ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Φίλης: Ο κατευνασμός φέρνει πόλεμο με την Τουρκία… Mirage στην Κύπρο (vid.)

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Η απελευθέρωση της Κύπρου δια των όπλων ανήκει στη σφαίρα των ρεαλιστικών και εξετάσιμων επιλογών. Βέβαια αυτό που με απασχολεί είναι οι θανατολαγνικοί "πατριώτες" που έχουν παραδοθεί στη μηδενιστική ηττοπάθεια με "εθνικιστικό" μανδύα. Και υπάρχει και η άλλο ομάδα οι δεξιοί και αριστεροί μουλάδες που είναι ικανοί να ξεκινήσουν πόλεμο με σκοπό να τον χάσουν. Έχει συμβεί, ξέρουν αυτοί τη δουλειά τούς...θα σας πάρει ο γερό διάολος όλους.!

“Μέγιστη πρόκληση κατά της Ελλάδας, η ασφάλεια της οποίας περνάει από την ασφάλεια της Κύπρου… αλλά έχουμε αφήσει ανυπεράσπιστη την Κύπρο”, τόνισε ο Δρ. Γιώργος Φίλης PhD Διδάκτωρ Γεωπολιτικής, Καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Αναλυτής Διεθνών Ζητημάτων και καθηγητής γεωστρατηγικής στην Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ) στην εκπομπή Kontra24.

Η Τουρκία καταλαβαίνει μόνο από την ισχύ, όπως με την Λιβύη που δεν μπορεί να κάνει κάτι, έπρεπε να υπάρχει Ενιαίος Αμυντικός Χώρος (ΕΑΧ) να υπάρχει όχι διακηρυγμένος αλλά εμπεδωμένος.. Η Κύπρος θα έπρεπε να έχει προχωρήσει σε εξοπλισμούς και όχι να είναι αυτοευνοχισμένη. Από τα 30 Mirage 2000 που θα επιστρέψουμε στην Γαλλία η Κύπρος μπορεί να εκσυγχρονίσει και να πάρει τα 12”, ανέφερε. “Οι Τούρκοι θα μας χτυπήσουν έναν – έναν, εμείς δίνουμε την Κύπρο νομίζοντας ότι θα γλιτώσουμε…Θα μας οδηγήσει σε πόλεμο η κατευναστική πολιτική”, κατέληξε.


 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: