ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Τα Νουδούδια .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Tα Νουδούδια

(Σύντομες ιστορίες τρόμου)

Για ένα διάστημα μετά το Χειμερινό, είναι γνωστό πως κυκλοφορούν οι Καλικάντζαροι. Τουλάχιστον στην Βόρεια ορεινή επαρχία. Έχουμε πολλούς Καλικάντζαρους εδώ.Ο χρόνος δεν είναι σταθερός, αλλά ακούγεται ότι κρατάει μέχρι το πρώτο γέμισμα της Σελήνης.

Αυτό που δεν είναι πολύ γνωστό, είναι πως το ίδιο διάστημα κυκλοφορούν και τα Νουδούδια. Η θρακιώτικη κατάληξη του ονόματος  δείχνει μάλλον και την καταγωγή του θρύλου , αν και οι φήμες το θέλουν κοντά σε όλα τα βόρεια σύνορα. Και μάλλον είναι πιο άσχημα λόγω του άσχημου ποιόντος των.

Εκεί που οι Καλικάντζαροι είναι απλώς σκανταλιάρηδες ή και ζημιάρηδες , τα Νουδούδια είναι επιπλέον και κακά. Κάνουν ζαβολιές που έχουν πάντοτε άσχημη κατάληξη . Βάζουν ιδέες εκεί που δεν το θέλεις, στήνουν επικίνδυνες παγίδες , συνεργάζονται με τους παπάδες και τα μαντρόσκυλα , προκαλούν παρεξηγήσεις και ασθένειες και πάντοτε ρουφιανεύουν. Κάνουν τους ανθρώπους απ' το να κακοπερνάνε μέχρι και να πεθαίνουν.

Ακούγεται πως δεν είναι τελείως υλικά όντα . Στην κανονική τους κατάσταση είναι μικροκαμωμένα, άτριχα, και κακάσχημα. Ζούνε όλα μαζί κάτω απ' την γη κοντά σε πηγές η μεταλλεύματα. Τρώνε μόνο κλεμμένο φαγητό και είναι παντελώς βλαμμένα. Αν τα πετύχει κανείς εκεί κάτω μπορεί εύκολα να τα εξολοθρεύσει . Αλλά διοικούνται από μιαν άγνωστη δύναμη κι έχουν την ιδιότητα να αλλάζουν την μορφή τους. Με κάτι σαν υπνωτισμό φαίνονται σαν άνθρωποι. Τότε κυκλοφορούν ανάμεσα στους ανυποψίαστους και ψηφίζουν...Κούλη.!!!

7 σχόλια:

mo είπε...

Έτσι εξηγείται που ο Κούλης απαγόρευσε τον αγιασμό των υδάτων. Για να μείνουν κάνα χρόνο ακόμη αυτά τα ζωντόβολα. Άρα, σίγουρα το 2021 εκλογές;

Ανώνυμος είπε...

χαχα του χωριού κα καβειράκια...


ΕΡΙΩΠΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Αχ βρε παιχνιδιάρη Λύκαστρε τι μας κάνεις!!!
Πάνω που με έπιασε πανικός και άρχισα να κατεβάζω εγκυκλοπαίδειες για να μάθω για αυτά βλαμμένα, πριν μας την βγεί κανένας Δόκτωρ και μας πιάσει πάλι στον ύπνο αδιάβαστους όπως με τα καβειράκια και τα καριολάκια, τελειώνοντας το διάβασμα κατάλαβα τι λες και γέλασα.
Μοιάζουν όμως με τα καβειράκια και τον κάβουρα τον αρχηγό τους. Λες;

ΕΡΙΩΠΑΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Πανικός για τα Νουδούδια φίλε Ερίωπα ;;; Πλάκα έχουνε τα αποβλακωμένα...εκεί που θα γελάσουμε περισσότερο θα είναι όταν θα δούν σε λίγο την γη να φεύγει κάτω από τα πόδια τους με αυτά που θα έρθουν.!! Άστα λίγο ακόμα να ρουφιανεύουν και να νομίζουν ότι έχουν το επάνω χέρι...και θα τους σιάξω εγώ το "κουστουμάκι".

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Πάντως τώρα για να μιλήσω σοβαρά..η συχωρεμένη η γιαγιά μου θυμάμαι που μου έλεγε ότι όταν ήταν μικρή κοπελίτσα είχε δει στα αλήθεια Καλικαντζαράκι.!! Και η γιαγιά μου δεν μου έλεγε ψέμματα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΕΡΙΩΠΑΣ : Μοιάζουν όμως με τα καβειράκια και τον κάβουρα τον αρχηγό τους. Λες;

Έχουν την ίδια μουτσούνα.!! χα χα χα

Στου γιαλού στου γιαλού τα βοτσαλάκια
κάθονται κάθονται δυο καβειράκια
κι όλο κλαίνε τα καημένα
που είναι τόσο, που είναι τόσο...μαυρισμένα.!!

Έχει δει κανείς κανέναν σιδερά δίχως μαυρίλα;; Αλήθεια φίλε Ερίωπα δεν τους εξηγείς η λέξη ΜΑΚΚΑΜΠΙ τι σημαίνει. Maccabes και σφυριά το ίδιο πράγμα. Σύμβολο του Κρόνου η Σκύθη .

Ανώνυμος είπε...


Το πρασσινάκι αυτό το μικρό σκασμένο στην γωνία είναι ο κατεξοχήν εκπρόσωπος του είδους έχει τον σωστό χρωματισμό.

Μάριος -.-