ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα! Συγκλονιστικός Sir Winston Churchill για το Ισλάμ

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Ω ναι τι να σου πω, συγκλονιστικές οι μισές αλήθειες, η μάλλον το αφήγημα όπως το παρουσιάζουν.!! Ξέχασε όμως το πεθαμένο λαμόγιο, και οι άλλες αγγλικές λούγκρες να μας μας πούνε ποιος χρηματοδοτεί και ποιος δημιούργησε όλες αυτές τις ισλαμιστικές οργανώσεις. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα δεν είναι μια ιδεολογία αλλά ένας οργανισμός. Από την ίδρυση της είναι μια επιχείρηση των Βρετανικών μυστικών υπηρεσιών . Ο Χασάν Αλ-Μπάννα την ίδρυσε το 1927 ως «Μουσουλμανική ένωση νεαρών ανδρών» που αργότερα έγινε η «Εταιρεία Μουσουλμάνων Αδελφών» το 1929, δηλαδή η σημερινή «Μουσουλμανική Αδελφότητα» (MB)..ναι αυτή με την οποία είναι κώλος και βρακί ο Ερντογάν. Η επιλογή του "Young" στο αρχικό όνομα της οργάνωσης ήταν το λιγότερο  περίεργη , καθώς το "Young" και το "Youth" έχουν χρησιμοποιηθεί συχνά σε δυτικούς συλλόγους / οργανισμούς που ωφελούν τη Βρετανική Αυτοκρατορία (π.χ. Young Turks ), Young Italy (σκεφτείτε τον Jacobin, τον φασίστα Giuseppe Mazzini) κ.λπ.). Εδώ να πούμε  ότι ο Al-Banna έλαβε χρηματοδότηση από την εταιρεία Canal Suez ( Βρετανική φίρμα , που δούλευε για τα συμφέροντα και κάτω από τον έλεγχο του Disraeli και των Rothschild, που είχαν και τον ελέγχο). Όλες οι μουσουλμανικές και ισλαμιστικές οργανώσεις δεν είναι τίποτε περισσότερο παρά ένα εξώφυλλο για την απόκρυψη του μυστικού δικτύου των κατασκόπων και των δολοφόνων. Βέβαια το πεθαμένο λαμόγιο δεν θα σας πει πότε για την εμφάνιση του Freya Stark στην Αίγυπτο (ένας κατάσκοπος που ανέφερε στο Λονδίνο και που συμπτωματικά μισούσε τους Εβραίους) όπου είχε δεσμούς με την MB και ίδρυσε την Khwan al-Hurriya («Αδελφότητα της Ελευθερίας») για να δημιουργήσει συμμαχίες μεταξύ των Αράβων και της Βρετανίας. Η χώρα του πεθαμένου κανάγια δημιούργησε την ΜΒ σαν μια ελεγχόμενη αντιπολίτευση για να εξυπηρετεί τα βρετανικά συμφέροντα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Η Τουρκία που "παίζει" σήμερα παντού από ποιους νομίζετε αβαντάρετε;; Από την αυτοκρατορία της ροδέλας . Δείτε τι συνέβη πρόσφατα στη σύγκρουση Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Η Βρετανία είναι ο νικητής (πετρέλαιο (BP ανήκει στους Rothschild ) και ορυχεία χρυσού). Όσο για το ισλάμ δεν είναι παρά ένα εργαλείο....όπως όλες οι θρησκείες επάνω στον πλανήτη, για να μαντρώνουμε με πολλαπλούς τρόπους τα πρόβατα και να συλλέγουν την ψυχοενέργεια .

Ο Sir Winston Churchill στο βιβλίο του «The River War», δίνει μια περιγραφή του Ισλάμ, αναφέρει στο συγκλονιστικό άρθρο γνώμης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ο σύμβουλος επιχειρήσεων, Ανδρέας Δρυμιώτης. Όπως αναφέρει, “σας παραθέτω αυτούσιο το απόσπασμα, ώστε να απολαύσετε τα Αγγλικά του”:

«How dreadful are the curses which Mohammedanism lays on its votaries! Besides the fanatical frenzy, which is as dangerous in a man as hydrophobia in a dog, there is this fearful fatalistic apathy. The effects are apparent in many countries, improvident habits, slovenly systems of agriculture, sluggish methods of commerce, and insecurity of property exist wherever the followers of the Prophet rule or live.

A degraded sensualism deprives this life of its grace and refinement, the next of its dignity and sanctity. The fact that in Mohammedan law every woman must belong to some man as his absolute property, either as a child, a wife, or a concubine, must delay the final extinction of slavery until the faith of Islam has ceased to be a great power among men.

Individual Muslims may show splendid qualities, but the influence of the religion paralyses the social development of those who follow it. No stronger retrograde force exists in the world. Far from being moribund, Mohammedanism is a militant and proselytizing faith. It has already spread throughout Central Africa, raising fearless warriors at every step; and were it not that Christianity is sheltered in the strong arms of science, the science against which it had vainly struggled, the civilization of modern Europe might fall, as fell the civilization of ancient Rome».

Ακολουθεί η δική μου [του Ανδρέα Δρυμιώτη] φτωχή μετάφραση, την οποία μπορείτε να παραλείψετε για να σας μείνει η σωστή εντύπωση από το αγγλικό κείμενο.

«Πόσο τρομακτικές είναι οι κατάρες που φορτώνει ο Μωαμεθανισμός στους ακολούθους του! Εκτός από τη φανατική φρενίτιδα, η οποία είναι τόσο επικίνδυνη σε έναν άνθρωπο όσο και η υδροφοβία στα σκυλιά, υπάρχει αυτή η φοβερή μοιρολατρική απάθεια. Οι επιπτώσεις είναι εμφανείς σε πολλές χώρες: αυτοσχεδιαστικές συνήθειες, πρόχειρα συστήματα καλλιέργειας, εμπόριο που σέρνεται και ανασφάλεια ιδιοκτησίας υπάρχει όπου κυριαρχούν ή ζουν οι οπαδοί του Προφήτη.

Ένας υποβαθμισμένος αισθησιασμός στερεί από αυτή τη ζωή τη χαρά και τη λεπτότητά της, τα επακόλουθα της αξιοπρέπειας και της αγιότητάς της. Το γεγονός ότι στον νόμο του Μωάμεθ κάθε γυναίκα πρέπει να ανήκει σε κάποιον άνδρα ως απόλυτη περιουσία του, είτε σαν παιδί, είτε σαν γυναίκα, είτε σαν παλλακίδα, καθυστερεί την τελική εξαφάνιση της δουλείας, μέχρις ότου η πίστη του Ισλάμ σταματήσει να είναι μια κυρίαρχη δύναμη μεταξύ των ανδρών.

Οι μουσουλμάνοι σαν άτομα, μπορεί να έχουν υπέροχες ιδιότητες, αλλά η επιρροή της θρησκείας παραλύει την κοινωνική ανάπτυξη εκείνων που την ακολουθούν. Δεν υπάρχει ισχυρότερη οπισθοδρομική δύναμη στον κόσμο. Απέχοντας πολύ από την παρακμή, ο Μωαμεθανισμός είναι μια μαχητική και προσηλυτική πίστη.

Έχει ήδη εξαπλωθεί σε όλη την Κεντρική Αφρική, δημιουργώντας ατρόμητους πολεμιστές σε κάθε βήμα. Και αν η χριστιανοσύνη δεν ήταν προστατευμένη με τα ισχυρά όπλα της επιστήμης, της επιστήμης κατά της οποίας αγωνίστηκε μάταια, ο πολιτισμός της σύγχρονης Ευρώπης μπορεί να πέσει, όπως έπεσε ο πολιτισμός της αρχαίας Ρώμης».

Το εκπληκτικό στο παραπάνω κείμενο είναι ο χρόνος δημοσίευσής του. Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 1899! Πριν από 121 χρόνια, ο Churchill μας περιγράφει με απόλυτη ακρίβεια τη σημερινή εικόνα και μας προειδοποιεί ότι «ο πολιτισμός της σύγχρονης Ευρώπης μπορεί να πέσει, όπως έπεσε ο πολιτισμός της Αρχαίας Ρώμης».

Η άποψη του Churchill για το Ισλάμ έχει ιδιαίτερη βαρύτητα γιατί το είχε μελετήσει σε βάθος και είχε πολλούς και σημαντικούς φίλους που ήταν Μωαμεθανοί. Πρόσφατα, ανακαλύφθηκε μια επιστολή της μελλοντικής κουνιάδας του, Lady Gwendoline Bertie, γραμμένη το 1907 προς τον Churchill, όπου του γράφει: «Παρακαλώ, μην ασπαστείς το Ισλάμ. Έχω παρατηρήσει ότι έχεις προδιάθεση για ανατολίτικες συνήθειες σαν Πασάς…». Οι συγγενείς και φίλοι του είχαν πραγματικά μεγάλη αγωνία μήπως ασπαστεί τον Μωαμεθανισμό.

Ένας άλλος μελετητής των θρησκειών και ειδικά του Ισλάμ, είναι ο Αναστάσιος Γιαννουλάτος, Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας. Από το βιβλίο του «Ιστορία επιζώντων θρησκευμάτων» σας παραθέτω τρία αποσπάσματα.

«Θέση της γυναίκας. Στο Κοράνιο είναι έκδηλη η μονομέρεια υπέρ των ανδρών και η υποτίμηση της γυναίκας, ιδιαίτερα σε ζητήματα γάμου και διαζυγίου. “Οι άνδρες είναι ανώτεροι των γυναικών, ένεκα της ιδιότητος δι’ ης ο Θεός ύψωσε τους μεν επί των δε, και διότι οι άνδρες προικίζουσι τας γυναίκας εκ του πλούτου αυτών”. Το Ισλάμ όχι μόνο επιτρέπει, αλλά και συνιστά την πολυγαμία. Παράλληλα προς τις νόμιμες 4 συζύγους ο μουσουλμάνος μπορεί να έχει απεριόριστο αριθμό από παλλακίδες. […]

Θεσμός δουλείας. Στην ισότητα όλων των ανθρώπων αντιστρατεύεται και ο θεσμός της δουλείας που απερίφραστα αναγνωρίζεται από το Κοράνιο. Σύμφωνα με την επίσημη ισλαμική νομοθεσία, δούλος είναι ο αιχμάλωτος πολέμου, ο άπιστος, όποιος συλληφθεί στο διάστημα επιδρομής σε χώρα εχθρική, τα παιδιά μιας δούλης. Οι δούλοι, όπως και άλλες μορφές ιδιοκτησίας, μεταβιβάζονται. […]

Ιερός Πόλεμος. Θεσμοθετημένος συχνά ως ιερό καθήκον είναι στο Ισλάμ ο πόλεμος κατά των απίστων (“τζιχάντ” – jihad). “Οπόταν συναντάτε τους απίστους, φονεύετε και κατασφάζετε συγκρατούντες στερεώς τα δεσμά του αιχμαλώτου”, παροτρύνει το Κοράνιο. Η αποδοχή και δικαίωση του Ιερού πολέμου παραμένει αναμφισβήτητη […]».

Είναι ολοφάνερο ότι ο Churchill δεν λέει τίποτα περισσότερο από όσα προστάζει το Κοράνι. Σοκαριστήκαμε αρχικά από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, αλλά σταδιακά ξεπεράσαμε το αρχικό σοκ και συνηθίσαμε. Οι πρόσφατες άγριες δολοφονίες στη Γαλλία και στην Αυστρία, έφεραν ξανά στην επικαιρότητα το θέμα του Ισλάμ και πώς το αντιμετωπίζουμε στη Δύση.

Στο όνομα της «πολιτικής ορθότητας» αντιμετωπίζουμε το Ισλάμ με υπερβολική και αδικαιολόγητη ανοχή. Αν κάποιος τολμήσει να μιλήσει για τις ανισότητες που προστάζει το Κοράνι, χαρακτηρίζεται αμέσως ρατσιστής.

Από την άλλη πλευρά, σε κάθε ευκαιρία χλευάζουμε τον Χριστιανισμό, ο οποίος μέσω του φωτισμένου Αποστόλου Παύλου, 1.700 χρόνια πριν από την εποχή του Διαφωτισμού, διακήρυξε: «Οὐκ ἔνι Ἰουδαῖος οὐδὲ Ἕλλην, οὐκ ἔνι δοῦλος οὐδὲ ἐλεύθερος, οὐκ ἔνι ἄρσεν καὶ θῆλυ· πάντες γὰρ ὑμεῖς εἷς ἐστε ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ» (Προς Γαλάτας, γ΄, 28). Με 23 λέξεις μας έδωσε τον αληθινό ορισμό της Ισότητας σε φυλές, φύλο και κοινωνία!

Θέλει πραγματικά πολύ μεγάλο θάρρος να κάνει κάποιος τέτοιες επαναστατικές, για την εποχή τους, διακηρύξεις. Ακριβώς για τον λόγο αυτό, οι περισσότεροι απόστολοι πέρασαν ένα μεγάλο μέρος της ζωής τους σε φυλακές και βασανιστήρια, αλλά δεν λύγισαν ούτε έχασαν την πίστη και τον ζήλο τους.

Ο Γιάννης Μαρίνος σε πρόσφατο άρθρο του στο «ΒΗΜΑ», με τίτλο «Βαθμιαία υποταγή στο ξίφος του Μωάμεθ;» (8/11/2020) κλείνει με το άρθρο ως εξής: «Η για λόγους πολιτικής ορθότητας εθελοτύφλωση των λαών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στον συστηματικά προωθούμενο εξισλαμισμό της, προετοιμάζει την ήττα των απίστων διά της υποταγής τους, όπως είχε προβλέψει και ο πολύς Μισέλ Ουελμπέκ στο διάσημο προφητικό μυθιστόρημά του “Υποταγή”». Ακριβώς την ίδια προειδοποίηση μας κάνει και ο Churchill πριν από 121 χρόνια!

Φαίνεται ότι η Ευρώπη άρχισε να ξυπνάει και να αντιδρά στη σταδιακή διείσδυση του Ισλάμ στις δικές μας κοινωνίες. Εμείς εδώ, επειδή ακόμα δεν έχουμε ζήσει τις τραγωδίες της Γαλλίας, Αγγλίας, Γερμανίας και άλλων χωρών, αντιμετωπίζουμε με τη γνωστή μας χαλαρότητα το θέμα. Πρόσφατα μάθαμε ότι συνελήφθη μαχητής του ISIS, ο οποίος ομολόγησε και ο οποίος βρισκόταν στην πατρίδα μας εδώ και δύο χρόνια. Πόσοι τέτοιοι μπορεί να υπάρχουν και να ενεργοποιηθούν όταν πάρουν εντολές;

Έχουμε όμως και άλλο ένα πρόβλημα. Όποιος τολμήσει να μιλήσει για το θέμα αυτό χαρακτηρίζεται από τους «δικαιωματιστές» σαν «ρατσιστής» και τον τρέχουν στα δικαστήρια. Για μένα ο χειρότερος φασισμός είναι να εμποδίζεται η ελεύθερη έκφραση όλων των απόψεων, είτε μας αρέσουν είτε όχι. Στο πνεύμα αυτό είναι γραμμένο και το σημερινό κείμενο.

ΠΗΓΗ

 

2 σχόλια:

ΑΡΡ. είπε...

Παρατηρήσεις

1) Ο Τσώρτσιλ, ως αβρααμιστής Εβραίος, όπως όλοι σχεδόν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί και δικτάτορες του 20ου αι., (Λένιν, Χίτλερ, Μουσολίνι, Βενιζέλος, Κεμάλ, Χίτλερ, Τίτο κ.λ.π.) προφανώς δεν θα είχε και ιδιαίτερο πρόβλημα του ασπασθήναι το πολεμοχαρές Ισλάμ το οποίο κι αυτό αποτελεί μέλος-αίρεσι του τρισκελούς κρόνειου ολοκληρωτικού-μονοκομματικού Αβρααμισμού (Ιουδαϊσμός, Χριστιανισμός, Ισλαμισμός) και ελέγχεται γεωπολιτικά από αιώνων απ' τον κρονοσιωνιστικό παγκόσμιο σύστημα εξουσίας.
Βέβαια ο χριστιανισμός ήταν ανέκαθεν η περισσότερον μισητή θρησκεία εκ μέρους του κρονοσιωνισμού διότι από Αναγέννησι και μετά έβαλε κατ' ανάγκην πολύ εθνικό νερό (ελληνισμό, επιστήμη, πολιτισμό) στο μεσαιωνικό κρασί του. αλλά αυτό δεν τον απενοχοποιεί δια τα μύρια όσα γενοκτονικά του πολιτικά εγκλήματα (κατά των ανεξιθρήσκων Ελλήνων το πρώτον ως δήθεν εθνικών ειδωλολατρών) προς επιβολήν της θρησκείας της κομουνιστικής της αγάπης,
μήτε και τον καθιστά πολιτισμικόν πρότυπον διότι ο δογματικός του σκληρός πυρήν παραμένει αμετανόητα ολοκληρωτικός, αντεθνικός και οικουμενικός ήτοι κομμουνιστικός, έτοιμος ανά πάσα στιγμή, και ευκαιρίας δοθείσης, του εκδηλωθήναι οπισθοδρομικώς-μεσαιωνικώς και πάλιν.
(Βλέπε ασεβείς και αγενείς χλευασμούς και ύβρεις κατά του ελληνικού πνεύματος-σοφίας-θεμελίου λίθου του ευρωδυτικού πολιτισμού κατά την Κυριακήν της Ορθοδοξίας, ύβρεις αίτινες ψάλλονται, προκλητικώς και πανηγυρικώς, άνευ αντιδράσεως, εις υπήκοον ενός αποχαυνωμένου έως αμηχάνου εκκλησιαστικού πληρώματος πιστών Ελλήνων μετά της πολιτικοστρατιωτικής ηγεσίας του, από εποχής μεσαιωνικού-πρωτοβυζαντινού χριστιανισμού ήδη).

2)
Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Από την άλλη πλευρά, σε κάθε ευκαιρία χλευάζουμε τον Χριστιανισμό, ο οποίος μέσω του φωτισμένου Αποστόλου Παύλου, 1.700 χρόνια πριν από την εποχή του Διαφωτισμού, διακήρυξε: «Οὐκ ἔνι Ἰουδαῖος οὐδὲ Ἕλλην, οὐκ ἔνι δοῦλος οὐδὲ ἐλεύθερος, οὐκ ἔνι ἄρσεν καὶ θῆλυ· πάντες γὰρ ὑμεῖς εἷς ἐστε ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ» (Προς Γαλάτας, γ΄, 28). Με 23 λέξεις μας έδωσε τον αληθινό ορισμό της Ισότητας σε φυλές, φύλο και κοινωνία!

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Πλην ουδόλως χλευάζομεν αδίκως το θράσος και την υποκρισίαν της θρησκείας αυτής όσον και την άγνοιαν του αρθρογράφου (αυτά παθαίνει όστις δεν έχει ελληνικήν ψυχήν, ελεύθερον πνεύμα και την στοιχειώδη εθνικήν παιδείαν)
και όστις πιστεύει (ή προσποιείται;) ότι ο Παύλος (Ρωμαίος πολίτης, μυστικός πράκτωρ) έφερεν πρώτος ως άλλος Προμηθεύς το φως της γνώσεως εις τον κόσμον (Διαφωτιστής; εδώ γελά λυγμικώς και ο Βολταίρος από του τάφου του) όμού μετά του μεσαιωνικού χριστιανικού σκοταδισμού που κατέστρεψε βιαίως τον μεγαλύτερον ανθρωπιστικόν πολιτισμόν της ανθρωπίνης ιστορίας.
Αιδώς Αργείοι.

3) Το «Οὐκ ἔνι Ἰουδαῖος οὐδὲ Ἕλλην, οὐκ ἔνι δοῦλος οὐδὲ ἐλεύθερος, οὐκ ἔνι ἄρσεν καὶ θῆλυ· ή ¨αγαπάτε αλλήλους¨ ευρίσκει ως λαϊκίστικον σύνθημα την νέαν του έκδοσιν εις το κομμουνιστικόν ¨προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθήτε¨ (¨κομμουνισμός εστί χριστιανισμός χωρίς θεό,¨ Δ. Κιτσίκης) που όλοι ξέρομε πόσα εκατομμύρια φονευθέντων εστοίχισε όπως άλλωστε και το χριστιανικόν ανάλογον σύνθημα από Μεσόγειον έως Αμερικήν και Αυστραλίαν ηπείρους.









ΑΡΡ. είπε...


(συνέχεια)

4)
Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Θέλει πραγματικά πολύ μεγάλο θάρρος να κάνει κάποιος τέτοιες επαναστατικές, για την εποχή τους, διακηρύξεις. Ακριβώς για τον λόγο αυτό, οι περισσότεροι απόστολοι πέρασαν ένα μεγάλο μέρος της ζωής τους σε φυλακές και βασανιστήρια, αλλά δεν λύγισαν ούτε έχασαν την πίστη και τον ζήλο τους.

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Ζήλος-ζηλωτισμός ή βάρβαρος φανατισμός; Και από πότε ο φανατισμός εγγυάται το καθαρό μυαλό, την σύνεσι, την αλήθεια και δίκαιο, το θεό;
Ζήλο έίχαν και έχουν και γενοκτόνοι Τούρκοι όταν κατέσφαζαν Έλληνες και Αρμενίους, ζήλο και τ' άγρια θηρία, ζήλον και οι Έλληνες κομμουνισταί για να γεμίσουν τις ¨πηγάδες¨ με άμαχο αθώο πληθυσμό και να φέρουν τα σύνορα της πατρίδος τους στον Όλυμπο. Και τέλος ζήλο και οι γενοκτόνοι των τριών ηπείρων πρωτοχριστιανοί. Ε και; Ο σκοπός δεν αγιάζει και τα πιο απάνθρωπα μέσα;

5)
Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Έχουμε όμως και άλλο ένα πρόβλημα. Όποιος τολμήσει να μιλήσει για το θέμα αυτό χαρακτηρίζεται από τους «δικαιωματιστές» σαν «ρατσιστής» και τον τρέχουν στα δικαστήρια. Για μένα ο χειρότερος φασισμός είναι να εμποδίζεται η ελεύθερη έκφραση όλων των απόψεων, είτε μας αρέσουν είτε όχι. Στο πνεύμα αυτό είναι γραμμένο και το σημερινό κείμενο.

....................................................................

Ποιοί είναι αυτοί οι ¨δικαιωματισταί¨ τέλος πάντων, άνθρωπε του θεού; Και γιατί όλο μένομε στα ¨ίχνη του λέοντος¨ και τον ¨λέοντα¨ ουδείς κατονομάζει, ¨δια το φόβον¨ κυριολεκτικώς ¨των Ιουδαίων;¨
Μήπως είναι όλη αυτή η ¨κομμουνοχριστανίλα¨ η οποία μας πνίγει και μας βασανίζει, μας παθητικοποιεί και αφοπλίζει ως θρησκεία, πολιτική και παιδεία εδώ και πολλούς αιώνας και όχι Έλληνες μόνο αλλά όλη την ανθρωπότητα;
Μήπως αυτή έχει φέρει, παρακμιακά και εκφυλιστικά, την αντιστροφή της πυραμίδος των ηθικών αξιών και τοποθετήσει διαβρωτικά την πέμπτη φάλαγγα (ισλαμομειοδοτικό κομμουνοχριστιανισμό) του εχθρού εντός των τειχών όπως επί κομμουνιστικώς και φυγοστρατικώς καλογεροκρατούμενου υστέρου Βυζαντίου,
και ύστερα διερωτώμεθα ¨τί πταίει;¨
Και εν πάση περιπτώσει ποιο είναι το αντίδοτο εμβόλιο σ' αυτήν την πολιτισμική σήψι και ηθικοπνευματική επιδημία;
Μήπως αυτοί που εφηύραν και διέδωσαν αυτό τον πολιτισμό και τον πονάνε σαν παιδί τους, αυτοί οι ολίγοι και εκλεκτοί που έμαθαν την ανθρωπότητα να έχει γλώσσα και να σκέφτεται, αυτοί που την έσωσαν ουκ ολίγες φορές απ' τον αυτοκαταστροφικό της εαυτό μέχρι και σήμερα (1940)και έδωσαν όραμα και αθάνατο μεγαλείο και προοπτική σ' αυτό τον μάταιο κόσμο...
Μήπως οι αιώνιοι νέοι πάλι, οι Έλληνες, και τα θεόζηλα πνευματικά των κύτταρα και εργαλεία;

ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΜΕΝ ΠΕΙΣΜΟΝΩΣ ΚΑΙ ΘΑΡΡΑΛΕΩΣ,
ΚΑΙ ΑΠΟ ΗΜΕΡΩΝ ΑΡΧΑΊΩΝ ΕΔΩ,
ΙΔΟΥ,
¨ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ.¨