ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Αλεξανδρούπολη: Τους έδιωξαν όλους οι Αμερικανοί, μετά τις συλλήψεις για απόβλητα στο ρέμα Μαίστρου – Ο ρόλος Τοψίδη

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Ναι γιατί εκτός από "ζητιάνοι" είμαστε για αυτούς και μια απέραντη χωματερή επικίνδυνων αποβλήτων,πάντα χωρίς δικαίωμα επιλογής. Και πυρηνικά θα φάμε στο κεφάλι μας από τους Ρώσους έτσι και ξεκινήσει επίθεση από τους ανεγκέφαλους καουμπόυδες εναντίων της Ρωσίας. Ας τολμούσε η Ελληνική πρεσβεία σε Χιούστον, να κάνει το ίδιο..Α, ξέχασα..Δεν δουλεύει κανένας εκεί..Όλο Dolcè Vita ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ..Shopping. Και να πούμε κάτι για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης....Ότι είναι στρατηγικής σημασίας για τον έναν αντιμαχόμενο είναι ταυτόχρονα και στρατηγικός στόχος για τον άλλον. Οι πανηγυρισμοί για τις στρατηγικές δυνατότητες που προσφέρουμε ΔΩΡΕΑΝ στους "συμμάχους", πρέπει να συνοδεύονται και με την επίγνωση ότι το παραχωρούμενο στοχοποιείται.

Καταιγιστικές ήταν οι εξελίξεις στην Αλεξανδρούπολη, μετά τις τρεις επ’ αυτοφώρω συλλήψεις που έγιναν το περασμένο Σάββατο όταν εντοπίστηκαν εργαζόμενοι ξένης εταιρείας να πετούν απόβλητα στο ρέμα Μαίστρου.

Να θυμίσουμε ότι το πρωί της συγκεκριμένης ημέρας κάτοικοι κατήγγειλαν στην αστυνομία ότι ένα φορτηγάκι μάρκας Mercedes με ξένες πινακίδες έριχνε από δεξαμενές που είχε πάνω, το περιεχόμενο τους στο ρέμα Μαίστρου και προέρχονταν από το λιμάνι Αλεξανδρούπολης και το πλύσιμο, απολύμανση των αμερικανικών στρατιωτικών οχημάτων. Η αστυνομία συνέλαβε δυο Ρουμάνους οδηγούς και έναν Πορτογάλο που εκπροσωπούσε την εταιρεία, η οποία ανέλαβε να κάνει και την επεξεργασία των αποβλήτων που συγκεντρώνονταν από τις απολυμάνσεις και μετά αυτά να χύνονται “καθαρά” στο περιβάλλον.

Όπως επισημάναμε στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ δημοσίευμα του Evros-news.gr, στην Αστυνομική Διεύθυνση της Αλεξανδρούπολης όπου και οδηγήθηκαν οι τρεις συλληφθέντες, βρέθηκε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Τάκης Τοψίδης, προκαλώντας την απορία τόσο των αστυνομικών όσο και άλλων που επίσης ήταν στον χώρο για το συγκεκριμένο ζήτημα.
 Στο συγκεκριμένο πολύ σοβαρό θέμα, αν αποδειχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι τα απόβλητα που πετάχτηκαν στο ρέμα Μαίστρου μόλυναν το περιβάλλον, υπήρξαν σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr καταιγιστικές εξελίξεις μέχρι σήμερα. Μπορεί το σύνολο των τοπικών ΜΜΕ ΝΑ ΤΟ “ΈΘΑΨΑΝ”, ακόμα και όσα-υποτίθεται-κόπτονται για οικολογικά και περιβαλλοντικά θέματα και σε άλλες περιπτώσεις εμφανίζονται… υπερευαίσθητα, αλλά ακολούθησαν τα εξής:
  • Υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου που είναι αρμόδιοι για αυτούς τους ελέγχους, πήραν δείγματα τόσα από τα απόβλητα που ήταν στο φορτηγάκι και τα έριχναν στο ρέμα Μαίστρου οι δυο εργαζόμενοι, αλλά και από την περιοχή που αυτά χύθηκαν.
  • Τα δείγματα στάλθηκαν την Δευτέρα στο Χημείο του Κράτους για έλεγχο και τα αποτελέσματα τους αναμένονται φυσικά με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.
  • Οι Αμερικανοί, που είναι πολύ προσεκτικοί και… ευαίσθητοι σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και δίνουν ιδιαίτερη σημασία ώστε να μην υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα στα διάφορα λιμάνια και τις περιοχές που χρησιμοποιούν για την μεταφορά των στρατιωτικών οχημάτων τους, ΑΠΕΛΥΣΑΝ ΑΜΕΣΩΣ τις εταιρείες που είχαν επωμιστεί την συγκεκριμένη διαδικασία.
    • Δηλαδή, την αρχική εταιρεία από την Μεγάλη Βρετανία που ανέλαβε το πλύσιμο και απολύμανση των στρατιωτικών οχημάτων τους, την εταιρεία από την Πορτογαλία που πήρε υπεργολαβία ένα κομμάτι του συγκεκριμένου έργου και μια εταιρεία από την Βουλγαρία, η οποία επίσης ανέλαβε ως υπεργολάβος τμήματα του έργου, που αφορούσε και την επεξεργασία των αποβλήτων. Δικοί της υπάλληλοι μάλιστα φέρεται να ήταν οι δυο Ρουμάνοι που συνελήφθησαν.
    • Το θέμα έφτασε στα πιο υψηλά κλιμάκια της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και ενημερώθηκε ο ίδιος ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρυ Πάιατ. Οι Αμερικανοί έγιναν έξαλλοι, αφού έδωσαν ένα σωρό χρήματα προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα και να γίνεται επεξεργασία των αποβλήτων για να μην προκληθεί θέμα μόλυνσης του περιβάλλοντος και τελικά σε αυτούς που ανέθεσαν και πλήρωσαν για την διαδικασία, τους εξέθεσαν.
    • Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ που χύθηκαν τα απόβλητα στο ρέμα Μαίστρου, ενώ αν ήταν επεξεργασμένα, θα χύνονταν κανονικά στην θάλασσα.
     

 Ο ρόλος Τοψίδη ως εξωτερικού συνεργάτη

και γι’ αυτό που βρέθηκε στην αστυνομία

Όπως επισημάναμε, στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, βρέθηκε αμέσως μετά τις συλλήψεις και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Τάκης Τοψίδης και ενδιαφέρθηκε να πληροφορηθεί τι ακριβώς συνέβη. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το έκανε επειδή είναι ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ της βουλγαρικής εταιρείας που έχει αναλάβει ως υπεργολάβος, ένα κομμάτι του πλυσίματος και της απολύμανσης των αμερικανικών στρατιωτικών οχημάτων, που έρχονται από βαλκανικές χώρες και καθαρίζονται πριν φορτωθούν σε πλοία για να μεταφερθούν στις ΗΠΑ. Ποιος είναι ο ρόλος του;

  • Όσοι έχουν σχέση με τις συγκεκριμένες διαδικασίες στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, γνωρίζουν πως ο κ.Τοψίδης έχει όντως συνεργασία με την Βουλγαρική εταιρεία ως εξωτερικός συνεργάτης. Μπορεί να μην διαθέτει τεχνογνωσία ή εξειδικευμένη εταιρεία για αυτά τα έργα, αλλά την τροφοδοτεί με ντόπιους εργαζόμενους, που απασχολούνται στο πλύσιμο και την απολύμανση των αμερικανικών οχημάτων.
  • Έχει επίσης αναλάβει ως εξωτερικός συνεργάτης, ουσιαστικά λειτουργώντας υπεργολαβικά και εργασίες που αφορούν την διαμονή Αμερικανών στρατιωτικών στο στρατόπεδο “Κανδηλάπτη” και αυτό αφορά είτε εργαζόμενους οι οποίοι ασχολούνται με θέματα διαμονής (κρεβάτια και άλλα), αλλά και ζητήματα κομματιού της σίτισης τους, όπως φρούτα για παράδειγμα. Μάλιστα στο συγκεκριμένο στρατόπεδο της Αλεξανδρούπολης εμφανίζεται συχνά με την συγκεκριμένα ιδιότητα.

 Επιχειρηματίας είναι φυσικά ο άνθρωπος και φυσικό είναι να παίρνει δουλειές. Όμως εδώ τίθεται ένα σημαντικό ζήτημα. Πως ανέλαβε ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ της βουλγαρικής εταιρείας ή ενδεχομένως και κάποιας άλλης και μάλιστα για πολλά ζητήματα; Αν οι ξένες εταιρείες που αναλαμβάνουν έργα λόγω της παρουσίας των Αμερικανών στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης και απευθύνονται για κάποιες υπεργολαβίες στο Επιμελητήριο Έβρου, δεν είναι δυνατόν ο Τάκης Τοψίδης να εκμεταλλεύεται σχεδόν μονοπωλιακά την θέση του ως Προέδρου και έχοντας αυτό που λέμε εσωτερική πληροφόρηση να τα αναλαμβάνει όλα ο ίδιος ή να λειτουργεί ως… μεσάζοντας μοιράζοντας δουλειές σε φίλους ή συνεργάτες του. Αυτός που υποτίθεται εκπροσωπεί τα συμφέροντα των επιχειρήσεων και επαγγελματιών του νομού., να ενδιαφέρεται μόνο για τα… ΚΑΤΟΥΣΤΑΡΚΑ (όπως αποκαλεί τα ευρώ) που θα εισπράττει ο ίδιος και δυο-τρεις φίλοι του.

Εκκωφαντική σιωπή από τοπικά ΜΜΕ

και θεσμικούς για τα απόβλητα στο Μαίστρο

Δεν μπορεί φυσικά να μην επισημανθεί και αυτό που αναφέραμε. Η εκκωφαντική σιωπή από το περασμένο Σάββατο των τοπικών ΜΜΕ για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά και των θεσμικών φορέων που σε άλλες περιπτώσεις ξεσηκώνουν θύελλα αντιδράσεων, όταν πρόκειται για θέμα περιβάλλοντος. Ούτε μια λέξη για το γεγονός ότι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω να πετούν στο ρέμα Μαίστρου, δίπλα στο Κλειστό Γυμναστήριο της περιοχής, απόβλητα από την απολύμανση μηχανών και άλλων εξαρτημάτων αμερικανικών στρατιωτικών οχημάτων;

  1. Εκείνη η Οικολογική Εταιρεία Έβρου, ο Πρόεδρος της κ.Δεμερίδης και ο Γενικός Γραμματέας κ.Μπετσίδης, που… ξεσήκωσαν τον κόσμο με ανακοινώσεις επειδή στην Μάκρη ο δήμος Αλεξανδρούπολης πέταξε κάποια κλαδιά ή ογκώδη αντικείμενα, δεν είδαμε να αντιδράσουν.
  2. Οι δημοτικές παρατάξεις όπως η “Λαϊκή Συσπείρωση” του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Σάββα Δευτεραίο ή η παράταξη που υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Δημήτρη Λαζόπουλο και επικαλείται τις οικολογικές ευαισθησίες, γιατί τέτοια σιωπή;
  3. Όλοι αυτοί οι… αριστεροί, υπερευαίσθητοι στα λόγια, η παράταξη της Τοπικής Κοινότητας “ΦΑΡΟΣ” και ο επικεφαλής της κ.Γεωργιάδης που έχει “σημαία” οικολογικά θέματα, που κρύφτηκαν;
  4. Καλά για τα τοπικά ΜΜΕ, αναμενόμενο είναι, αφού το θέμα “αγγίζει” και τον αγαπημένο τους Τάκη Τοψίδη. Αυτά ασχολούνται με μια δημοσκόπηση της πλάκας με δείγμα 400 ατόμων στην ΑΜΘ των 300.000. Ποιος να ασχοληθεί άλλωστε με το σοβαρό ζήτημα συλλήψεων για απόβλητα. Ο Θανάσης Τσολάκης, τον οποίο ο κ.Τοψίδης προσέλαβε από πέρυσι τον Σεπτέμβριο στο Επιμελητήριο Έβρου ως Γραφείο Τύπου και μάλιστα με πλήρη αδιαφάνεια, χωρίς να γίνει γνωστό η διάρκεια της πρόσληψης και οι αποδοχές του, αφού δεν δημοσιεύθηκε τίποτε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ γιατί τον πήρε μέσω της Αναπτυξιακής;
  5. Όλοι οι άλλοι που ενώ οι περιφερειακοί σύμβουλοι Τοψίδη εγκαταλείπουν την παράταξη του αποτυχημένου υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜΘ (τρία κορυφαία στελέχη του τον εγκατέλειψαν), αυτά τον βγάζουν στις εκπομπές τους και τον… αποθεώνουν ή δημοσιεύουν τις διάφορες ανοησίες που γράφει στις ανακοινώσεις του ως Περιφερειακή… Αποσύνθεση (γιατί τέτοια εξελίσσεται).

Έτσι για να καταλάβει ο κόσμος την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και τον τρόπο που λειτουργεί ένα ολόκληρο σύστημα στα τοπικά ΜΜΕ και όχι μόνο όλα αυτά τα χρόνια και γι’ αυτό με τόσο λύσσα επιτίθεται στο Evros-news.gr, επειδή ήρθε εδώ και 4 χρόνια και τους…, ξεβόλεψε χαλώντας τους την σούπα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: