ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΛΟΖΑΝΗ ΤΙ ΚΟΖΑΝΗ ΣΤΟ ΤΙ ΛΟΖΑΝΗ ΤΙ ΕΛΣΙΝΚΙ2 ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΣ.

 (Στις γκρι περιοχές του χάρτη τα εντοπισμένα από δορυφόρους και έρευνες του ΙΓΜΕ περιοχές με φυσικό αέριο ή παγωμένο μεθάνιο)

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΛΟΖΑΝΗ ΤΙ ΚΟΖΑΝΗ ΣΤΟ ΤΙ ΛΟΖΑΝΗ ΤΙ ΕΛΣΙΝΚΙ2 ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΣ.
 
Στις, 24 Ιουλίου, πριν 98 χρόνια υπογράφτηκε η Συνθήκη της Λοζάνης, αυτή που τώρα ο Ερντογαν θέλει να αλλάξει διακαώς. 
 
Η ίδια που και κάποιοι από την από εδώ πλευρά του Αιγαίου (Σημίτης και σια, Καϊριδης et all, το Μαξίμου σύσσωμο, ορισμένοι χτυπημένοι γραφικοί δήθεν "πούροι" αριστεροί, το Σημιτισταν εν γένει με μια λέξη) λένε: "why not, οι Συνθήκες είναι να αλλάζουν με άλλες δια του ρεαλισμού".
 
Εκτός από τις γνωστές ανταλλαγές πληθυσμών κλπ αλλά και όσα άλλα ρεαλιστικά ρύθμιζε πολύ πετυχημένα ο Ελευθέριος Βενιζέλος, παρ' ότι ηττημένοι το 1922, έληξαν με την συνθήκη της Λοζάνης και με την επόμενη συνθήκη του Μοντρέ που ακολούθησε, ζητήματα όπως:
 
1.Να παραιτηθεί η Τουρκία από οποιοδήποτε εδαφικό της δικαίωμα επί της Κύπρου (διατηρήθηκε και με την Συνθήκη του Λονδίνου του 59, με την οποία η Τουρκία απέκτησε μόνο δικαίωμα εγγυήτριας δύναμης και κανένα εδαφικό).
 
2. Να παραχωρήσει τα Δωδεκάνησα στην Ιταλία (που τα παρεχώρησε μετά στην Ελλάδα βάσει αυτής της Συνθήκης).
 
3. Να εγκαταλείψει η Τουρκία κάθε της αξίωση στις παλιές της κτήσεις στην Μέση Ανατολή (Ιράκ, Συρία, Παλαιστίνη) και την Βόρειο Αφρική.
 
Τι ακριβώς προτίθενται από αυτά τα τρία να διαπραγματευτούν οι ρεαλιστές του "Why not",(πέραν μιας συμφωνίας οριοθέτησης των μεταξύ μας ΑΟΖ), ξέρει κανένας να μας πει? Για να καταλάβω και εγώ, ο αδαής, τι είναι αυτό, που μπαίνει πάλι, ελέω Μέρκελ, στο τραπέζι για παζάρεμα απ' όσα ισχύουν για:
 
-Την πιθανή "Φιλανδοποίηση" της Κύπρου (ή ότι έμεινε από αυτήν) άμεσα εξαρτημένη από τις αποφάσεις της Άγκυρας;;
 
-Στο ποιον ανήκουν τα Δωδεκάνησα (!) και κατ' επέκταση η αποστρατικοποίηση όλων των νησιών του Αιγαίου;;
 
-Η Τουρκική παρουσία, έμμεσα ή άμεσα, στην Λιβύη και την Παλαιστίνη για την συνεκμετάλλευση, με τους δανειστές μας, των κοιτασμάτων υδρογονανθάκων, ξεκινώντας από αυτά Νότια της Κρήτης;;
 
Γιατί όλα αυτά είναι σημαντικά και μας αφορούν πολύ, πιο πολύ από το δίλημμα to mask or not to mask ή το πιο υπαρξιακό από πιο χεράκι να κάνω το εμβόλιο;;
Δες ΕΔΩ,  πόσο ακριβώς θα μας κοστίσει μόνο κάθε χρόνο το νο3 πιο πάνω για να πάρεις μια ιδέα . Πάρε να κάνεις υπολογισμούς πόσο θα σου κοστίσει, ακόμα, ο Μητσοτάκης στην τσέπη σου (διαίρεσε τα δις που υπολογίζονται εδώ δια του 10.850.000, και ότι σου βγάλει επί τον αριθμό των μελών της οικογένειας σου και το βρίσκεις.).
 
Τεκμηρίωση ΕΔΩ

H μέχρι τώρα μεθόδευση βήμα-βήμα:ΕΔΩ.
 
Η λίγο μεγαλύτερη εικόνα για το τι παίζεται, : ΕΔΩ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: