, παραμένουμε στο δόγμα "Πελασγική Αυτοκρατορία" που δεν είναι δα και τόσο άσχημα και ζητάμε από τον Λύκαστρο περισσότερη ηρεμιστική μουσική. Κονομημενος είναι τώρα τελευταία, θα ρίχνει για μας ψιλά στο τζουκ μποξ.
Αν θέλετε τώρα σύγχρονο τύπο ουροφόρου και κούκλου Καβείρου, πάρτε ως δείγμα τον Καύκωνα του σκίτσου, ο άνθρωπος και η παρέα του φροντίζουν διαρκώς για το καλό μας μέχρι και εμβόλια μας φτιάχνουν και εμείς οι αχάριστοι κλωτσάμε. Φροντίζουν όμως και να μένουμε στα σπίτια μας μέχρι να ολοκληρωθεί η μαζική εισβολή των βιαστών και εγκληματιών ουροφόρων Καβείρων Πελασγών στον Ιερό Χώρο της Ελλάδος.
Μπορεί ακόμα και αναλύσουμε το όνομα των Καβείρων και να βγάλουμε κελεπούρι. Όλα θα εξαρτηθούν από το κοινό.



ΕΡΙΩΠΑΣ









Ανώνυμος είπε...


@ Ερίωπα
"γιορτάζουν την μεγάλη θεά τους στις 21 Απριλίου"
Αυτή την μέρα την γιορτάζουν γενικώς,μέχρι και την γέννηση της Βασίλισσας τους οργάνωσαν να γίνει.Ως εκπρόσωπο και συνεχιστή της σποράς του ολέθρου.

"αν όχι, παραμένουμε στο δόγμα "Πελασγική Αυτοκρατορία"
Και γιατί παρακαλώ να παραμείνουμε σε αυτό?εμείς δεν μαγειρεύουμε στοιχεία για να φτιάξουμε το μενού της αρεσκείας μας.
Από την άλλη βέβαια εγώ δεν έχω πτυχία πολλά,δεν μιλώ αρχαιοελληνικά μπορεί και να κάνω λάθος θέλω να μαθαίνω όμως.

"Κονομημενος είναι τώρα τελευταία, θα ρίχνει για μας ψιλά στο τζουκ μποξ."
Αυτός μπορεί να είναι κονομημένος αλλά για πόσο θα ρίχνει ,οι δικές μας τσέπες γύρισαν το μέσα έξω που να βρούμε φράγκα για να ρίχνουμε αν μας ζητήσει.

Άσε που θα περάσει ο στρατονόμος για να επιβάλει την τάξη...
Το κοινό μέρα που είναι λέει ας πάει και το παλιάμπελο,
Λύκαστρε δώσε κλώστο ν' γυρίσει παραμύθι(αλήθεια)ν' αρχινίσει και που ξέρεις μπορεί να μάθουμε και κάτι.

Το ξανά λέω μπατίρης είμαι,χωρίς πτυχίο και με χαλασμένο αμάξι....



Ανώνυμος είπε...

Αμάν να με συγχωρέσετε αλλά είμαι από νυχτερινή βάρδια ο εγκέφαλος
δεν λέει να πάρει μπρός το προηγούμενο σχόλιο είναι δικό μου.

Μάριος -.-

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Το ξανά λέω μπατίρης είμαι,χωρίς πτυχίο και με χαλασμένο αμάξι...."

Φίλε σχολιαστή...στο Βασίλειο της Καρδιάς δεν έχουν πέραση τα φράγκα. Και για δυο φράγκα παραπάνω εμείς δεν βάζουμε υποθήκη την ψυχή μας. Καλύτερα λοιπόν μπατίρηδες χωρίς πτυχίο και με χαλασμένο αμάξι...και να τρώμε σουβλάκι αντί χαβιάρι , παρά να έχουμε τις τσέπες μας γεμάτες...και το Βασίλειο της Καρδίας μας να είναι ερείπιο.!!

Ανώνυμος είπε...


Στο Βασίλειο της Καρδίας μου έχουν θέση λίγοι και εκλεκτοί.
όταν μπουν έχουν το θρονί τους για πάντα.
Τι έχει το σουβλάκι σε παρακαλώ τέλειο έδεσμα είναι,αυτά δεν με χαλάνε καθόλου.

Υποθήκη ΠΟΤΕ μόνο αυτόέχουμε και το κουβαλάμε όσες φορές και να έρθουμε,όλα τα άλλα μένουν εδώ.Την ΨΥΧΗ ΜΑΣ και τα μάτια μας.

ΑΡΡ. είπε...


Η σωτηρία της ψυχής είναι μεγάλο πράμα να ούμε.
¨Πόλεμος πάντων πατήρ¨ γαρ και του υβριδικού τοιούτου εις Ζ. Ε. συμπεριλαμβανομένου.)

Αλλά μη ταρασσέσθω υμών, παίδες, η τσέπη.
Ο Έλλην είναι το ανώτατον επίπεδον εφικτής ανθρωπίνης συνειδητότητος του θείου, ο φυσικός απόστολος εκπολιτισμού των Εθνών και όχι
ο κατεσκευασμένος (βαρβαρστί φέικ) βάρβαρος καταλύτης του θρησκοκατεδαφισμού αυτών.


Νιώσε μέσα στην ψυχή σου την Ελλάδα και θα ιώσεις κάθε είδους μεγαλείο (Δ.Σολωμός.)

Ιδιότητα δεν έχει η ανθρωπότης τιμιωτέραν / εις των θεών ευρίσκονται τα πέραν. (Κ. Καβάφης).

Χρόνια πολλά, ωρέ Έλληνες, και απεγκλωβισμένα τοις πάσιν.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Χρόνια πολλά φίλε Αρρίων και σε σένα και στην οικογένεια σου. ΑΕΡΑ ΑΕΡΑ να φύγει η χολέρα.!!

ΑΕΡΑ δεν φώναζαν οι Έλληνες πολεμιστές;;; Κάτι ήξεραν αυτοί συνειδησιακά μέσα τους.!!

ΑΡΡ. είπε...


Όταν ο θεός εποίησεν τας ουσίας,
ο αντιθεός αντεποίησεν τας εξουσίας,
και όταν ο μεν τας αξίας, ο δε τα αξιώματα.
Και τέλος ο μεν την φιλοσοφίαν και τον Έλληνα,
ο δε την θρησκείαν και τον βάρβαρον.

(Ηθικόν δίδαγμα: Προσοχή, συνέλληνες, εις τον κατηραμένον όφιν,
τον εθνικόν αποπροσανατολισμόν και διχασμόν της θρησκοβυζαντινολογίας,
τον διαχρονικόν δούρειον ίπππον αλώσεως της ισοθέου ελληνικής συνειδήσεως
και του ελληνισμού.)

Ανώνυμος είπε...

Και ένα ακόμη στοιχείο από το μέτωπο των Πελασγών Καβείρων.

[Διόδωρος Σικελιώτης, Βίβλος 5η, κεφ.55]:

"Την δε νήσον την ονομαζομένην Ρὀδον πρώτοι κατώκοισαν οι προσαγορευόμενοι Τελχίνες".

-Το γεγονός ότι οι Τελχίνες είναι όντα παρόμοια με τους Πελασγούς Καβείρους το επιβεβαιώνει ένα ανάγλυφο που υπάρχει στο μουσείο του Λούβρου στο οποίο παρουσιάζεται η μύηση του Τελχίνα Αγαμέμνονα στα Καβείρια Μυστήρια.

Κατά τον Νόννο, οι Τελχίνες είναι μάγοι, δηλητηριαστές, μάντεις, κυνοκέφαλοι και θεωρούνται γιοί του Ποσειδώνος.

Λέγεται ότι η ιεραρχία των Τελχίνων ήταν 9 πρυτάνεις. Λέγεται επίσης ότι οι αρχικοί Τελχίνες ήταν μόνο 9.
Εννέα (9) και οι μιναρέδες της Μέκκας, εννέα και τα πυρφόρα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας.

Μπα.. μη δίνετε σημασία, σύμπτωση θα είναι, όπως και η ανάμειξη του δηλητηριαστή Απόλλωνος με τους Τελχίνες.

Αμ το άλλο, δηλαδή το ότι οι Τελχίνες ήταν σύμμαχοι του Κρόνου στην Τιτανομαχία, που το βάζετε;

Και να σκεφτεί κανείς ότι βρεθήκαν κάμποσες κλώσες πρόσφατα που έχυσαν μαύρο δάκρυ επειδή κάηκαν λίγα χόρτα στον Κοπρώνα του Αγαμέμνονα.


ΕΡΙΩΠΑΣ

Μμ. είπε...



Μα εγώ δεν έχω πάει στο σχολείο,
δεν έχω μάθει γράμματα σαφώς,
ξέρω όμως κόλπα, τα ρωμαίικα κόλπα,
και πόσο δύσκολα βγαίνει ο μισθός.

Τόσο καιρό μαζί ου και δεν έχεις μάθει,
τα δικά μου χούγια και τα φυσικά
ότι άλλο του Έλληνα τα ουράνια φώτα
κι άλλο το που γεννάει ο Πελαργός.


Υ.Γ.
Το ότι οι Κάβειροι είχαν καβούρια στην τσέπη αληθεύει;
Τί να λέγωσι άραγε επ' αυτού τ αρχαία κουτσομπολιά; Χα, χα!
Μα τος μιναρέδες της Μέκκας, πολύ θα ήθελα να μάθω.

Πονηρούτσικο...

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΕΡΙΩΠΑΣ : Λέγεται ότι η ιεραρχία των Τελχίνων ήταν 9 πρυτάνεις. Λέγεται επίσης ότι οι αρχικοί Τελχίνες ήταν μόνο 9.Εννέα (9) και οι μιναρέδες της Μέκκας, εννέα και τα πυρφόρα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας.

Υπάρχει ακόμα ένα 9 που ξεχάσαμε να αναφέρουμε φίλε Ερίωπα...την εννιάφωτο λυχνία των Εβραίων. Μην ξεχνιόμαστε αυτά όλα συνδέονται.!!

https://prnt.sc/w9y2rf

Ανώνυμος είπε...

Σαφώς και συνδέονται φίλε Λύκαστρε, αφού να σκεφτείς ότι η σφραγίδα του "εθνοπατέρα" Αγαμέμνονα είναι πανομοιότυπη με την γνωστή σφραγίδα του Σολομόντος, το οικόσημο των Ηρώδηδων και το εθνόσημο των Καραμανλήδων της Κιλικίας. Άσε που στις Μονές των Μετεώρων το ίδιο εθνόσημο είναι πανταχού ορατόν και αν ρωτήσεις κανένα σιγανομοναχό θα σου πει άλλα αντ' άλλων.

Το ότι επί αιώνες στην Ευρώπη αυτό το ίδιο σύμβολο εθεωρείτο σήμα κατατεθέν του Τυφώνος πόσοι ερευνητές το γνωρίζουν σήμερα;

Με καταλαβαίνεις τώρα γιατί στα καλά καθούμενα ξεσπαθώνω και διαμαρτύρομαι όταν συναντώ εσκεμμένη προσπάθεια προβολής των επείσακτων Πελασγών και του δολοφονικού ιερατείου τους;

Και ακόμα δεν έχω στείλει στο Ακτινολογικό τον εγγονό και γιά άλλους δισέγγονο του Αγαμέμνονος Όμηρο.

Όπως επίσης δεν έχω στείλει και το μεγαλείο του Αχιλλέως μέσα από τον οποίο εκφράζεται αποκλειστικά ο Αγνός Ηλιοκεντρικός Έλλην και όχι η αποδεδειγμένη Σεληνολατρεία και Τυφωνολατρεία του βάρβαρου Πελασγού Αγαμέμνονος. Ο Αγαμέμνων απλούστα όπως και οι μακρινοί πρόγονοί του ήθελαν να εξυψωθούν και να ξεπεράσουν με Τυφωνικά τεχνάσματα τον Θεό Ζευ γι'αυτό και ζητούν να προσκυνούνται ως Δίας. Τα επεισόδια εξαπάτησης του Ζευ με το σκυλολόι του Αγαμέμνονος αυτή την ιστορία κρύβουν.

Η Γαλλική διανόηση, με κορυαίο τον Charles François Dupuis, έχει κάνει θαύματα ερευνώντας το θέμα του Αχιλλέως Ηλίου και τον πόλεμό του κατά του Πελασγού δηλητηριαστή Απόλλωνος. Ο Dupuis ανέπτυξε επίσης με σοβαρά επιχειρήματα την απόλυτη σχέση του Ιησού με τον Ήλιο και την σχέση των πρώτων Ναζωραίων, πρό και μετά Χριστόν, με την Ελληνική κοσμοθεωρία και κυρίως με τον Ήλιο.
Προσωπικώς πιστεύω ὀτι ακόμη και αυτή η Αποκάλυψη του Ιησού, γνωστή και ως Πανάρχαιον Ευαγγέλιον, που παρέλαβε ο Ιωάννης, στηρίζεται στην Ελληνική ιστορία (Μυθολογία) μέχρι το τέλος του τέταρτου γένους των ανθρώπων όπως το περιγράφει ο Ησίοδος.
Αντιθέτως οι Έλληνες ερευνητές βρίσκονται έτη φωτός πίσω στην έρευνα του αρχιαπατεώνα Τελχίνα Κάβειρου Αγαμέμνονα και του αναθεματισμένου σκυλοσοϊού του.
Καμιά φορά διερωτώμαι...


ΕΡΙΩΠΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με τις Πελασγικές επιγραφές της Κρήτης τις οποίες πολλοί προσπάθησαν να μεταφράσουν, χωρίς να κατορθώσουν πολλά πράγματα, αξίζει να σημειωθεί ένα όνομα που ξεχώρισαν σχεδόν όλοι οι «ειδικοί» και αυτό είναι η Βαβυλωνιακή θεά Αναΐτ, ήτοι η Σελήνη.
Όταν το 545π.Χ. κατακτήθηκε η Κρήτη από τους Πέρσες, μεταφέρθηκε εκεί και η λατρεία της Αναΐτιδος. Από τον 19ο μΧ αιώνα οι ξένοι καλοθελητές «ειδικοί» για ευνόητους λόγους δεν έχαναν ποτέ την ευκαιρία να βαπτίζουν αυθαίρετα τις Πελασγικές επιγραφές του 4ου π.Χ. αιώνα ως Ετεοκρητικές. Κούνια που τους κούναγε αν ήταν Πελασγοί οι λάτρεις του Ζευ Ετεοκρήτες.
Η Αναΐτις ή Ανάειτις συνταυτίζεται με την Σεληνοθεά Αρτέμιδα και λατρεύεται από τους Ελληνόφωνες μιγάδες της Λυδίας όπως μαρτυρούν οι επιγραφές αφιερώματα από τα Κούλα της Λυδίας μέχρι τους κλασικούς χρόνους.
«Αρτἐμιδι Ανάειτι και Μηνί Τιάμου κλπ»
«Θεά Ανάειτι και Μηνί Τιάμου Τύχη κλπ»
Αναμένω τους ημέτερους ειδικούς να αφήσουν τα σάπια και να αναρτήσουν επιτέλους την Πελασγική Επιτύμβια στήλη της Λήμνου και έτσι να ξεκαθαρίσουμε μια και έξω το θέμα των βαρβάρων Πελασγών που συμπολεμούν από την εποχή του Τρωΐκού πολέμου με τους Ασσυροτρώες μέχρι την εισβολή του «Καρχηδονίου» Ξέρξη στην Ελλάδα και να εξακριβώσουμε κυρίως ποιόν καριόλη θεό λάτρευαν.

ΕΡΙΩΠΑΣ